Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 22:03)
Zinok atvirai pasakius bijau, net ir sakyti,turbut dauguma pagalvos, kad giriuosi biggrin.gif  - bet zinok tiesa yra tokia - nu pati ax.gif todel ir gavosi tokie sleivoki, daugiau einantys paraleliai, o turejo eiti sachmatu schema blush2.gif

bigsmile.gif ne, nu tu nereali... thumbup.gif va atrodo...ir nieko ten šleivo nėra...pas mane yra vienas kampas labai ne kaip atrodantis... ir vis pamastau, kad būtų gražu jį va taip akmenukais apklijuot... tik vyriškiai pas mane tai jau tipo neturi kada tokius darbus dirbt...nu bet aš, atleiskit, noriu gyventi gražiai...tiesiai šviesiai sakau...mesteltum keleta pamokėlių šiuo klausimu???? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 11, 10:43)
Uch kad pasidarbavau, vel darbe sedziu, viska skauda, pajudet negaliu  doh.gif

Padariau ilgai atideliojama darba. Iskilnojau i savo naujaji alpinariuma augalus. Na bet ir bjaurus darbas tuos kiliminius perkeldineti. Dabar kolkas vaizdo dar ner jokio naturalaus, nes augalai katik perkelti. Stai mazutis fragmentas:
[attachmentid=153361]
O dar urmo bazej buvo kazkokia tenais svente, tai toki augaliuka faina nusipirkau ir pamirsau pavadinima. Jis tokioms geltonom gelytem zydi. Knifofija tikrai zinos  smile.gif Stai:
[attachmentid=153360]
O pirkau is tokios moters, kur ja visur matau - t.y. visose parodose, augalu sventese, dar sake turgely prekiauja. Smagu pamatyt tuos pacius augintojus  smile.gif

Ir dar nusipirkau heuchera ir heucherela. Pradejo jos man patikt.

Delosperma, žiemojasunkiai pas mus,reikia truputį dengti, apsmaigstyti eglišakėm,tik jokiu būdu nieko neužpilti. Jei tokia žiema kaip ši,tai dengti nereikia ir žiemos be problemų.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 08 10, 20:29)
teko skaityti, kad spygliuočius galima genėti visą vasarą, taigi ko gero bėdos neprisidarytum

aciu 4u.gif
ryte paskaiciau, pavakary apkarpiau

QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 15:19)
O kiek laiko tavo tradeskantei, nu toks nemazas jau krumiukas, as savaitgali toki zemen ikisau, todel ir teiraujuosi, kada mano toks bus

oi kokia mazule! dar augti ir plestis, o tai ji daro greit mirksiukas.gif
maniskei nzn kiek metu. kai as atsiradau pries 6 metus, ji jau buvo, ir jau 2 kartus ja kaip reikiant mazinau. saknynas ''sakes'' doh.gif . kiek rankiojau, o is saknu gabaliuku vis lenda ''piktzoles'' aplink.

QUOTE(Mamce @ 2008 08 11, 15:57)
- penktadieni pries didziaja liuti nukapackavau darza
Jau dabar suku galva, kur kitamet , pavasari iskeldinti nevietoj pasodinta geltonspygli puskiparisi.

puskiparisiui dar turi laiko mirksiukas.gif
ta liutis priplake prie zemes mano piliarozes verysad.gif , ko niekad nebuvo. teko raisiot.
stai vartai i darza:
user posted image
kitamet tikiuos gausiau tu piliaroziu, darza uzstos daugiau... beje gal iziurit pries pat piliarozes pentiniai jau visai nemenki thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2008 08 11, 17:25)
Prasau smulkiau isaiskinti, kodel ciobreliams smeliuko?(as pasodinus ciobreli tokioj riebioj zemej  , bet jis kolkas irgi riebus )O tai gal gali numiroti kita met

nenumyros mirksiukas.gif
tiesiog kazkada buvo kalba apie tai, kad ciobrelis [konkreciai apie citrinini kalbejom] pavasari taip nuruduoja negraziai, tos vietos neatsigauna... cia priejo Knifofija ir pasake, kad riebioj zemej jis gausiai zydi ir tt. kazka kalbejo, tipo ciobras- skurdziu ale smelynu augaliukas... tai as prisiminiau, kad kai nenukarpiau tuos ziedus viena vasara - isrudavo pavasari [karpius to nebudavo]... o smeliuka desiu del ''augimo salygu'' - nesunku gi... nepenesiu tu ciobru, juolab 3 rusys pas mane.

QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 18:50)
Va cia mano karklas

o-ou koks augumas doh.gif . toki augala sodinciau, jei tureciau bent puse ha.

QUOTE(Tina* @ 2008 08 11, 18:56)
Delosperma tas mano augaliukas, stai

Liuks ir pavadinimas, ir augalas wub.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 19:30)
Mergickos, gal kas turit, matet ,girdejot ar siaip zinot kur gaut - begalinis noras is kur nors parauti Kaufmano tulpyciu  juk greitai ateis ju sodinimo metas, o as neturiu

saviskes pirkau eilinej maximoj. palauk pardavimu.
ziuriu ir narcizai jau domina - cia kaip paryziuj mados pristatomos - kitam sezonui lotuliukas.gif

QUOTE(Wolke @ 2008 08 11, 19:38)
kuom ypatingos tos Kaufmano tulpytes,kodel toks ju pavadinimas

jei teisingai pamenu, jau ne pirmakart kliuva tau ju pavadinimas mirksiukas.gif gal bendrapavardes?
yra kelios Kaufmano tulpyciu veisles, su dramblio kaulo, aukso geltonumo, ugniniu, roziniu pagrindu ir ''firminemis'' spalvotomis liepsnelemis. [cia is knygos paziurejau]

QUOTE(GAPO @ 2008 08 11, 21:10)
Kiek žinau, lobelija vienmetė.

Kas gali būti,kad pasodinus tas uolaskėles,kai kurie seni lapeliai, kaip ir nudegė pagelto?

ir as taip zinau.
noreciau isbandyt raudonaja lobelija [lobelia fulgens] wub.gif , aukstis 60-80. Idomu, ar pas mus jas augina g.gif kazkaip nepastebejau..

uolaskeles galejo ir suniukai pazymet

Atsakyti
QUOTE(Sigrida @ 2008 08 11, 23:10)
mesteltum keleta pamokėlių šiuo klausimu???? ax.gif

lotuliukas.gif tai gal geriau vaziuodama pro sali uzsuk, taip bus paprasciau
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 20:21)
nu idomus, idomus tas augalelis, o jis ar ziema atlaikys g.gif  Jei Knifofija pasirodys, tai viskas aisku - numiros lotuliukas.gif
user posted image

Nu taip skaniai pasijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 22:26)
lotuliukas.gif  tai gal geriau vaziuodama pro sali uzsuk, taip bus paprasciau

ax.gif juokas juokais...bet savaitgalį turbūt kad suksiu pro tą kraštą... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 22:29)
kur lens.gif kur, nu niekur nematau biggrin.gif , as net pasicekavindama nosi i asmenini fotobuketa ikišau...ir va ka ten pamaciau bigsmile.gif
Kas cia do per kvietkelis, ar tik ne pilnaviduris narcizas
user posted image

Taip tai narcizas "Rip van winkle" tik nežinau artaip raides sudėliojau.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 11, 23:24)
ziuriu ir narcizai jau domina  - cia kaip paryziuj mados pristatomos - kitam sezonui  lotuliukas.gif

thumbup.gif va va man tokiu reik ir daaaaaaaauuuug . Jei laukti tai lauksiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 11, 23:34)
thumbup.gif  va va man tokiu reik ir  daaaaaaaauuuug . Jei laukti tai lauksiu rolleyes.gif

nieko nesuprantu, kas čia pasidarė. Jau ir kasiot svogūnus pradėsi? Taigi negalima jų palikti likimo valiai flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 11, 23:24)
aciu 4u.gif
ryte paskaiciau, pavakary apkarpiau
oi kokia mazule! dar augti ir plestis, o tai ji daro greit mirksiukas.gif
maniskei nzn kiek metu. kai as atsiradau pries 6 metus, ji jau buvo, ir jau 2 kartus ja kaip reikiant mazinau. saknynas ''sakes'' doh.gif . kiek rankiojau, o is saknu gabaliuku vis lenda ''piktzoles'' aplink.
puskiparisiui dar turi laiko mirksiukas.gif
ta liutis priplake prie zemes mano piliarozes verysad.gif , ko niekad nebuvo. teko raisiot.
stai vartai i darza:
user posted image
kitamet tikiuos gausiau tu piliaroziu, darza uzstos daugiau... beje gal iziurit pries pat piliarozes pentiniai jau visai nemenki  thumbup.gif
nenumyros  mirksiukas.gif
tiesiog kazkada buvo kalba apie tai, kad ciobrelis [konkreciai apie citrinini kalbejom] pavasari taip nuruduoja negraziai, tos vietos neatsigauna... cia priejo Knifofija ir pasake, kad riebioj zemej jis gausiai zydi ir tt. kazka kalbejo, tipo ciobras- skurdziu ale smelynu augaliukas... tai as prisiminiau, kad kai nenukarpiau tuos ziedus viena vasara - isrudavo pavasari [karpius to nebudavo]... o smeliuka desiu del ''augimo salygu'' - nesunku gi... nepenesiu tu ciobru, juolab 3 rusys pas mane.
o-ou koks augumas doh.gif . toki augala sodinciau, jei tureciau bent puse ha.
Liuks ir pavadinimas, ir augalas wub.gif
ziuriu ir narcizai jau domina  - cia kaip paryziuj mados pristatomos - kitam sezonui  lotuliukas.gif
jei teisingai pamenu, jau ne pirmakart kliuva tau ju pavadinimas mirksiukas.gif gal bendrapavardes?
yra kelios Kaufmano tulpyciu veisles, su dramblio kaulo, aukso geltonumo, ugniniu, roziniu pagrindu ir ''firminemis'' spalvotomis liepsnelemis. [cia is knygos paziurejau]
ir as taip zinau.
noreciau isbandyt raudonaja lobelija [lobelia fulgens] wub.gif , aukstis 60-80. Idomu, ar pas mus jas augina  g.gif kazkaip nepastebejau..

uolaskeles galejo ir suniukai pazymet

Lobelija fulgens labiau mėgsta drėgnas saulėtas vietas, geriau sodink lobelia cardinalis,ji atsparesnė. Peržiemojajos puikiai, bet nepakenčia pirmų saulės spindulių (tuo momentu joms reikia padaryti pavėsiuką), nes kitaip sudega.
Atsakyti
QUOTE(Sigrida @ 2008 08 11, 21:50)
..o sakykit, ar nieko jei dabar bijūną ir vilkdalgius pekelsiu i kita vieta 

vilkdalgius geriausia persodinet jiems nuzydejus, taigi vidurvasari. greiciau tai daryk 4u.gif sodinti negiliai, sakniastiebiai turi but horizontaliai, o saknytes zemyn, taigi augala geriausia deti ant kauburiuko duobuteje. ant storuju sakniastiebiu ne daugiau 5 cm zemes.
bijunams dar trupuciuka palauk. geriausia juos sodinti ankstyva rudeni, pvz rugsejo pradzioj [na ir rugpj pabaiga nieko]. sodinti negiliai, uzpilti ne storesniu kaip 3 cm zemiu sluoksniu.

QUOTE(smth1 @ 2008 08 11, 21:58)
As tai dar as, bet mano vyras tai turbut isvis nuo proto nusoktu.  lotuliukas.gif Jis pas mane estetas minimalistas

maniskiui buvo periodas, kai visur norejo matyt tik veja. Bet kai augalynus peremiau as [is jo tevu] - galvoja kitaip biggrin.gif net tartis su juo jau galima, pagalbos prasyt ir tt. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2008 08 11, 21:24)
Išdykėle, o greitai plečiasi, auga? Ir kokią žemę mėgsta, saulėtą vietą, drėgmę?

Auga greitai, mėgsta salėtą vietą, laidžią, lengvą žemę, ir labai nemėgsta šlapių vietų. Teko skaityti, kad lengviau žiemoja jauni augalai, o apšalę atželia, tik prasčiau žydi.
Atsakyti