Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

ir as ikisiu trigrasti truputi.
visu man fotkes fantastiskos, vienos labiau, kitos maziau krinta i aki wub.gif
sayonara, originalas man irgi labiau patiko, kazkaip geriau ziuris man 4u.gif
sea, o man perfotkinta Luko nuotrauka labai patiko israiska akyse, bet ta pledo spalva gadina vaizda, tiesiog manau,kad pledas butu pilkas, ar ryskiai melynas butu daug labiau. nes juodai baltas variantas visai nesiziuri. o fotkes kur dvi viename is vis super vaizdas, tik gaila, kad vaikas visai nugara stovi, kazkokios israiskos noretusi ax.gif

dar be galo istrigo fotke su arbuzais ir bokstu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulieTa: 12 rugpjūčio 2008 - 10:14
QUOTE(sayonara @ 2008 08 12, 11:08)
o man anas labiau patinka..  4u.gif kaip iš pasakos kažkokios tas rūkelis..biggrin.gif
Ir teisingai 4u.gif Visiems neitiksi, ir saves neprarasi rolleyes.gif

O as su siokiu tokiu peizazu. Galima taip sakyti kad pirmas mano peizazas. Ar baisiai neidomus? Man is pradziu labai patiko, bet ko toliau, tuo vis daugiau atrodo kad nieko gero nera unsure.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 08 12, 09:36)
Lindra, nu zinai tik nepabek is cia bigsmile.gif  jei su tokiom foto ateini, tai kas bus po menesio 4u.gif Labai patiko tavo neteketas rakursas, gal norisi daugiau ryskumo, bet bendrai liuks darbas

biggrin.gif tai va, kad aš aukštumų nesiekiu, ir po mėnesio kaži ar kiek patobulėsiu, nors tiesą sakant, tobulėjame kasdien, vis po trupinėlį, vis kažką naujo sužinodami smile.gif

o dėl pabėgimo blush2.gif
na, kažkada seniai gan aktyviai dalyvavau šiam forume, bet buvau pabėgus, nes buvau nusprendus, kad yra daug dalykų, kurie man patinka, o jie va į tuos "kokybės ar kompozicijos rėmus netelpa" tongue.gif

o šiaip aš mėgstu tuos "netikėtus rakursus" rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki, suku vis ratus apie šią temą, skaitau jau labai seniai ją, bet vis bijau prisijungti biggrin.gif Toli, man oj, iki jūsų lygio... O ir praktikos kasdienės neturiu su fotiku...
Esu daugiau mažiau Bald Nomad stiliaus - turistinių foto mėgėja ax.gif Esu prisiregistravus keliuose prancūziškuose saituose, maždaug kūdros analoguose, bet netenkina manęs ten teikiama informacija, todėl norėčiau pabandyti pas jumi 4u.gif

Ateinu su keliomis ne per seniausiomis foto ir labai laukiu kritikos 4u.gif

Kaunas kitaip... Ir patinka, ir nepatinka toks rakursas...
user posted image

Trūksta truputį erdvės į kairę, ten, kur eina žvilgsnis...
user posted image

Kažkaip įdėjus į internetą sumažėjo šios nuotraukos kokybė... Bet man vistiek patinka smile.gif
Rytas...
user posted image
Atsakyti
sayonara, o man nepatinka nei viena is siu foto. nes nelabai suprantu jos, kokybe nezavi, tai ir nebelieka kuo zavetis blush2.gif as net pasimeciau, apie kokia siena kalbat, o po to pamaciau, kad jau buvai idejus nauja foto, ir as ja pastebejau, bet tik 5 sek, kol skaiciau postus... na man ji visai neisimintina. praskrolinus puslapi, ispudzio ir prisiminimo neliko.

Anasko, placiu baltu remu liga tau perejo.nieko - praeis lotuliukas.gif kai nuolat imsi del to gaut pastabu lotuliukas.gif peizazas visai ziurisi, kad pakrosintas manau prideda zavesio. as nemoku korsinti i tema lotuliukas.gif bet peizazas ne WOW kategorijos. bet tvarkingas, svarus, kokybiskas, geros spalvos.
Atsakyti
biggrin.gif Aha doh.gif lotuliukas.gif vis kovoju su savim nedeti remus, bet silpnybe nugali biggrin.gif Krosinu i tema ir ne, po to ziuriu kas geriau ziurisi, o ka daugiau daryti jei naturaliai tokias spalvas niekaip negaliu pagauti doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 08 12, 10:37)
Ir teisingai 4u.gif  Visiems neitiksi, ir saves neprarasi rolleyes.gif

O as su siokiu tokiu peizazu. Galima taip sakyti kad pirmas mano peizazas. Ar baisiai neidomus? Man is pradziu labai patiko, bet ko toliau, tuo vis daugiau atrodo kad nieko gero nera unsure.gif

user posted image

Anasko, man - PUIKIAI, ypač spalvos. kliūna rėmas ir dydis, t.y. išoriniai dalykai biggrin.gif kuo krosinai?

Sansara, supratau..smile.gif Man čia viena iš tų foto, kurios niekuo neįsimintinos, su trūkumais, o man pačiai patinka. Bet ne tiek, kad saugočiau kažkaip ar rodyčiau plačiai. Šiaip miela man ir viskas..smile.gif Kokybė tikrai neblizga, pripažįstu, nes ir kirpta iš daug erdvės, ir judesio yra, ir šiaip aš niekaad iki šiol itin gera kokybė nesu pasižymėjus.. Ale ko tais nesiparinu smile.gif labai gerai žinau, kad man reik mokintis ir mokintis, bet kaip kažkada seniai sakiau - savo tempu ir savo režimu..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 08 12, 08:56)
Tai kuris cia yra avytess pluginas biggrin.gif
Noreciau...gal kas turit?

Sansara, dekui. Isbandysiu ir "channel mixer" 4u.gif

c-girl, aš tau jį buvau išsiuntusi tada seniau, kai kalbėjom. Nejaugi negavai doh.gif
Atsakyti
Sayonara, aciu 4u.gif Krosinau "Lomo/cross processing" ir atrodo du kartus g.gif tik pati kreive stumdziau.
Atsakyti
Sveiki! biggrin.gif Na ir priraset! Su jumis jau sunku suspeti darosi. Jauciasi, kad daug kas is atostogu sugrizo! biggrin.gif Pagyvejimas temoje. smile.gif Smagu!

Anasko, mielos, emocingos seimos nuotraukos. Ypac patiko pirmoji. Smagios ropliuku nuotraukeles, jauki ir akmenis deliojancio vaiko nuotrauka.
Mergaite su ramune. Na erdves truksta. Patinka nuotraukoje linksmos (zalia, ruzava, geltona) zaidziancios spalvos. Del tokio kampo abejoju. Va jei butu stambiu planu tik veidelis su kepure ir ramune… gal visai tiktu …
Peizaziukas idomus. Patinka spalvos. Gera taip ziureti. Gal… galvoju… kazkas ryskumo zonoj man kiek kliuna… Gal kiek platesnes noretusi, o gal pirmame plane kokios rugegeles stambiesniu planu…
Aciu uz cross nuorodele. Ir uz paburbejima del ND tongue.gif Kaip pirstu i aki del kitos temos laukimo…

Pupeliuko J/b vertimo jau nematau.

Man su tais action’ais nelabai kartais… Perspaudzia daznai ten su tais kontrastais ir pan… Ten kaip nors galima reguliuoti stipruma tam tikru nustatymu? Kol kas as layeri, kuriame pritailytas acction’as, pagal pageidavima padarau lengvai permatoma.

Puriena, net seile nutyso skaitant apie tavo kursus. Kodel Vilniuje tokiu neorganizuoja sad.gif O kokiomis valandomis ir kiek laiko trunka kursai?

Puriena, graziai piesia vakarines saulutes sviesa. Ta silta nuotrauka dar labiau susildo atsikartojanti geltona spalva mergaites sukneleje ir ramuniu ziedeliu viduriukuose. Tik ziuriu ir nesuprantu… Man lyg siai nuotraukai nesinori tokio kampo. Man toks rakursas kazkodel suteikia sunkumo jausma (nors nuotrauka savo spalvomis, modeliuku kuria sviesu, lengva ispudi): nuleista galva ir dar pasvirimas i ta puse. Gal kiek norisi, kad mergaite stovetu ne visai sonu, kad matytusi daugiau veiduko… Tiek minciu.
O del nenoro fotografuotis… Maniske tas pat… Piktybiskai nesifotografuoja, jei tik netycia uzsizaidusia pagauni… O taip tai jau iprasta - nugara, nuleista galva, grimasa ir amzini begimai is kadro biggrin.gif Igriso ta mamka su tuo aparatu smile.gif
Boksta tai jau dar labiau kreipciau… toks nedidelis pasvirimas tiesiog kaip kreivas horizontas atrodo…

Bite maja, liuks kadriukas. Toks su humoru lotuliukas.gif thumbup.gif Man labia net patiko. Ta reta arklio barzda lotuliukas.gif
Meetai – faina. Kur cia buvot? Daug susirinko kudrieciu?

c-girl, grazios spalvos. Pirmoji pacia scena kabina. Antroje man labia sauniai zaidzia kompozicija: berniukas kaireje apacioje, virsuje medis ant sienos.

Linda, sveika. Tikrai turi matyma ir kompozicini pajautima. Jau is pirmu nuotrauku tai matyti. Tikrai smagu, kad nepabegtum.
Nuotrauka su liepteliu labai idomi. Labai patinka tas lyg rodykles nueinantis tolyn tiltukas, is abieju sonu simetriskai priristos valtys, liepto gale sedintys zmogiukai ir debesuotas dangus. Puiki medziaga geram kadrui. Balionas uz izvalga.
O dabar techniniai dalykai:
1. nuotraukyte kiek tamsoka. Norisi sviesesniu valciu, gaivesnes vandens spalvos, skaidresnio dangaus. (Ar tavo muilinukas turi Av, Tv, M rezimus? Jais pazaidziant galima daug ka isgauti, pvz.: f mazesni nustatyti arba fotografavimo laika sumazinus. ISO jei nustatai didesni – kadras svieseja. Parasyk fotografavimo nustatymus (siame kompe man nerodo exif failiuko). Galesim daugiau pasigilinti). Matau diena buvo debesuota su beislandancia saulute. Gal buciau palaukus pro debesi beprasimusanciu saulutes spinduliuku, kurie susildytu kadra siltesniu apsvietimu, isryskintu tamsius daiktus.
2. Horizontas tiesiai per kadro centra. Jei nori akcentuoti labiau zeme (cia patinka tos tarsi rodykles formos tiltukas), palik maziau dangaus, jei nori akcentuoti dangu (ka daryciau tavo nuotraukoje), kirpk daugiau liepto ir leisk akims grozetis debesimis.
3. Valciu, zmoniu norisi kiek is arciau.

Antra
smagi ir kompoziciskai labia net patinka Tik kontrasto nuotraukytei noretusi ir sviesesnio vaiko veiduko. Kai veidas sesely gali ji pasviesti blicu arba ieskok naturaliu refkeltoriu. Kartais smelis, sienos vanduo labia graziai atspindi sviesa…

Jureiviai liuks nuotraukyte thumbup.gif Tik jie kiek nepatogiai isprausti i karda (o vienas miega tongue.gif) Norisi daugiau erdves. Patinka apsvietimas, dangus, rakursas.

Su suniuku nuotraukyte gera rakursu, tik fokusuociau i suniuka. Nuotrauka tamsoka, kliuna neidomus, per sviesus dangus.

Netiketas rakursas man liuks savo perspektyva, faktura. Labai, labai thumbup.gif

Sayonara, kaip man pirma patinka! Sviesos ir seseliu, vandens purslu ir atspindziu zaismas, nuotraukos dalyviai savo vietoje ir tokie naturalus. Gal kiek norisi arba daugiau pastatu virsuje ar satspindziu apacioje… Neapsisprendziu… Bet vos vos daugiau.
Antra (po pirmos) maziau idomi siuzetu, dalyviais.

Sansaros aguonike patiko svelnumu, pasvirimu, zolynu issidestymu kadre, tik siek tiek prigesintu spalvu gaila. Silta spalva daugiau jaukumo priduotu…
Pas mane spalviniai nustatymai buvo PS nusimuse, tai irgi saugodavo pilkesnes nuotraukas. Dar karta paciame fotike tie nustatymais isderinti… Monitoriaus kalibravimas padeda dar…

Noriu buti baltas – man stipriai tamsoka nuotrauka. Ir dar kazka pritaikei is savo “blogybiu”, nes baltos vietos svyti tongue.gif Antras var geresnis.

Kas cia per "Avytess plugin'as ir kaip ji gauti? Gal galetum man atsiusti i justi@justute.net? Aciuks.

Sea, dabar i zaluma kazkoki nesa, geltona per stipri.
Troskulys - smagus kadras is mazo zmogucio atradimu dienorascio. lotuliukas.gif Tik kuno oda vel pilkoka.
Mazoji balerina labai patiko smile.gif Tas efektas spinduliu –nespinduliu labai vietoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 12 rugpjūčio 2008 - 12:18
katuka, neblogos foto. pirmoji tikrai idomi. idomiai nulygretinai tilta su kadro krastu. todel kazkaip smagiai ziurisi. aisku jau pakrosinta lotuliukas.gif antra gaivi vasariska. portretukas mergaites neblogas, su nuotaika, su emocija. man "vertikliu kadru liga" tai nekliuna erdves trukumas.trecioji - tiesiog rytas. smile.gif nelabai patinka. ar ne pro langa fotografuota? g.gif sujudinti krumai, ryskumas ne idealus. rukas fainas, bet kazkaip nustelbtas viso kito kadre esancio.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 08 12, 13:02)
ar ne pro langa fotografuota?  g.gif sujudinti krumai, ryskumas ne idealus. rukas fainas, bet kazkaip nustelbtas viso kito kadre esancio.

Iš tiesų net nebežinau, ar pro langą, ar ne smile.gif Bet šita dar greičiausia ne pro langą, tik fotkinau be štatyvo, tai greičiausia rankos sudrebėjo smile.gif

Pirmoji, jo, pakrosinta biggrin.gif

Ačiū už komentarus 4u.gif
Atsakyti