Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Radau mazu raugerskiuku Zapyskio medelyne. Reiks vaziuot kada sia savaite smile.gif
Atsakyti

Nu vaizdelis visai nieko, bet jei butu mano valia as ratukus patraukciau i sona ir apacioje kadagio pasodinciau sliauzianti spygliuoti na gal ir maza kokia nors krumine gelele, skant kad siokia tokia spalva kompozicijoj vyrautu ax.gif , nes vien zalia aplinkui gan nuobodu, kaip manai mirksiukas.gif
[/quote]

As ir manau, kad truksta spalvu , bet gal jau dabar neverta sodinti geles, o apie sliauzianti kadagi ar koki kita augala spygliuoti tikrai gera mintis.Bet jei nuimu rata , tai tas kadagys jau senas ir sakos tokios negrazios, islinke.Na, toks kaip ir nuplikes, bet ka ir noreti , senas juk smile.gif
O tas prie kaimyno sulinio kelmas ir mano darzelis tai isvis be jokio rysio.Ziuriu , destau , pasodinu , ismetu, na neturiu jokios fantazijos.
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2008 08 18, 13:55)
As ir manau, kad truksta spalvu , bet gal jau dabar neverta sodinti geles, o apie sliauzianti kadagi ar koki kita augala spygliuoti tikrai gera mintis.Bet jei nuimu rata , tai tas kadagys jau senas ir sakos tokios negrazios, islinke.Na, toks kaip ir nuplikes, bet ka ir noreti , senas juk smile.gif

aš tą ratą palikčiau ramybėj, labai vietoj jis įtaisytas thumbup.gif šliaužiančių ko nors gelsvo (arba nebūtinai) ieškočiau, bet kad būtų visai nedidelio ūgio, t.y. apie 15-20 cm "į aukštį". Galėtų būti ir šliaužiantis kaulenis, jis kaip tik dabar gražias raudonas uogytes prinokinęs turi. O "dėl spalvos" sodinčiau į vazoniuką kokią ryškią palergoniją, petuniją ar dar ka nors rėkiančio ax.gif Vienmetę todėl, kad žydi visą vasarą ir būna itin ryškių spalvų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 18 rugpjūčio 2008 - 16:19
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 18, 17:17)
aš tą ratą palikčiau ramybėj, labai vietoj jis įtaisytas  thumbup.gif  šliaužiančių ko nors gelsvo (arba nebūtinai) ieškočiau, bet kad būtų visai nedidelio ūgio, t.y. apie 15-20 cm "į aukštį". Galėtų būti ir šliaužiantis kaulenis, jis kaip tik dabar gražias raudonas uogytes prinokinęs turi. O "dėl spalvos" sodinčiau į vazoniuką kokią ryškią palergoniją, petuniją ar dar ka nors rėkiančio  ax.gif  Vienmetę todėl, kad žydi visą vasarą ir būna itin ryškių spalvų  4u.gif

g.gif man tai tas kadagys ir taip is saves yra naturalnai grazus, juk nedaznai pamatysi taip savitai isaugusi, tai kam dar dengti ratu...ratas ir kitur gali praverst rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 18, 15:38)
na ko ta pusele vazone saugai?
silokas ant zydejimo ribos. arba su daug zemiu iskask,  arba atsargiai atskelk kastuvu dali is miskanto puses.

Va va kaip buna, kai per daug issiciustiji aplinka mirksiukas.gif
Jei rimtai, tai komposto deze nebutinai gadins vaizda, bent jau pas mane net cielos dvi [mb sumeistrautos] isilieja i aplinka.
ir nesmirda.

ta pusele tokia visa nusmurgusia ir mazyte is gailescio suspausta sirdim parsivill\kau is senuku,ikisau i puodyne ir palikau naturaliai atrankai-kaip sako musu isminciuviene bigsmile.gif ,arba gyventi arba kojas pakratyti,tikziema vazona vis sniegu apkasdavau.Isgyveno ir bujot pradejo-dabar atkakliai galva suku,kur ja ikomponuot g.gif

***** ,nesikoliojus,tai gal laukt dar su tuo siloku-labai jau grazus...
O kompostui slapta vieta radau uz suns voljero-jei smirdes i savo dvarnianina pirstu badysiu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2008 08 18, 16:51)
Radau mazu raugerskiuku Zapyskio medelyne. Reiks vaziuot kada sia savaite smile.gif

po kiek pas juos sie krumeliai-tkiu,jau ugtelejusius maciau Raudondvari-po 12 lt praso ,as siandien ten braidziau-nu patinka man kainos pas juos-didziuliai puosmedziu krumai po 69 Lt, aukstis 2 m tai jau tikrai cool.gif ,ir kaip visada-nuvaziavau guobos,tai parsivilkau ir lazdyna ir puosmedi, ir gebene ,ir azalija-ir greitai tarp augalu namuose paslepiau,kad MB nematytu ir nebumbetu unsure.gif ,o ryt ar lietus ar audros teks slapta sodinti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 18 rugpjūčio 2008 - 17:06
aš tą ratą palikčiau ramybėj, labai vietoj jis įtaisytas thumbup.gif šliaužiančių ko nors gelsvo (arba nebūtinai) ieškočiau, bet kad būtų visai nedidelio ūgio, t.y. apie 15-20 cm "į aukštį". Galėtų būti ir šliaužiantis kaulenis, jis kaip tik dabar gražias raudonas uogytes prinokinęs turi. O "dėl spalvos" sodinčiau į vazoniuką kokią ryškią palergoniją, petuniją ar dar ka nors rėkiančio ax.gif Vienmetę todėl, kad žydi visą vasarą ir būna itin ryškių spalvų 4u.gif

Ot tai aciu. thumbup.gif mintis.Manau kad reikia paieskoti gelsvos spalvos sliauzianciu augaleliu, kaulenis pasakiskas, bet cia Sobieska sako, kad ir taip zalia, na ir as pati matau, tai ta kauleni ko gero reiketu prie rasto pasodinti, atmustu jo pilkuma.
Bet kur man sodinti-ar prie kadagio , ar ismesti tuos akmenis ir vietoj ju, o gal pora nupirkti ir sonuose pasodinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Godula @ 2008 08 18, 15:40)
Vis as noriu imesti savo aplinkos detales imesti ir kazkaip neprisiruosiu, tikiuosi bus komentaru patarimu ir diskusiju smile.gif

cia pati pradzia

user posted image

DARZELIS PLECIASI smile.gif

user posted image

is arciau

user posted image

Sisndienos ryto vaizdas smile.gif

user posted image

Turbut jau spejo kas nors pakomentuot, bet tokiam mazam darzeliui tiems augalams per mazi tarpai ziurint i ateiti. Del tos tujos apzeldintoja diplomate teisi, bet jei jos atsisakyt- tai kas lieka sliauziantys kadagiai, neaukstos lanksvos ir rozes? Na gerai ten medeliai dar bus, bet formos tiesios ir aukstokos norisi..
Papildyta:
QUOTE(Ponia Delovej @ 2008 08 18, 16:48)
user posted image
o cia tas kampas , kurio as nemoku sutvarkyti.

As nedaryciau 'kaip prikakota' atsiprasau uz isireiskima vienoj vietoj, bet istempciau ta pusrutuliuka palei matoma tvoros perimetra. Velgi aisku reik ziuret kaip bendroj visumoj ( visame kieme). Jei tokia forma, tik didesne atsikartoja kazkur, dar kitoj vietoj mazelesne- tada gali buti ir taip.
Is toli nei spalvos, nei fakturos nesimato. Uzsodinciau pavesi megstanciais augalais ( jei teisingai suprantu, cia gana uzpavesinta). Jei netingi zaisti su svogunais tai iterpciau svogunines ( bet paskiau iskasineciau del negraziu liekanciu lapu). Labai neblogu variantu pavaridinus yra Olivija, pasiskaitinek praeitose temose. Arba galima ir su zemaugiais pavesi pakencianciais krumeliais pazaist, iterpiant viena kita svoguna ar aukstauge daugiamete gele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 18 rugpjūčio 2008 - 18:46
QUOTE(smth1 @ 2008 08 18, 20:35)
Turbut jau spejo kas nors pakomentuot, bet tokiam mazam darzeliui tiems augalams per mazi tarpai ziurint i ateiti. Del tos tujos apzeldintoja diplomate teisi, bet jei jos atsisakyt- tai kas lieka sliauziantys kadagiai, neaukstos lanksvos ir rozes? Na gerai ten medeliai dar bus, bet formos tiesios ir aukstokos norisi..
Papildyta:
As nedaryciau 'kaip prikakota' atsiprasau uz isireiskima vienoj vietoj, bet istempciau ta pusrutuliuka palei matoma tvoros perimetra. Velgi aisku reik ziuret kaip bendroj visumoj ( visame kieme). Jei tokia forma, tik didesne atsikartoja kazkur, dar kitoj vietoj mazelesne- tada gali buti ir taip.
Is toli nei spalvos, nei fakturos nesimato. Uzsodinciau pavesi megstanciais augalais ( jei teisingai suprantu, cia gana uzpavesinta). Jei netingi zaisti su svogunais tai iterpciau svogunines ( bet paskiau iskasineciau del negraziu liekanciu lapu). Labai neblogu variantu pavaridinus yra Olivija, pasiskaitinek praeitose temose. Arba galima ir su zemaugiais pavesi pakencianciais krumeliais pazaist, iterpiant viena kita svoguna ar aukstauge daugiamete gele.

Jus teisi , va taip ir atrodo kaip prikakota, bet as jau nezinau ka daryt , nes vyras neleidzia nuimti ta azuolini kelma, jam grazu , o as nezinau ka prie jo sodinti.Vaizdas is arti:user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2008 08 18, 19:10)
aš tą ratą palikčiau ramybėj, labai vietoj jis įtaisytas  thumbup.gif  šliaužiančių ko nors gelsvo (arba nebūtinai) ieškočiau, bet kad būtų visai nedidelio ūgio, t.y. apie 15-20 cm "į aukštį". Galėtų būti ir šliaužiantis kaulenis, jis kaip tik dabar gražias raudonas uogytes prinokinęs turi. O "dėl spalvos" sodinčiau į vazoniuką kokią ryškią palergoniją, petuniją ar dar ka nors rėkiančio  ax.gif  Vienmetę todėl, kad žydi visą vasarą ir būna itin ryškių spalvų  4u.gif
Ot tai aciu. thumbup.gif  mintis.Manau kad reikia paieskoti gelsvos spalvos sliauzianciu augaleliu,  kaulenis pasakiskas, bet cia Sobieska sako, kad ir taip zalia, na ir as pati matau, tai ta kauleni ko gero reiketu prie rasto pasodinti, atmustu jo pilkuma.
Bet kur man sodinti-ar prie kadagio , ar ismesti tuos akmenis ir vietoj ju, o gal pora nupirkti ir sonuose pasodinti? g.gif

O aš ratą perkelčiau į antrą planą, kad matytųsi šakos, dviratuką nuspirčiau išvis (nemėgstu tokių pribambasų), o ant akmenėlių pastatyčiau molinį vazoną su raudona begonija.
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2008 08 18, 20:07)
Jus teisi , va taip ir atrodo kaip prikakota, bet as jau nezinau ka daryt , nes vyras neleidzia nuimti ta azuolini kelma, jam grazu , o as nezinau ka prie jo sodinti.Vaizdas is arti:user posted image

sitam reikale verkiant reikia viksvu,keliu rusiu ,o tam kelme ikisk arba gebene,kad butu ziema vasara zalia ir zemyn svirtu,arba pavasari ikisk snaputi(melsvais ziedais-tas kai isiskeros ir prades zydet ir plestis-atrodys thumbup.gif
tik man atrodo visuose paveiksleliuose,kad kartoji mano klaida drinks_cheers.gif -ziuri i krumus ir mazus medelius kaip i zolytes-atseit jie tik siek tiek pasiples ir viskas
ax.gif is tikruju jau dabar aisku,kad kompozicijoj su kelmu medeliai uzlips viens ant kito-tuja su conica,jei gerai suziurejau.
O ir rozem su spygliuociais kaimynyste prasta-toms taip noris mesliuko,kas neleistina spygliuociams-viena tresdama,kita kankinsi doh.gif Ir tas vienas gluosniukas per art namo-paaugs ,uzsiaugins vainika-o kur jam detis-nesinores ,kad trintusi i siena.
Ir dar -kaip patare savo reikalo zinove-svarbu ne augalu ivairove vienam m2,o ju gausa -derinti reikia 3-5 rusiu augalus tarpusavyje,kitoj vietoj derini kitokiu augalu grupes-taip ir eini per savo arus rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 18, 21:28)
O aš ratą perkelčiau į antrą planą, kad matytųsi šakos, dviratuką nuspirčiau išvis (nemėgstu tokių pribambasų), o ant akmenėlių pastatyčiau molinį vazoną su raudona begonija.

nu pasakyk ,o sviesiausioji ,ar eit ta siloka su miskantu skirt ar palaukt? merginos sako,kad galima dabar,kaip tik svieziai nulije,tavo zodis -galutinis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 18 rugpjūčio 2008 - 20:44
QUOTE(Ponia Delovej @ 2008 08 18, 20:07)

Dabar kai is arciau matau- reikes siuos spygliuocius isskirt, kaip pastebejo rozamunda, per arti vienas kito. O kankoreziai labai grazus. Gali spygliuociuku kampeli daryt..rinksis sliauzianciu, letai auganciu, kompaktisku.. Reikes tik elenos daugiau nukast ir kankoreziais apsirupint smile.gif
O ta azuolini kelma gal galima kur arciau namu, iejimo pvz nunest? Vienas is vienos puses, koki kita rasit kelma, padesit is kitos. Kiekvienais metais (kol jis neispus) gali skirtingas kompizicijas daryt su vienmetem. O jei tik noro ir galimybiu yra- tai kelis kartus metuose. Gal iseitu vyra itikint tuo argumentu, kad pvz ziema i ta kelma padarytum kompozicija kaledine, dar kokia zvakute ar lempute ikistum ir pries ieinant i nama nuotaika keltu. O va cia - toli nuo namo neiseitu taip, nesimatytu etc biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia Delovej @ 2008 08 18, 16:10)
Ot tai aciu. thumbup.gif  mintis.Manau kad reikia paieskoti gelsvos spalvos sliauzianciu augaleliu,  kaulenis pasakiskas, bet cia Sobieska sako, kad ir taip zalia, na ir as pati matau, tai ta kauleni ko gero reiketu prie rasto pasodinti, atmustu jo pilkuma.

akmenų nemesk, geriau mesk triratuką mirksiukas.gif
o "šliaužiką" bent jau aš sodinčiau (jeigu žiūrėti tiesiai į tavo nuotrauką) į kairę nuo rato. Bet pačiai gyvai geriau matysis mirksiukas.gif
Vienas iš variantų:
Kadagys gulščiasis 'Golden Carpet'
http://www.medelynas...uociai/kadagiai

Atsakyti