Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

aš ir noriu to grūdinio plugin'o blush2.gif

Dėdė j/b ir man geriau žiūris, bet čia vėl - pati matyt kiek kitokius kontrastus daryčiaus. Nebūtinai pataikyčiau aišku.
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 14, 09:15)
aš ir noriu to grūdinio plugin'o  blush2.gif

Dėdė j/b ir man geriau žiūris, bet čia vėl - pati  matyt kiek kitokius kontrastus daryčiaus. Nebūtinai pataikyčiau aišku.

tai sakyk emailą, atsiųsiu smile.gif

dėl kontrasto - na mėgstu aš didesnį kontrastą.. ypač miesto, gatvės fotografijoje.. doh.gif čia jau matyt arba liga tokia (laikina), arba jau tam tikras supratimas mano biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 08 14, 10:10)
ar dirbi su Photoshop? jei ne, tai net neaiškinsiu, ką reiškia tas timptelėjimas curves..smile.gif kai (jei) turėsi šią programą, tikrai atsiras daug pagelbėjančių su ja susidraugauti smile.gif

šiek tiek rolleyes.gif su PaintShop'u
dėl kritikos - supratau thumbup.gif
dėl sepijos - imsiu tikėti, jei ir daugiau taip sakys biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 08 14, 10:31)
o gal tada ir man? ax.gif bigsmile.gif relijo eta gmail.com aišku, jei tai kažkas atskiro, nes jei prie PS, tai tada gali ir netikt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 14 rugpjūčio 2008 - 10:24
QUOTE(Lindra @ 2008 08 14, 10:22)
šiek tiek  rolleyes.gif su PaintShop'u
dėl kritikos - supratau thumbup.gif
dėl sepijos - imsiu tikėti, jei ir daugiau taip sakys  biggrin.gif 

o gal tada ir man?  ax.gif  bigsmile.gif relijo eta gmail.com aišku, jei tai kažkas atskiro, nes jei prie PS, tai tada gali ir netikt  unsure.gif

paskaityk ankstesnes temas dėl sepijos. rankos svyra, KODĖL jos taip norima pradžioje? biggrin.gif čia, aišku, nuomonių skirtumas, bet man asmeniškai sepija dažnai sugadina visai neblogus kadrus.. bigsmile.gif
tas plugin'as yra skirtas PS'ui. na, gali atsiųst, negaila gi, o ten jau žinokis, ar tiks ar netiks, aš menkas patarėjas biggrin.gif klausimas, kaip išvis sugebu kompą įsijungt biggrin.gif

p.s. nepriima Tavo emailas šito daikto. gal per didelis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 rugpjūčio 2008 - 10:31
QUOTE(sayonara @ 2008 08 14, 10:31)

foto.spintele@gmail.com 4u.gif

Apie sepiją. Niekad nefotkinu ją nusistačius. Niekad neuždedu PS-u. Nebent tvarkydama kadrus spalvas pastumdau taip, kad tai šiek tiek gali priminti ją.
Pvz. tiek unsure.gif
user posted image

Bet tokio gryno efekto nei fotografuojant, nei koreguojant kad ir kelintus metus unsure.gif prie pradedančių labai nepamėgau...nepatiko jis man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugpjūčio 2008 - 11:15
Peppi,man pirma ir antra patiko, kitos sakyciau tiesiog foto. Kudroje baisiai patiko tavo serija.

Pukuciai, norisi kontrasto didesnio j/b foto, pirmos jau nera, bet ji man labiausiai patiko. Antra tvarkingiausia, o kitoms truksta erdves.

Sayonaros dedukas uz stulpo patiko, kol nepamaciau Sillwio varianto, ir sitas buvo geras, apie kompozicija nediskutuosiu, kadangi nemoku as jos blush2.gif ir vis nerandu laiko prisesti ir pradeti studijuoti ja.
Antra foto irgi patiko, nepasakyciau kad ji ideali ar dar kazkas, tiesiog man patinka tokios foto. Bet jei pamatyciau kur nors kitur biggrin.gif nebalsuociau

Mielka, nieko naujo nepasakysiu, as irgi trapumo nematau rolleyes.gif

Bites Majos katinai biggrin.gif nu tikrai jauciu zvilgsni i nugara nors tu ka biggrin.gif Labai patiko, manau ir kates bus patenkintos tureti tokia foto biggrin.gif

Lindra, pirmajai foto norisi kontrasto ir erdves is desines, ir kadruote nestandartine nepatinka, antra baisai patiko, tik Sayonaros variantas geresnis, bet nedeciau grudo biggrin.gif ir trecia prajuokino, be pavadinimo visai nesiziuri, o su pavadinimu liuks, tik truksta pacios zuveles

Karbynes patiko kadras, kazkokiu trukumu nematau, apart isdegimu,bet juokingas tai tikrai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 08 14, 10:10)
kartais visai nesuprantu, kodėl mano kuri nors foto kam nors nepatinka, o kartais - kodėl patinka lotuliukas.gif
lotuliukas.gif idomu, g.gif kodel as jauciu ta pati apie savo foto lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 08 14, 11:36)
lotuliukas.gif  idomu, g.gif  kodel as jauciu ta pati apie savo foto lotuliukas.gif

taip jau yra. yra skirtingi skoniai, skirtingi supratimai, o kartais - tiesiog nepaaiškinama, beviltiška meilė kokiam nors kadrui ir niekas jos išmušti negali biggrin.gif
Atsakyti
gmailas to pulgin'o nepriims. schmoll.gif tiesiog saugodamas vartotoja, nesiuncia nieko, ko viduje yra exe failas. reik kito e-mailo. as yahoo vien tam atsidariau lotuliukas.gif

sepija yra pigus budas padaryti kazka "tipo sendinta skoninga menine foto". todel pradzioje zmones apsigauna, manydami, kad jei jau fotografuoju ar darau sepija, tai kazkas i ta puse "sendinta, skoninga, menine". o siaip sepija yra ziauriai klastinga. ja panaudoti vietoj ir laiku, reik turet tikrai isskirtini spalvu pojuti ir jas tvirtai valdyti. JB nera toks klastingas dalykas, ji tiesiog nuima spalvas, o sepija - yra spalva, kuri siaip mazai kam patinka. bet tik tam tikrame siuzete ir tik tam tikrame kontraste, apsvietime yra tinkama. yra nutorauku, kurias sepija atgaivina, sukuria dvasia. o kitas nuzudo ir nupigina. si foto su dieduko butent "pazudyta", nes net sepijos spalva parinkta yra netinkanti, sepijos variantu irgi gali buti ne vienas ir ne du.....
sayonariskas variantas labai nusayonarintas (hihihi.gif), jei taip galima issireiksti, bet tikrai daug kartu geriau nei sepija. lotuliukas.gif nusayonarintas - ne iszeidimas, tiesiog puikiai perkele savo stiliu ant nuotraukos, net nepasakyciau, kad tai ne jos foto lotuliukas.gif

Karbyne - kokybe puiki. neturiu prie ko prikibti. svaru mano akim ziurint. siuzetas man nepatinka. siuo atveju noriu spalvu:geles ir bites jb man sunkiai suvokiamos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 14 rugpjūčio 2008 - 11:49
QUOTE(Anasko @ 2008 08 14, 12:36)
lotuliukas.gif  idomu, g.gif  kodel as jauciu ta pati apie savo foto lotuliukas.gif

šitų man atrodo daug kas jauč unsure.gif Vienom atrodo pagal savo supratimą ir pastangų įdedi ir taikai ir tvarkydama "išlaižai", o parodai ir pššš...kitą tiesiog pykšteli, bet ai parodysiu...ir OBAS. Tinka. blink.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 12:47)
gmailas to pulgin'o nepriims.  schmoll.gif tiesiog saugodamas vartotoja, nesiuncia nieko, ko viduje yra exe failas. reik kito e-mailo. as yahoo vien tam atsidariau  lotuliukas.gif

a..turiu aš atrodo ir yahoo kažkur.
Pasitikrinau. Dar pasijungiu biggrin.gif

peleda12@yahoo.com

Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 12:47)
Karbyne - kokybe puiki. neturiu prie ko prikibti. svaru mano akim ziurint. siuzetas man nepatinka. siuo atveju noriu spalvu:geles ir bites jb man sunkiai suvokiamos. smile.gif

Siužetas ir man ne itin (nors iš priekio kamanė tiek pūkuota nesimatytų biggrin.gif ) blush2.gif Dėl spalvų parodysiu kodėl spalvas nuėmiau.
Va tokios jos
user posted image

Man asmeniškai kliuvo ta kampe išlindusio namo spalva. Tai va taip "paslėpiau" blush2.gif
Kad vietom kiek padegus pačiai irgi ne itin...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbynė: 14 rugpjūčio 2008 - 12:04

Sveiki,
Kas užkliuvo pakomentuosiu: (apskritai tai man prisipažinsiu, mūsų profų  kur seniai čia jau labai sunku darbus komentuot, net gi nedrąsu sakyčiau).
Bite_maja Bond.James Bond. Nežinau – storas dėdė su pilvu, be kojų Kažkaip nelabai. O va dėdė Grga kitas reikalas ! Toks superinis personažas ir aplinka daug pasakanti apie jį patį. Šypsena vien jo ko verta. Arklys gal ir įdomus, kažkas jame traukia  Katės – ta antroji už nugaros, tai “afigena”

Sea – tavo žiogas gražus, bet man vis dėl to sayonaros nespalvota versija labiau prie širdies. (Bet ta pati situacija, kampas iš kurio nufotografuota – gerai žiūrisi). Troškulys mane apžavėjo – spalvomis, emocionalumu.Na, gal tik gerai būtų jei koja pilnai matytųsi.

Anasko – katė. Man patiko katės ir šešėlio derėjimas tarpusavyje. O tik vėliau pastebėjau langą, radiatorių. Bet man tos detalės netrukdo. Dėl šeimos albumo – labiausiai patiko pirmoji: labia gražu fokuse smėliukas (akmenukai), o antram plane išplaukęs vaikiukas. Nu man tai super. O peizažas tai apskritai nerealus. Pirmas planas geras, ryškus ir spalvinė gama užkrečianti  Antras planas taip pat savo išplaukimu patinka.
Sansara – bučiuoklė nieko, bet antroji daug įdomesnė 

Puriena6 – mergaitė tavo su ramunėmis tokia švelni, vasariška, o tas horizontas netiesus nuotraukai man regis, dar daugiau žavesio teikia. Liuks wink.gif

Sayonara – gatvės foto – tokia iš pirmo žvilgsnio pasirodė neutrali, bet geriau įsižiūrėjus užkliūna žvilgsnis ir ilgiau pasilieka ties vienuole, ženklu ( kuris man atrodo tuoj užgrius ją  ), ir šiaip detalės gyvumo suteikia, dviratis, rodyklė. Tokiose fotografijose gerai, kai ji bežiūrint tave užlaiko ilgesniam laikui. Mane užlaikė wink.gif

Katuka – kaunas kitaip – įdomu, aiškų, spalvos wink.gif O II ir III nekabina.

Peppi, pirmojoj netgi daugiau tų laiptelių norėtųsi, o šiaip tai liuks. O dėl peizažų, tai kažkaip labiau žaviuosi spalvotais.

Pukučiai – galūnės!:) Berniukas su vandeniu iš visų pateiktų geriausiai žiūrisi. Na ir dar ta mergytė kampe jei nebūtų tokia įsispraudus, tai manau nebloga foto būtų tikrai.

Lindra, susitikimas man kompozicijoje gerai žiūrisi. Kareivukai – geruliai tik tas trečias pirmas krenta į akis. O pirmojoje fotografijoje tie du personažai per blankūs ir aplinka – norėtųsi kažko aštresnio. Senukas sayonaros taisytas taip pat kur kas įdomiau žiūrisi. Įgauna charakterio.

Karbyne – na tavo bitė – tai super spalvos. O labiausiai tai jos dupcė patiko 

O čia mano iš šeimos albumo, gal matėte kūdroje, na bet komentarų tai noriu. (Man ji iš pradžių visai tokia paprasta buvo, bet kuo toliau, tuo labiau patinka. )
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baccardi: 14 rugpjūčio 2008 - 12:37
QUOTE(Sansara @ 2008 08 14, 11:47)
sepija yra pigus budas padaryti kazka "tipo sendinta skoninga menine foto". todel pradzioje zmones apsigauna, manydami, kad jei jau fotografuoju ar darau sepija, tai kazkas i ta puse "sendinta, skoninga, menine". o siaip sepija yra ziauriai klastinga. ja panaudoti vietoj ir laiku, reik turet tikrai isskirtini spalvu pojuti ir jas tvirtai valdyti. JB nera toks klastingas dalykas, ji tiesiog nuima spalvas, o sepija - yra spalva, kuri siaip mazai kam patinka. bet tik tam tikrame siuzete ir tik tam tikrame kontraste, apsvietime yra tinkama. yra nutorauku, kurias sepija atgaivina, sukuria dvasia. o kitas nuzudo ir nupigina. si foto su dieduko butent "pazudyta", nes net sepijos spalva parinkta yra netinkanti, sepijos variantu irgi gali buti ne vienas ir ne du.....
sayonariskas variantas labai nusayonarintas (hihihi.gif), jei taip galima issireiksti, bet tikrai daug kartu geriau nei sepija.  lotuliukas.gif nusayonarintas - ne iszeidimas, tiesiog puikiai perkele savo stiliu ant nuotraukos, net nepasakyciau, kad tai ne jos foto  lotuliukas.gif

labai gerai apie sepiją pasisakei..

o apie nusayonarinimą tai lotuliukas.gif lotuliukas.gif išlūžau biggrin.gif net nežinau, ar čia gerai, ar blogai, bet labai juokinga išėjo biggrin.gif
Atsakyti
baccardi, patinka man foto. labai. graziai sviesa zaidzia, jura isplauta gerai. bet ryskumo kazkiek ant vaiko truksta, bet toks ispudis tik vietose, kur apsviestos vietos su fonu lieciasi (kelnaites ir plaukai tamsus - aiskiai matosi ir viskas ok ). g.gif
Atsakyti