labai Aciu uz paaiskinimus
Skuzdelynas
5kiausiniai
1kg miltu
truputis druskytes
saukstas degtines ar brendzio(kad nesigertu riebalai )
Kiausinius atskiriam , baltymus gerai isplakam su trupuciu druskytes, pilam i issuktus trynus, tada po truputi pilam miltusir maisom ipilam degtine , po to minkom, uzmaisyta tesla geriausia palikti kuriam laikui saltai.
kepam aliejuje , tesla kociojeme labai labai plonai, dedam i ikaitinta alieju kepam, tada formuojam skuzdelyna uzpildami medum( pries tai pakaitinti iki uzvirimo su sauksteliu sviesto) , pabarstydami razinom ir aguonom.
Skanaus
5kiausiniai
1kg miltu
truputis druskytes
saukstas degtines ar brendzio(kad nesigertu riebalai )
Kiausinius atskiriam , baltymus gerai isplakam su trupuciu druskytes, pilam i issuktus trynus, tada po truputi pilam miltusir maisom ipilam degtine , po to minkom, uzmaisyta tesla geriausia palikti kuriam laikui saltai.
kepam aliejuje , tesla kociojeme labai labai plonai, dedam i ikaitinta alieju kepam, tada formuojam skuzdelyna uzpildami medum( pries tai pakaitinti iki uzvirimo su sauksteliu sviesto) , pabarstydami razinom ir aguonom.
Skanaus
kedute, skruzdelynas , o kepi keptuveje ar fritiurineje ir kiek mazdaug aliejaus susinaudoja?
Labai noriu skruzdelyno,bet niekada nekepiau su atskirai isplaktais baltymais,ka tai priduoda?Atrodo tai labai puikiai!!!
QUOTE(BloodBlondie @ 2008 08 18, 06:02)
kedute, skruzdelynas , o kepi keptuveje ar fritiurineje ir kiek mazdaug aliejaus susinaudoja?
dekui, as keptuvej kepu, nes fritiurines neturiu , aliejaus susinaudoja tikrai nedaug, nes kadangi butinai pilu alkoholio, niu niekad nematavau gal puse litro....... naudoju visad alieju is butelio 3litru , tai nelabai matosi kiek susipila
QUOTE(daividija @ 2008 08 18, 10:45)
Labai noriu skruzdelyno,bet niekada nekepiau su atskirai isplaktais baltymais,ka tai priduoda?Atrodo tai labai puikiai!!!
Niu manau traskumas geresnis, nesigauna kaip blynas, niu zinoma svarbu labai labai plonai iskocioti, dekui
Seip ar taip as visad ka bekepdama stengiuosi baltymus atskirai isplakti, man kazkaip tada skaniau gaunasi, puresni , traskesni gaminiai
Darau truputį paprasčiau Niekad skruzdėlynui neskiriu baltymų ir trynių. Sumušu kiaušinius, įdedu druskos žiupsnelį, aliejaus šauktą ar du (pagal kiekį), paplaku viską truputį ir maišydama supilu miltus. Minkyti reik ilgokai, tiek, kad masė taptų vientisa, neliptų prie rankų ir kočioti, kuo ploniau, tuo geriau . Pagal kiekius tai vienam kiaušiniui susinaudoja panašiai 100-150 g miltų (kaimiškam dideliam kiaušiniui -150g ). Sirupą darau iš medaus ir cukraus.
Kedute atleisk, kad ir aš papasakojau kaip darau, nes gaunasi laaaabai panašus net užsinorėjau į tavajį pasižiūrėjus
Kedute atleisk, kad ir aš papasakojau kaip darau, nes gaunasi laaaabai panašus net užsinorėjau į tavajį pasižiūrėjus
QUOTE(kedute @ 2008 08 17, 22:50)
Skuzdelynas
5kiausiniai
1kg miltu
truputis druskytes
saukstas degtines ar brendzio(kad nesigertu riebalai )
Kiausinius atskiriam , baltymus gerai isplakam su trupuciu druskytes, pilam i issuktus trynus, tada po truputi pilam miltusir maisom ipilam degtine , po to minkom, uzmaisyta tesla geriausia palikti kuriam laikui saltai.
kepam aliejuje , tesla kociojeme labai labai plonai, dedam i ikaitinta alieju kepam, tada formuojam skuzdelyna uzpildami medum( pries tai pakaitinti iki uzvirimo su sauksteliu sviesto) , pabarstydami razinom ir aguonom.
Skanaus
5kiausiniai
1kg miltu
truputis druskytes
saukstas degtines ar brendzio(kad nesigertu riebalai )
Kiausinius atskiriam , baltymus gerai isplakam su trupuciu druskytes, pilam i issuktus trynus, tada po truputi pilam miltusir maisom ipilam degtine , po to minkom, uzmaisyta tesla geriausia palikti kuriam laikui saltai.
kepam aliejuje , tesla kociojeme labai labai plonai, dedam i ikaitinta alieju kepam, tada formuojam skuzdelyna uzpildami medum( pries tai pakaitinti iki uzvirimo su sauksteliu sviesto) , pabarstydami razinom ir aguonom.
Skanaus
Labai skaniai atrodo!
senesnese temose radau receptuka, truputi pakoregavau.
trupininis pyragas
200g cukraus
200g sviesto
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
uogiene
a.s sodos
~500g miltu. (dedi tiek, kad gautusi tinkama tesla)
istirpdinti sviesta, isukti jame cukru, isplakti du kiausinius, ideti du saukstus grietines, sauksteli actu nugesintos sodos, miltu. tesla iskocioti. atsiskirti dali teslos, ja ideti i kamera (galima ir nedeti, bet lengviau tarkuojasi) likusia tesla iskloti skardos pavirsiu, truputi uzlenkti galiukus, kad nesibegtu uogiene. sudeti uogiene, as turejau daug ibuoliu koses, tai dejau ja, tada su brokine tarka uztarkuoti likusia tesla. ir sauti i orkaite. Kepiau 200 laipsniu temperaturoje ~30-40min.
trupininis pyragas
200g cukraus
200g sviesto
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
uogiene
a.s sodos
~500g miltu. (dedi tiek, kad gautusi tinkama tesla)
istirpdinti sviesta, isukti jame cukru, isplakti du kiausinius, ideti du saukstus grietines, sauksteli actu nugesintos sodos, miltu. tesla iskocioti. atsiskirti dali teslos, ja ideti i kamera (galima ir nedeti, bet lengviau tarkuojasi) likusia tesla iskloti skardos pavirsiu, truputi uzlenkti galiukus, kad nesibegtu uogiene. sudeti uogiene, as turejau daug ibuoliu koses, tai dejau ja, tada su brokine tarka uztarkuoti likusia tesla. ir sauti i orkaite. Kepiau 200 laipsniu temperaturoje ~30-40min.
QUOTE(Ronet @ 2008 08 18, 15:00)
Darau truputį paprasčiau Niekad skruzdėlynui neskiriu baltymų ir trynių. Sumušu kiaušinius, įdedu druskos žiupsnelį, aliejaus šauktą ar du (pagal kiekį), paplaku viską truputį ir maišydama supilu miltus. Minkyti reik ilgokai, tiek, kad masė taptų vientisa, neliptų prie rankų ir kočioti, kuo ploniau, tuo geriau . Pagal kiekius tai vienam kiaušiniui susinaudoja panašiai 100-150 g miltų (kaimiškam dideliam kiaušiniui -150g ). Sirupą darau iš medaus ir cukraus.
Kedute atleisk, kad ir aš papasakojau kaip darau, nes gaunasi laaaabai panašus net užsinorėjau į tavajį pasižiūrėjus
Kedute atleisk, kad ir aš papasakojau kaip darau, nes gaunasi laaaabai panašus net užsinorėjau į tavajį pasižiūrėjus
, nesamone, del ko cia pykt , viskas
ir as dar neparasiau kad minkyt tol kol tesloj burbuliuku atsiranda
QUOTE(Jovita xxx @ 2008 08 18, 15:09)
Labai skaniai atrodo!
, aciu
Sveikos.
Žinau puikų pyragą,nu tiesiog nuostabų.
PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS
Tešlai
250g miltų
50g cukraus
1 kiaušinis
150g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
4 kriaušės
1 stiklinė riešutų (bet kokių,bet žinokit su anakardžiais gaunas.. nu tiesiog pasaka.)
1 indelis kondensuoto pieno
Truputis cinamono (aš nededu,nes nesu didelė megėja.Asmeniškai man cinamonas su obuoliais tinka.)
EIGA
Suberiame miltus ir cukrų, bei šaukštelį kepimo miltelių.Sviestą vis pavoliodamos į miltus sutarkuojame su tarka. Tada į tešlą įmušame kiaušinį ir ją išminkę dedame į šaldytuvą.
Tuo tarpu supjaustome kriaušes ir susmulkiname riešutus.Iškočiojame tešlą ir dedame į skardą (geriausiai ka būtų gan didelė forma,kad perkeptų).Padarykite kraštelius iš tešlos! Sudedame kriaušes,tada riešutus.Viską užpilame kondensuotu pienu. Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių ir dedame pyragą.KEpame kol viskas pilnai perkeps.
Tai vat merginos nu prie kavos tai nerealiai skanu.
Papildyta:
Tik nežinau kaip foto įkelti.
Žinau puikų pyragą,nu tiesiog nuostabų.
PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS
Tešlai
250g miltų
50g cukraus
1 kiaušinis
150g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui
4 kriaušės
1 stiklinė riešutų (bet kokių,bet žinokit su anakardžiais gaunas.. nu tiesiog pasaka.)
1 indelis kondensuoto pieno
Truputis cinamono (aš nededu,nes nesu didelė megėja.Asmeniškai man cinamonas su obuoliais tinka.)
EIGA
Suberiame miltus ir cukrų, bei šaukštelį kepimo miltelių.Sviestą vis pavoliodamos į miltus sutarkuojame su tarka. Tada į tešlą įmušame kiaušinį ir ją išminkę dedame į šaldytuvą.
Tuo tarpu supjaustome kriaušes ir susmulkiname riešutus.Iškočiojame tešlą ir dedame į skardą (geriausiai ka būtų gan didelė forma,kad perkeptų).Padarykite kraštelius iš tešlos! Sudedame kriaušes,tada riešutus.Viską užpilame kondensuotu pienu. Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių ir dedame pyragą.KEpame kol viskas pilnai perkeps.
Tai vat merginos nu prie kavos tai nerealiai skanu.
Papildyta:
Tik nežinau kaip foto įkelti.
kai rašai žinutę, paspausk IMG ir ten įkels foto (copy-paste). prieš tai ją reikia dar įkelt į internetinį psl. aš tai darau per http://www.radikal.ru/.
pabandyk
nemoku paaiškint
pabandyk
nemoku paaiškint
QUOTE(Cilmi @ 2008 08 18, 18:10)
Nu turetu but skanu,kaip tik kriauses baigia prinokti,reikes pamegint issikept