as jau galutinai nusprendziau kad jokio pyrago su obuoliais nekepsiu ,niekas man nesigauna ir kazkaip nepatinka obuoliai silti...o va draugyste tai butinai isbanydsiu .jau taip skaniai atrodo,labai gabaliuko noreciau dabar....
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 12, 09:12)
Daividija ,as nusipurkau sendien kremo misinio , tai ten parasyta ,kad reikia pilti 220 ml. pieno , o tame kremia kur tu ruosiesi daryti dar ir sviestas dedasi , tai as manau ,kad reikia pilti tik tiek kiek recepte parasyta 50 ml, tai ir gausis tas ant to .
pas mus cia nera tokio kremo misinio,tai as naudojau ka panasaus radau,supyliau puse normos pieno,gavosi tirstas,bet kai sudejau sviesta ir riesutus,tai toks skanus riesutinis kremas,rezultatas rytoj bus.Tas sokoladinis biskvitas irgi labai skanus, toks riesutinis.Tik kremo tai pasirode mazoka,tortui sutept uzteko,o va krastams reikes ka nors sumastyt
QUOTE(daividija @ 2008 08 12, 13:40)
pas mus cia nera tokio kremo misinio,tai as naudojau ka panasaus radau,supyliau puse normos pieno,gavosi tirstas,bet kai sudejau sviesta ir riesutus,tai toks skanus riesutinis kremas,rezultatas rytoj bus.Tas sokoladinis biskvitas irgi labai skanus, toks riesutinis.Tik kremo tai pasirode mazoka,tortui sutept uzteko,o va krastams reikes ka nors sumastyt
daividija, tavo labai gražūs kepiniai Lauksim ir šito pyrago foto
QUOTE(kedute @ 2008 08 12, 13:24)
ne tik atrodo bet taip ir yra
sodos isvis niekad i jokius kepinius nededu , po to negaliu valgyt....... fu neskanu man nors ir nugesinta man ji jauciasi
o kepimo miltelius gali det jei bijei kad neiskils, bet as gerai isplaku baltymus , gerai issuku trynius su cukrum ir visada gerai gaunasi Pas mane sena elektrine virykle tai as kepu apie valanda 200laipniu, niu pvz mano mama turi nauja elektrine virykle tai ji toki pat pyraga kepa 100-150laispniu apie puse valandos.... o ar iskepe labai lengva patikrint ismeik degtuka ir istraukus paziuret ar ne slapias , jei ne iskepe.....
sodos isvis niekad i jokius kepinius nededu , po to negaliu valgyt....... fu neskanu man nors ir nugesinta man ji jauciasi
o kepimo miltelius gali det jei bijei kad neiskils, bet as gerai isplaku baltymus , gerai issuku trynius su cukrum ir visada gerai gaunasi Pas mane sena elektrine virykle tai as kepu apie valanda 200laipniu, niu pvz mano mama turi nauja elektrine virykle tai ji toki pat pyraga kepa 100-150laispniu apie puse valandos.... o ar iskepe labai lengva patikrint ismeik degtuka ir istraukus paziuret ar ne slapias , jei ne iskepe.....
Aciu labai
Pyragas jau kepa, ziuresim kas gausis
QUOTE(daividija @ 2008 05 04, 22:00)
O as siandien kepiau Italiska keksa.labai sokoladinis ir aromatingas keksas
100g kartaus sokolado,
100g sausainiu "Amarettini",
200g miltu,
2 a.s. kepimo milteliu,
2 v.s. kakavos,
0,5 a.s. cinamono,
200g sviesto(margarino),
150g cukraus,
3 kiausiniai,
125ml stiprios kavos(as viriau espresso).
Sokolada ir sausainius sutrupinti gabaliukais.Miltus,kepimo miltelius,kakava ir cinamona ismaisyti.Minksta sviesta issukti su cukrumi,po viena imusti kiausinius.Imaisyti miltu misini ir pravesusia kava,sudeti sokolada ir sausainius.Mase sukresti i riebalais istepta forma ir deti i ikaitinta orkaite(175 temp),kepti 40-50min.Virsu galima aplieti glazura:cukraus pudra ir keli laseliai stiprios kavos.As apliejau sokoladu.[img]
100g kartaus sokolado,
100g sausainiu "Amarettini",
200g miltu,
2 a.s. kepimo milteliu,
2 v.s. kakavos,
0,5 a.s. cinamono,
200g sviesto(margarino),
150g cukraus,
3 kiausiniai,
125ml stiprios kavos(as viriau espresso).
Sokolada ir sausainius sutrupinti gabaliukais.Miltus,kepimo miltelius,kakava ir cinamona ismaisyti.Minksta sviesta issukti su cukrumi,po viena imusti kiausinius.Imaisyti miltu misini ir pravesusia kava,sudeti sokolada ir sausainius.Mase sukresti i riebalais istepta forma ir deti i ikaitinta orkaite(175 temp),kepti 40-50min.Virsu galima aplieti glazura:cukraus pudra ir keli laseliai stiprios kavos.As apliejau sokoladu.[img]
Jau seniai sitas Italiskas keksas mano megiamiausiu sarase Si karta paivairinimui vietoje kekso pabanziau mazus keksiukus. Skonio nepagadino Labai skanu
šiandien kepiau trupiniuotį su slyvom
700 g slyvų
150 g sviesto
150 g cukraus
3 trynių
1 pak vanilino cukraus
300 g miltų
puode pakaitinti cukrų ir sviestą, kol šis ištirps.lab gerai išmaišyt ir šiek tiek atvėsinti. trynius su miltais trumpai paplakt plakikliu, sudėt sviestą su cukrumi ir vaniliniu bei dar paplakt, kol tešla taps trupininė (aš tešlą galiausiai minkiau rankomis , jog išeitų trupiniai, o miltų gal net daugiau dėjau). 3/4 trupinių dėjau į kepimo formą, paspaudžiau. ant jos skilteles slyvų, truputuką cukraus su cinamono užbėriau. galiausiai užberti likusius trupinukus. kepti orkaitėj iki 180 temp.. jog trupiniai nesudegtų, vidury kepimo uždenkit folija.
skanaus!!
deja, foto nekokios, labai slyvos patižo o karštas labai trupėjo...
700 g slyvų
150 g sviesto
150 g cukraus
3 trynių
1 pak vanilino cukraus
300 g miltų
puode pakaitinti cukrų ir sviestą, kol šis ištirps.lab gerai išmaišyt ir šiek tiek atvėsinti. trynius su miltais trumpai paplakt plakikliu, sudėt sviestą su cukrumi ir vaniliniu bei dar paplakt, kol tešla taps trupininė (aš tešlą galiausiai minkiau rankomis , jog išeitų trupiniai, o miltų gal net daugiau dėjau). 3/4 trupinių dėjau į kepimo formą, paspaudžiau. ant jos skilteles slyvų, truputuką cukraus su cinamono užbėriau. galiausiai užberti likusius trupinukus. kepti orkaitėj iki 180 temp.. jog trupiniai nesudegtų, vidury kepimo uždenkit folija.
skanaus!!
deja, foto nekokios, labai slyvos patižo o karštas labai trupėjo...
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 12, 18:50)
šiandien kepiau trupiniuotį su slyvom
700 g slyvų
150 g sviesto
150 g cukraus
3 trynių
1 pak vanilino cukraus
300 g miltų
puode pakaitinti cukrų ir sviestą, kol šis ištirps.lab gerai išmaišyt ir šiek tiek atvėsinti. trynius su miltais trumpai paplakt plakikliu, sudėt sviestą su cukrumi ir vaniliniu bei dar paplakt, kol tešla taps trupininė (aš tešlą galiausiai minkiau rankomis , jog išeitų trupiniai, o miltų gal net daugiau dėjau). 3/4 trupinių dėjau į kepimo formą, paspaudžiau. ant jos skilteles slyvų, truputuką cukraus su cinamono užbėriau. galiausiai užberti likusius trupinukus. kepti orkaitėj iki 180 temp.. jog trupiniai nesudegtų, vidury kepimo uždenkit folija.
skanaus!!
deja, foto nekokios, labai slyvos patižo o karštas labai trupėjo...
700 g slyvų
150 g sviesto
150 g cukraus
3 trynių
1 pak vanilino cukraus
300 g miltų
puode pakaitinti cukrų ir sviestą, kol šis ištirps.lab gerai išmaišyt ir šiek tiek atvėsinti. trynius su miltais trumpai paplakt plakikliu, sudėt sviestą su cukrumi ir vaniliniu bei dar paplakt, kol tešla taps trupininė (aš tešlą galiausiai minkiau rankomis , jog išeitų trupiniai, o miltų gal net daugiau dėjau). 3/4 trupinių dėjau į kepimo formą, paspaudžiau. ant jos skilteles slyvų, truputuką cukraus su cinamono užbėriau. galiausiai užberti likusius trupinukus. kepti orkaitėj iki 180 temp.. jog trupiniai nesudegtų, vidury kepimo uždenkit folija.
skanaus!!
deja, foto nekokios, labai slyvos patižo o karštas labai trupėjo...
Nu kaip skaniai atrodoooooo Viskas,rytoj pas mane orkaitėj keps toks pats skanumynas Nutarta.
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 08 12, 18:07)
O kas čia per Amerittini sausainiai Gal galima paprastus sausainius ir šlakelį Amaretto?
Nezinau del amareto ... Amaretini sausainiu yra pirkti IKI parduotuvese. Kitur nesu maciusi. Italiski sausainiukai. Labai aromatingi ir priduoda specifini ypatinga prieskoni....
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 12, 21:27)
Jie sveremi ar kur lentynose guli jau supakuoti?
Supakuoti. Atrodo stai taip.