Sveikos, gaminau šiandien varškinį tinginį pagal Sonatinos receptą.
VARŠKINIS TINGINYS
400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus
Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.
Pyliau vanilės esencijos vietoj vanilinio cukraus, varškę naudojau kreminę. Kadangi pasibaigė maistinė plėvelė, o ir maišiukų neradau, tai sudėjau į tortinę formą, paspaudžiau ir įdėjau į šaldytuvą sustingti. Išėjo žiauriai skanus ir saldus daiktas Mum su brangiuoju ir visiem kitiem, kas ragavo, buvo labai labai skanu.
QUOTE(Ronet @ 2008 08 27, 18:54)
Pirkau pusės litro buteliuką, citrininio ar tai egzotinių vaisių , dedasi citrinos sultys, tai nesinorėjo dar maišyt kokių nors papildomų skonių
Mano skoniui šis keksas idealus, ir spalvos gražios gaunas, dryžiukai ir padaryt paprasta, daugiausia užtrunka būtent supylimas po tuos pora šaukštų
Mano skoniui šis keksas idealus, ir spalvos gražios gaunas, dryžiukai ir padaryt paprasta, daugiausia užtrunka būtent supylimas po tuos pora šaukštų
Idomu, ar galima limonada pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu
QUOTE(Elen @ 2008 08 27, 21:31)
Idomu, ar galima limonada pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu
Galima Buvau sumąsčius, bet po to Sprite'o radau namie
QUOTE(Glacee @ 2007 02 13, 13:49)
Aišku galima ir mineralinį, čia svarbu burbuliukai:) Bet tada dar truputuką cukraus dėčiau, nes šiuo atvėju zebras visiškai nesaldus išeina:)
Mamytės kepėjėlės prašau jūsų pagalbos gal esate kuri kepusi tokį obuolių pyragą, kur viršų reikia aptepti grietine. Kažkada ragavau kažkur ir labai patiko žinau tik kad pilasi kažkokia tešla, dedasi obuoliukai ir viršus aptepamas grietine, bet norėčiau gauti tikslų receptuka ačiū
QUOTE(lapute33 @ 2008 08 28, 10:04)
Mamytės kepėjėlės prašau jūsų pagalbos gal esate kuri kepusi tokį obuolių pyragą, kur viršų reikia aptepti grietine. Kažkada ragavau kažkur ir labai patiko žinau tik kad pilasi kažkokia tešla, dedasi obuoliukai ir viršus aptepamas grietine, bet norėčiau gauti tikslų receptuka ačiū
Pažiūrėk štai čia, manau, kas šito pyrago ieškai. Dar vakar pati žiūrėjau ar neišsikepus šio pyrago, bet sviesto per mažai turėjau
Tarp kitko, šio pyrago autorė yra Iša ir ji kiek supratau yra iš Lietuvos. Jos labai geri kepinių ir valgių receptai. Gal kas žinot, gal ji kur nors rašo lietuviškai, o gal turi savo puslapį? Duodu nuorodą į Išos receptų sąrašą, bet perspėju, kartą įlindus, neįmanoma išlįst iš jos receptų.
Čia vertimas, žodžiai autorės
CVETAJEVŲ PYRAGAS SU OBUOLIAIS
Tešla:
~1,5 st. miltų,
~0,5 st. grietinės,
~150 g ištirpinto sviesto
½ a. š. nugesintos sodos.
Kremas:
1 st. grietinės,
1 kiaušinis,
11,5 st. cukraus,
2 v. š. miltų.
1 kg obuolių (geriausia antaniniai).
Kremui lengvai išplakti 1 st. grietinės, 1 kiaušinį, 11,5 st. cukraus ir 2 v. š. miltų.
Obuolius nulupti ir bulvių skustuku supjaustyti plonomis plokšelėmis. Išdėlioti obuolius ant tešlos, rankomis išlygintos keptuvėje ar formoje. Tešla gaunasi minkšta ir nelimpanti, ją tik rankomis ir galima iškloti. Užpilti kremu, kepti vidutinio karštumo orkaitėje 180° C, ~50 min. (įmanoma tempearatūrą pareguliuoti į kairę, ar į dešinę, bet čia jau kiekvienos orkaitės galimybės).
*Groteles ant šio pyrago padariau su karamele nusprandžiau, kad taip bus skaniau ir puošniau. Taip ir gavosi.
KARAMELINIS UŽPILAS
50 g sviesto,
50 g cukraus,
~1 a. š. vandens.
50 g sviesto ištirpinti keptuvėje, į jį įberti tiek pat cukraus ir vos vos vandens (~1 a. š.). Visą laiką maišyti, kai taps auksinės spalvos išjungti. Štai tokios proporcijos. Aš darau truputį kitaip.
Cukrų su vandeniu palaipsniui maišydama verdu keptuvėje, kol sutirštės ir pasikeis spalva, po to sudedu sviestą ir nuolat maišant verdu iki vientisos masės. Greitai apšlakstome pyragą.
Būtinai pasidalink įspūdžiais, jei kepsi.
QUOTE(Ronet @ 2008 08 27, 19:17)
Jei imtum apvalią formą 24 cm skersmens, keksinę (t.y. su skyle viduryje), tai gaunasi pilnutėlė ir kepa tokioj temperatūroj kaip parašyta ir lygiai tiek pat laiko .
Aš aptepiau glajumi, tai gal kiek drėgnesnis gavosi nei be glajaus.
Man drėgnumas kaip tik Darbe kiek vaišinau, visiems labai patiko, net recepto prašė
Aš aptepiau glajumi, tai gal kiek drėgnesnis gavosi nei be glajaus.
Man drėgnumas kaip tik Darbe kiek vaišinau, visiems labai patiko, net recepto prašė
gundausi issikepti zebriuka
obuolinis keksas
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Po truputį, maišant, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti obuolius, išmaišyti ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (180° C temperatūra) apie 40 min.
skanaus!!!
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Po truputį, maišant, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti obuolius, išmaišyti ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (180° C temperatūra) apie 40 min.
skanaus!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 28, 15:29)
Mergaites ,o jus DAIVIDIJOS nepasiilgot? , turbut jau kazka velniskai skanaus kepa ,kai ides nuotrauka tai apaksim
acha, keista kad jau keleta dienu nieko neideda
Sveikutes, gal zinot koki nesudetinga pyrago recepta kur reiketu daug grietines? Turiu kaimiskos, bijau, kad suges
QUOTE(topsyte @ 2008 08 28, 17:51)
Sveikutes, gal zinot koki nesudetinga pyrago recepta kur reiketu daug grietines? Turiu kaimiskos, bijau, kad suges
Jeigu moki rusiškai, pasižiūrėk čia "Сметанно-ореховый пирог" (Sour Cream Crumble Coffee Cake)
Labai skanus, esu kepus O vietoj sviesto ir neriebios grietinės, dėk drąsiai vien tik riebią kaimišką grietinę