QUOTE(jolaxus @ 2008 08 10, 20:29)
teko skaityti, kad spygliuočius galima genėti visą vasarą, taigi ko gero bėdos neprisidarytum
aciu
ryte paskaiciau, pavakary apkarpiau
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 15:19)
O kiek laiko tavo tradeskantei, nu toks nemazas jau krumiukas, as savaitgali toki zemen ikisau, todel ir teiraujuosi, kada mano toks bus
oi kokia mazule! dar augti ir plestis, o tai ji daro greit
maniskei nzn kiek metu. kai as atsiradau pries 6 metus, ji jau buvo, ir jau 2 kartus ja kaip reikiant mazinau. saknynas ''sakes''
. kiek rankiojau, o is saknu gabaliuku vis lenda ''piktzoles'' aplink.
QUOTE(Mamce @ 2008 08 11, 15:57)
- penktadieni pries didziaja liuti nukapackavau darza
Jau dabar suku galva, kur kitamet , pavasari iskeldinti nevietoj pasodinta geltonspygli puskiparisi.
puskiparisiui dar turi laiko
ta liutis priplake prie zemes mano piliarozes
, ko niekad nebuvo. teko raisiot.
stai vartai i darza:
kitamet tikiuos gausiau tu piliaroziu, darza uzstos daugiau... beje gal iziurit pries pat piliarozes
pentiniai jau visai nemenki
QUOTE(Srove @ 2008 08 11, 17:25)
Prasau smulkiau isaiskinti, kodel ciobreliams smeliuko?(as pasodinus ciobreli tokioj riebioj zemej , bet jis kolkas irgi riebus )O tai gal gali numiroti kita met
nenumyros
tiesiog kazkada buvo kalba apie tai, kad ciobrelis [konkreciai apie citrinini kalbejom] pavasari taip nuruduoja negraziai, tos vietos neatsigauna... cia priejo Knifofija ir pasake, kad riebioj zemej jis gausiai zydi ir tt. kazka kalbejo, tipo ciobras- skurdziu ale smelynu augaliukas... tai as prisiminiau, kad kai nenukarpiau tuos ziedus viena vasara - isrudavo pavasari [karpius to nebudavo]... o smeliuka desiu del ''augimo salygu'' - nesunku gi... nepenesiu tu ciobru, juolab 3 rusys pas mane.
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 18:50)
o-ou koks augumas
. toki augala sodinciau, jei tureciau bent puse ha.
QUOTE(Tina* @ 2008 08 11, 18:56)
Delosperma tas mano augaliukas, stai
Liuks ir pavadinimas, ir augalas
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 19:30)
Mergickos, gal kas turit, matet ,girdejot ar siaip zinot kur
gaut - begalinis noras is kur nors parauti Kaufmano tulpyciu juk greitai ateis ju sodinimo metas, o as neturiu
saviskes pirkau eilinej maximoj. palauk pardavimu.
ziuriu ir narcizai jau domina - cia kaip paryziuj mados pristatomos - kitam sezonui
QUOTE(Wolke @ 2008 08 11, 19:38)
kuom ypatingos tos Kaufmano tulpytes,kodel toks ju pavadinimas
jei teisingai pamenu, jau ne pirmakart kliuva tau ju pavadinimas
gal bendrapavardes?
yra kelios Kaufmano tulpyciu veisles, su dramblio kaulo, aukso geltonumo, ugniniu, roziniu pagrindu ir ''firminemis'' spalvotomis liepsnelemis. [cia is knygos paziurejau]
QUOTE(GAPO @ 2008 08 11, 21:10)
Kiek žinau, lobelija vienmetė.
Kas gali būti,kad pasodinus tas uolaskėles,kai kurie seni lapeliai, kaip ir nudegė pagelto?
ir as taip zinau.
noreciau isbandyt raudonaja lobelija [lobelia fulgens]
, aukstis 60-80. Idomu, ar pas mus jas augina
kazkaip nepastebejau..
uolaskeles galejo ir suniukai pazymet