Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

labai Aciu uz paaiskinimus smile.gif
Atsakyti
Skuzdelynas

5kiausiniai
1kg miltu
truputis druskytes
saukstas degtines ar brendzio(kad nesigertu riebalai smile.gif )

Kiausinius atskiriam , baltymus gerai isplakam su trupuciu druskytes, pilam i issuktus trynus, tada po truputi pilam miltusir maisom ipilam degtine , po to minkom, uzmaisyta tesla geriausia palikti kuriam laikui saltai.
kepam aliejuje , tesla kociojeme labai labai plonai, dedam i ikaitinta alieju kepam, tada formuojam skuzdelyna uzpildami medum( pries tai pakaitinti iki uzvirimo su sauksteliu sviesto) , pabarstydami razinom ir aguonom.
Skanaus 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 17 rugpjūčio 2008 - 21:51
kedute, skruzdelynas thumbup.gif , o kepi keptuveje ar fritiurineje ir kiek mazdaug aliejaus susinaudoja? ax.gif
Atsakyti
Labai noriu skruzdelyno,bet niekada nekepiau su atskirai isplaktais baltymais,ka tai priduoda?Atrodo tai labai puikiai!!!
Atsakyti
ax.gif
QUOTE(BloodBlondie @ 2008 08 18, 06:02)
kedute, skruzdelynas  thumbup.gif , o kepi keptuveje ar fritiurineje ir kiek mazdaug aliejaus susinaudoja?  ax.gif




dekui, as keptuvej kepu, nes fritiurines neturiu tongue.gif , aliejaus susinaudoja tikrai nedaug, nes kadangi butinai pilu alkoholio, niu niekad nematavau gal puse litro....... naudoju visad alieju is butelio 3litru , tai nelabai matosi kiek susipila ax.gif

QUOTE(daividija @ 2008 08 18, 10:45)
Labai noriu skruzdelyno,bet niekada nekepiau su atskirai isplaktais baltymais,ka tai priduoda?Atrodo tai labai puikiai!!!


Niu manau traskumas geresnis, nesigauna kaip blynas, niu zinoma svarbu labai labai plonai iskocioti, dekui ax.gif

Seip ar taip as visad ka bekepdama stengiuosi baltymus atskirai isplakti, man kazkaip tada skaniau gaunasi, puresni , traskesni gaminiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 18 rugpjūčio 2008 - 11:29
Darau truputį paprasčiau smile.gif Niekad skruzdėlynui neskiriu baltymų ir trynių. Sumušu kiaušinius, įdedu druskos žiupsnelį, aliejaus šauktą ar du (pagal kiekį), paplaku viską truputį ir maišydama supilu miltus. Minkyti reik ilgokai, tiek, kad masė taptų vientisa, neliptų prie rankų ir kočioti, kuo ploniau, tuo geriau smile.gif. Pagal kiekius tai vienam kiaušiniui susinaudoja panašiai 100-150 g miltų (kaimiškam dideliam kiaušiniui -150g smile.gif ). Sirupą darau iš medaus ir cukraus.
Kedute atleisk, kad ir aš papasakojau kaip darau, nes gaunasi laaaabai panašus thumbup.gif net užsinorėjau į tavajį pasižiūrėjus lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronet: 18 rugpjūčio 2008 - 15:04
QUOTE(kedute @ 2008 08 17, 22:50)
Skuzdelynas

5kiausiniai
1kg miltu
truputis druskytes
saukstas degtines ar brendzio(kad nesigertu riebalai smile.gif )

Kiausinius atskiriam , baltymus gerai isplakam su trupuciu druskytes, pilam i issuktus trynus, tada po truputi pilam miltusir maisom ipilam degtine , po to minkom, uzmaisyta tesla geriausia palikti kuriam laikui saltai.
kepam aliejuje , tesla kociojeme labai labai plonai, dedam i ikaitinta alieju kepam, tada formuojam skuzdelyna uzpildami medum( pries tai pakaitinti iki uzvirimo su sauksteliu sviesto) , pabarstydami razinom ir aguonom.
Skanaus 4u.gif

user posted image


Labai skaniai atrodo! thumbup.gif
Atsakyti
senesnese temose radau receptuka, truputi pakoregavau.

trupininis pyragas

200g cukraus
200g sviesto
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
uogiene
a.s sodos
~500g miltu. (dedi tiek, kad gautusi tinkama tesla)

istirpdinti sviesta, isukti jame cukru, isplakti du kiausinius, ideti du saukstus grietines, sauksteli actu nugesintos sodos, miltu. tesla iskocioti. atsiskirti dali teslos, ja ideti i kamera (galima ir nedeti, bet lengviau tarkuojasi) likusia tesla iskloti skardos pavirsiu, truputi uzlenkti galiukus, kad nesibegtu uogiene. sudeti uogiene, as turejau daug ibuoliu koses, tai dejau ja, tada su brokine tarka uztarkuoti likusia tesla. ir sauti i orkaite. Kepiau 200 laipsniu temperaturoje ~30-40min.

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabrieele: 18 rugpjūčio 2008 - 15:54
QUOTE(Ronet @ 2008 08 18, 15:00)
Darau truputį paprasčiau smile.gif Niekad skruzdėlynui neskiriu baltymų ir trynių. Sumušu kiaušinius, įdedu druskos žiupsnelį, aliejaus šauktą ar du (pagal kiekį), paplaku viską truputį ir maišydama supilu miltus. Minkyti reik ilgokai, tiek, kad masė taptų vientisa, neliptų prie rankų ir kočioti, kuo ploniau, tuo geriau smile.gif. Pagal kiekius tai vienam kiaušiniui susinaudoja panašiai 100-150 g miltų (kaimiškam dideliam kiaušiniui -150g smile.gif ). Sirupą darau iš medaus ir cukraus.
Kedute atleisk, kad ir aš papasakojau kaip darau, nes gaunasi laaaabai panašus  thumbup.gif net užsinorėjau į tavajį pasižiūrėjus  lotuliukas.gif




mirksiukas.gif , nesamone, del ko cia pykt mirksiukas.gif , viskas thumbup.gif
ir as dar neparasiau kad minkyt tol kol tesloj burbuliuku atsiranda smile.gif


QUOTE(Jovita xxx @ 2008 08 18, 15:09)
Labai skaniai atrodo! thumbup.gif



ax.gif , aciu
Atsakyti
Sveikos. smile.gif

Žinau puikų pyragą,nu tiesiog nuostabų.

PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS

Tešlai

250g miltų
50g cukraus
1 kiaušinis
150g sviesto
1 a. š. kepimo miltelių

Įdarui

4 kriaušės
1 stiklinė riešutų (bet kokių,bet žinokit su anakardžiais gaunas.. nu tiesiog pasaka.) blush2.gif
1 indelis kondensuoto pieno
Truputis cinamono (aš nededu,nes nesu didelė megėja.Asmeniškai man cinamonas su obuoliais tinka.) ax.gif

EIGA

Suberiame miltus ir cukrų, bei šaukštelį kepimo miltelių.Sviestą vis pavoliodamos į miltus sutarkuojame su tarka. Tada į tešlą įmušame kiaušinį ir ją išminkę dedame į šaldytuvą.

Tuo tarpu supjaustome kriaušes ir susmulkiname riešutus.Iškočiojame tešlą ir dedame į skardą (geriausiai ka būtų gan didelė forma,kad perkeptų).Padarykite kraštelius iš tešlos! Sudedame kriaušes,tada riešutus.Viską užpilame kondensuotu pienu. Įkaitiname orkaitę iki 170-180 laipsnių ir dedame pyragą.KEpame kol viskas pilnai perkeps.

Tai vat merginos nu prie kavos tai nerealiai skanu. thumbup.gif







Papildyta:
Tik nežinau kaip foto įkelti. cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cilmi: 18 rugpjūčio 2008 - 20:07
kai rašai žinutę, paspausk IMG ir ten įkels foto (copy-paste). prieš tai ją reikia dar įkelt į internetinį psl. aš tai darau per http://www.radikal.ru/.
pabandyk smile.gif
nemoku paaiškint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cilmi @ 2008 08 18, 18:10)
Sveikos. smile.gif

Žinau puikų pyragą,nu tiesiog nuostabų.

PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS



Nu turetu but skanu,kaip tik kriauses baigia prinokti,reikes pamegint issikept thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daividija: 18 rugpjūčio 2008 - 20:26