Na dek dek greiciau
Papildyta:
Joooooooo ,o tas zebras kaskaip ne visai panasus i zebra , kaskaip ne taip buvo pilama tesla , as taip manau , bet skonis tikiu nuo to nenukentejo ?
QUOTE(grange @ 2008 08 22, 23:51)
jau dėk, nes mėtos man laaabai patinka
Receptas 20 cm formai (aš tokiais kiekias nežaidžiu,visada darau pusantro-du kartus didesnį ).Biskvitui-100 g juodo šokolado ištirpinti 1 šaukšte grietinėlės (ėmiua pieną),įdėt 75 g sviesto ir ištirpinti vandens vonelėj.Įdėti 1,5 šaukšto cukraus,išmaišyt ir atvėsint.3 trynius išplakti su 2 šaukštais cukraus idėt pusę šaukštelio vanilino.Sumaišyt su atvėsusias šokoladine mase.Įpilti 3/4 stiklinės miltų ir šaukštelį kepimo miltelių.Sudėti išplaktus su 2 šaukštais cukraus 3 baltymus.Kepti 180 C,bet neperkepti,palikti šiek tiek drėgną.
Kremui reikės 250 g plakamos grietinėlės,1 šaukšto želatinos,75 g baltojo šokolado,25 g sviesto ir žalių mėtų.Šokoladą su sviestu vėl ištirpint vonelėj,supilti išleistą želatiną,ir įdėt sutrintą mėtą,šiek tiek atskiestą vandeniu.Na,jau mėtos tai dėt pagal skonį,aš tai dėjau gal kokius 3-4 šaukštus.
Jei kas gamins-skanaus
Papildyta:
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 23, 00:04)
Na dek dek greiciau
Papildyta:
Joooooooo ,o tas zebras kaskaip ne visai panasus i zebra , kaskaip ne taip buvo pilama tesla , as taip manau , bet skonis tikiu nuo to nenukentejo ?
Papildyta:
Joooooooo ,o tas zebras kaskaip ne visai panasus i zebra , kaskaip ne taip buvo pilama tesla , as taip manau , bet skonis tikiu nuo to nenukentejo ?
Kol viską surašai ,tai laiką užtrunki. O be to galvojau gal jau ne visi taip ant tų mėtų pasinešę.
Nebėra to mano,tipo zebro,sunaikintas iki paskutinio trupinio.Nelabai aš ir seikėjau pagal receptą,viską maždaug sudėjau,galvoju gal miltų galėjo būti daugiau
Papildyta:
Brrr tik jau ne mėtinis tortas....Bet atrodo gražiai
Papildyta:
Brrr tik jau ne mėtinis tortas....Bet atrodo gražiai
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 23, 00:34)
O iki kokios konsistencijos reikia sutrinti ta meta ?
Kuo smulkiau, tuo geriau,kad gautųsi košelė.
QUOTE(Terija:) @ 2008 08 22, 23:41)
Nebėra to mano,tipo zebro,sunaikintas iki paskutinio trupinio.Nelabai aš ir seikėjau pagal receptą,viską maždaug sudėjau,galvoju gal miltų galėjo būti daugiau
Papildyta:
Brrr tik jau ne mėtinis tortas....Bet atrodo gražiai
Papildyta:
Brrr tik jau ne mėtinis tortas....Bet atrodo gražiai
tai matyt per skysta tesla padarei ir pilant ji susimaise, tam ir yra receptas, jei nori kad graziai gautusi
QUOTE(Afterglow @ 2008 08 23, 10:46)
tai matyt per skysta tesla padarei ir pilant ji susimaise, tam ir yra receptas, jei nori kad graziai gautusi
o man gavos ir skystoka tesla,bet nedejau daugiau miltu. gi stikline stiklinei nelygi as naudojau sykart mazesnes ,nes neisivaizduoju pagal kokias orientuotis reikejo
QUOTE(aguonele @ 2008 08 23, 11:22)
o man gavos ir skystoka tesla,bet nedejau daugiau miltu. gi stikline stiklinei nelygi as naudojau sykart mazesnes ,nes neisivaizduoju pagal kokias orientuotis reikejo
aš tai turiu pasilikus seną rusiškų laikų stiklinę tokia kaip valgyklose būdavo, kur lygiai 200 gr yra, tai su ja visada ir matuoju
einu kept dabar žiūrėsim kas bus
QUOTE(grange @ 2008 08 23, 12:38)
aš tai turiu pasilikus seną rusiškų laikų stiklinę tokia kaip valgyklose būdavo, kur lygiai 200 gr yra, tai su ja visada ir matuoju
einu kept dabar žiūrėsim kas bus
einu kept dabar žiūrėsim kas bus
o manai, kad naujo leidimo valgiu knygose irgi yra paduota ta rusiska stikline?
lauksim nuotraukos
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 23, 13:40)
o manai, kad naujo leidimo valgiu knygose irgi yra paduota ta rusiska stikline?
lauksim nuotraukos
lauksim nuotraukos
nu gal ir ne, bet vistiek greičiausiai standartiškai stiklinę laiko 200 gr, ar klystu?
foto bus, ir komentarai po to,kas man gavos dabar kepa
Tai va, mano zebras...
tik supiltas į skardelę...
nežinau kodėl, bet pilant jis slinko tik į vieną pusę, ir ją greičiau užpildė, tai apačią turėjau pati su šauktu sluoksniais pakaitom užpilti. iškepus ir ana pusė gavos storesnė. reikia atsargiau kitą kart, jei nori gražesnių sluoksnių, nes man keliose vietose nudribo ne ten kur reikia
tik iškepęs
o čia supjaustytas
šiaip nieko, bet kad super patiktų negaliu pasakyt mano įprastas obuolių pyragas kažkaip skanesnis atrodo, gal kad šlapesnis toks, rūgštelė jaučias. o čia sakyčiau toks apysausis, na nėra, kad būtų drėgnas. nors jis gal ir nebus drėgnas, nes kai pakyla tešla ir gaunas koriukai tie automatiškai purumą duoda.
šiaip gražus visai gavos kaip pirmas blynas. na nėra aiškiai sluoksniukai kaip pas kažkurias foto buvo, bet nieko, sueis
o dariau pagal tą receptą, kur 3 kiaušiniai, stiklinė grietinės, stiklinė miltų, soda (tik dėjau kepimo miltelius), stiklinė cukraus ir kakava.
Papildyta:
ai ir dar man atrodo,kad biškutį perkepiau, nes viršus nebe baltas gavos, o toks gelsvai rudas...
dar pamiršau paminėt, kad skardos dugną tepiau trupučiu sviesto, nes kitaip man kimba.
tik supiltas į skardelę...
nežinau kodėl, bet pilant jis slinko tik į vieną pusę, ir ją greičiau užpildė, tai apačią turėjau pati su šauktu sluoksniais pakaitom užpilti. iškepus ir ana pusė gavos storesnė. reikia atsargiau kitą kart, jei nori gražesnių sluoksnių, nes man keliose vietose nudribo ne ten kur reikia
tik iškepęs
o čia supjaustytas
šiaip nieko, bet kad super patiktų negaliu pasakyt mano įprastas obuolių pyragas kažkaip skanesnis atrodo, gal kad šlapesnis toks, rūgštelė jaučias. o čia sakyčiau toks apysausis, na nėra, kad būtų drėgnas. nors jis gal ir nebus drėgnas, nes kai pakyla tešla ir gaunas koriukai tie automatiškai purumą duoda.
šiaip gražus visai gavos kaip pirmas blynas. na nėra aiškiai sluoksniukai kaip pas kažkurias foto buvo, bet nieko, sueis
o dariau pagal tą receptą, kur 3 kiaušiniai, stiklinė grietinės, stiklinė miltų, soda (tik dėjau kepimo miltelius), stiklinė cukraus ir kakava.
Papildyta:
ai ir dar man atrodo,kad biškutį perkepiau, nes viršus nebe baltas gavos, o toks gelsvai rudas...
dar pamiršau paminėt, kad skardos dugną tepiau trupučiu sviesto, nes kitaip man kimba.