Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Sveikos, gaminau šiandien varškinį tinginį pagal Sonatinos receptą.
VARŠKINIS TINGINYS

400 g sausainių
400 g varškės
200 g sviesto
150 g cukraus
0,5 st. abrikosų (džiovintų vaisių)
2-3 v. š. razinų
vanilinio cukraus

Razinas ir abrikosus nupilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 5 minutes. Nusausinti, abrikosus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Varškę pertrinti per sietelį. Sausainius sulaužyti į nedidelius gabaliukus.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vanilinius cukrumi iki purumo. Dalimis sudėti varškę, nuolat plakant. Į varškės masę įmaišyti abrikosus ir razinas. Suberti sausainius ir gerai išmaišyti. Masę 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Tada sukrėsti į plėvelę ir suformuoti vyniotinį. Arba sudėti į formą, išklotą plėvele, ir suspausti. Laikyti šaldytuve, kol pilnai sustings.

Pyliau vanilės esencijos vietoj vanilinio cukraus, varškę naudojau kreminę. Kadangi pasibaigė maistinė plėvelė, o ir maišiukų neradau, tai sudėjau į tortinę formą, paspaudžiau ir įdėjau į šaldytuvą sustingti. Išėjo žiauriai skanus ir saldus daiktas smile.gif Mum su brangiuoju ir visiem kitiem, kas ragavo, buvo labai labai skanu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bliuskė: 27 rugpjūčio 2008 - 20:11
QUOTE(Ronet @ 2008 08 27, 18:54)
Pirkau pusės litro buteliuką, citrininio ar tai egzotinių vaisių  doh.gif , dedasi citrinos sultys, tai nesinorėjo dar maišyt kokių nors papildomų skonių  smile.gif

Mano skoniui šis keksas idealus, ir spalvos gražios gaunas, dryžiukai ir padaryt paprasta, daugiausia užtrunka būtent supylimas po tuos pora šaukštų smile.gif


Idomu, ar galima limonada pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elen @ 2008 08 27, 21:31)
Idomu, ar galima limonada pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu  g.gif

Galima wink.gif Buvau sumąsčius, bet po to Sprite'o radau namie rolleyes.gif

QUOTE(Glacee @ 2007 02 13, 13:49)
Aišku galima ir mineralinį, čia svarbu burbuliukai:) Bet tada dar truputuką cukraus dėčiau, nes šiuo atvėju zebras visiškai nesaldus išeina:)

Atsakyti
Mamytės kepėjėlės prašau jūsų pagalbos 4u.gif gal esate kuri kepusi tokį obuolių pyragą, kur viršų reikia aptepti grietine. Kažkada ragavau kažkur ir labai patiko rolleyes.gif žinau tik kad pilasi kažkokia tešla, dedasi obuoliukai ir viršus aptepamas grietine, bet norėčiau gauti tikslų receptuka ax.gif ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute33 @ 2008 08 28, 10:04)
Mamytės kepėjėlės prašau jūsų pagalbos  4u.gif  gal esate kuri kepusi tokį obuolių pyragą, kur viršų reikia aptepti grietine. Kažkada ragavau kažkur ir labai patiko  rolleyes.gif  žinau tik kad pilasi kažkokia tešla, dedasi obuoliukai ir viršus aptepamas grietine, bet norėčiau gauti tikslų receptuka  ax.gif  ačiū  smile.gif


Pažiūrėk štai čia, manau, kas šito pyrago ieškai. Dar vakar pati žiūrėjau ar neišsikepus šio pyrago, bet sviesto per mažai turėjau blush2.gif
Tarp kitko, šio pyrago autorė yra Iša ir ji kiek supratau yra iš Lietuvos. Jos labai geri kepinių ir valgių receptai. Gal kas žinot, gal ji kur nors rašo lietuviškai, o gal turi savo puslapį? Duodu nuorodą į Išos receptų sąrašą, bet perspėju, kartą įlindus, neįmanoma išlįst iš jos receptų.

Čia vertimas, žodžiai autorės
CVETAJEVŲ PYRAGAS SU OBUOLIAIS

Tešla:
~1,5 st. miltų,
~0,5 st. grietinės,
~150 g ištirpinto sviesto
½ a. š. nugesintos sodos.

Kremas:
1 st. grietinės,
1 kiaušinis,
1–1,5 st. cukraus,
2 v. š. miltų.

1 kg obuolių (geriausia antaniniai).

Kremui lengvai išplakti 1 st. grietinės, 1 kiaušinį, 1–1,5 st. cukraus ir 2 v. š. miltų.
Obuolius nulupti ir bulvių skustuku supjaustyti plonomis plokšelėmis. Išdėlioti obuolius ant tešlos, rankomis išlygintos keptuvėje ar formoje. Tešla gaunasi minkšta ir nelimpanti, ją tik rankomis ir galima iškloti. Užpilti kremu, kepti vidutinio karštumo orkaitėje 180° C, ~50 min. (įmanoma tempearatūrą pareguliuoti į kairę, ar į dešinę, bet čia jau kiekvienos orkaitės galimybės).

*“Groteles“ ant šio pyrago padariau su karamele – nusprandžiau, kad taip bus skaniau ir puošniau. Taip ir gavosi.

KARAMELINIS UŽPILAS
50 g sviesto,
50 g cukraus,
~1 a. š. vandens.

50 g sviesto ištirpinti keptuvėje, į jį įberti tiek pat cukraus ir vos vos vandens (~1 a. š.). Visą laiką maišyti, kai taps auksinės spalvos išjungti. Štai tokios proporcijos. Aš darau truputį kitaip.
Cukrų su vandeniu palaipsniui maišydama verdu keptuvėje, kol sutirštės ir pasikeis spalva, po to sudedu sviestą ir nuolat maišant verdu iki vientisos masės. Greitai apšlakstome pyragą.

Būtinai pasidalink įspūdžiais, jei kepsi.





Atsakyti
QUOTE(Ronet @ 2008 08 27, 19:17)
Jei imtum apvalią formą 24 cm skersmens, keksinę (t.y. su skyle viduryje), tai gaunasi pilnutėlė ir kepa tokioj temperatūroj kaip parašyta ir lygiai tiek pat laiko smile.gif.
Aš aptepiau glajumi, tai gal kiek drėgnesnis gavosi nei be glajaus. g.gif
Man drėgnumas kaip tik thumbup.gif  Darbe kiek vaišinau, visiems labai patiko, net recepto prašė  mirksiukas.gif

aciuks.gif
gundausi issikepti zebriuka ax.gif
Atsakyti
obuolinis keksas
user posted image

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
2 stiklinės miltų
1,5 stiklinės tarkuotų burokine tarka obuolių
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Po truputį, maišant, supilti aliejų, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Tada sudėti obuolius, išmaišyti ir tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (180° C temperatūra) apie 40 min.
skanaus!!! wub.gif
Atsakyti
Mergaites ,o jus DAIVIDIJOS nepasiilgot? friends.gif , turbut jau kazka velniskai skanaus kepa ,kai ides nuotrauka tai apaksim swoon.gif swoon.gif swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 28, 15:29)
Mergaites ,o jus DAIVIDIJOS nepasiilgot? friends.gif , turbut jau kazka velniskai skanaus kepa ,kai ides nuotrauka tai apaksim swoon.gif  swoon.gif  swoon.gif

biggrin.gif acha, keista kad jau keleta dienu nieko neideda g.gif
Atsakyti
Sveikutes, gal zinot koki nesudetinga pyrago recepta kur reiketu daug grietines? mirksiukas.gif Turiu kaimiskos, bijau, kad suges g.gif
Atsakyti
O tu sviestuka ismusk is tos grietines ,tai galesi prisikepti ko tik panoresi mirksiukas.gif , o del pyrago tai ten irgi saikas yra nepridesi per dauk g.gif , kad ir i zebra dedasi grietine ,gali ideti gaugiau bus slapesnis tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(topsyte @ 2008 08 28, 17:51)
Sveikutes, gal zinot koki nesudetinga pyrago recepta kur reiketu daug grietines? mirksiukas.gif  Turiu kaimiskos, bijau, kad suges  g.gif

Jeigu moki rusiškai, pasižiūrėk čia "Сметанно-ореховый пирог" (Sour Cream Crumble Coffee Cake)

Labai skanus, esu kepus ax.gif O vietoj sviesto ir neriebios grietinės, dėk drąsiai vien tik riebią kaimišką grietinę thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 28 rugpjūčio 2008 - 18:09