Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Ir as dar Kasiopejos noriu paklaust apie rozes. Jauciuosi truputuka nusivylus savo Jayne Austin, nes ziedai sauleje apvysta, ziedlapiu krasteliai net parunda verysad.gif . Galvoju gal netinkama vieta parinkau, gal pietine saule per stipri. Bet kiek as zinau rozes myli saule. Susibalamutinau visai doh.gif O gal kitais metais bus stiprene, nes tik siemet pasodinta. Kasiopeja parasyk, kaip tavo rozes elgiasi, bo anksciau klausiau, tai nieks neparese. Nu negi kiekviena vasara tie ziedai taip nupiepines. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 08, 12:15)
Nežiemos, aš kaip tas blogio pranašas jaučiuosi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

labai gerai, grąžini į realybę 4u.gif

sobieska, arba tu jau man vaidenies ant kelio, arba tikrai neperseniausiai važiavai iš paskos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2008 08 08, 10:50)
Drasiai sakyciau jolaxus drasiai. Literaturoje tai rekomenduoja daryt- cituoju 'Jei nereikia išauginti sėklų, žiedynstiebiai šalinami dar žiedams neišsiskleidus, nes augalui žydint, pradeda gelsti skroteliniai lapai.'

ačiū 4u.gif galėjau gi ir pati pasigooglinti, ale kartais čia greičiau į dešimtuką pataikyt gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 08, 12:20)
labai gerai, grąžini į realybę  4u.gif

sobieska, arba tu jau man vaidenies ant kelio, arba tikrai neperseniausiai važiavai iš paskos tongue.gif

Nu ***** mes cia ne i tema, bet labai knieti issiaiskinti, paskui kokia masinike mano blaskesi ir kokiam kely biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 08 08, 09:19)
Ir as dar Kasiopejos noriu paklaust apie rozes. Jauciuosi truputuka nusivylus savo Jayne Austin, nes ziedai sauleje apvysta, ziedlapiu krasteliai net parunda verysad.gif . Galvoju gal netinkama vieta parinkau, gal pietine saule per stipri. Bet kiek as zinau rozes myli saule. Susibalamutinau visai doh.gif O gal kitais metais bus stiprene, nes tik siemet pasodinta. Kasiopeja parasyk, kaip tavo rozes elgiasi, bo anksciau klausiau, tai nieks neparese. Nu negi kiekviena vasara tie ziedai taip nupiepines. doh.gif

Pas mane irgi šiemet sodintos, bet niekas nenupiepę (neskaitant natūralaus žiedo senėjimo) g.gif Gyvena irgi saulės atokaitoj. Tiesa, laistau beveik kasdien tokiais orais. Tik aš angliškų neturiu, gal čia kokia specifika?
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 08, 12:32)
Pas mane irgi šiemet sodintos, bet niekas nenupiepę (neskaitant natūralaus žiedo senėjimo) g.gif  Gyvena irgi saulės atokaitoj. Tiesa, laistau beveik kasdien tokiais orais. Tik aš angliškų neturiu, gal čia kokia specifika?

Ir lietaus atrodo nelabai myli, nes nuo dazno purskimo ant zidlapiu kitos spalvos taskeliai atsirado. Kai pries perkant ieskojau info, tai labai atspari pagal aprasymus atrode ir ligoms ir lietui. Gal ja meslu palepint, bet jau turbut velu.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 08, 08:48)
Kasiopėja, pasigirk, kiek ir kokių rožių turi, bandau rinktis ir galvelė sukasi nuo pasirinkimo  doh.gif

Įkvėpimo met nusipirkau nedaug, o dabar grįžtu į realybę (prisimenu, kad žiemai dengt reikės) ir manau, kad daugiau jau labai nesiplėsiu lotuliukas.gif

Klausimas, kokiu tikslu sodinsi - ar pagrindiniam gėlyne, ar pakraščiais sklypo, ar kaip vijoklį ir t.t. Savo pagrindiniam gėlynui išsirinkau,tiksliau vyras išrinko Bouquet Parfait. Sodinsiu tik vieną šitą veislę (didelį "blyną" darysiu), levandas ir kadagius. Labai sužavėjo žiedyno forma - beveik tobula, apvali "puokštė". Žiedų spalva žiedyne kinta nuo rausvos ir išblunka iki baltos. Tiesa, iš pradžių šitos veilės nebuvo pageidavimų sąraše, bet pamatėm gyvai ir ištirpom wub.gif

user posted image

Atskiras žiedynas

user posted image

Namo priekyje, bet arčiau tvoros numatytos Pink Grootendorst, nes yra erškėčių padermės ir labai šalčiui atsparios. Dar turiu pimpinelifolia Single Cherry. Spalva nereali, nužydėjo pavasarį, viena pirmųjų, o dabar augina juodas uogas.

user posted image

Irgi šalčiui kaip reikiant atspari. O visokių kitokių po kelis egzempliorius yra už namo. Icebergai, Muttertag (lapija gražiai dera su bordine persikarija), Knirps (šliaužianti, aukščio gal 10 cm, žiedukai kaip 1 lito moneta, ryškiai rožiniai bigsmile.gif ), Leonardo da Vinci dar nežydėjo, Swany (labai patiko), Louis Odier ir pati mylimiausia Souvenir du Dr. Jamain wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image

Vienintelė problema - mažos jos dar visos, šiemet sodintos ax.gif

Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 08 08, 09:52)
Ir lietaus atrodo nelabai myli, nes nuo dazno purskimo ant zidlapiu kitos spalvos taskeliai atsirado. Kai pries perkant ieskojau info, tai labai atspari pagal aprasymus atrode ir ligoms ir lietui. Gal ja meslu palepint, bet jau turbut velu.

Mėšlo gal dabar jau vėlu mirksiukas.gif O ir apvysta turbūt ne dėl jo trūkumo g.gif
Atsakyti
Kasiopėja, ačiū 4u.gif Jau užsisakiau, tik šešias blush2.gif Uh, šio savaitgalio pagrindinis darbas jau aiškus.
Sidabrinekuoja, dabartinės turimos rožės žiedų dekoratyvumą išlaiko sąlyginai trumpai, rodos dar visai neseniai tik pumpurai buvo, o jau vakar genėjau peržydėjusius žiedynus. Tik tiek, kad nereali žiedų gausybė ir pašalinus neišvaizdžius žiedus, dar yra į ką žiūrėt wink.gif Beje, pažiūrėk SR gėlių foto, angliškų rožių išoriniai žiedlapiai taip pat tokie su taškučiais ir kažkiek parudavę.
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 08 08, 10:28)
Kasiopėja, ačiū  4u.gif Jau užsisakiau, tik šešias  blush2.gif Uh, šio savaitgalio pagrindinis darbas jau aiškus.

iš kur, kokias? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 08, 13:36)
iš kur, kokias?  ax.gif

iš SR, Ferdinand Pichard, Baron Girod de l'Ain, Sombreuil ir tris angliškas. Antroji ypač krito į akį savo baltais žiedlapių kraščiukais
user posted image
Atsakyti
Ojetau , koks žiedas wub.gif ir koks pavadinimas biggrin.gif
Atsakyti
Srauniau, tikrai yra kam kristi į akį wub.gif
kasiopėja, ir tavo "bukietas" vertas garbingos vietos thumbup.gif
Atsakyti