Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Afterglow @ 2008 09 04, 16:37)
kur jau nesusizebravo, koks grazus gi,ypac perpjautas thumbup.gif  del plysimo nezinau, nekepus keksu, gal folija apdengt reikia vidury kepimo, kad neissausetu? smile.gif gal kas zino, rimtai idomu, pati ketinu kepti koki keksa rolleyes.gif

blush2.gif nesusizebravo, kaip tikras zebras, prisiraite... vos ne sirdys gavosi lotuliukas.gif
nemanau, kad folija reikia uzdengti g.gif manau, kad kalta temperatura... bet lai profes pakonsultuoja... nes profems nei vienai nesutruko
Atsakyti
Labai gražus tavo zebras, Neryte smile.gif O tos širdutės dar geriau už zebriškus dryžius hihihi.gif
Atsakyti
Neryte,labai grazus tavo zebras,o itrukti tai cia keksu savybe,del to nepergyvenk,nes tu kepei siauroj formoj thumbup.gif
Atsakyti
o as tika iskepiau varskes pyraga su aguonom ir sokoladu wub.gif gavos nerealus, nesu ragavus skanesnio varskes pyrago, karstas, tooks slapias, tiesiog idealus thumbup.gif
dariau pagal recepta is situ temu, bet siektiek pakeiciau, tai va ka dejau:
Teslai:
125 g margarino
125 g cukraus
1 kiausinis
250 gr. miltu
1 arb.saukst. kepimo milteliu, truputis Dr. Oetker apelsinu kvapo

Idaras:
360 g varskes (du pakeliai 9% "Visiems")
100g "Musu" 15% vanilinio surelio
2 valg.saukst. cukraus
1 kiausinis
aguonu, ismirkytu karstam vandeny, pagal nora, dejau koki 1-1,5 arb.s.
plyteles Karunos juodojo sokolado, galima ir maziau, uzteks ir nepilnos:)

Minksta margarina sukti su cukrum kol jis pabals. Musame kiausini. Sukame. Dedame miltus, apelsinu kvapa ir dabar jau minkome.
I riebalais istepta forma dedame tesla ir formuojame pagrinda ir krastus. Kol darysime idara , tesla idedame i saldytuva. Paliekame truputeli teslos papuosimui.

Varske sutriname su cukrumi , kiausinio tryniu. Isplakame kiausinio baltyma, ir ji sudedame i varske. Imaisome aguonas.
Iseme tesla is saldytuvo i ja sudedame varskes idara.
Virsu puosiame likusia tesla. As dariau juosteliu tinkleli ir zvaigzdutes ant jo.
Kepti vidutinio karstumo orkaitej kol igaus aukso spalva, krastai parus, man uzteko 30 min, nors parasyta jog kepti 50.
Iskepta uztepti istirpintu juoduoju sokoladu, palikti truputi pravesti ir nuimti formos krastus mirksiukas.gif tik kepant sugalvojau aplieti sokoladu, tai galejau puosdama labai ir nesistengt, nes to po glajum nesimato lotuliukas.gif na bet ir be sokolado aisku butu skanu, nors su juo dar geriau bigsmile.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afterglow: 04 rugsėjo 2008 - 17:28
Neryte niu labai grazus isejo tavo zebras thumbup.gif
Afterglow ir tavo varskes pyragas skaniai atrodo thumbup.gif
bliuske man tas torukas ir skaniai atrodo,bet kazkaip nedrystu daryti vis blush2.gif

as tai dariau deserta,kuri lygtai sonatina idejus buvo,tik sykart tingejau matuoti viska,delto emiau is akies:
250 g grietineles
200 g grietines
pakelis zelatinos milteliu(ju nereikia mirkyti ar pan.)
puse pak. vanilinio cukraus
puse stiklines cukraus

>grietinele issukti su cukrumi ir zelatina,pakaitinti ant silpnos ugnies kol cukrus istirps.
>grietinele is leto sumaisyti su grietine ir deti saldytuvan porai val.puosti pagal save..
man tai laaaaabai skanu wub.gif
user posted image
Atsakyti

Neryte gražus tavo zebriukas thumbup.gif
Man kai kepiau jis nesutrūko g.gif , Bet tas trūkimas skoniui įtakos juk neturi smile.gif

Afterglow, o jau tas pyragas su varške wub.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronet: 04 rugsėjo 2008 - 18:02
QUOTE(RiMami @ 2008 09 04, 11:35)
Gal aprašysiu papuošimų temoje, gerai?
Ačiū ačiū merginos už pagyrimus  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif . Jūsų pageidavimui perkopijuoju ir čia receptą:

Kepiau labai skanų tortą - tai vienas mylimiausių mano tortų. Labai lengvai padaromas ir svarbiausia, labai skanus.

(čia yra recepto originalas, o čia yra to pačio torto įdomi papuošimo versija (to puslapio apačioje))
TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")

Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.

Sudrėkinimas:
150 ml bananų likerio arba bet kokio kito alkoholio.

Įdaras:
3 bananai,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.

Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. kakavos,
1 v. š. cukraus,
razinų šokolade,
maltų migdolų arba migdolų plokštelių.

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, šokoladu, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti bananų likeriu ir apdėlioti bananų griežinėliais. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės. Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti, kol taps auksinės spalvos (galima orkaitėje 225° C, 2–3 min.). Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, suberti kakavą, cukrų ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti šokolado drožlėmis, migdolais ir razinomis šokolade.

Mano komentaras:
Biskvitas super lengvas ir man labai patinka, jokio vargo ir rezultatas puikus. Kiaušinius su cukrumi plakiau 10 min. Kepiau 26 cm formoje iš 1,5 normos produktų. Dėl įdaro: esu dariusi kaip pagal receptą su mascarpone sūriu, irgi iš 1,5 normos - laaabai skaniai gavosi. Sudrėkinau virinto vandens+cukraus sirupu + brendis. Dariau baliui, visi gyrė, kad labai skanus.
Šį kartą "prišinkavojau" turėjau 200 g "Filadelfijos" sūrio indelį, kurį būtinai reikėjo sunaudoti. Pagal receptą sūrio reikia 250 g, tai aš rizikuodama įdėjau 50 g kondensuoto dieno (svėriau, tai apie 2 šaukštus nekupinus) - ir viskas gavosi liuks. Dėl visa ko (tik šiuo atveju) grietinėlę plakiau su standikliu. Šokoladą "sudrožiau" peiliu, ir įmaišiau į kremą pabaigoje, prieš įmaišant grietinėlę (kartą tarkavau tarka ir plakiau kartu su sūriu... man nelabai patiko, buvau suabejojusi gal jį tirpint reikėjo  , bet stambesniais gabaliukais labai gerai gavosi). Šį kart įdaro imiau 1 normą ir jo visiškai užteko pertepti dviem sluoksniams. Bananus lengvai apšlaksčiau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sulaisčiau virinto vandens+cukraus sirupu + šaukštas degtinės (nepersistengiau, nes tortą valgė ir vaikai).
Šis tortas buvo "pasmerktas" eksperimentams - pirmą kartą jį užklojau šokoladine iškočiota mase ir pirmą kartą pabandžiau nulipdyti gėlytes  Tik gaila, kad nespėjau nufotkint viso torto (užvažiavo uošviai ir teko pavaišinti, negi lakstysi su fotiku aplink tortą)

user posted image


Mane sudomino sis tortas. Labai jau skaniai atrodo. Tik galvoju ar verta man be progos tokia grozybe darytis, kad butu kam valgyt paskui kai padarysiu biggrin.gif
Atsakyti
Kepiau pyraga ,pavadinimas mano

"GELBEKIME SLYVAS" hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif


500g. miltu
1 pokelis sausu mieliu
150g cukraus
1 pokelis van. cukraus
80g. istirpinto drugno sviesto
300ml.drugno pieno
2 kg. slyvu ( galima daugiau)


Gerai sumaisyti miltus su mielemis.
Suberti cukru , vanilina, sviesta ir piena.
M ikseriu su teslai skirtu antgaliu viska maisyti 5 min. is pradziuletai po to visu greiciu.
Tesla laikoma siltai, kol padvigubeja.
Tada ja vel paminkykite ir dekite ant sviestu pateptos skardos( arba i forma).
Slyvas supjaustyti i ketures dalis ir kuo tankiau isdeliokite ant teslos.
Vel palaukite ,kol tesla pakils dvigubai.
Dekite iikaitintaorkaite iki 225C.ir kepkite 30 40 min.
Apibarstykite cukraus pudra. SKANAUS!!!

user posted image

O cia prapjautas tongue.gif

user posted image






O cia neapsakomai skanus tortukas

"SOKOLADINE PIRAMIDE"

4 kiausiniai
200g. cukraus
50g. krakmolo
1 m. s kepimomilteliu
50g. kakavoamilteliu
500ml. pieno
2 pakeliai pusfabrikacio sokoladinem kremui (yra pirkti dideliuose prekybos cntr.)
400 g. sviesto( gali buti ir 72%)
sokolado drozliu papuosimui.

Mikseriu visu greiciu 1min. plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens.
Suberkite125g. cukraus ir plakite dar 2min.
Sumaisykite miltus ,krakmola,kepimo miltelius ir40g. kakavos.
Puse misinio imaisykite i kiausiniu plakini , mikseriu ,mazu greiciu.
Kai pasidarys vientisa mase imaisykiye likusi misini.
As kepiau biskvita tokiu ismatavimu: 25centimetrai ant 40 centimetru( staciakampis ,ji padariau is dvigubos folijos , pakeliau 2cnt, borteli, kad tesla neisteketu), folija aisku istiesiau skardoje, gaunasi biskvitas kaip vyniotiniui.
Tesla supilti ant riebalais patepto sviestinio popieriaus.
Kepti225C. 12-15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto popieriaus, kepimo popieriu sudrekinti saltu vandeniu ir tuoj pat atsargiai nuimti.
Palikti ,kad ataustu.
Biskvita supjaustyti i 4 juostas po 10 cm plocio.

Pasiruoskite krema.
Kremui skirtus miltelius supilkite i aukstesni inda ,supilkite piene ,likusi cukru ir kakava ,gerai isplakite,plakant idekite puse minksto sviesto ,paplakite ,dekite likusi sviesta ir gerai isplakite.
Ant kiekvienos biskbito juosteles dekite po lygiai kremo , aptepkite( tokiu pat storiu kaip biskvito storis), pasilikite kremo aptepimui ir papuosimui .
Dekite apteptus bisvitus viena ant kito, truputi paspauskit
Perpjaukite torta istrizai i dvi dalis ir jas sudekite taip ,kad gautusi piramide.
Sonus aptepkite likusiu kremu , papuoskite pagal fantazija ( galite kaip as tongue.gif tongue.gif tongue.gif )
Deti saltai.

Sitas tortukas buvo SURYTAS ant smugio!!!
Rytoj turiu padaryti tris : marciai , jos mamai ir aisku sau tongue.gif tongue.gif tongue.gif , nes teko maaaaaaaaazas gabalelis verysad.gif


VA CIA JIS..... blush2.gif blush2.gif blush2.gif

user posted image

Cia jo vidus ( jau prapjautas)

user posted image











Atsakyti
Cipciuk,koks grozis torto,bet man vistiek "nedaeina"kaip jis gaunasi panasus i piramide g.gif Tundra as tundra doh.gif
Atsakyti
Patariu susitepti is keturiu duonos gabaliu ( keturkampu) "tortuka" ir pjauk nuo is virsaus nuo virsutinio desinio kampo istrizai i kaires puses apatini kampa , na keturkampi padalyk idu trikampius ,po to juos sudek kaip piramide . Na nezinau kaip kitaip paaiskint g.gif , reikia bandyti su duona ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 04, 18:45)
Patariu susitepti is keturiu duonos gabaliu ( keturkampu) "tortuka" ir pjauk nuo is virsaus nuo virsutinio desinio kampo istrizai i kaires puses apatini kampa , na keturkampi padalyk idu trikampius ,po to juos sudek kaip piramide . Na nezinau kaip kitaip paaiskint g.gif , reikia bandyti su duona ax.gif  ax.gif  ax.gif

Jo jo,jau issiaiskinau thumbup.gif jei nebuciau siandien issikepus sampaninio(vel) torto,sita rytoj kepciau,bet teks palaukt pora dieneliu,kol sita pribaigsim. thumbup.gif
Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
Priminkit dar ta sampaninio torto recepta, neatsimenu net kokioj temoj jis buvo irasytas...
Atsakyti