Tradicinis daniškas "Svajonių pyragas" (Drømmekage)
Biskvitui:
4 kiaušinių
300 g cukraus
250 g miltų
3 šaukštelių kepimo miltelių
vanilinio cukraus
stiklinės pieno
50 g sviesto
cukrų gerai ištrinti su kiaušiniais, sudėti likusius produktus, gerai išmaišyti ir 20 min. kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Į tą laiką paruošti užtepą:
75 g sviesto
100 g kokoso drožlių
200 g rudo "farin" cukraus (manau, kad jį galima padaryti sumaišius rudą cukrų su melasa ir leidus pastovėti šiek tiek)
pusė stiklinės pieno
Išėmus biskvitą aptepti užtepu ir kepti 225 laipsnių temperatūroje apie 5-7 min.
Išėmus atvėsinti, kol viršus sustingsta ir susidaro plutelė.
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 07, 13:11)
Kepk be problemu issilaikys , aplamai tai iskeptus biskvitus patare palaikyti para ,kad geriau butu galima perpjauti
Tai einu kept vyras uzsimane sampaninio torto
Isklojau kepimo forma popieriumi, bet negraziai susigarankslejo, ir kai kyla biskvitas, tai biski negraziai ten gaunasi, bet nieko, kremu uzsiteps ir viskas gerai bus tikiuosi pasidalins i tris dalis, nes kazkaip mazai man ten tos teslos
QUOTE(bliuskė @ 2008 09 06, 01:45)
Ausriukas1, o pas jus nėra lenkiškų ar lietuviškų parduotuvių? Aš užsipirkau jose pudingo
yra
Daividijai, didelis aciu uz recepta, sampaninis tortas jau beveik sunaikintas, skanus buvo labai, bet sampaniukas tai jauciasi neblogai Visi isgyre mane
QUOTE(Ausriukas1 @ 2008 09 07, 13:50)
yra
Daividijai, didelis aciu uz recepta, sampaninis tortas jau beveik sunaikintas, skanus buvo labai, bet sampaniukas tai jauciasi neblogai Visi isgyre mane
Daividijai, didelis aciu uz recepta, sampaninis tortas jau beveik sunaikintas, skanus buvo labai, bet sampaniukas tai jauciasi neblogai Visi isgyre mane
Tai gal sampano truputuka maziau pilti, kad siaubingai nesijaustu as noriu svelnaus skonio...
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 07, 14:02)
Jei plonas geriau pjauk i dvi dalis . Cia kazkuri rase ,kad pyle sidriuka - irgi skanus gavosi ,jei nenori labai astraus pabandyk ji panaudoti
Na jis issipute, tai gan storas gavosi, ziuresiu ryt i kiek daliu pjaut. Taip noreciau siandien pasidaryti ta krema, bet neturiu produktu... o ta kepimo popeiriu nuimt jau atvesus biskvitui?
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 07, 14:47)
OI NEEEEE , isimi biskvita popieriu sudrekini saltu vandeniu ir greitai ,bet atsargiai nuimi.
Gavosi 3,5 cm biskvitas, tai gal bandyt pjaut i tris dalis? ar visdelto dvi? Jei pjat i dvi, tai maziau to kremo reiks? kita kart darysiu is pusantros normos biskvita, nes neturiu mazesnes formos..
Dar tam recepte parasyta, kad reikia deti 2,5 pakelio zelatinos, ir radau tokia fraze dar "as tai viska gramais matuoju.Kokia 45gr reiktu"", tai cia tie 2,5 pokelio -45 gr? nes ten parasyta, kad vienas pokelis 0,5 litro. O as turiu pakeli 100 gr, tai nezinau kiek man is jo ispilt?.. ir istirpint truputelyje silto vandens?
QUOTE(Ausriukas1 @ 2008 09 07, 10:50)
yra
Daividijai, didelis aciu uz recepta, sampaninis tortas jau beveik sunaikintas, skanus buvo labai, bet sampaniukas tai jauciasi neblogai Visi isgyre mane
Daividijai, didelis aciu uz recepta, sampaninis tortas jau beveik sunaikintas, skanus buvo labai, bet sampaniukas tai jauciasi neblogai Visi isgyre mane
Smagu,kad patiko,man tai skanu kai jauciasi tas sampanas.As pyliau muskatini,bet kita karta pilsiu brut,kad dar daugiau jaustusi
rugegele23,kokio dydzio tavo forma?,as kepiau 26cm,tai man normaliai susipjauste i tris dalis,nereikia labai storu tu biskvitu,nes jie sumirksta ir dar issipucia.
Popieriu as nuimu atvesusiam,man gerai nusilupa,o kai ji tiesiu i forma,ikerpu keliose vietose,tada nesisirauksleja.
QUOTE(daividija @ 2008 09 07, 15:11)
Smagu,kad patiko,man tai skanu kai jauciasi tas sampanas.As pyliau muskatini,bet kita karta pilsiu brut,kad dar daugiau jaustusi
rugegele23,kokio dydzio tavo forma?,as kepiau 26cm,tai man normaliai susipjauste i tris dalis,nereikia labai storu tu biskvitu,nes jie sumirksta ir dar issipucia.
Popieriu as nuimu atvesusiam,man gerai nusilupa,o kai ji tiesiu i forma,ikerpu keliose vietose,tada nesisirauksleja.
rugegele23,kokio dydzio tavo forma?,as kepiau 26cm,tai man normaliai susipjauste i tris dalis,nereikia labai storu tu biskvitu,nes jie sumirksta ir dar issipucia.
Popieriu as nuimu atvesusiam,man gerai nusilupa,o kai ji tiesiu i forma,ikerpu keliose vietose,tada nesisirauksleja.
Mano irgi 26 cm forma. O kaip del tos zelatinos?
QUOTE(Guminuke @ 2008 09 06, 21:26)
kadangi studentam, besinuomojantiem butus, seimininkai visad palieka "carines" dujines, tai iskepa, manau, labai greit: 15 - 20min...O kiek laiko keptu tose su vintiliacijom ir pan orkaitese, tai zalio supratimo neturiu
dar yra tokiu....
QUOTE(Schroedingers Cat @ 2008 09 07, 11:52)
Tradicinis daniškas "Svajonių pyragas" (Drømmekage)
niam...