iš grietinės gali padaryt greitpyragį:
2-3 stiklinės miltų ( tešla turi būt grietinės tirštumo)
3 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė uogienės
1 stiklinė cukraus
šaukštelis kepimo miltelių arba šaukštelis sodos, nugesintos lašeliu acto
sudėk kiaušinius į dubenį ir juos gerai išplak. po to suberk cukrų, grietinę, supilk uogienę ir tada miltus su kepimo milteliais.kepk orkaitėj, kol pagaliukas nebelips, bus sausas.
SKANAUS...
čia aš kažkada jį kepiau greitpyragis
Auksinės pagalvėlės
(čia jei netingi padirbėt su sausainukais, skanus receptukas)
500 g miltų
250 g sviesto
1/2 l tirštos grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
cukraus
Miltus persijoti, įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą.
Sviesto drožles greitai maišyti su miltais, kad nesuliptų.
Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas suminkštėtų.
Maišant peiliu pilti grietinę, bet neminkyti.
Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, iš karto kočioti 3 mm storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus.
Peiliu išpjauti rombo formos pagalvėles, dėti ant riebalais pateptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos.
Kepti orkaitėje (220-240°C temperatūroje).
Kepant negalima atidarinėti orkaitės.
arba dar galima iš grietinės grietiniečius pasidaryt, kažkur forume receptas turėtų būt. sėkmės, lauksim foto
(čia jei netingi padirbėt su sausainukais, skanus receptukas)
500 g miltų
250 g sviesto
1/2 l tirštos grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
cukraus
Miltus persijoti, įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą.
Sviesto drožles greitai maišyti su miltais, kad nesuliptų.
Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas suminkštėtų.
Maišant peiliu pilti grietinę, bet neminkyti.
Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, iš karto kočioti 3 mm storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus.
Peiliu išpjauti rombo formos pagalvėles, dėti ant riebalais pateptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos.
Kepti orkaitėje (220-240°C temperatūroje).
Kepant negalima atidarinėti orkaitės.
arba dar galima iš grietinės grietiniečius pasidaryt, kažkur forume receptas turėtų būt. sėkmės, lauksim foto
QUOTE(jurgav.. @ 2008 08 28, 19:31)
Auksinės pagalvėlės
(čia jei netingi padirbėt su sausainukais, skanus receptukas)
500 g miltų
250 g sviesto
1/2 l tirštos grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
cukraus
Miltus persijoti, įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą.
Sviesto drožles greitai maišyti su miltais, kad nesuliptų.
Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas suminkštėtų.
Maišant peiliu pilti grietinę, bet neminkyti.
Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, iš karto kočioti 3 mm storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus.
Peiliu išpjauti rombo formos pagalvėles, dėti ant riebalais pateptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos.
Kepti orkaitėje (220-240°C temperatūroje).
Kepant negalima atidarinėti orkaitės.
arba dar galima iš grietinės grietiniečius pasidaryt, kažkur forume receptas turėtų būt. sėkmės, lauksim foto
(čia jei netingi padirbėt su sausainukais, skanus receptukas)
500 g miltų
250 g sviesto
1/2 l tirštos grietinės
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio druskos
cukraus
Miltus persijoti, įberti druskos, sutarkuoti atšaldytą sviestą.
Sviesto drožles greitai maišyti su miltais, kad nesuliptų.
Tešlą palaikyti 10 min. šilumoje, kad sviestas suminkštėtų.
Maišant peiliu pilti grietinę, bet neminkyti.
Rankomis suformuoti tešlą, pjauti po gabalėlį, iš karto kočioti 3 mm storio lakštais, patepti plaktu kiaušiniu ir užberti cukraus.
Peiliu išpjauti rombo formos pagalvėles, dėti ant riebalais pateptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos.
Kepti orkaitėje (220-240°C temperatūroje).
Kepant negalima atidarinėti orkaitės.
arba dar galima iš grietinės grietiniečius pasidaryt, kažkur forume receptas turėtų būt. sėkmės, lauksim foto
Šiap jau ši tema skirta dėti su nuotraukomis iškart, o ne siūlyti savo receptą ir laukti kol kas kada nors iškeps ir įdės nuotrauką Yra tema skirta sausainiams, ten ir dėkit
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 28, 13:29)
Mergaites ,o jus DAIVIDIJOS nepasiilgot? , turbut jau kazka velniskai skanaus kepa ,kai ides nuotrauka tai apaksim
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 28, 13:41)
acha, keista kad jau keleta dienu nieko neideda
Aha,kepiau labai skanu torta,idesiu ryt gal recepta
QUOTE(lapute33 @ 2008 08 28, 10:04)
Mamytės kepėjėlės prašau jūsų pagalbos gal esate kuri kepusi tokį obuolių pyragą, kur viršų reikia aptepti grietine. Kažkada ragavau kažkur ir labai patiko žinau tik kad pilasi kažkokia tešla, dedasi obuoliukai ir viršus aptepamas grietine, bet norėčiau gauti tikslų receptuka ačiū
gal šito ieškai?
Stai ka siandien iskepiau Pyragaiciai su vaniliniu kremu.
(atsiprasau del nekokios foto kokybes )
(atsiprasau del nekokios foto kokybes )
Ikeliau i "tortai" tema,bet dar cia idesiu.Torto recepta radau kazkuriame rusiskame saite,vadinasi jis "Kalifornija".
Teslai:
10 kiausiniu baltymu,
1 stikline cukraus,
2v.s. kakavos,
4v.s. miltu.
Kremui:
10 kiausiniu tryniu,
1 stikline cukraus,
2v.s. miltu,
150ml pieno,
150g sviesto,
1 indelis(250g) mascarpones surio.
Tesla:Atskirti baltymus nuo tryniu.
Baltymus isplakti su cukrumi iki standumo!
Kakava sumaisyti su miltais.Atsargiai! imaisyti i isplaktus baltymus(metaliniu saukstu).Nepermaisyti.Tesla supilti i riebalais istepta ir sviestiniu popieriumi isklota skarda,islyginti ir deti i jau ikaitinta(175) orkaite 13-15min.Svarbiausia neperkepti.
Iskepta supjaustyti,kad butu galima padaryti 3 biskvitus(nuotrauka apacioje).
Kremui:
Trynius isplakti su cukrumi,supilti piena ir miltus,gerai ismaisyti.Krema uzvirti ir ant letos ugnies maisant(geriausia sluotele),kaitinti,kol sutirstes.Pilnai atsaldyti.
Sudeti minksta kambario temp sviesta ir mascarpones suri.Mikseriu isplakti.
Krema padalinti ant apatinio ir vidurinio biskvito.
Virsu aptepti sokoladiniu glajumi.
Glajus:
50g grietineles,
100g juodo sokolado.
Grietinele uzvirinti ir ten sudeti gabaliukais sulauzyta sokolada,pakaitinti,kol sokoladas istirps.Pravesusiu aptepti torta.
Torta atsaldyti.
Labai skanus,tirpstantis burnoje,tiesa saldokas,bet labai skanus.
Teslai:
10 kiausiniu baltymu,
1 stikline cukraus,
2v.s. kakavos,
4v.s. miltu.
Kremui:
10 kiausiniu tryniu,
1 stikline cukraus,
2v.s. miltu,
150ml pieno,
150g sviesto,
1 indelis(250g) mascarpones surio.
Tesla:Atskirti baltymus nuo tryniu.
Baltymus isplakti su cukrumi iki standumo!
Kakava sumaisyti su miltais.Atsargiai! imaisyti i isplaktus baltymus(metaliniu saukstu).Nepermaisyti.Tesla supilti i riebalais istepta ir sviestiniu popieriumi isklota skarda,islyginti ir deti i jau ikaitinta(175) orkaite 13-15min.Svarbiausia neperkepti.
Iskepta supjaustyti,kad butu galima padaryti 3 biskvitus(nuotrauka apacioje).
Kremui:
Trynius isplakti su cukrumi,supilti piena ir miltus,gerai ismaisyti.Krema uzvirti ir ant letos ugnies maisant(geriausia sluotele),kaitinti,kol sutirstes.Pilnai atsaldyti.
Sudeti minksta kambario temp sviesta ir mascarpones suri.Mikseriu isplakti.
Krema padalinti ant apatinio ir vidurinio biskvito.
Virsu aptepti sokoladiniu glajumi.
Glajus:
50g grietineles,
100g juodo sokolado.
Grietinele uzvirinti ir ten sudeti gabaliukais sulauzyta sokolada,pakaitinti,kol sokoladas istirps.Pravesusiu aptepti torta.
Torta atsaldyti.
Labai skanus,tirpstantis burnoje,tiesa saldokas,bet labai skanus.
Daividija, tu šaunuolė. Tortas nerealus . Labai gražiai prapjautas atrodo , net seilės ištįso . Paskaičiau, kad tešlos sudėtis labai įdomi ar čia gaunasi kaip biskvitas, ar kaip beze?
QUOTE(RiMami @ 2008 08 29, 12:11)
Daividija, tu šaunuolė. Tortas nerealus . Labai gražiai prapjautas atrodo , net seilės ištįso . Paskaičiau, kad tešlos sudėtis labai įdomi ar čia gaunasi kaip biskvitas, ar kaip beze?
gaunasi kaip biskvitas,bet toks labai idomus,purus.
QUOTE(Larissa @ 2008 08 28, 23:22)
Kazkas labai panasaus, reiks isbandyti labai aciu
Papildyta:
Nu tas paskutinis Daividijos tortas tai sakes kaip skaniai atrodo
daividija niam niam kaip ta kalifornija gardziai atrodo