sveikute,apsirodysius ir as tik deja su tortais as pradedancioji ir niekur neradau cia balto sokolado tai glajus gavosi tik giretineles
tortas is balto sokolado
,man gavosi grietineles
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 26, 17:45)
O vidus koks ??????
vidus susideda is biskvitu trieju ir gietineles bei avieciu sluokskniai,vakare pjausim tai pasistengsiu parodyti prapjauta
QUOTE(*irma* @ 2008 08 26, 16:26)
sveikute,apsirodysius ir as tik deja su tortais as pradedancioji ir niekur neradau cia balto sokolado tai glajus gavosi tik giretineles
tortas is balto sokolado
,man gavosi grietineles
tortas is balto sokolado
,man gavosi grietineles
sudetis skamba labai skaniai, lauksim gabalelio nuotraukos
o tam psl. kiek grazybiu radau, kaip graziai tortus puosia
QUOTE(LABUSKA @ 2008 08 26, 13:15)
Kepiau ir aš šiandien Zebrą. Tik nebūčiau aš, jei kažko nepakeisčiau. Taigi, dariau ne dviejų, o trijų spalvų(paprasta tešla, kakavinė tešla ir su juodųjų serbentų kisieliumi tešla). Tik tas kisieliaus sluoksnis ne toks ryškus. Gavosi skanus, purus ir nuo kisieliaus tokia švelni rūgštelė jaučiasi.
Ir gimė dar daugybė idėjų: galima daryti, pvz; ne vien kakavinį, o ir į dalį tešlos įtarkuoti obuolių, o į kitą - aguonų. Mmmm skanu turėtų būti. Arba vieną dalį su morkomis(čia kas mėgsta morkų pyragus), o kitą dalį paprastą. Būtų orandžiniai dryžiai(vos ne leopardas ). Ir dar daugybė variantų. Aš, ko gero pirmiausia bandysiu su obuoliais ir aguonomis
Ir gimė dar daugybė idėjų: galima daryti, pvz; ne vien kakavinį, o ir į dalį tešlos įtarkuoti obuolių, o į kitą - aguonų. Mmmm skanu turėtų būti. Arba vieną dalį su morkomis(čia kas mėgsta morkų pyragus), o kitą dalį paprastą. Būtų orandžiniai dryžiai(vos ne leopardas ). Ir dar daugybė variantų. Aš, ko gero pirmiausia bandysiu su obuoliais ir aguonomis
as sekmadieni dariau improvizacija su Zebru, liuks gavosi, tik nenufotkinau i balta tesla dejau smulkiai pjaustytu obuoliu ir melyniu mix'a, o kakavinis ir liko kakavinis gavosi Zebras ir dar plius taskuotas
As siandien tradicini zebra kepiau Bet nenufotkinau, nes nelabai graziai susisluoksniavo Bet skonis tai super
QUOTE(Bransha @ 2008 08 26, 15:18)
o galima visa receptuka?
Biskvitas:
stiklinė miltų,8 kiaušiniai,200 g cukraus,šaukštelis kepimo miltelių.
Džiovintų abrikosų-savo nuožiūra,aš dėjau apie 1,5-2 stiklines.Pamerkti parai apelsinų sultyse.Grietinėlės 500 g,želatinos tokiam kiekiui apie 1 šaukštą(aš tiek dėjau,tai gavosi kremas skystokas,manau galima dėti kokį 1,5 šaukšto.Cukraus pagal skonį,vanilino. Išvirti kondensuotą kremą.Manau galima dėti ir Rududu,bus labiua išreiskštas skonis.Aš per klaidą virau tą pieną,kuris netirštėja,tai jau dėjau po tp 2 šaukštus želatino,bet jei pienas geras ir sutirštėja,tai manau galima išvis želatinos nedėt,nors recepte ir nurodyta.Biskvitus sudrėkinti,galima alkoholiu,aš naudojau arbatą su romu ir tas likusias nuo mirkymo sultis.Sluoksniuot :biskvitas,susmulkinti abrikosai,biskvitas,plakta grietinėlė,virtas išplaktas kondensuotas kremas.Dalį grietinėlės galim palikt papuošimui. Jei bandysit daryt-skanaus.
Jei kas neaišku-prašau klaust.
Noriu jums pasiulyti labai skaniu sausainiu recepta.
TRIUFELIAI
Teslai:4 kietai virtu kiausiniu tryniai,2saukstai grietines,200g.sviesto arba margarino,2stiklines miltu,1saukstelis kepimo milteliu.
Glajui:100g sviesto,2stiklines cukraus,7saukstai pieno,1saukstas kakavos
Puosimui:tarkuoti vafliai,kokoso drozles
Sviesta gerai issukti su kiausiniu tryniais.Sudeti grietine,kepimo miltelius,miltus.Viska gerai isminkyti.Kocioti0.5-0.8cm.storio lakstus,pjaustyti norimos formos sausainiukus(arba daryti rutuliukus),kepti 200 laipsniu temperaturoje,kol graziai pagels.Pravesusius merkiam i glaju ir apvoliojam vafliu trupiniuose arba kokoso drozlese.
Glajui skirtus produktus sumaisom,uzkaitinam iki virimo,tada dedam sviesta,palaukiam kol praves.
TRIUFELIAI
Teslai:4 kietai virtu kiausiniu tryniai,2saukstai grietines,200g.sviesto arba margarino,2stiklines miltu,1saukstelis kepimo milteliu.
Glajui:100g sviesto,2stiklines cukraus,7saukstai pieno,1saukstas kakavos
Puosimui:tarkuoti vafliai,kokoso drozles
Sviesta gerai issukti su kiausiniu tryniais.Sudeti grietine,kepimo miltelius,miltus.Viska gerai isminkyti.Kocioti0.5-0.8cm.storio lakstus,pjaustyti norimos formos sausainiukus(arba daryti rutuliukus),kepti 200 laipsniu temperaturoje,kol graziai pagels.Pravesusius merkiam i glaju ir apvoliojam vafliu trupiniuose arba kokoso drozlese.
Glajui skirtus produktus sumaisom,uzkaitinam iki virimo,tada dedam sviesta,palaukiam kol praves.
na va ikeliu prapjauto torciuko nuotrauka
o tas puslapiukas is kurio gaminau tai tikrai geras,man jis patiko,yra kur ten akis paganyti ir pasimokinti,nes labai gerai viskas paaiskinta
o tas puslapiukas is kurio gaminau tai tikrai geras,man jis patiko,yra kur ten akis paganyti ir pasimokinti,nes labai gerai viskas paaiskinta
Labai gundanciai atrodo sitas torciukas
QUOTE(ugniukas @ 2008 08 22, 17:22)
Labukas mergaites , as va iskepiau slyvu pyraga ir sakau pasidalinsiu recepteliu su jumis tikiuos patix
Slyvų pyragas, apibarstytas cukrumi
Paruošimui: 35 min.
Kepimui: 55 min.
Kaloringumas: 270 kcal/1 porc.
12 porcijų reikės:
700 g slyvų,
125 g sviesto,
125 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
30 g stambiais kristalais cukraus.
1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Puseles dar kartą perpjaukite pusiau.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlai iki purumo išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną intensyviai sukant įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais migdolais ir sumaišykite su sviesto mase.
3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Ant tešlos ratu dėliokite slyvų ketvirčius vidine puse į viršų. Pyragą kepkite maždaug valandą. Jeigu įbedus į pyragą medinį virbą ištraukus jis neaplipęs tešla vadinasi pyragas gatavas.
4. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir padėkite ant grotelių. Tolygiai apibarstykite jį stambių kristalų cukrumi. Patiekti galima su plakta grietinėle.
Slyvų pyragas, apibarstytas cukrumi
Paruošimui: 35 min.
Kepimui: 55 min.
Kaloringumas: 270 kcal/1 porc.
12 porcijų reikės:
700 g slyvų,
125 g sviesto,
125 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
30 g stambiais kristalais cukraus.
1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Puseles dar kartą perpjaukite pusiau.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlai iki purumo išsukite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną intensyviai sukant įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, maltais migdolais ir sumaišykite su sviesto mase.
3. Kepimo formą ištepkite riebalais ir iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Ant tešlos ratu dėliokite slyvų ketvirčius vidine puse į viršų. Pyragą kepkite maždaug valandą. Jeigu įbedus į pyragą medinį virbą ištraukus jis neaplipęs tešla vadinasi pyragas gatavas.
4. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir padėkite ant grotelių. Tolygiai apibarstykite jį stambių kristalų cukrumi. Patiekti galima su plakta grietinėle.
as isbandziau irgi si pyraga, labai labai skanus ir lengvai bei greitai paruosiams. Neturejau tik migdolu ir nebarsciau cukrumi. Kepsiu dar ne karta
QUOTE(kioske @ 2008 08 26, 18:04)
as sekmadieni dariau improvizacija su Zebru, liuks gavosi, tik nenufotkinau i balta tesla dejau smulkiai pjaustytu obuoliu ir melyniu mix'a, o kakavinis ir liko kakavinis gavosi Zebras ir dar plius taskuotas
nenusedo i dugna obuoliai su melynem?
QUOTE(*irma* @ 2008 08 26, 21:48)
na va ikeliu prapjauto torciuko nuotrauka
o tas puslapiukas is kurio gaminau tai tikrai geras,man jis patiko,yra kur ten akis paganyti ir pasimokinti,nes labai gerai viskas paaiskinta
o tas puslapiukas is kurio gaminau tai tikrai geras,man jis patiko,yra kur ten akis paganyti ir pasimokinti,nes labai gerai viskas paaiskinta
niam niam
kokia proga buvo, kad kaistukai nuo zvakuciu guli