Ačiū už nuomones visų
Pasiteisinimas dėl pasvirusio Kauno - norėjau parodyti naują Aleksoto tiltą žmogui, kuris jau seniai nebegyvena LT
Karbynės kamanės jb nuotrauka labiau patinka negu spalvota, spalvotoje labai į akis kliūna tas išdegimas centre Nors labai norėtųsi spalvotos, be išdegimų
Baccardi nuotrauka smagi Taip ir norisi ant to smėlio šalia atsisėsti
QUOTE(katuka @ 2008 08 14, 14:04)
Karbynės kamanės jb nuotrauka labiau patinka negu spalvota, spalvotoje labai į akis kliūna tas išdegimas centre Nors labai norėtųsi spalvotos, be išdegimų
sugalvojau dar pažaist per jum su ta pačia fotke
http://i292.photobuc...otr/kamane2.jpg
užlopiau skylę šalia kamanės. Pati kamanė deja nesusilopo. Bet gal jau daugiau ir nekamuosiu
tiesą sakant senuko nuotrauka pas mane yra spalvota, tik prieš dėdama čia nusepinau ir gerai padariau - bo kiek daug sužinojau liuks. aš irgi praktiškai niekad nefotkinu su sepia, juk ją ir taip galima užsidėt, jei labai nori
taip sakant padarydama akivaizdžią klaidą - klaidos nepadariau - išėjo tik į gerą.
Karbyne, nors visiems Tavo kamanės "dubcė" patinka, man kadras įdomu tik tiek, kad matosi tie plaukeliai, o pats kadras kažkodėl nekabina
Baccardi foto kaip foto - tvarkinga. tik kažko "nekabina"
ir apskritai šiandien mąsčiau - juk nebūtinai nuotraukos, kuriose sufokusuota tik viena vieta, (pamiršau - kažkas ten su diafragmos uždarymu ar atidarymu) o visa kita neryšku turi būti geriausios? dabar turbūt tokia mada
(dėl diafragmos - praktiškai suprantu, teoriškai nemoku paaiškint )
ir turiu ydą - baisiai nemėgstu skaityt senų temų, nebent kas pištu įbedžia, kur skaityt
Gėda klaust, bet paklausiu - ką jūs vadinate "kadruote"? Anasko rašo, kad pirmos foto kadruotė nepatiko - o tai reiškia - formatas? ir būtų formatas, pusė iš kurios fotkinta? - būtų rakursas? objekto pozicija kadre - būtų kompozicija...
už tai kuo toliau, tuo įdomiau daros
taip sakant padarydama akivaizdžią klaidą - klaidos nepadariau - išėjo tik į gerą.
Karbyne, nors visiems Tavo kamanės "dubcė" patinka, man kadras įdomu tik tiek, kad matosi tie plaukeliai, o pats kadras kažkodėl nekabina
Baccardi foto kaip foto - tvarkinga. tik kažko "nekabina"
ir apskritai šiandien mąsčiau - juk nebūtinai nuotraukos, kuriose sufokusuota tik viena vieta, (pamiršau - kažkas ten su diafragmos uždarymu ar atidarymu) o visa kita neryšku turi būti geriausios? dabar turbūt tokia mada
ir turiu ydą - baisiai nemėgstu skaityt senų temų, nebent kas pištu įbedžia, kur skaityt
Gėda klaust, bet paklausiu - ką jūs vadinate "kadruote"? Anasko rašo, kad pirmos foto kadruotė nepatiko - o tai reiškia - formatas? ir būtų formatas, pusė iš kurios fotkinta? - būtų rakursas? objekto pozicija kadre - būtų kompozicija...
QUOTE(Anasko @ 2008 08 14, 12:36)
idomu, kodel as jauciu ta pati apie savo foto
prisidedu ir aš už tai kuo toliau, tuo įdomiau daros
pekino olimpiados atidarymas
(radau kudroje nuoroda). kai kurios nerealios
(radau kudroje nuoroda). kai kurios nerealios
QUOTE(Lindra @ 2008 08 14, 14:33)
Man pačiai patinka numanomas kontrastas aštraus- švelnaus (sąlyginai ). Daugiau po teisybei irgi ne kaži kiek. Įdėjau ją kaip iliustraciją savo šnekom apie sepiją, t.y. kiek netiesiogiai prie to prisiliečiu.
O paskui paskaitinėjus komentarų sumaniau kad reik užlopyt kiek įmanoma vis tiek
man apie kadravimą va čia aiškiai
http://www.mikasbink...rticle=apzvalga
lyg ir tas pats, kas kompozija, bet kai kas vis tik skiria. Kad komponuojama fotkinimo metu (to vėliau nepadarysi), o kadruoti (t.y. dar pastumdyt, keist jau esamą kompoziciją) galima ir redaguojant, apdirbant nuotraukas. Atitinkamai apkarpant ir pan.
http://www.mikasbink...rticle=apzvalga
lyg ir tas pats, kas kompozija, bet kai kas vis tik skiria. Kad komponuojama fotkinimo metu (to vėliau nepadarysi), o kadruoti (t.y. dar pastumdyt, keist jau esamą kompoziciją) galima ir redaguojant, apdirbant nuotraukas. Atitinkamai apkarpant ir pan.
As turejau galvoje daugiau formata Bet dabar taip geda pasidare QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 14:36)
Aha, maciau sita QUOTE(Lindra @ 2008 08 14, 14:33)
sekdama paskutinėm mados tendencijom, dariau šitą seriją
http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page=
ir apskritai šiandien mąsčiau - juk nebūtinai nuotraukos, kuriose sufokusuota tik viena vieta, (pamiršau - kažkas ten su diafragmos uždarymu ar atidarymu) o visa kita neryšku turi būti geriausios?
Nebūtinai, aš va taikau taikau ir taip ir anaip, o kaip negeriausios taip negeriausios
O jei rimtai - ko gero nėra jokio būdo, kurį pasirinkus nuotraukos automatiškai taps geriausios. Šiuo atveju mano supratimu toli gražu ne vien pasirinktoj ryškumo zonoj esmė...
Yra kur svarbu vienaip, kitur svarbu kitaip.
Lindra, viskas priklauso nuo siuzeto. jei tai portretas - tada reik, kad fonas neuzgostu veido, zmogaus, fona plauni. jei tai gamtos vaizdas - diafragma ir f22 gali naudot ir viskas bus rysku ir tai bus tik pliusas daugumoj atveju. jei tai vaiko zaidimas pievuteje - jau gali ir vienaip ir kitaip, ziurint ka akcentuoji ar vaika, ar vaika toje aplinkoje....
siaip patogiau naudoti mazas diafragmos reiksmes butent del trumpesnio islaikymo... realiai f22 ne visada ir nulaikysi. sako ir kokybe krenta, islenda dulkes ant matricos ir t.t. visokiu sposu pasitaiko su taip priverta diafragma.
as butent del patogumo daznai naudoju mazas reiksmes. namie su f/9 ir ISO400 bandziau natiurmorta fotografuot, gaidys gavosi beveik visi kadrai sujudinti kad ir vos vos, ir ryskumas jau nebe tas. islaikymas tai jau buvo apie 1/10-1/15...
o baccardi atveju, ta jura, tokia nujauciama tampa. galejo buti ir ryski. ir tikrai niekas nebutu prie to, manau, prisikabines. dabar akcentuotas vaikas, kad ten jura - zinai ir jauti. o to ir uztenka
o bandyt ir eksperimentuot galima kaip nori ir kaip iseina ir grazu ne lygu privertai diafragmai. bet fona sukontroliuot yra daug sunkiau, nei ji isplaut. tik tiek
siaip patogiau naudoti mazas diafragmos reiksmes butent del trumpesnio islaikymo... realiai f22 ne visada ir nulaikysi. sako ir kokybe krenta, islenda dulkes ant matricos ir t.t. visokiu sposu pasitaiko su taip priverta diafragma.
as butent del patogumo daznai naudoju mazas reiksmes. namie su f/9 ir ISO400 bandziau natiurmorta fotografuot, gaidys gavosi beveik visi kadrai sujudinti kad ir vos vos, ir ryskumas jau nebe tas. islaikymas tai jau buvo apie 1/10-1/15...
o baccardi atveju, ta jura, tokia nujauciama tampa. galejo buti ir ryski. ir tikrai niekas nebutu prie to, manau, prisikabines. dabar akcentuotas vaikas, kad ten jura - zinai ir jauti. o to ir uztenka
o bandyt ir eksperimentuot galima kaip nori ir kaip iseina ir grazu ne lygu privertai diafragmai. bet fona sukontroliuot yra daug sunkiau, nei ji isplaut. tik tiek