Karpau šiandien savo foto ir bandau įvairias kompozicijas. Rodau vieną foto, vėlgi, gal kas netingėtų apie kompoziciją pasisakyt.
Su vienu žmogum aptariau jau, norisi kitų nuomonių.
Kadangi tai gatvės foto, kai kurie dalykai tikriausiai yra atleidžiami, bet jei netingit, pasisakykit, ką manot.
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 15:25)
prasau nesupykt, suprantu, kad tu to suniuko nesiruosei skriausti
nepykstu kai pasako pati matau kad cia niek ogero... tiesiog kai su viena ranka laikai su kita fotkini taip ir gaunas...
QUOTE(Karbynė @ 2008 08 13, 16:06)
ajetau, paskaičiau apie koduotes ir supratau, kad nieko nesuprantu Tik kad dėl to vaizdas skirtingas gaunas supratau, bet čia gal ne veidrodinukam neaktualu? Ar irgi aktualu?
cia aktualu visokiems (kaip as) megstantiems redaguoti viska per n programu, per n operaciniu sistemu
jei niekas nekliuna, galvos sukti ir nereik.
cia biski smegenu ieskojimas geroj vietoj, bet prie to priveda gyvi pavyzdziai. ir bent jau dirbant su klientais reik galvot ne vien apie tai, kaip viskas atrodo mano kompe, reik galvot kaip atrodo ju kompe, ju popierineje foto, ju internete ir t.t. is gero gyvenimo cia tokiu problemu prisigalvoju
sayonara, na vienuole pagrindinis veikejas, jos zvilgsnis ir rodykle zenkle parodo, kur link juda visas nuotraukos veiksmas. jis atsimusa i zenkla ir nuciuozes juo zemyn ant dviracio sustoja po to neapsisprendziu, ar vel grizta prie vienuoles per pedala ir seseli, ar sustoja (visdelto linkstu prie sios nuomones).
patinka saskambis: vienuole su baltu raisciu ir juoda iskaba su baltu uzrasu, isipaiso i ta kompanija ir rodykle.
negalvojai, kad be dviracio butu viskas geriau dabar man tas dviratis nei i tvora nei i mieta. viskas like atrodo skamba
o ka patare tas "kitas zmogus"
vel pamirsau kaip aprasoma kompozicija, dirzo man uz tai
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 16:45)
cia aktualu visokiems (kaip as) megstantiems redaguoti viska per n programu, per n operaciniu sistemu
kliūt tai kliūna n visko, bet ko gero dar ne tai Ne ta dar stadija, kad su n operacinių sistemų ...
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 16:45)
tas kitas žmogus jai pasakė, kad gatvės foto kai kuriuos dalykus atleidžia. čia juk ne peizažas, kad atsistojai ir susikomponuoji taip, kaip nori. nors Pupeliuko atvejas rodo, kad galima
man norisi, kad ji būtų tos baltos sienos fone, o ne tamsios, nes dabar susilieja. norisi, kad iš viso to stulpo su dviračiu nebūtų. nu bet tai yra gatvė. aišku, sayonara galėjo palakstyt aplink ją ir surast geresnį kampą
QUOTE(peppi @ 2008 08 13, 16:59)
Aciu Sansara
gal galeciau kukliai susizinoti kokie dabar namu darbai, iki kada, kiek ju buna (regis anksciau budavo dveji)
gal galeciau kukliai susizinoti kokie dabar namu darbai, iki kada, kiek ju buna (regis anksciau budavo dveji)
iki kito antradienio 20 val mokomes galerijoje yra "Natiurmortas"
ir marinuojasi su passw "as tave myliu..." jau pora men marinuojasi. siaip tai iki rudens nutarem palaukti. o vasarai apibendrinti gal "geriausia vasaros foto" kazka masteme (o kur dingo tos mintys, nzn)
Del tu su pass - Gal paliekam ramybej "as tave myliu" o padarom nauja "geriausia vasaros nuotrauka" - vis butu teigiamas judesys i prieki
QUOTE(BN @ 2008 08 13, 18:07)
Del tu su pass - Gal paliekam ramybej "as tave myliu" o padarom nauja "geriausia vasaros nuotrauka" - vis butu teigiamas judesys i prieki
o gal tokia be passw darom "mokomes" galerijoje su apibendrinimu viso skyrelio vasaros veiklai nes cia tokia tema plati ir sunkiai interpretuojama. to passw nelabai as visai suprantu ir dvieju galeriju butinumo
QUOTE(bite maja @ 2008 08 13, 12:52)
bet jei patiesins, tai tada grius ta priekyje esanti kolona. kažkodėl man atrodo, kad jos čia natūraliai taip nueina nors gal ir klystu.
nematau trapumo. man kliūna grandinėlė, nagai. ir fokusas galėjo būti dar ir į snukį. ir apšvietimas
nematau trapumo. man kliūna grandinėlė, nagai. ir fokusas galėjo būti dar ir į snukį. ir apšvietimas
Žiūrint kaip taisyt. Galima juk už vieno kampo patempt.
QUOTE(sayonara @ 2008 08 13, 13:12)
sillwio, ačiū.. tos kolonos į viršų siaurėja, todėl kažkaip nelabai yra, ką tiesinti.
beje, klausimas - jeigu būtų Tavo akimis tiesiau, kompozicija pusėtina ar visai negera? kokius komponavimo principus matai? ar yra balansas ar jo nėra? kodėl?
apie foto kokybę, siužetą ir įdomumą net nenoriu diskutuoti, nes aš šiuo metu pradėjau apie kompoziciją skaitinėt teoriją
beje, klausimas - jeigu būtų Tavo akimis tiesiau, kompozicija pusėtina ar visai negera? kokius komponavimo principus matai? ar yra balansas ar jo nėra? kodėl?
apie foto kokybę, siužetą ir įdomumą net nenoriu diskutuoti, nes aš šiuo metu pradėjau apie kompoziciją skaitinėt teoriją
Siaurėja, bet negriūna Rodau, kaip matau nuotrauką aš. Vos vos patiesinau kolonas patempęs dešinį viršutinį kampą į kairę. Truputį nukirpau mano manymu bereikalingos erdvės. Jei brėžti liniją, jungiančią kolonų atramas, tai ji dabar atsiremia į kadro kampą. Dėmesys nekliūna už pirmos kolonos apačios, o labiau akcentuojamas žmogelio žvilgsnis. Kompozicijos principus man sunku vardint. Žinau tik, kad padeda analizavimas (ar tiesiog paprastas žiūrėjimas) į profesionalų darbus.
QUOTE(wyshnia @ 2008 08 13, 13:16)
Su printeru tos bedos neturim, ka matom, ta atspausdina, taip pat ir pro lab'as ta, ka originaliai matom, atspausdina. As tik su tuo save 4 web nesusikalbu
Zinok vienodinau ir MB vienodino, bet vistiek nesusikalbam. Bet as kazkaip pristaikiau, internetui mazinu per Image size tuo budu spalvos tokios pat lieka. Mano fotikas isvis su paciu fotosopu net nesusikalba - RAW formato neatidaro butent del spalvu koduotes, nors abejose sRGB Jei JPEG fotografuota, tokiu bedu ner.
Zinok vienodinau ir MB vienodino, bet vistiek nesusikalbam. Bet as kazkaip pristaikiau, internetui mazinu per Image size tuo budu spalvos tokios pat lieka. Mano fotikas isvis su paciu fotosopu net nesusikalba - RAW formato neatidaro butent del spalvu koduotes, nors abejose sRGB Jei JPEG fotografuota, tokiu bedu ner.
Negali būti Adobe Camera RAW (ACR) pasenęs, kad neskaito RAW?
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 13:27)
sillwio, o as kompe dar 3 varianta matau, ne toki geltona ir raudona spindinti ir grazi ir pas mane viskas sRGB. blogiausia, kad sRGB nereiskia to paties sRGB skirtingose programose ir aplinkose. jei yra sRGB, o ne sRGB IEC61966-2.1 (ji radau tik PS) jau ir nesutampa zodziu - pelke. is kurios bandysiu kapstytis kazkokiu budu. bet sis tavo variantas yra artimiausias mano matytam pas save
tamsus miškas. Apšviesk, jei išsiaiškinsi.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 08 13, 14:59)
Karpau šiandien savo foto ir bandau įvairias kompozicijas. Rodau vieną foto, vėlgi, gal kas netingėtų apie kompoziciją pasisakyt.
Kadangi tai gatvės foto, kai kurie dalykai tikriausiai yra atleidžiami, bet jei netingit, pasisakykit, ką manot.
Man ženklas ir dviratis kairėje labai trukdo. Rėžčiau ties kairiuoju juodosios iškabos kraštu. Atsimuša vienuolės žvilgsnis į juos. Kai jų nėra, vienuolės žvilgsnis ir viršutinis ženklas labai tvarkingai palydi žiūrovo žvilgsnį. Bėda viena, dešinėje tada vos vos erdvės trūksta.
Na, objektyviai, tai gal geriausia vasaros nuotrauka reiktu daryt prie tu ND, kur be pass. O dveji ND atsirado todel, kad cia truputi buvom darzelius atsidaline, tai musu darzelyje techniniai ND liko; o ten - interpretaciai. Aisku galima vel viska apjungti (as tai kaip visad - uz taika ir bendradarbiavima ).