Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(ciburaska @ 2008 08 12, 14:26)
blink.gif fantastikaaaa kaip su mobiliu blink.gif

aš turėjau lygiai tokį telefoną ax.gif gera nuotraukų kokybė gaudavosi, bet tokių menų nelauždavau, net mintis tokia nebuvo kilusi, kad įmanoma su tokiu telefonu bigsmile.gif (turint sugebėjimų, aišku blush2.gif aš jų akivaizdžiai neturiu...)
Atsakyti
naujokai nepykit, tikrai pakomentuosiu jusu foto 4u.gif kiek veliau, nepamirstu wink.gif tik reik prisest bent 30 min.

wyshnia, cia ta pati problema: save for web, printerio ir t.t. gali but, kad minilabas padare nuotraukas (kai sakei, kad skundesi) butent pagal "nesuderinta" koduote ir todel spalvos nuplauke... vat uzklausiau vienu klientu, sake, kad kiek skiriasi spalvos popieriuje ir ekrane verysad.gif bet sake, nepastebejom, kol nepasakei... ale jauciuos kaip sh pridirbusi zmonems... unsure.gif
cia trumpas gresmingas (raudona veikia lotuliukas.gif ) straipsniukas apie tai, ten daug is jo nuorodu i specifines mac'o ir kitas problemas.
Atsakyti
Sansara, skiriasi spalvos. Atrodo va taip (originalą tik sumažinau):

pirma tavo mažinta, antra iš originalo

user posted image user posted image
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 08 13, 08:22)
Sveiki,

kadangi temoje tyloka, o mano kriterijai fotografijoms gerokai liberalūs (nes nėra, ką rodyti, nors guli nenuskanuotos kokios 9 juostos), tai rodau seną kadrą. Šiaip. Padiskutuokit apie kompoziciją biggrin.gif

Griūna kompozicija man į dešinę. Reiktų tiesint perspektyvą, nes dėmėsį prikausto griūnančios kolonos, o ne vyriškis.

QUOTE(wyshnia @ 2008 08 13, 09:43)
Sansara, as taip pat susiduriau su ta beda, nors ir ne mac pas mus. Tavoji originali nuotrauka siltesne, internetine - salta, pilkoka g.gif Pas mane tiesa issaugant save for web tiek priraudonina nuotrauka, kad baisu ziuret unsure.gif Ir nezinau kame cia problema g.gif

Susivienodink koduotes fotike ir photoshop'e. Mažiausia galvos skausmo su sRGB.
Atsakyti
senei jau nieko nerodziau... bet turbut del to, kad nebuvo laiko gilintis i moksla ir tikriausei nepatobulejau nei per zingsni verysad.gif

nu idesiu viena... man nepatinka kad pirstai labai issilieje... nu bet fokusas ten kur norejau... vel jauciu kompozicijos ner (nu nezinau kur cia komponuot ka biggrin.gif )

"tarpumas delne"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2008 08 13, 12:33)
senei jau nieko nerodziau... bet turbut del to, kad nebuvo laiko gilintis i moksla ir tikriausei nepatobulejau nei per zingsni  verysad.gif

nu idesiu viena... man nepatinka kad pirstai labai issilieje... nu bet fokusas ten kur norejau... vel jauciu kompozicijos ner (nu nezinau kur cia komponuot ka  biggrin.gif )

"tarpumas delne"

user posted image

atleisk, bet aš asmeniškai nieo nematau šiame kadre. snapshot'as. kompozicijos nėra. nereikalingos detalės blaško (grandinėlė ant rankos), tas šuniukas delne. trapumo man asmeniškai anei gramo.
tokis mažiukas nusipelno geresnės foto.. guldykis jį ant grubios faktūros vienspalvio paviršiaus ir fotografuok atverta diafragma iš gana arti - jį patį, nosį, letenėles, akis, uodegą, iš toliau, su kokia nors detale šalia, kuri parodytų jo mažumą. nes ranka jo neparodo, bent jau man.
kaip tik vieną saitą man užrodė, kur šunys fotografuojami, įmetu pasigėrėjimui smile.gif http://www.erinvey.com/bark/
Atsakyti
Sveiki smile.gif

įkišiu ir aš savo trigrąšį biggrin.gif

Mielka, sakai, kad fotkėj fokusas ten, kur ir norėjai, o man, kadangi šunyčio akytės užmerktos, fokusiuko norisi į nosį ax.gif

sayonarai pritariu, kad trapumo nesijaučia nuotraukoje
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 08 13, 13:31)

Griūna kompozicija man į dešinę. Reiktų tiesint perspektyvą, nes dėmėsį prikausto griūnančios kolonos, o ne vyriškis.

bet jei patiesins, tai tada grius ta priekyje esanti kolona. kažkodėl man atrodo, kad jos čia natūraliai taip nueina g.gif nors gal ir klystu.

QUOTE(mielka @ 2008 08 13, 13:33)

"tarpumas delne"

nematau trapumo. man kliūna grandinėlė, nagai. ir fokusas galėjo būti dar ir į snukį. ir apšvietimas schmoll.gif
Atsakyti
nu va pasirodo tikrai nieko nemoku blush2.gif aciu uz komentarus...
Atsakyti
sillwio, ačiū.. 4u.gif tos kolonos į viršų siaurėja, todėl kažkaip nelabai yra, ką tiesinti.
beje, klausimas - jeigu būtų Tavo akimis tiesiau, kompozicija pusėtina ar visai negera? kokius komponavimo principus matai? ar yra balansas ar jo nėra? kodėl?
apie foto kokybę, siužetą ir įdomumą net nenoriu diskutuoti, nes aš šiuo metu pradėjau apie kompoziciją skaitinėt teoriją biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 13, 10:06)
wyshnia, cia ta pati problema: save for web, printerio ir t.t. gali but, kad minilabas padare nuotraukas (kai sakei, kad skundesi) butent pagal "nesuderinta" koduote ir todel spalvos nuplauke... vat uzklausiau vienu klientu, sake, kad kiek skiriasi spalvos popieriuje ir ekrane  verysad.gif

Su printeru tos bedos neturim, ka matom, ta atspausdina, taip pat ir pro lab'as ta, ka originaliai matom, atspausdina. As tik su tuo save 4 web nesusikalbu schmoll.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 08 13, 11:31)
Susivienodink koduotes fotike ir photoshop'e. Mažiausia galvos skausmo su sRGB.

Zinok vienodinau ir MB vienodino, bet vistiek nesusikalbam. Bet as kazkaip pristaikiau, internetui mazinu per Image size tuo budu spalvos tokios pat lieka. Mano fotikas isvis su paciu fotosopu net nesusikalba - RAW formato neatidaro butent del spalvu koduotes, nors abejose sRGB g.gif Jei JPEG fotografuota, tokiu bedu ner.
Atsakyti
sillwio, o as kompe dar 3 varianta matau, ne toki geltona ir raudona spindinti ir grazi tongue.gif ir pas mane viskas sRGB. blogiausia, kad sRGB nereiskia to paties sRGB skirtingose programose ir aplinkose. doh.gif jei yra sRGB, o ne sRGB IEC61966-2.1 (ji radau tik PS) jau ir nesutampa doh.gif zodziu - pelke. is kurios bandysiu kapstytis kazkokiu budu. bet sis tavo variantas yra artimiausias mano matytam pas save smile.gif

Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 08 12, 17:46)
jums leidus noreciau imesti Ispanijos miesteli ax.gif
o dar esu giliuose apmastymuose ar gamtos fotografija gali buti nespalvota g.gif

peppi, pirmoji patiko ir paskutine. kliuna jb, kazkoks "astrus" g.gif del jo antra ir trecia foto kazkaip nemielos. o paskutine gelbsti siuzetas. del jb gamtos, pasiziurek i juostininku skyreli sillwio ideta is kretos (atrodo lotuliukas.gif ) foto. tiesiog fantastiskas vaizdalis

QUOTE(pukučiai @ 2008 08 12, 20:08)
nu kad prikroviau tikiuos neištūrinsit dėl tokios gausos nuotraukų  blush2.gif

paskutine - kaput zmonem, kurie remiasi ir netelpa kadre. realiai pagal "taisykles" jie turejo buti 1/3 nuo krasto vietoje. . o tai, kad zmones netelpa kadre, jokios prasmes neturi. spalvos grazios.
del jb visu. pirmoje, trecioje truksta ryskumo, fokusas velnias zino kur. antra - puiki, tik pilkoka ir manau spalvota butu idomesne. ketvirta gerai gaudyta, bet pamesta kompozicija, norisi vaiko daug kairiau nei dabar.
penkta super pagauta ir blykste panaudota laiku ir vietoj.

QUOTE(sayonara @ 2008 08 13, 09:22)
Sveiki,

kadangi temoje tyloka, o mano kriterijai fotografijoms gerokai liberalūs (nes nėra, ką rodyti, nors guli nenuskanuotos kokios 9 juostos), tai rodau seną kadrą. Šiaip. Padiskutuokit apie kompoziciją biggrin.gif

dieve, dieve, vienintelio noriu, kad tu principu nereiktu zodziais ivardinet lotuliukas.gif nes tada man ragas ir galvos skaumas
kadras man super.... pavydziu ir tau, ir bitei miesto gyvenimo tokiu kadru... as nedrasi tam.

QUOTE(mielka @ 2008 08 13, 13:33)
"tarpumas delne"

ne trapuma, o agresija ir ziauruma matau. atrodo tas delnas tuoj susigniaus, suleis nagus i vargsiuka (o gal jau suleido, nes guli bejausmis) ir nebeliks mielo padarelio. ne teisingai parodytas trapumas. jei matei, kaip kudikiu rankytes ir kojytes fotografuojamos, tikrai nemanau, kad kur matei, taip paruostus nagus ir besigniauzianti delna. cia jau daugiau kuno kalba, bet dauguma turbut panasiai supranta sia foto. kokybe jau aptare. prasau nesupykt, suprantu, kad tu to suniuko nesiruosei skriausti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 13 rugpjūčio 2008 - 14:27