As gi nick'a sutrumpinau
As truputi darbo turejau, tai kiek epizodiskai komentavau.
Purienos mergaite su ramunem - graziai dera spalvos, puikus modeliukas, nemaiso horizontas, bet truksta kazkokio kabliuko
Bites Majos arklio portretas - super, kiekvienas plaukelis matyt, ir gera kampas pagautas - smagu ziuret
CaGirl portretai - na nekartosiu iprastiniu pagyru - nuostabiai skaidrios spalvos, tokios nuotraukas papuostu bet kurio vaiko albuma, ir jei sitas vaikis but mano- kabinciau ant sienos Pirmoji - man tokia labiau katalogine (kaip kazkas sake- tinka stock'ui), antra - na grazi, bet ne "tobula".
Lindra, sveika prisijungus, geras prisistatymas. Visi konstruktyvus komentarai jau pasakyti, bet pridesiu - saunuole! dalyvauk toliau
Sayonara - pirmas Miuncheno kdras super! viskas vietoj - noreciau taip matyti miesta. Antroji - man skyla i 2 potencialias nuotraukas, bet dabar - ne, gali geriau
Puriena - smagus kreivas kadras, smagi paralele. Nors objektyviai - man per pilkas, noretusi ryskesniu spalvu ir pustoniu ( na cia JB, bet kuriuo atveju )
Sea - sokejele puiki, taciau man labiau patiko Sayonaros koreguotas variantas.
Sayonara - "noriu buti baltas" - man stipriai per tamsus virsu. jei matytusi pustoniai, butu tikrai geriau. Beveik originalas - neblogai - bet mergyte kazkokia "sujudejus".
Katuka - krosinto Kauno geros spalvos, bet tas kampas - man nelabai...
Antroji Sansaros aguonu nuotrauka - as noreciau matyt serija O turbus dar labiau noreciau atsispausdint ir pasikabint ant sienos - zavi spalvos
Peppi - pirmas ir antras atostoginiai zavi, bet neturiu objektyvumo - man tiesiog tokios nuotraukos patinka.
Pukuciai - patiko tik pirmoji, bet ne jos vertimas i jb - man per pilka. (anta jb - geriau atrodo, bet nuotrauka man nelabai)
Sayonaros kolonos, kur pataise Sillwio - yes, as irgi taip noriu. Man tokie kadrai labai patinka. Vienuoles gal stulpa su dviraciu nukirpciau, bet antra vertus - tai reportazine nuotrauka, gali but ir taip... bet galejai visvien kiek i desine paeiti
Bite Maja - nu geri tavo katinai, bet man to antro noretusi vos daugiau...
Purienos mergaite su ramunem - graziai dera spalvos, puikus modeliukas, nemaiso horizontas, bet truksta kazkokio kabliuko
Bites Majos arklio portretas - super, kiekvienas plaukelis matyt, ir gera kampas pagautas - smagu ziuret
CaGirl portretai - na nekartosiu iprastiniu pagyru - nuostabiai skaidrios spalvos, tokios nuotraukas papuostu bet kurio vaiko albuma, ir jei sitas vaikis but mano- kabinciau ant sienos Pirmoji - man tokia labiau katalogine (kaip kazkas sake- tinka stock'ui), antra - na grazi, bet ne "tobula".
Lindra, sveika prisijungus, geras prisistatymas. Visi konstruktyvus komentarai jau pasakyti, bet pridesiu - saunuole! dalyvauk toliau
Sayonara - pirmas Miuncheno kdras super! viskas vietoj - noreciau taip matyti miesta. Antroji - man skyla i 2 potencialias nuotraukas, bet dabar - ne, gali geriau
Puriena - smagus kreivas kadras, smagi paralele. Nors objektyviai - man per pilkas, noretusi ryskesniu spalvu ir pustoniu ( na cia JB, bet kuriuo atveju )
Sayonara - "noriu buti baltas" - man stipriai per tamsus virsu. jei matytusi pustoniai, butu tikrai geriau. Beveik originalas - neblogai - bet mergyte kazkokia "sujudejus".
Katuka - krosinto Kauno geros spalvos, bet tas kampas - man nelabai...
Antroji Sansaros aguonu nuotrauka - as noreciau matyt serija O turbus dar labiau noreciau atsispausdint ir pasikabint ant sienos - zavi spalvos
Peppi - pirmas ir antras atostoginiai zavi, bet neturiu objektyvumo - man tiesiog tokios nuotraukos patinka.
Pukuciai - patiko tik pirmoji, bet ne jos vertimas i jb - man per pilka. (anta jb - geriau atrodo, bet nuotrauka man nelabai)
Sayonaros kolonos, kur pataise Sillwio - yes, as irgi taip noriu. Man tokie kadrai labai patinka. Vienuoles gal stulpa su dviraciu nukirpciau, bet antra vertus - tai reportazine nuotrauka, gali but ir taip... bet galejai visvien kiek i desine paeiti
Bite Maja - nu geri tavo katinai, bet man to antro noretusi vos daugiau...
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 21:24)
Bitemaja, siurpus kadras tokie zvilgsniai ir "kvepavimo i nugara" nuojauta. gerai tureti du modelius ir vat juockis kadran pakliuvo o tai retas svecias tavo nuotraukose... nors gal siluetas su kregzdemis irgi jo
pavadinimą čia gerą sugalvojai juočkis man čia kažkaip visai netyčia išėjo.
QUOTE(peppi @ 2008 08 12, 17:46)
Labas Peppi, man pirma laabai užkabino , apie kitas tai neturiu nuomonės
QUOTE(pukučiai @ 2008 08 12, 20:08)
Laba diena
Norėjau pateršti eterį savo nuotraukom tikiuosi jūsų komentarų (kritikos taip pat nes jau nusiteikiau kad jos bus )
Ir dėl spalvų nelabai suprantu bet namie net ir per internetą matau šiltas Sansaros saulėgrąžų spalvas o darbe šaltas gal man galva susisuko
Taigi mano foto
na ir paskutinė spalvota kad nesakytumėt kodėl visos nespalvotos
nu kad prikroviau tikiuos neištūrinsit dėl tokios gausos nuotraukų
Norėjau pateršti eterį savo nuotraukom tikiuosi jūsų komentarų (kritikos taip pat nes jau nusiteikiau kad jos bus )
Ir dėl spalvų nelabai suprantu bet namie net ir per internetą matau šiltas Sansaros saulėgrąžų spalvas o darbe šaltas gal man galva susisuko
Taigi mano foto
na ir paskutinė spalvota kad nesakytumėt kodėl visos nespalvotos
nu kad prikroviau tikiuos neištūrinsit dėl tokios gausos nuotraukų
Juk žinai kad negalim nukarpyt kojų , rankų, galvų, kūno dalių.. Tai kam reik dėt tokį broką? Kad visi pasakytų kad taip negalim? Nesuprantu. tegu būna kokios nori gražios spalvos , fokusas ir t. t. bet jei vaikui nukirati kojas, tai trink kadrą iš kompo, arba apkarpyk taip kad matytumėm visai kitą kompoziciją. Sėkmės.
QUOTE(sayonara @ 2008 08 13, 15:59)
Karpau šiandien savo foto ir bandau įvairias kompozicijas. Rodau vieną foto, vėlgi, gal kas netingėtų apie kompoziciją pasisakyt.
Su vienu žmogum aptariau jau, norisi kitų nuomonių.
Kadangi tai gatvės foto, kai kurie dalykai tikriausiai yra atleidžiami, bet jei netingit, pasisakykit, ką manot.
Su vienu žmogum aptariau jau, norisi kitų nuomonių.
Kadangi tai gatvės foto, kai kurie dalykai tikriausiai yra atleidžiami, bet jei netingit, pasisakykit, ką manot.
Nžn, man kažkaip trūksta pagrindinio objekto nuotraukoj...
QUOTE(bite maja @ 2008 08 13, 21:05)
Manekenės tos tavo katės... Foto modeliai
esu jums labai dėkinga už neišginimą
už tai bijau, ką ir berodyt, kad labai "nenusišnekėčiau" bet tam gi ir esu čia, kad mokyčiaus.
beje, kol kas komentuoti kitų nuotraukas yra gana sunku, atrodo, kad ryškiai galiu nusišnekėt
o su koregacija jau parodytų nuotraukų užsiimsiu kai bus ūpas, dabar dar kelios foto:
"žuvelės teismas"
už tai bijau, ką ir berodyt, kad labai "nenusišnekėčiau" bet tam gi ir esu čia, kad mokyčiaus.
beje, kol kas komentuoti kitų nuotraukas yra gana sunku, atrodo, kad ryškiai galiu nusišnekėt
o su koregacija jau parodytų nuotraukų užsiimsiu kai bus ūpas, dabar dar kelios foto:
"žuvelės teismas"
QUOTE(bite maja @ 2008 08 13, 20:05)
iš katinų šeimos albumo
marsiečiai
fainas kadras..
QUOTE(BN @ 2008 08 13, 20:07)
ačiū už komentarus. Miuncheno fontano dar kelias turiu, gal prie progos ir kitas parodysiu..
Sea šokėlėję, jei kam įdomu, aš vos vos kadravau, kėliau kontrastą ir tampiau curves.
Noriu būti baltas - sutinku. perkontrastinau. be to, ten kirpta smarkiai iš didesnės foto, mergaitė bėgiojo, žodžiu, nurašom
man mano kolonos irgi vis dar visai patinka, o va vienuolė - NEGALĖJAU paeiti į dešinę, nes jinai įšoko į kadrą, apsidairė ir kitą akimirką jau skuodė per gatvę
QUOTE(Lindra @ 2008 08 13, 23:04)
"žuvelės teismas"
"žuvelės teismas"
svetimų foto komentavimas ir analizė - vienas geriausių ir greičiausių būdų mokintis
pirmoje Tavo foto man trūksta kontrasto ir spalvų - jos tik numanomos. kadangi ką tik grįžau iš, berods, to paties regiono, kaip personažai, tai žinau, kad jų spalvos labai sodrios, o čia - blankios. antra man visai patinka, su emocija, bet sepia viską sugadina. jei leisi, pakoreguosiu pagal save ir parodysiu
trečioji man nuobodoka
QUOTE(sillwio @ 2008 08 13, 19:00)
Žiūrint kaip taisyt. Galima juk už vieno kampo patempt.
Siaurėja, bet negriūna Rodau, kaip matau nuotrauką aš. Vos vos patiesinau kolonas patempęs dešinį viršutinį kampą į kairę. Truputį nukirpau mano manymu bereikalingos erdvės. Jei brėžti liniją, jungiančią kolonų atramas, tai ji dabar atsiremia į kadro kampą. Dėmesys nekliūna už pirmos kolonos apačios, o labiau akcentuojamas žmogelio žvilgsnis. Kompozicijos principus man sunku vardint. Žinau tik, kad padeda analizavimas (ar tiesiog paprastas žiūrėjimas) į profesionalų darbus.
Papildyta:
Man ženklas ir dviratis kairėje labai trukdo. Rėžčiau ties kairiuoju juodosios iškabos kraštu. Atsimuša vienuolės žvilgsnis į juos. Kai jų nėra, vienuolės žvilgsnis ir viršutinis ženklas labai tvarkingai palydi žiūrovo žvilgsnį. Bėda viena, dešinėje tada vos vos erdvės trūksta.
Siaurėja, bet negriūna Rodau, kaip matau nuotrauką aš. Vos vos patiesinau kolonas patempęs dešinį viršutinį kampą į kairę. Truputį nukirpau mano manymu bereikalingos erdvės. Jei brėžti liniją, jungiančią kolonų atramas, tai ji dabar atsiremia į kadro kampą. Dėmesys nekliūna už pirmos kolonos apačios, o labiau akcentuojamas žmogelio žvilgsnis. Kompozicijos principus man sunku vardint. Žinau tik, kad padeda analizavimas (ar tiesiog paprastas žiūrėjimas) į profesionalų darbus.
Papildyta:
Man ženklas ir dviratis kairėje labai trukdo. Rėžčiau ties kairiuoju juodosios iškabos kraštu. Atsimuša vienuolės žvilgsnis į juos. Kai jų nėra, vienuolės žvilgsnis ir viršutinis ženklas labai tvarkingai palydi žiūrovo žvilgsnį. Bėda viena, dešinėje tada vos vos erdvės trūksta.
ačiū, sillwio. turėjau abejonių dėl tos priekinės kolonos apačios, bet va palikus buvau
dėl vienuolės foto. kadangi jau tikriausiai visi pasisakėt, pasisakysiu ir aš.
šioje savo foto neįžvelgiau kaip ir pagrindinio objekto. ta tiesmuka prasme jo nebuvo, bet galiu papasakoti, kaip ją mačiau aš. bet faktas, kad foto nekalbėjo už save.
tai va. vienuolė žiūri į vienpusio eismo ženklą. vienuolės gyvenimas pašvęstas vienam reikalui, taigi tas ženklas kaip ir simbolizuoja jos "kryptį". tačiau jos povyza tokia abejojanti, o žiūrovo žvilgsnis pagal kompozicijos taisykles keliauja prieš laikrodžio rodyklę link stulpo ir dviračio. dviratis- transporto priemonė - šiuo atveju suabejojusiai savo pašaukimu vienuolei. tipo, sėsk ir važiuok
jei žiūrėt grynai techniškai, stulpas ir dviratis atitraukia dėmesį, visiškai sutinku. bet bandžiau kirpti juos - dingsta standartinis foto formatas.
žodžiu, ačiū visiems, aš čia mokausi tokiu būdu
Papildyta:
Lindra, va mano senuko variantas. kadangi kokybė neblizga, tai.. bet av norisi jam standartinio j/b, kadruotė man neužkliuvo, pakėliau kontrastą, vos vos timptelėjau curves ir uždėjau 400 ISO grūdo.
stengsiuos ir aš nuo šiol nuotraukas komentuoti
ačiū Sayonara už komentarus!
dėl spalvingumo pirmai foto - pripažįstu tikrai trūksta, ir šiaip dar kažko trūksta, va pasidžiaugiau pagautu momentu, tokie momentai pasitaiko neplanuotai, tad kaip reikia būt pasirengus "visiems gyvenimo atvejams" ? to turbūt ir reikia išmokt
dėl antros foto - taip, Sayonara, noriu, kad parodytum, kaip tu ją įsivaizduoji
jau parodei ačiū, o ką reiškia "vos vos timptelėjau curves" ? aš čia dar žalia kartais tuose išsireiškimuose
o dėl trečios - prieš dėdama foto irgi pamaniau, kad gal kiek nuobodoka, bet vienas dalykas yra, ką pats apie savo darbus manai, o kitas, ką kiti mano - kartais tai būna ir labai skirtingos nuomonės
dėl spalvingumo pirmai foto - pripažįstu tikrai trūksta, ir šiaip dar kažko trūksta, va pasidžiaugiau pagautu momentu, tokie momentai pasitaiko neplanuotai, tad kaip reikia būt pasirengus "visiems gyvenimo atvejams" ? to turbūt ir reikia išmokt
jau parodei ačiū, o ką reiškia "vos vos timptelėjau curves" ? aš čia dar žalia kartais tuose išsireiškimuose
o dėl trečios - prieš dėdama foto irgi pamaniau, kad gal kiek nuobodoka, bet vienas dalykas yra, ką pats apie savo darbus manai, o kitas, ką kiti mano - kartais tai būna ir labai skirtingos nuomonės
QUOTE(sayonara @ 2008 08 14, 08:49)
Lindra, va mano senuko variantas. kadangi kokybė neblizga, tai.. bet av norisi jam standartinio j/b, kadruotė man neužkliuvo, pakėliau kontrastą, vos vos timptelėjau curves ir uždėjau 400 ISO grūdo.
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 16:25)
paskutine - kaput zmonem, kurie remiasi ir netelpa kadre. realiai pagal "taisykles" jie turejo buti 1/3 nuo krasto vietoje. . o tai, kad zmones netelpa kadre, jokios prasmes neturi. spalvos grazios.
del jb visu. pirmoje, trecioje truksta ryskumo, fokusas velnias zino kur. antra - puiki, tik pilkoka ir manau spalvota butu idomesne. ketvirta gerai gaudyta, bet pamesta kompozicija, norisi vaiko daug kairiau nei dabar.
penkta super pagauta ir blykste panaudota laiku ir vietoj.
del jb visu. pirmoje, trecioje truksta ryskumo, fokusas velnias zino kur. antra - puiki, tik pilkoka ir manau spalvota butu idomesne. ketvirta gerai gaudyta, bet pamesta kompozicija, norisi vaiko daug kairiau nei dabar.
penkta super pagauta ir blykste panaudota laiku ir vietoj.
Dėl žmonių kurie netilpo kadre buvo ten ir trečias bet aš taip stengiausi nupaveiksluoti du kad niekaip nesisekė atskirti to trečio todėl nukąsta gavosi bet tai nepasiteisinimas. Yra kur jie visi trys bet jie visai centre nežinau na gal prie progos parodysiu gal labiau vykęs kadras
QUOTE(BN @ 2008 08 13, 22:07)
Ačiū ir už tai
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 08 13, 23:23)
Juk žinai kad negalim nukarpyt kojų , rankų, galvų, kūno dalių.. Tai kam reik dėt tokį broką? Kad visi pasakytų kad taip negalim? Nesuprantu. tegu būna kokios nori gražios spalvos , fokusas ir t. t. bet jei vaikui nukirati kojas, tai trink kadrą iš kompo, arba apkarpyk taip kad matytumėm visai kitą kompoziciją. Sėkmės.
Oi kaip bebūtų gaila bet tai tikra tiesa stenksiuosi tokių klaidų nedaryti. Nu gera spyri į s......... gavau. Beja norėjau sužinoti kaip būtų galima tą nuotrauką apkirpti tavo nuomonę labai norėčiau pamatyti (aišku jei tai įmanoma) aš pamėginsiu savaip ir įdomu būtų palyginti (gal dar daugiau nugrybausiu ją apkirpdama nei nukandus kojas)
labai ačiū visiems už komentarus žodžiu išvada : Mokintis mokintis ir dar kartą mokintis ...
QUOTE(Lindra @ 2008 08 14, 08:44)
stengsiuos ir aš nuo šiol nuotraukas komentuoti
ar dirbi su Photoshop? jei ne, tai net neaiškinsiu, ką reiškia tas timptelėjimas curves.. kai (jei) turėsi šią programą, tikrai atsiras daug pagelbėjančių su ja susidraugauti
dėl tos antros foto. mano galva, viską ten gadino pirmiausiai sepija - t.y. atspalvis. man asmeniškai tai vienas klastingiausių atspalvių, kuriuos kažkodėl visi labai mėgsta, kai pradeda fotografuoti. aš kažkaip tos simpatijos išvengiau ir dabar turiu savo gal vieną foto, kur sepia uždėta taip kad pradžioj siūlyčiau apsiriboti spalvomis arba klasikiniu juodai-baltu vaizdu, o tik vėliau, kada nors, labai tikslingai naudoti sepiją ir kitus atspalvius bei efektus.
dėl skirtingų nuomonių - be abejo, jos skirtingos. kaip ne kartą čia kalbėta, jeigu rodai foto, būk pasiruošus išgirstši, kad svetimai akiai ji neįdomi, "nekalba". bendrai sutariama, kad foto turėtų būti įdomi ne tik autoriui, bei ir žiūrovui. kaip išvystyti sugebėjimą nujausti, kad foto įdomi ne tik Tau - čia jau kita tema, aš šito sugebėjimo dar nelabai turiu kartais visai nesuprantu, kodėl mano kuri nors foto kam nors nepatinka, o kartais - kodėl patinka