Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Na dek dek greiciau ploja.gif ploja.gif ploja.gif
Papildyta:
Joooooooo ,o tas zebras kaskaip ne visai panasus i zebra mastau.gif , kaskaip ne taip buvo pilama tesla , as taip manau , bet skonis tikiu nuo to nenukentejo ? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 08 22, 23:51)
jau dėk, nes mėtos man laaabai patinka

Receptas 20 cm formai (aš tokiais kiekias nežaidžiu,visada darau pusantro-du kartus didesnį biggrin.gif ).Biskvitui-100 g juodo šokolado ištirpinti 1 šaukšte grietinėlės (ėmiua pieną),įdėt 75 g sviesto ir ištirpinti vandens vonelėj.Įdėti 1,5 šaukšto cukraus,išmaišyt ir atvėsint.3 trynius išplakti su 2 šaukštais cukraus idėt pusę šaukštelio vanilino.Sumaišyt su atvėsusias šokoladine mase.Įpilti 3/4 stiklinės miltų ir šaukštelį kepimo miltelių.Sudėti išplaktus su 2 šaukštais cukraus 3 baltymus.Kepti 180 C,bet neperkepti,palikti šiek tiek drėgną.
Kremui reikės 250 g plakamos grietinėlės,1 šaukšto želatinos,75 g baltojo šokolado,25 g sviesto ir žalių mėtų.Šokoladą su sviestu vėl ištirpint vonelėj,supilti išleistą želatiną,ir įdėt sutrintą mėtą,šiek tiek atskiestą vandeniu.Na,jau mėtos tai dėt pagal skonį,aš tai dėjau gal kokius 3-4 šaukštus.
Jei kas gamins-skanaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 23, 00:04)
Na dek dek greiciau ploja.gif  ploja.gif  ploja.gif
Papildyta:
Joooooooo ,o tas zebras kaskaip ne visai panasus i zebra mastau.gif , kaskaip ne taip buvo pilama tesla , as taip manau , bet skonis tikiu nuo to nenukentejo ? mirksiukas.gif

Kol viską surašai ,tai laiką užtrunki. biggrin.gif O be to galvojau gal jau ne visi taip ant tų mėtų pasinešę. smile.gif
Atsakyti
O iki kokios konsistencijos reikia sutrinti ta meta ? unsure.gif
Atsakyti
Nebėra to mano,tipo zebro,sunaikintas iki paskutinio trupinio.Nelabai aš ir seikėjau pagal receptą,viską maždaug sudėjau,galvoju gal miltų galėjo būti daugiau irnesakyk.gif
Papildyta:
Brrr tik jau ne mėtinis tortas....Bet atrodo gražiai thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 23, 00:34)
O iki kokios konsistencijos reikia sutrinti ta meta ? unsure.gif

Kuo smulkiau, tuo geriau,kad gautųsi košelė.
Atsakyti
DIDELIS ACIU !!! oro_buckis.gif
Papildyta:
NIEKADA nedaryk is akies ,daryk taip kaip priklauso nono.gif ,tam ir duotas receptas mirksiukas.gif
Papildyta:
As cia apie Terijos zebra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terija:) @ 2008 08 22, 23:41)
Nebėra to mano,tipo zebro,sunaikintas iki paskutinio trupinio.Nelabai aš ir seikėjau pagal receptą,viską maždaug sudėjau,galvoju gal miltų galėjo būti daugiau irnesakyk.gif
Papildyta:
Brrr tik jau ne mėtinis tortas....Bet atrodo gražiai thumb_yello.gif

tai matyt per skysta tesla padarei ir pilant ji susimaise, tam ir yra receptas, jei nori kad graziai gautusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 23, 10:46)
tai matyt per skysta tesla padarei ir pilant ji susimaise, tam ir yra receptas, jei nori kad graziai gautusi rolleyes.gif

o man gavos ir skystoka tesla,bet nedejau daugiau miltu. gi stikline stiklinei nelygi mirksiukas.gif as naudojau sykart mazesnes ,nes neisivaizduoju pagal kokias orientuotis reikejo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 08 23, 11:22)
o man gavos ir skystoka tesla,bet nedejau daugiau miltu. gi stikline stiklinei nelygi  mirksiukas.gif  as naudojau sykart mazesnes ,nes neisivaizduoju pagal kokias orientuotis reikejo  doh.gif

aš tai turiu pasilikus seną rusiškų laikų stiklinę tokia kaip valgyklose būdavo, kur lygiai 200 gr yra, tai su ja visada ir matuoju g.gif
einu kept dabar žiūrėsim kas bus
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2008 08 23, 12:38)
aš tai turiu pasilikus seną rusiškų laikų stiklinę tokia kaip valgyklose būdavo, kur lygiai 200 gr yra, tai su ja visada ir matuoju  g.gif
einu kept dabar žiūrėsim kas bus

o manai, kad naujo leidimo valgiu knygose irgi yra paduota ta rusiska stikline? g.gif

lauksim nuotraukos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 23, 13:40)
o manai, kad naujo leidimo valgiu knygose irgi yra paduota ta rusiska stikline? g.gif

lauksim nuotraukos bigsmile.gif

nu gal ir ne, bet vistiek greičiausiai standartiškai stiklinę laiko 200 gr, ar klystu?

foto bus, ir komentarai po to,kas man gavos cool.gif dabar kepa
Atsakyti
Tai va, mano zebras...


tik supiltas į skardelę...
nežinau kodėl, bet pilant jis slinko tik į vieną pusę, ir ją greičiau užpildė, tai apačią turėjau pati su šauktu sluoksniais pakaitom užpilti. iškepus ir ana pusė gavos storesnė. reikia atsargiau kitą kart, jei nori gražesnių sluoksnių, nes man keliose vietose nudribo ne ten kur reikia blush2.gif
user posted image

tik iškepęs
user posted image

o čia supjaustytas
user posted image

šiaip nieko, bet kad super patiktų negaliu pasakyt blush2.gif mano įprastas obuolių pyragas kažkaip skanesnis atrodo, gal kad šlapesnis toks, rūgštelė jaučias. o čia sakyčiau toks apysausis, na nėra, kad būtų drėgnas. nors jis gal ir nebus drėgnas, nes kai pakyla tešla ir gaunas koriukai tie automatiškai purumą duoda.
šiaip gražus visai gavos kaip pirmas blynas. na nėra aiškiai sluoksniukai kaip pas kažkurias foto buvo, bet nieko, sueis smile.gif

o dariau pagal tą receptą, kur 3 kiaušiniai, stiklinė grietinės, stiklinė miltų, soda (tik dėjau kepimo miltelius), stiklinė cukraus ir kakava.
Papildyta:
ai ir dar man atrodo,kad biškutį perkepiau, nes viršus nebe baltas gavos, o toks gelsvai rudas...
dar pamiršau paminėt, kad skardos dugną tepiau trupučiu sviesto, nes kitaip man kimba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 23 rugpjūčio 2008 - 14:44