Gavosi labai skanus,bet maišiau iš dviejų porcijų ir labai prisiluoksniavo.Ne tas vaizdelis kaip pas Afterglow Kokia kakava naudojat,kad toks tamsus gaunasi?
O nuotraukos nebus , neturiu fotiko , paskolinau ,bet man atrodo ,kad cia tikrai ne paskutinis kartas kai ji kepu , cia bus kai kokia zaraza nes labai jau lengvai pagaminamas
Papildyta:
Dabar bazeje yra pirkti laaaaaaabai tamsi kakava tokia net i bordo spalva nesa ,labai gera ir aromatinga , tai ne ta is parduotuves ,siulau isigyti ,nenusivilsite
Papildyta:
Dabar bazeje yra pirkti laaaaaaabai tamsi kakava tokia net i bordo spalva nesa ,labai gera ir aromatinga , tai ne ta is parduotuves ,siulau isigyti ,nenusivilsite
O koks užrašas.Bazė nepakeliui
Tu turbut is Klaipedos ? ,matai ji tokiuose permatomatuose pokeliuose ,ant jo kvadratinis poperelis ( mazas ) parasyta ,kad kakavos milteliai ir kas pagamino ( ar tai vokieciai ar tai danai ) garai nepamenu ,ir yra sveriama ,bet as visada perku supakuota ,man taip ramiau del kokybes ,nors ir pokeliuose visko pasitaiko . As tau patarciau paieskoti turguose , manau tokiu pas jus yra ?,is karto atskirsi ji skiriasi kaip diena ir naktis nuo tos musu senosios
QUOTE(Linucia @ 2008 08 21, 18:54)
Neryte, jei ne per velu dedu tau recepteli su slyvomis (cia Sonatinos isbandytas)
SLYVŲ CLAFOUTIS
Clafoutis prancūziškas pudingas, ruošiamas iš tirštos tešlos ir, dažniausiai, vyšnių. Tačiau galima naudoti ir kitokius kaulavaisius, tarkim, slyvas...
3 kiaušiniai
75 g cukraus
75 g maltų migdolų
40 g tirpinto sviesto
150 ml neriebios grietinėlės
1 v. š. brendžio
675 g slyvų
cukraus pudros apibarstyti
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. 23 cm skersmens kepimo indą patepti riebalais.
Iš slyvų išimti kauliukus ir jas supjaustyti į keturias dalis.
Visus ingredientus, išskyrus slyvas ir cukraus pudrą, gerai išplakti mikseriu ir supilti į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus išdėlioti slyvas.
Kepti 40 45 min., kol gražiai pagels ir kraštai iškils, o vidurys sustandės. Patiekti pabarsčius cukraus pudra. Ypač tinka su vaniliniais ledais.
SLYVŲ CLAFOUTIS
Clafoutis prancūziškas pudingas, ruošiamas iš tirštos tešlos ir, dažniausiai, vyšnių. Tačiau galima naudoti ir kitokius kaulavaisius, tarkim, slyvas...
3 kiaušiniai
75 g cukraus
75 g maltų migdolų
40 g tirpinto sviesto
150 ml neriebios grietinėlės
1 v. š. brendžio
675 g slyvų
cukraus pudros apibarstyti
Orkaitę įkaitinti iki 190º C. 23 cm skersmens kepimo indą patepti riebalais.
Iš slyvų išimti kauliukus ir jas supjaustyti į keturias dalis.
Visus ingredientus, išskyrus slyvas ir cukraus pudrą, gerai išplakti mikseriu ir supilti į paruoštą kepimo indą. Ant viršaus išdėlioti slyvas.
Kepti 40 45 min., kol gražiai pagels ir kraštai iškils, o vidurys sustandės. Patiekti pabarsčius cukraus pudra. Ypač tinka su vaniliniais ledais.
merginos susiruosiau kepti si pyraga, bet cia nera miltu pamirso parasyti ar taip turi buti? profes patarkit ar be miltu (kaip parasyta recepte) kaznors valgomo gausis
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 12:48)
Tu turbut is Klaipedos ? ,matai ji tokiuose permatomatuose pokeliuose ,ant jo kvadratinis poperelis ( mazas ) parasyta ,kad kakavos milteliai ir kas pagamino ( ar tai vokieciai ar tai danai ) garai nepamenu ,ir yra sveriama ,bet as visada perku supakuota ,man taip ramiau del kokybes ,nors ir pokeliuose visko pasitaiko . As tau patarciau paieskoti turguose , manau tokiu pas jus yra ?,is karto atskirsi ji skiriasi kaip diena ir naktis nuo tos musu senosios
Ačiū Žinosiu,reiks būtinai paieškot
Visos zebrus kepa,tai ir as vakar kepiau,bet man sikart kazko nelabai vykes gavosi perskilo virsus Gal kas gali pasakyti kas buvo netaip Kepiau 180 laipsniu karstyje
O cia "greituciai"
Labai lengvai ir greitai pasidaro sitos spurgytes
0,5 litro kefyro,
2 kiausiniai
saukstelis druskos
3 saukstai cukraus
saukstelis nugesintos sodos
miltu
Kiausinius isplakti su cukrumi ,supilti kefyra,nugesinta soda,druska.Miltu deti tiek,kad mase butu tirstesne nei blynu.Tada su saukstu kabinam kose ir dedam i verdancius riebalus (padedam su kitu saukstu nukristi teslai) Gaunasi ivairiu formu,dukrai labai patinka
O cia "greituciai"
Labai lengvai ir greitai pasidaro sitos spurgytes
0,5 litro kefyro,
2 kiausiniai
saukstelis druskos
3 saukstai cukraus
saukstelis nugesintos sodos
miltu
Kiausinius isplakti su cukrumi ,supilti kefyra,nugesinta soda,druska.Miltu deti tiek,kad mase butu tirstesne nei blynu.Tada su saukstu kabinam kose ir dedam i verdancius riebalus (padedam su kitu saukstu nukristi teslai) Gaunasi ivairiu formu,dukrai labai patinka
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 11:05)
Mano zebriukas kepa ,o as kaip durnele aplink plytele lakstau ir vis pro stikla ziuriu , na velniskai graziai atrodo ir kyla puikiai , isivaizduoju koks bus grazus ,kai prapjausiu . Greiciau greiciau kepk!!!
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 22, 11:12)
laukiam nuotraukos, as irgi einu slyvu pyrago kepti
Nu nu,lauksim lauksim.
Neryte,jei nera miltu,kartais buna migdoline tesla,migdolai atstoja miltus,bet cia ju itartinai maza
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 15:27)
PER greitai iskilo virsus , poto kildamas vidus tau ir suplese pyraga , kartais taip atsitinka
o tai kodel jis taip greitai iskilo,kur cia problema