Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(sobieska @ 2008 08 13, 15:47)
Jolaxus, didelis didelis minusas - sitaip grazu, o nuotraukos tokios mazos, noreciau labiau pastudijuoti kas aplink baseineli susodinta, ale kad nedakuslinu.
O tos sulinkiu durpes seniuose parsiduoda ir ar labai dideli ju maisai, ta prasme i mano honduke tilptu ar jau reikia didesnio aktajobuso ax.gif Noriu tokio sodraus juodumo

Seniuose nelabai yra, paskutiniu metu buvo zalioj stotelej, ale greit buvo ispirktos.As dar paciupau maximoj ju(akcija kaip tik buvo, bet tik po 20 ltr,, kainavo 5 lt., bet jei akcijos metu nusiperki, tai skaiciavau, kad tas pats iseina, kaip didelis maisas, be akcijos. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2008 08 13, 15:21)
jolaxus, dar is daugiameciu man rods nieks nesiule misurines nakvisos, man tai jos beproto ispudingos, ziedai geltoni net i citrina, dydis  bigsmile.gif , gaila tik kad ziedas viena diena laikosi, bet vakarais kai ji skleidziasi tai mmm, myliu sita kvietka  smile.gif
user posted image

user posted image

labai graži šita, bet aš turiu nakvišą ir matyt ne tokią, nes žiedai lygiai tokie, tačiau nužydėjo jau ir liko šienas... verysad.gif matyt pas mane kažkokia ne misūrinė g.gif reikia giliau pasistudijuot rolleyes.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 08 13, 15:47)
Jolaxus, didelis didelis minusas - sitaip grazu, o nuotraukos tokios mazos, noreciau labiau pastudijuoti kas aplink baseineli susodinta, ale kad nedakuslinu.

aha, norėtum lotuliukas.gif nors spustelėjus tos nuotraukos šiek tiek išsididina mirksiukas.gif bet galima sakyt specialiai aš čia nedaviau peno diskusijoms, nes šis gėlynas laukia pertvarkymo ax.gif jis mums nuo terasos kaip ir pagrindinis akcentas akiplotyje ir būtent šiuo metu man ir trūksta jame žydėjimo... blush2.gif visi gėlynai nuo šito prasidėjo ir buvo jama kišama kas papuolė, dabar jau norisi mintį išspausti, paderinti ir pan.
ir kuo toliau tą mintį spaudžiu, tuo labiau man atrodo, kad reikės didinti plotą, nes mintys netelpa doh.gif lotuliukas.gif
o šiaip einant nuo serenčiukų tolyn čia auga šilokas, bergenija, vilkdalgiai, flioksas, (čia turiu tarpą žadu perlamutrinį šlamainį atkraustyt, nmanau prie šiloko derės žiedyno forma), toliau rasakila, heuchera, tarp jų dar kilimu pavasarį vaistutis viršuje nužydi, toliau melsvė, nakvišos "šienas" (jau nukirpau šiom dienom), ramunė, už jos putoklis, žiemė, žemiau vaisgina, vėl melsvės, vilkdalgiai, uolaskėlės, šilinis gvazdikas, perkūnropės ir margalapis vaistuti žemiau
atsisakačiau karsta.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 13 rugpjūčio 2008 - 15:05
QUOTE(Srove @ 2008 08 13, 15:54)
Seniuose nelabai yra, paskutiniu metu buvo zalioj stotelej, ale greit buvo ispirktos.As dar paciupau maximoj ju(akcija kaip tik buvo, bet tik po 20 ltr,, kainavo 5 lt., bet jei akcijos metu nusiperki, tai skaiciavau, kad tas pats iseina, kaip didelis maisas, be akcijos. mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif , kad tik neuzmirsus to imantraus zodelio "sulinkiu" biggrin.gif
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 13, 15:57)
aha, norėtum lotuliukas.gif nors spustelėjus tos nuotraukos šiek tiek išsididina  mirksiukas.gif bet galima sakyt specialiai aš čia nedaviau peno diskusijoms, nes šis gėlynas laukia pertvarkymo ax.gif jis mums nuo terasos kaip ir pagrindinis akcentas akiplotyje ir būtent šiuo metu man ir trūksta jame žydėjimo... blush2.gif visi gėlynai nuo šito prasidėjo ir buvo jama kišama kas papuolė, dabar jau norisi mintį išspausti, paderinti ir pan.

blink.gif jeigu jau as nepabijojau iskelti savo "peizazu"tai tau juo labiau nera ko rolleyes.gif Vadinasi moki ideti didesnes, tik truputuka lauzaisi biggrin.gif
Spustelejau - tikrai pasididina iki normalaus dydzio, varau studijuot bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 13 rugpjūčio 2008 - 15:07
QUOTE(sobieska @ 2008 08 13, 16:05)

blink.gif jeigu jau as nepabijojau iskelti savo "peizazu"tai tau juo labiau nera ko rolleyes.gif Vadinasi moki ideti didesnes, tik truputuka lauzaisi biggrin.gif

nu psio, jamu fotiką ir išeinu fotosesijos daryt stambiu planu cool.gif
gausit kur dantis pagalasti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 13, 16:08)
nu psio, jamu fotiką ir išeinu fotosesijos daryt stambiu planu cool.gif
gausit kur dantis pagalasti mirksiukas.gif

Seniai taip reikejo lotuliukas.gif As pradedu jau galasti - prie augalu neturiu ko prikibti, tik va baseino vaizda darko...tas mazytis zoles kupstelis- RAUS
Primink man to rudo augaliuko kur prie raskilos auga pavadinima, jei nesupyka uz pastaba lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 13, 16:11)
Seniai taip reikejo lotuliukas.gif  As pradedu jau galasti - prie augalu neturiu ko prikibti, tik va baseino vaizda darko...tas mazytis zoles kupstelis- RAUS
Primink man to rudo augaliuko kur prie raskilos auga pavadinima, jei nesupyka uz pastaba lotuliukas.gif

RAUS padaryta šiom dienom, nes foto 4-ių dienų senumo pioneer.gif
o tas augaliukas turbūt tamsiai bordinis sudomino - heuchera 4u.gif
Atsakyti
na štai sumetu jūsų taršymui savo gėlynėlį.
Jis jau šiek tiek apipešiotas, tarkim nukirpti rasakilų žiedai ir nužydėjusių nakvišų šienas, tad atrodo nykiau. Kai rankos prieina jau planuoju persodinėti šį bei tą, tai šalinu galimas kliūtis....

user posted image

kitu kampu:

user posted image

į tuščią tarpą tarp rasakilų bergenijų ir flioksų keliaus perlamutrinis šlamainis, tikiuosi prie šiloko prisiderins ir kartu atkartos pilką dešiniame viršutiniame gėlyno krašte augančios vilnotosios notros spalvą
heucherų turi būti visa eilutė nuo viršaus žemyn, bet vieną augalą brisus ištaršė pernai, taišiemet per vidurį skylė gavosi, atsigauna tas augalėlis, neteko pusės savo žavesio doh.gif

na ir dar bendras planas iš kito krašto:

user posted image

tai jau dabar iš visų pakraščių tą pačią mišrainę pademonstravau, eisu mažiui košės virt, kad širdis nesopėtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 13, 16:22)
RAUS padaryta šiom dienom, nes foto 4-ių dienų senumo pioneer.gif
o tas augaliukas turbūt tamsiai bordinis sudomino - heuchera 4u.gif

lotuliukas.gif tada ramiai miegosiu. Taip Heuchera , vis uzkrenta pavadinimas, uzsirasiau- metai savo daro,geriau bukas piestukas, nei astri atmintis biggrin.gif O fotosesija turbut teks iki rytdienos atideti, lyja ir gan smarkiai, ania mirksiukas.gif
ups, nugi greita tu, eisiu pasizvalgyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 13 rugpjūčio 2008 - 15:46
peržiūrėjau dar kartą pati viską ir verdiktas - mažai vietos, teks plėšinius plėšti, kad visus norus realizuoti doh.gif jei ne šiandien, tai šiam penkimety tikrai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 13, 16:44)
kitu kampu:

user posted image

į tuščią tarpą tarp rasakilų bergenijų ir flioksų keliaus perlamutrinis šlamainis, tikiuosi prie šiloko prisiderins ir kartu atkartos pilką dešiniame viršutiniame gėlyno krašte augančios vilnotosios notros spalvą
heucherų turi būti visa eilutė nuo viršaus žemyn, bet vieną augalą brisus ištaršė pernai, taišiemet per vidurį skylė gavosi, atsigauna tas augalėlis, neteko pusės savo žavesio doh.gif

Man tai grazu...pastebejau, kad margasias melsves saulute truputi pamylejo, bet del to jos nenumiros, baika. O kas tas zalumynas paciame kampe, cia vazonike ar perlipo per krasta, ta prasme persliauze - graziai bordiura retusuoja thumbup.gif
Idomu, kas uolaskelems netiko, galiukai parudave, juk jos tokios atsparios blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 13 rugpjūčio 2008 - 15:56
QUOTE(sobieska @ 2008 08 13, 16:55)
Man tai grazu...pastebejau, kad margasias melsves saulute truputi pamylejo, bet del to jos nenumiros, baika. O kas tas zalumynas paciame kampe, cia vazonike ar perlipo per krasta, ta prasme persliauze - graziai bordiura retusuoja thumbup.gif
Idomu, kas uolaskelems netiko, galiukai parudave, juk jos tokios atsparios blink.gif

ten kampe vazone cimžieda (plectranthus ciliatus) su serenčiu, kuris tarp geltonų šiek tiek oranžinis išdygo, tai buvo ištremtas "akcentuotis" kitame pakrašty biggrin.gif

user posted image

o uolaskėlės visą laiką tokios, čia jų margumas tokis, jos neparudavę schmoll.gif
meslve irgi stebiu ir galvoju gal dairytis kurios atsparesnės saulei. turiu kitam pakrašty tokių siauru baltu apvadėliu, irgi labai dailios, bet ten pusšešėlis, išnešiu į saulę ir anos apspangs... unsure.gif
pagrindinė šio gėlyno problema, kad jis šešėlio nė lašo negauna, tik jei vieni augalai kitiems kažkokį sudaro tai ir viskas. tad renkiantis ką sodinti reikia gerai apgalvoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 13 rugpjūčio 2008 - 16:20
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 13, 17:19)
ten kampe vazone cimžieda (plectranthus ciliatus) su serenčiu, kuris tarp geltonų šiek tiek oranžinis išdygo, tai buvo ištremtas "akcentuotis" kitame pakrašty biggrin.gif

aaaaa, tai ta pati cimzieda, kurios kvapo nepernesa kates ir sunys, jei taip tai man jos reikia biggrin.gif , kiekvieno sklypo kampe po vazonika pastatyciau, bo jau tokie riebus 3 katinai pastoviai atvaro i katik sukasta ispurenta zeme atlikti savo reikalu. Ziauru, bet MB saratinio sautuvo toli nuo saves nepadeda, nemegsta jis katinu, o juo labiau svetimu doh.gif mano maldavimas buti humaniskesniam praeina kaip vanduo nuo zasies irnesakyk.gif
Atsakyti