RIESUTINIS APELSININIS PYRAGAS
200g. sviesto
200g.cukraus
1 kiausinis
1 kiausinio baltymas
1 apelsino tarkuota cedra
250 maltu riesutu(kokiu turite)
250g. miltu
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
sviesto skardai istepti
1/2 stiklainio apelsinu marmelado (as dejau zemuogiu uogiene)
1 kiausinio trinys
1 arb. saukstelis kondencuoto pieno.
Sviesta gerai issukti iki purumo.Po to po truputi supilti cukru, imusti kiausini ir kiausinio baltyma,maisyti kol istirps visas cukrusir mase bus panasi i krema. Suberti apelsino cedra ir maltus riesutus. Miltus sumaisytus su kelimo milteliais ussijoti i krema, viska atsargiai , bet kruopsciai ismaisyti. I riebalais istepta forma(mano 18cm.) ideti 2/3 teslos ir islyginti.
Marmelada pasildyti ,kad butu vientisos mases ir lygiai uspilti ant teslos, ant mermelado deti likuse 1/2 teslos ,islyginti. Trynigerai issukti su kondecuotu pienu ir jou aptepti virsu, kad kepant igautu grazia auksine spalva.
Pyraga tuoj pat kepti is anksto ikaitintojeiki 180C .orkaiteje.Kepa 75 min.
Sitas pyragas yra gan saldus , jeigu norite ne tokio saldaus as patariu deti kuo rukstesne uogiene ar marmelada.
Sita pyraga galima vesiai laikyti net dvi savaites( taip parasyta knygoje).
Na jau foto kokybe eina svilpt
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 01, 19:55)
zaviuosi tavo sugebejimais, cipsiuk, kepant pyragus ir juos puosiant. Ir sis turetu buti labai skanus...
QUOTE(aguonele @ 2008 09 01, 19:31)
Nesiseke su tortu, tai bandziau kazkurios duota spurgu recepta:
0,5 l kefyro
2 kiausiniai
saukstelis druskos
3 saukstai cukraus
saukstas sodos
miltu
nu laaaaabai skanios gavos, tik kita karta daugiau cukraus desiu. dekui uz recepta
0,5 l kefyro
2 kiausiniai
saukstelis druskos
3 saukstai cukraus
saukstas sodos
miltu
nu laaaaabai skanios gavos, tik kita karta daugiau cukraus desiu. dekui uz recepta
Be varskes?
QUOTE(aguonele @ 2008 09 01, 14:53)
gali nevaziuoti,nes nesigavo man niekas biskvitas nepatiko visai,bet tai ne problema. Kai i kiausiniu alvesusia mase imaisiau kambario temperaturos sviesta,jis man tokiais guzeliais issimete ir neissiplake visai. manau jog geriau gal butu buve ji islydyta deti zodziu,sutepiau vistiek bet kazkaip nelabai valgos
vaje,kaip nepasiseke,gaila,tik nezinau kodel tau sviestas susoko
Cipciuk,grazus tavo pyragas Tu net is pyrago padarai torta
Aguonele,imk bandele.Siandien iskepiau,gavosi labai skanios,dar tokiu skaniu man nesigavo,gal todel,kad i tesla dejosi truputis varskes.Taigi:
bandeles su pudingu ir varske:
Teslai:530g miltu,
i pakelis sausu mieliu(7g),
80g cukraus,
80g sviesto ar margarino,
100g varskes,
1 pakelis vanilinio cukraus,
200ml pieno,
1 kiausinis.
0,5 a.s druskos,
Idarui:
3v.s cukraus,
250ml pieno,
150g varskes,
1 kiausinio trynys,
1 pakelis vanilinio pudingo,
1 pakleis vanilinio cukraus,
50g razinu.
Tesla.persijoti miltus,supilti mieles ir ismaisyti.
Piena su sviestu pasildyti.
I miltu mieliu misini supilti piena ir sudeti likusius produktus.Tesla gerai isminkyti(kokia 10min).Padeti siltai pakilti9apie 1 val).
Idaras.Pudinga isvirti kaip parodyta ant pakelio su 250ml pieno ir cukrumi.Pudingas bus labai tirstas.Atvesinti.ten imaisyti varske,tryni,vanilini cukru..
Tesla iskocioti,aptepti paruostu idaru,apibarstyti razinomis ir susukti vyniotini.Astriu peiliu supjaustyti riekelems2cm.bandeles sudeti i sviestiniu popieriumi isklota skarda ir dar pakildinti(kildau orkaiteje 50c 10 min).
Tada kepti 180C 20-25min,kol graziai pageltonuois.Apibarstyti cukraus pudra,arba aptepti pasildytu abrikosu dzemu.Skanaus!!
labai istasytas puslapis nuo nuotrauku.........
o i spurgas tikrai nesideda jokia varske,bet jos labai skanios gaunas, tokios purios purios ir kas man paciai keisciausia,visai nesubliusko
o i spurgas tikrai nesideda jokia varske,bet jos labai skanios gaunas, tokios purios purios ir kas man paciai keisciausia,visai nesubliusko
Stai ir mano "Kalifornija" pagal Daividijos receptuka
http://www.supermama...?...9639&st=336
Skanus, tik labai sotus ir saldokas Labai patiko biskvito receptukas. Nors vis atrode, kad neiskepes, tai paiilginau kepimo laika is to strioko
Aciu uz receptuka
http://www.supermama...?...9639&st=336
Skanus, tik labai sotus ir saldokas Labai patiko biskvito receptukas. Nors vis atrode, kad neiskepes, tai paiilginau kepimo laika is to strioko
Aciu uz receptuka
Kiek skanumynu prikepet Saunuoles, mamytes
QUOTE(Lori @ 2008 09 01, 22:33)
Stai ir mano "Kalifornija" pagal Daividijos receptuka
oho saunuole......!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 01, 17:55)
Na jau foto kokybe eina svilpt
Labai linksmai nuskambėjo
Kepiniai labai viliojantys,labai gundo kept.Bet sakykit kas jums viską suvalgo Kept,tai kept,bet kad nėra valgančiųjų.....
Aguonele-tavo spurgas mes vadiname drambliukais,nes gaunasi visokių,lyg su straubliukais
Cipciukas-labai gražiai puošiate savo šedevrus
Kaip jūs padarot lygų,nes kita kart darant tortą,na gaunasi visoks,kuprotas,įdubęs,na ir visoks....o ypač kai darai su lakštais
Pirmiausia kai kepi lakstus ,juos dar karstus reikia ciut ciut paslekti , pvz. memaus oatariu apipjauti tik ka iskepusius tada visi blynai bus lygiu krastu ( as sito nedarau ,nes man nereikia trupiniu kurie lieka apipjovus ,as apipjaunu juos pries kepdama) na ,o kad jie dedant iskarda neisitampo ,tai cia ilgo darbo igudimas , PLIUS apipjovus as vel tesla suminkau ir vel kocioju lakstus ,tai iseina dar vienas nedidukas tortukas (dazniausia as ji panaudoju antram aukstui ) ,va taip yra taupymas
Dar vienas patarimas : tepkite formoje pagal kurios dydi kepete ,jis tikrai nebus kreivas
Papildyta:
Ten vietoj " memaus oatariu" turi buti medaus torta , na kas cia man dabar antru akiniu reikia
Dar vienas patarimas : tepkite formoje pagal kurios dydi kepete ,jis tikrai nebus kreivas
Papildyta:
Ten vietoj " memaus oatariu" turi buti medaus torta , na kas cia man dabar antru akiniu reikia
QUOTE(aguonele @ 2008 09 01, 18:31)
Nesiseke su tortu, tai bandziau kazkurios duota spurgu recepta:
0,5 l kefyro
2 kiausiniai
saukstelis druskos
3 saukstai cukraus
saukstas sodos
miltu
nu laaaaabai skanios gavos, tik kita karta daugiau cukraus desiu. dekui uz recepta
0,5 l kefyro
2 kiausiniai
saukstelis druskos
3 saukstai cukraus
saukstas sodos
miltu
nu laaaaabai skanios gavos, tik kita karta daugiau cukraus desiu. dekui uz recepta
o kiek miltu reikia deti? ir kaip suprantu jas reikia sausktu i verdanti alieju deti ar ne? kazkaip praleidau si recepta prie tai