Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

ech, grazi tavo kraujazole, rokoko,ir as tokios noreciau. reiks ieskotis, mazu turguj pas bobutes rasiu? ziurinejausi vakar kvietku, tai mane sudomino bandrenis, jolaxus, ar tik pas tave postuose nebuvau uztikus sito pavadinimo g.gif , ar nelepus augalas? ir dar viena radau vaistine kraujalake vadinasi, gal kas nors puoselejat?

http://commons.wikim...age:Toten_2.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 16 rugpjūčio 2008 - 07:02
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 15, 18:41)
Ačiū už sveikinimus, o kad jie tiesiai dievuliui į ausį....
Pas mus jokio lietučio nei su žiburiu nerasi, sausra nereali, darže net pienės apvytusios.

o balciausioji lelija,kaip sianakt pas mus lijo doh.gif Dundulis taip triuksmavo,kad nettroba drebejo-ar tik nebusit ,zolininkes ,su poteriais padaugine g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sraunius, paprastai vilkdalgius persodinant taip apkerpa, kad geriau šaknytųsi (o tai ir būna vasarą). O gal kas nors ir dėl grožio taip daro. Bet pas mane tai tikrai žali kuo gražiausiai stovi ir atokaitoj, ir pusiau pavėsį. Ir pas mamą mano irgi. Mistika g.gif
Atsakyti
Rokoko, tikrai kad graži tavo achillea wub.gif . Aš ir tokios norėč. blush2.gif
Atsakyti
Atsiprasau, jei neperseniausiai buvote aptare man iskilusi klausima. Seku tema, bet buna, kad koki psl. praleidziu blush2.gif
As del knifofiju. Susiformavo toks nemazas krumas per tris metus, isaugintas is seklu. Pernai buvo du, siemet keturi ziedynai. Sakykik, jos skirstomos, megzta persodinima, kada tai geriausiai daryti - dabar,v4liau ar pavasari ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilioja: 16 rugpjūčio 2008 - 12:34
QUOTE(rozamunda @ 2008 08 16, 08:51)
o balciausioji lelija,kaip sianakt pas mus lijo doh.gif Dundulis taip triuksmavo,kad nettroba drebejo-ar tik nebusit ,zolininkes ,su poteriais padaugine g.gif  lotuliukas.gif

Aš irgi pusę nakties neužmigau.Jau taip trankėsi,net mašinos signalizacija įsijungdavo fear.gif scare.gif Šiek tiek ramino tik tai,kad šiemet jau žaibolaidžius sumontavo.
Ir dabar siaubingai tvanku,vėl tas pats bus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Balanda: 16 rugpjūčio 2008 - 13:35
QUOTE(Vilioja @ 2008 08 16, 13:34)
Atsiprasau, jei neperseniausiai buvote aptare man iskilusi klausima. Seku tema, bet buna, kad koki psl. praleidziu blush2.gif
As del knifofiju. Susiformavo toks nemazas krumas per tris metus, isaugintas is seklu. Pernai buvo du, siemet keturi ziedynai. Sakykik, jos skirstomos, megzta persodinima, kada tai geriausiai daryti - dabar,v4liau ar pavasari ?  g.gif

Kai nužydės iškart ir sudraskyk, mat "AŠ" nemėgstu dideliais krūmais augti. Dažnai per žiemą iššuntu.
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2008 08 16, 08:51)
o balciausioji lelija,kaip sianakt pas mus lijo doh.gif Dundulis taip triuksmavo,kad nettroba drebejo-ar tik nebusit ,zolininkes ,su poteriais padaugine g.gif  lotuliukas.gif

tai čia tik pas jus,o pas mus tik kunigėlis su krapyla pralėkė, po medžiais sausa, žemė tik kokį centimetrą teįmirko, o giliau trata nuo sausros. Siaubas kažkoks pas mus šiemet. Per vasarą tik vieną kartą normaliai palijo, o taip tik pakrapnoja ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 08 16, 21:46)
Kai nužydės iškart ir sudraskyk, mat "AŠ" nemėgstu dideliais krūmais augti. Dažnai per žiemą iššuntu.

Ačiū 4u.gif Ko jau ko, bet pasidrąskyti mes moteros mėgstam lotuliukas.gif
Atsakyti

Tai papirkau vakar virziu 6 baltai zydincius krumelius [po 8lt maxima baze vln], norėjau salotiniu pagrindu, bet nebuvo.. bus liuks balti ax.gif .
dabar laukia kuopimasis po didziaja egle, manau prikuopsiu kokius 2 kibirus spygliu [ar tai reiskia apsileidima?.. unsure.gif ], ir paklosiu virziams, kurie uzims glazutes vieta- ji kažkur salia persikels.
Viska apgalvojusi, nusprendžiau, nepaisant statybu, dabar pertvarkyt spygliuočiu sodeli , kadangi pagrindinis zydejimas ten pavasari, tai tuo metu ten draskytis nelabai ir iseis... o ka išdraskys statybos – reabilituosiu. Be to, juk ten viszalis augalynas, todel ir sia ziema turi džiugint aki.
Pavasari griebsiu didiji gelyna.

QUOTE(jolaxus @ 2008 08 15, 08:03)
visas su Šv. Žoline
pas mane tas augalynas prie baseino nelabai "priimtų" stipriai aukštus augalus, bet štai ta pievinė kraujažolė tikrai graži. Radau pas save vieną jos augaliuką sužydusį neseniai
nu o tos keturbriaunės nakvišos tai tikrai pas mane totalus šienas lieka gal dėl to, kad saulėkaitoj na aplankysiu tavo fazendą išsiaiškinsim, kokia ten jų įvairovė yra
o dėl to vilkdalgių lapų apkarpymo, tai manau čia ne tiek dėl kažkokių botaninių poreikių, o tiesiog dėl to, kad jų lapai pradeda džiūti nuo viršūnės, tai prikerpant ir dar trikampiu suteikian formą ko gero tiesiog ilgiau išlaikomas dekoratyumas tiesiog išmasčiau, gal ir absoliučiai klystu

Aciu uz sveikinimus!
Pievinei kraujazolei dregmes reik, be to, isgriuna ji, o ir parisinet kartais nelabai išeina, i ta augalyna prie baseino ji zinok nelabai schmoll.gif ... ir auksta gi... nebent turi salia i ka atsiremti.
Paziurek paciam prieky nakvisos - tikra gyvatvore zelia pas mane. Na gal kai isibujos taviškes, nenusistekens taip greit.. g.gif
Paskaiciusi tavo posta ejau dailinti savo vilkdalgiu lotuliukas.gif , nesgi ruduoja/vysta lapai, nespeju rinkt.

QUOTE(jot.ka @ 2008 08 16, 07:00)
ech, grazi tavo kraujazole, rokoko,ir as tokios noreciau. reiks ieskotis, mazu turguj pas bobutes rasiu?
ziurinejausi vakar kvietku, tai mane sudomino bandrenis,, ar nelepus augalas

Pas bobutes gal ir rasi mirksiukas.gif
Uoj! lotuliukas.gif , ar bandreni gal tik paveiksliukuose matei? as ir ant pakeliu susizavejau ir uzsiveisiau pries 4 metus, vis raunu ir raunu kasmet, o jis vis atzelia. Siemet irgi, salia eziuoliu, ai palikau, nes netrukde niekam, va matyti uz ju dygus rutuliukai:
user posted image
zinok naturoj kaip piktzole atrodo, ir nelepumu kaip piktzole pasizymi tongue.gif . yra dailesniu ''siskuciu'', kad ir sie smulkesni, siuo metu visame grazume pas drauge wub.gif :
user posted image

Papildyta:

QUOTE(rozamunda @ 2008 08 16, 07:51)
o balciausioji lelija,kaip sianakt pas mus lijo .Dundulis taip triuksmavo,kad nettroba drebejo-ar tik nebusit ,zolininkes ,su poteriais padaugine

, paprastai vilkdalgius persodinant taip apkerpa, kad geriau šaknytųsi (o tai ir būna vasarą). O gal kas nors ir dėl grožio taip daro. Bet pas mane tai tikrai žali kuo gražiausiai stovi ir atokaitoj, ir pusiau pavėsį. Ir pas mamą mano irgi. Mistika 

Rozamunda, tu kaip visada smaikstuole! thumbup.gif lotuliukas.gif
Ale kaip malonu: kieme saulėkaita, +30, ir zemele tokia juoda, tokia dregna.. wub.gif

Maciau ir as kitur tokius zalius grazius irisus, gal cia nuo veisles priklauso g.gif

QUOTE(GAPO @ 2008 08 16, 10:13)
Rokoko, tikrai kad graži tavo achillea  . Aš ir tokios norėč.

Puoliau i zinynus ziuret to pavadinimo blush2.gif
na nuo kitu metu galesiu dalintis ax.gif nes ten isdygo liekanos nuo pries 2 metus israuto kero. db labai prireike doh.gif
pas tave tokia kaimietuke oi kaip tiktu! wub.gif jei turi dregnesne vieta [dar bus geriau sunkesne zeme].
As ja kisiu i tarpus tarp bijunu, kuriu visa eile [8 ar 9], su savo zaluma tikras zalias tiltas - reik ji pagyvint. Bandysiu tais baltais rutuliukais wub.gif , nzn ar iseis, nes reiks papildomai laistyt [po bijunu lapija retai kada lietus pasiekia]. Siaip tu ''achillea ptarmica'' stiebai pas mane visad tokie laibi netvirti, bet ilgooki, tai isivaizduoju ''istrauksiu'' juos pro bijunu lapus, ir laikysis ant ju ...turbut g.gif

QUOTE(Knifofija @ 2008 08 16, 20:48)
tai čia tik pas jus,o pas mus tik kunigėlis su krapyla pralėkė, po medžiais sausa, žemė tik kokį centimetrą teįmirko, o giliau trata nuo sausros. Siaubas kažkoks pas mus šiemet. Per vasarą tik vieną kartą normaliai palijo, o taip tik pakrapnoja ir viskas.

Uzjauciu verysad.gif
tada pas mus sia vasara tropikai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2008 08 16, 07:51)

QUOTE(Knifofija @ 2008 08 16, 20:48)

nu ne tik aplinkos, bet ir kalbos puoseletojos... lotuliukas.gif
Atsakyti
merginos, o kur maximose rozytes vazonuose parduoda, gal zinot, kaip jos jaustusi lauke, jei as jas persodinciau g.gif

nu as niekaip neislipu is agurku marinavimo doh.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 08 17, 11:47)
merginos, o kur maximose rozytes vazonuose parduoda, gal zinot, kaip jos jaustusi lauke, jei as jas persodinciau g.gif

teko girdėt, kad gana sėkmingai adaptuojasi ir auga. aš šiemet vieną turiu, bandysiu sodinti, kas bus tas bus
Atsakyti