Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Ačiū už nuomones visų 4u.gif
Pasiteisinimas dėl pasvirusio Kauno biggrin.gif - norėjau parodyti naują Aleksoto tiltą žmogui, kuris jau seniai nebegyvena LT biggrin.gif

Karbynės kamanės jb nuotrauka labiau patinka negu spalvota, spalvotoje labai į akis kliūna tas išdegimas centre 4u.gif Nors labai norėtųsi spalvotos, be išdegimų rolleyes.gif

Baccardi nuotrauka smagi smile.gif Taip ir norisi ant to smėlio šalia atsisėsti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 08 14, 14:04)
Karbynės kamanės jb nuotrauka labiau patinka negu spalvota, spalvotoje labai į akis kliūna tas išdegimas centre  4u.gif Nors labai norėtųsi spalvotos, be išdegimų  rolleyes.gif

sugalvojau dar pažaist per jum su ta pačia fotke lotuliukas.gif

http://i292.photobuc...otr/kamane2.jpg

užlopiau skylę šalia kamanės. Pati kamanė deja nesusilopo. Bet gal jau daugiau ir nekamuosiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugpjūčio 2008 - 13:33
tiesą sakant senuko nuotrauka pas mane yra spalvota, tik prieš dėdama čia nusepinau lotuliukas.gif ir gerai padariau - bo kiek daug sužinojau mirksiukas.gif thumbup.gif liuks. aš irgi praktiškai niekad nefotkinu su sepia, juk ją ir taip galima užsidėt, jei labai nori smile.gif
taip sakant padarydama akivaizdžią klaidą - klaidos nepadariau - išėjo tik į gerą.

Karbyne, nors visiems Tavo kamanės "dubcė" patinka, man kadras įdomu tik tiek, kad matosi tie plaukeliai, o pats kadras kažkodėl nekabina unsure.gif 4u.gif

Baccardi foto kaip foto - tvarkinga. tik kažko "nekabina" 4u.gif
ir apskritai šiandien mąsčiau - juk nebūtinai nuotraukos, kuriose sufokusuota tik viena vieta, (pamiršau - kažkas ten su diafragmos uždarymu ar atidarymu) o visa kita neryšku turi būti geriausios? rolleyes.gif dabar turbūt tokia mada tongue.gif
(dėl diafragmos - praktiškai suprantu, teoriškai nemoku paaiškint blush2.gif )
ir turiu ydą - baisiai nemėgstu skaityt senų temų, nebent kas pištu įbedžia, kur skaityt lotuliukas.gif

Gėda klaust, bet paklausiu - ką jūs vadinate "kadruote"? Anasko rašo, kad pirmos foto kadruotė nepatiko - o tai reiškia - formatas? ir būtų formatas, pusė iš kurios fotkinta? - būtų rakursas? objekto pozicija kadre - būtų kompozicija... g.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 08 14, 12:36)
lotuliukas.gif  idomu, g.gif  kodel as jauciu ta pati apie savo foto lotuliukas.gif
prisidedu ir aš lotuliukas.gif
už tai kuo toliau, tuo įdomiau daros biggrin.gif
Atsakyti
pekino olimpiados atidarymas
(radau kudroje nuoroda). kai kurios nerealios unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2008 08 14, 14:33)
Karbyne, nors visiems Tavo kamanės "dubcė" patinka, man kadras įdomu tik tiek, kad matosi tie plaukeliai, o pats kadras kažkodėl nekabina  unsure.gif  4u.gif

Man pačiai patinka numanomas kontrastas aštraus- švelnaus (sąlyginai biggrin.gif). Daugiau po teisybei irgi ne kaži kiek. Įdėjau ją kaip iliustraciją savo šnekom apie sepiją, t.y. kiek netiesiogiai prie to prisiliečiu.
O paskui paskaitinėjus komentarų sumaniau kad reik užlopyt kiek įmanoma vis tiek lotuliukas.gif
Atsakyti
Kadravimas – 1. fotografijos arba kino meno kompozicija, vaizdo elementų išdėstymas kadre. 2. Komponavimo būdas dailėje, pagrįstas fotografinio kadravimo principu – laiko ir vietos momento fiksavimu.
Atsakyti
man apie kadravimą va čia aiškiai

http://www.mikasbink...rticle=apzvalga

lyg ir tas pats, kas kompozija, bet kai kas vis tik skiria. Kad komponuojama fotkinimo metu (to vėliau nepadarysi), o kadruoti (t.y. dar pastumdyt, keist jau esamą kompoziciją) galima ir redaguojant, apdirbant nuotraukas. Atitinkamai apkarpant ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugpjūčio 2008 - 13:53
Gėda klaust, bet paklausiu - ką jūs vadinate "kadruote"? Anasko rašo, kad pirmos foto kadruotė nepatiko - o tai reiškia - formatas? ir būtų formatas, pusė iš kurios fotkinta? - būtų rakursas? objekto pozicija kadre - būtų kompozicija...  g.gif
As turejau galvoje daugiau formata mirksiukas.gif Bet dabar taip geda pasidare blush2.gif blush2.gif blush2.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 14:36)
pekino olimpiados atidarymas
(radau kudroje nuoroda). kai kurios nerealios  unsure.gif
Aha, maciau sita blink.gif
Atsakyti
ir apskritai šiandien mąsčiau - juk nebūtinai nuotraukos, kuriose sufokusuota tik viena vieta, (pamiršau - kažkas ten su diafragmos uždarymu ar atidarymu) o visa kita neryšku turi būti geriausios?  rolleyes.gif dabar turbūt tokia mada tongue.gif
(dėl diafragmos - praktiškai suprantu, teoriškai nemoku paaiškint  blush2.gif )

sekdama paskutinėm mados tendencijom, dariau šitą seriją lotuliukas.gif

http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 14 rugpjūčio 2008 - 13:55
ir apskritai šiandien mąsčiau - juk nebūtinai nuotraukos, kuriose sufokusuota tik viena vieta, (pamiršau - kažkas ten su diafragmos uždarymu ar atidarymu) o visa kita neryšku turi būti geriausios? 

Nebūtinai, aš va taikau taikau ir taip ir anaip, o kaip negeriausios taip negeriausios lotuliukas.gif
O jei rimtai - ko gero nėra jokio būdo, kurį pasirinkus nuotraukos automatiškai taps geriausios. Šiuo atveju mano supratimu toli gražu ne vien pasirinktoj ryškumo zonoj esmė...
Yra kur svarbu vienaip, kitur svarbu kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugpjūčio 2008 - 14:08
bite_maja pirmoji ir paskutinė 4u.gif pirmoji tai dėl išsidėstymo kadre smile.gif ir kad išlenda žalias fonas pro vamzdžio galą ax.gif o paskutinė patiko rūkstančiu dūmeliu thumbup.gif
Dar pridėsiu - kad šita sodri žalia spalva nerealiai tinka mano nuomone prie šių šaudymo pabūklų wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 14 rugpjūčio 2008 - 14:57
Lindra, viskas priklauso nuo siuzeto. jei tai portretas - tada reik, kad fonas neuzgostu veido, zmogaus, fona plauni. jei tai gamtos vaizdas - diafragma ir f22 gali naudot ir viskas bus rysku ir tai bus tik pliusas daugumoj atveju. jei tai vaiko zaidimas pievuteje - jau gali ir vienaip ir kitaip, ziurint ka akcentuoji ar vaika, ar vaika toje aplinkoje....
siaip patogiau naudoti mazas diafragmos reiksmes butent del trumpesnio islaikymo... realiai f22 ne visada ir nulaikysi. sako ir kokybe krenta, islenda dulkes ant matricos ir t.t. visokiu sposu pasitaiko su taip priverta diafragma.
as butent del patogumo daznai naudoju mazas reiksmes. g.gif namie su f/9 ir ISO400 bandziau natiurmorta fotografuot, gaidys gavosi smile.gif beveik visi kadrai sujudinti kad ir vos vos, ir ryskumas jau nebe tas. islaikymas tai jau buvo apie 1/10-1/15...
o baccardi atveju, ta jura, tokia nujauciama tampa. galejo buti ir ryski. ir tikrai niekas nebutu prie to, manau, prisikabines. dabar akcentuotas vaikas, kad ten jura - zinai ir jauti. o to ir uztenka smile.gif
o bandyt ir eksperimentuot galima kaip nori ir kaip iseina biggrin.gif ir grazu ne lygu privertai diafragmai. bet fona sukontroliuot yra daug sunkiau, nei ji isplaut. tik tiek

Atsakyti