QUOTE(Kismida @ 2008 09 03, 13:55)
ot pataikiau,iškau kažko panašaus iš žele
detalaus recepto nėr
Čia tortas ne žele,tik su želė
Bandysiu tiksliau išvardint
Iškepiau biskvitą.
6 kiaušiniai,
6 šaukštai cukraus,
6 šaukštai miltų.
Baltymus atskyriau nuo trynių.Trynius gerai išsuku su cukrumi (iki baltumo),baltymą išsukti iki standžių putų (kad nekrenta iš dubenėlio).Į trynių masę dedu tris šaukštus miltų,išmaišyti.Po to sudedu baltymus ir užbarstyti likusius miltus ir atsargiai išmaišyti.Pakratant šaukštą,jokiu būdu neplakt masės.Labai gerai maišosi su šluotele kiašiniams plakt.Kept 180 t apie valandą.Tikrinu mediniu pagaliuku,smeigiu ir žiūriu,kai bus pagaliukas sausas biskvitas iškepęs.
Atvėsusį biskvitą perpjaut.
Paruošti pertepimą.
Grietinę išsukti su cukraus pudra,citrinos rūgštele.Cukrų ir rūgštelę dedu pagal skonį.
Užsimerkt želė (užpilt nedideliu kiekiu vandens). Želės dedu tokiu santykiu,kaip tarkim trys litrai grietinės,viena stiklinė želė.Tai imant vieną litrą želė reiktų apie 70-80 gramų.
Kai želė išmirksta,tada dedu į šiltą vandens vonelę ir ištirpinu.Tada supilti į išsuktą grietinę,tik ,kad želė nebūtų karšta,nes sutrauks į gabalėlius.Pili srovele ir tuo pačiu maišai grietinę.
Na,o toliau fantazijos reikalas.Imi formą ir sluoksniuoji.Vaisiai,grietinė užšaldai,dedi biskvitą,vaisių,grietinės vėl šaldai,na ir t.t. Nežinau ar aiškiai surašiau
Klausk
Toks ilgas procesas susirašė,bet kai darai viskas einasi papraščiau.Sėkmės
Papildyta:
Kaip skaniai aguoniukai atrodo
Papildyta:
Va dar iš tos pačios serijos