Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(auroryte @ 2007 04 23, 00:44)
Gal kas žinot tikrąjį " Draugystės " pyrago receptą? 4u.gif Aš Delfyje radau tokį, gal kas žinot dar kokį nors?
Permetu nukopijuotą pyrago failiuką,
pyrago "Draugystė" receptą:
Tešlai: 2-3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 st. cukraus, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos ar kepimo miltelių, miltų tiek, kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų.
I-am įdarui: 6-7 sutarkuotų obuolių, trupučio cukraus, cinamono.
II-am įdarui: 2 pak. varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų).
Kiaušinius išplakti, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir pakepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-ą įdarą, o ant jo II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos.
Aš pati bandžiau kepti "Draugystę" pagal šį receptą, bet kadangi mano skarda l.didelė (iš orkaitės) aš tešlai ėmiau 5 kiaušinius, apie 1,5 st. cukraus, 1,5 pak. tepaus riebalų mišinio, 2 pilnesnius arbat. šaukštelius sodos nugesinau citrinos sultimis. Toliau dariau pagal receptą. Įdarui ėmiau 3 pak. varškės (didelei skardai 2 pak. per mažai), į varškę dar įbėriau šiek tiek cukraus. Dėjau 1 kiaušinį į varškę ir 1 ėmiau viršui aptepti. Vietoj obuolių sluoksnio, manau, galima būtų užtepti rūgštesnės uogienės. Viršui tešlą iškočiojau ir užklojau ant varškės sluoksnio, subadžiau šakute (galima išbraižyti ir tas "dzvonkas" ant paviršiaus kaip būna ant pirktinių pyragų - būtų gražiau) ir iškepiau. Pyragas tikrai gavosi labai skanus. Verta kepti. Tai tiek. Sėkmės.


Šiandien išsikepiau "Draugystę", šis receptas jau senokai tarp mano favoritų, pertepiau trintomis šaldytomis spanguolėmis. Esu dariusi ir su trintais šaldytais juodaisiais serbentais (tik su juodaisiais serbentais šiek tiek varškė nusidažo). Nuo savęs aš dar į varškę įtarkavau citrinos žievelės, įvarvinau vanilės aromato, razinų. Varškės turėjau kilogramą naminės, tai visą ir sudėjau ax.gif .
Turiu dar vieną "Draugystės" pyrago receptą, galbūt, "tikresnį", bet pagal jį pati nekepiau - jei norėsit, rašykit, galėsiu įkelt.

user posted image

user posted image

Čia su juodaisiais serbentais
user posted image

Atsakyti
RiMami - pyragas labai gražiai atrodo, bet norim ir to kito recepto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editamm @ 2008 08 11, 00:55)
RiMami - pyragas labai gražiai atrodo, bet norim ir to kito recepto  4u.gif


Ačiū, editamm 4u.gif . Rašau kitą.

Šį receptą aptikau rusiškoje svetainėje čia. Jį kaip suprantu, atsiuntė lietuvė, dirbanti Vilniaus "Dainavos" restorane (jei toks yra, aš tikrai to nežinau) kaip dovaną žurnalui "Rabotnica", o kažkas jį po to išplatino internete.

Pati, kaip rašiau, pagal šį receptą nekepiau. Čia vertimas:

PYRAGAS "DRAUGYSTĖ"

2 kg svorio pyragui reikės:
800 g miltų,
250 g cukraus (iš jų 50 g įdarui),
4 kiaušiniai (2 tešlai, 1,5 – varškei, likusioji dalis – pyragui aptepti),
300–320 g sviesto arba margarino,
150 g džemo/vaisių košės/uogienės,
500 g varškės,
1/3 pak. vanilinio cukraus,
1/3 a. š. (4 g) sodos,
druskos ant peilio galo.

Sviestą arba margariną išsukti su cukrumi, palaipsniui sudėti kiaušinius ir 0,5 st. šalto vandens. Viską išmaišyti, sudėti sodą, po to miltus ir vėl atsargiai išmaišyti. Paruoštą tešlą padalinti pusiau. Vieną pusę iškočioti į maždaug 0,5 cm storio lakštą ir kepti karštoje orkaitėje 7–8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai). Kai lakštas atauš, neišimant jo iš skardos, aptepti bet kokiu džemu, o ant viršaus varškės sluoksniu, sumaišytu su cukrumi ir kiaušiniais. Likusią tešlą iškočioti ir uždengti su ja pyragą, aptepti kiaušiniu, šakute nupiešti lengvą piešinį-groteles ir vėl dėti į orkaitę, tik šį kartą nekarštą 120º C, 25–30 min. Galima iš antros tešlos dalies padaryti siauras juosteles ir grotelėmis uždėti jas ant įdaro viršaus.

Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2008 08 09, 16:05)
klausykit merginos turiu pasiulyma,o kas jei ir mes padarytume viena tema kur butu nuorodos i receptus,nereiktu knistis po kelias temas? g.gif nes tikrai sunkoka,jei nieko pries galeciau apsiimti  blush2.gif  blush2.gif

buvau ir aš užsidegus dar tą padaryti su saldumynais, bet iš tiesų reikia laiko, anų iš kart nespėju padaryt visų, tad to nebedarau.
Bet nežinau kaip tau bus, nes tu neturi s dalyvio statuso. kaip tu redaguotum žinutes?
nebent tada turėtum laukti kol pasibaigs tema, ir imti iš kart visą temą ir padaryt į vieną žinutę. nes kitaip bus daug žinučių su keliais receptukais g.gif
Atsakyti
gal kuri žinot nesudėtingą pyrago receptą su slyvom? 4u.gif
Atsakyti
user posted image

na va cia mano savaitgalinis kepinys "varškės pyragas su persikų uogiene, labai labai skanus thumbup.gif receptas rastas sm platybėse. ax.gif
Atsakyti
rolleyes.gif kiek skaniu tortu rolleyes.gif o draugystes tai 100 metu nevalgius rolleyes.gif
Atsakyti
Namie buvo obuoliuku kuriuos greit reikejo suvalgyt ir varskes suris saldytuve kuri tai pat reikejo suvalgyti tai va padariau
Obuoliu pyragas su varskes suriu



6kiausiniai
cukraus pagal skoni
miltu apie 2 2.5 stiklines
obuoliuku pagal pageidavima
gabalelis varskes surio
gera sauja razinu
cinamonas+cukrus pabarstymui
sviesto skardai

Obuolius nupulti ir supjaustyti gabaleleis. Razinas uzmerkti karstame vandenyje. Varskes suri sutarkuoti burokine tarka.
Kiausinius atskirti, trynius issukti su cukrumi, tada imaisyti miltus , po trumuti imaisyti isplaktus baltymus.
Skarda istepti svietu pilti teslos kad apsemtu visa dugna tada dedam oduoliuku sluoksni, ant virsaus cinamono ir cukriuko pabarstom, tada dedam tarkuota varskes suri ir barstom razinas, tada vel obuoliuku ant virsaus cinamono ir cukriuko pabarstom, ir ant pacio virsaus pilam likusia tesla.
SKANAUS 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Vaje kiek skaniu pyragu idejot,draugystes nevalgiau belekiek laiko,reikes pamegint issikept,saunuoles!!
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2008 08 12, 08:17)

Kaip skaniai atrodo! wub.gif Siandien pat kepsiu, nes kaip tik turiu visu reikiamu produktu, tik kaip visada man iskyla begale klausimu... blush2.gif
Ar tikrai nereikia nei kepimo milteliu nei sodos? Kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti?
Lauksiu atsakymo ax.gif
Atsakyti
Daividija ,as nusipurkau sendien kremo misinio , tai ten parasyta ,kad reikia pilti 220 ml. pieno , o tame kremia kur tu ruosiesi daryti dar ir sviestas dedasi , tai as manau ,kad reikia pilti tik tiek kiek recepte parasyta 50 ml, tai ir gausis tas ant to . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 08 12, 10:45)
Kaip skaniai atrodo!  wub.gif  Siandien pat kepsiu, nes kaip tik turiu visu reikiamu produktu, tik kaip visada man iskyla begale klausimu... blush2.gif
Ar tikrai nereikia nei kepimo milteliu nei sodos? Kokioje temperaturoje ir kiek laiko kepti?
Lauksiu atsakymo  ax.gif


ne tik atrodo bet taip ir yra blush2.gif biggrin.gif
sodos isvis niekad i jokius kepinius nededu , po to negaliu valgyt....... fu neskanu man nors ir nugesinta man ji jauciasi doh.gif
o kepimo miltelius gali det jei bijei kad neiskils, bet as gerai isplaku baltymus , gerai issuku trynius su cukrum ir visada gerai gaunasi thumbup.gif Pas mane sena elektrine virykle tai as kepu apie valanda 200laipniu, niu pvz mano mama turi nauja elektrine virykle tai ji toki pat pyraga kepa 100-150laispniu apie puse valandos.... o ar iskepe labai lengva patikrint ismeik degtuka ir istraukus paziuret ar ne slapias , jei ne iskepe.....
Atsakyti