Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 08, 23:44)
Paprastai prie jų pažymima ADR
O šiaip geriausia priežiūra iš mano patirties - kuo mažiau kišti prie jų nagus  lotuliukas.gif

Sito, tai nezinojau g.gif Butum anksciau pasakius, gal buciau susigundzius parsivezti smile.gif Svaigstu nuo kvapo roziu, kai eini kur pro sali kokio rozyno, o aromatas tave vejasi is paskos wub.gif .
Siandien buvau sutikusi sena pazystama, kuris airijoj sodininku dirba(gryzes trumpam), tai kaip tik isikalbejom apie augalus, o rozes jis sake kad karpo g.gif .
O ar nekarpomos jos nepriaugina daug ''vaiku'' salia savo pagrindinio ziedo?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 08 08, 14:53)
vaivos juosta, pas mane toks pat gristas takelis yra 

ir pas mane panasus i darza [bus foto], tik jau ''pagyvenes'', su zolytemis ir samanom. siemet mb issiaiskino, kad vietoj roundapo zolytes geriau su ta rankine zoliapjove zemai zemai...

QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 08, 15:06)
Va šitas "atliekas" puikiausiai galima prie rožių perkelti (arba rožes į jų tarpą) ir bus tau gėlynas be levandų, kaip tik tavo stiliaus    Bent jau pas save "šiukšlyne" turiu prie rožių bijūną, tradeskantę, irisus, heucherą, persikariją, vaizginą, smilgų kažkokių. Toks kaimiškas

QUOTE(GAPO @ 2008 08 08, 15:37)
O kodėl nenori levandų ? Aš kiek skaičiau, mėgsta viena kitos kompaniją.
O kažin kaip gvazdikai sugyvena su rožėm ar nelabai? Jei dar tie sidabriškais lapeliais, tai išvis

QUOTE(smth1 @ 2008 08 08, 19:43)
rokoko- gal ka ne taip supratau, bet jei ketini iskelti tas gelsvas rozes, tai salia tradeskante atrodys dieviskai ( ir saules ir dirvozemio ir auksciu atzvilgiu man rodos viskas tinka). O ji cia pas tave tokia dabar ar anksciau kada fotografuota? Maniske kokia 20cm aukstesne, gal todel ir isvirsta.

QUOTE(GAPO @ 2008 08 08, 20:27)
Vėl grįžtu prie šio klausimo. Žurnale mačiau nerealų derinį: raudonas rožes ir raudonžiedes heicheras. Na ir dar kana raudonais lapais, bet ją reikia iškasinėti.  smulkiažiedės ir vidutinės viendienės(tik nežinia ar nesidubliuos žydėjimai ir neužgoš rožių), balta rūdgrūdėlė, flioksą galima ir ylialapį, žydės nuo pavasario, ir duglo. Jei dar anksčiau pavasarį ir visai žemos prieš pat rožes: raktažolės, šilagėlės(man gražūs ne tiek žiedai, kiek visas žolynas), stambiažiedis plačiavarpis.
Šiandien grįžusią iš darbo nudžiugino ką tik pražydęs žaliasis

Aciu mergaites, kad atsiliepet ir dalinates 4u.gif 4u.gif

Smth1, Kelsiu ne tik gelsva gelsva , bet ir rausva rausva , rozine rozine ir gal violet violetine rozes, gal kuria pakeis nauja.
Db tas kamputis taip atrodo:
user posted image
[tik sakau, logikos cia neziurekit, nes poligonas cia, isskyrus samoningas tradeskantes, auskarelius ir purienas prieky, nes ant ju teka vanduo is lauko vandentiekio]
GAPO, levandu nenoriu del sportinio intereso lotuliukas.gif , o jei rimtai, tai cia kaip ir pagr.gelyno taip dabar tesinys ''anapus'' bijunu stuburo, todel levandos man nelabai... dauguma tavo suminetu geliu auga pagr. gelyne ar spygliuociu sodely. tas gvazdikelis man prie roziu visai schmoll.gif , bet mintis su bordo kana labai sudomino bigsmile.gif , siaip tradiciskai kana auginu kitoj vietoj, bet kodel gi ne?..
[GAPO, "zaliasis'' lotuliukas.gif fantastika wub.gif ,bet as jau tokio labiau noreciau nei tikruju zaliuju, nes per smulkme kaip kardeliui man pasirode]
Smth1, soka lengva gavau nuo siulomos kaiminystes su tradeskante blink.gif [labai jau lapija nesiklijuoja], nes prie roziu NIEKAIP jos neisivaizdavau. si maniske ''mazoji'', melyna [turiu dar aukstesne rozine], gelsva roze aukstesne. Na tu cia mane subalamutinai g.gif reik perkratyt gal mintis unsure.gif
del tradeskanciu ''isvirtimo'' - prie zemes palei jas standziai apdedu akmenimis - cia kad dregmes labiau laikytusi, jom gi reik, - gal tai dar jas ir prilaiko, nes NIEKADA jos neisivirto [sakei pas tave katinas..pagulejo lotuliukas.gif ]

tai va, mergaites 4u.gif , o mano sirdis linksta taip: is stambiuju prie tu roziu auskarelis pavasariui ir sluotelinis flioksas rugsejui [gal dar kas nors, nieduokdie tradeskante lotuliukas.gif ], o noriu zemu zaliu augaliuku - bus ziognage [dar pazydes pavasario - vasaros sanduroj, ziema nebus plikos zemes], balta kvapioji naslaite, purienos vandeniui is ciaupo sugert, ir velyves pasirodys skirtingais pavidalais pavasari ir rudeni.
kol kas taip, o kaip bus, matysim... kitamet mirksiukas.gif

QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 08, 21:28)
Galiu parodyti nebent priekinį vaizdą "prieš", t.y. maždaug balandžio mėn., ir tarpinį variantą. Galutinis bus kitamet

nuostabi kadagiu giraite wub.gif kokie dideli thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2008 08 08, 22:58)

nera taisykles, kad roze turi turet ''pagrindini'' zieda. juk visokiu yra - ir su pagrindiniu, ir ''kekemis'' zydinciu..

QUOTE(Tina* @ 2008 08 08, 17:30)
Si savaitgali kiek visko planuoju apsitvarkyt, arvet, perkelinet, kast   Nu vnz, duok Dievuli, sveikatos 

duok duok 4u.gif
as per du vakarus sudorojau 1/4 darzo [persodinsiu braskes, tai isroviau senas su cesnakais tarpuose, sukasiau..], siand kaip Playboy supermodelis - ''maudymke'', guminiai batai ir kastuvas rankose [mb jau gailisi kad darbe siand lotuliukas.gif ]
ir stai ka atradau: kai mb su uosviu pavasari stoja ''titaniskam'' darbui darza sukast, paduok jiems alaus ir balandeliu lotuliukas.gif
jei as su savo gleznom rankelem 1/4 darzui skyriau tik kelias val, tai tie vyrai - tikras falsas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 09 rugpjūčio 2008 - 00:24
QUOTE(rokoko @ 2008 08 08, 22:13)
Smth1, soka lengva gavau nuo siulomos kaiminystes su tradeskante  blink.gif [labai jau lapija nesiklijuoja], nes prie roziu NIEKAIP jos neisivaizdavau.

Tradeskantės labai klijuosis, jeigu pasodinsi šalia irisų mirksiukas.gif Čia man taip atrodo.
Pasivartyk cottage garden stiliaus paveiksliukus, ten prie rožių puikiausiai gyvena bijūnai ir kitos tradicinės lietuviškos gėlės. Tik va spalvas derindama aš šitų rekomendacijų prisilaikau http://www.rosebook.ru/coloristics.php

Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2008 08 08, 20:58)
Sito, tai nezinojau g.gif Butum anksciau pasakius, gal buciau susigundzius parsivezti smile.gif Svaigstu nuo kvapo roziu, kai eini kur pro sali kokio rozyno, o aromatas tave vejasi is paskos wub.gif .
Siandien buvau sutikusi sena pazystama, kuris airijoj sodininku dirba(gryzes trumpam), tai kaip tik isikalbejom apie augalus, o rozes jis sake kad karpo g.gif .

O jų nebūtina vežtis, ir LT tokias parduoda mirksiukas.gif
Konkrečiai Sibirkoje yra nemažai veislių. Pažiūrėk jų kataloge, prie aprašymo būna pažymėta. Va kad ir tokia:
http://www.rozes.lt/htm/rugelda.htm
http://www.rozes.lt/...ruder_grimm.htm
Ir pas kitus augintojus galima rasti. Pvz. Kordes rosen (http://www.kordes-rosen.com/ eiti į gardenroses, o tada sąraše ieškoti ADR roses) puslapyje pasižiūrėti,kokios veislės yra gavusios ADR ir tada ieškoti jų LT biggrin.gif

o dėl karpymo, toks principas tinka pakartotinai žydinčioms rožėms. Kuo daugiau karpai, tuo daugiau žydi.
Atsakyti
rokoko, man tai lapijos ju nesipjauna. Roziu lapeliai tamsiai zali, blizgus (jei teisingai iziurejau nuotraukose)apvalios formos, tradeskantes svyrantys, pailgi, zaluma sviesesne. Kontrastelis malonus. Ir irisai salia deretu kaip kasiopeja siule. Netradicinis rinkinys, bet juk tradicinio su levandom ir nenorejai..
Kasiopeja- o tu savo gelynelio neikelsi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 09 rugpjūčio 2008 - 09:17
QUOTE(rokoko @ 2008 08 09, 00:13)
[GAPO, "zaliasis'' lotuliukas.gif  fantastika wub.gif  ,bet as jau tokio labiau noreciau nei tikruju zaliuju, nes per smulkme kaip kardeliui man pasirode]

Ot žiopla doh.gif ne tą nuorodą įdėjau lotuliukas.gif lotuliukas.gif "žaliasis". Na bet kam įdomu buvo tas rado ir žaliąjį. blink.gif O kodėl smulkmė? Žiedai per smulkūs? Ar pats stiebas? Šiaip tai jis tik pradeda žydėti. Antravertus, ne vietoj gal jie pasodinti, prieš pat pietų saulę. Reiktų gal jiems rytinės ar vakarinės. Norėjau nors kiek uždengti tą baisią sieną. Bet kitais metais atsiprašysiu ir surasiu kardeliams geresnę vietą.
QUOTE(rokoko @ 2008 08 09, 00:13)
ziognage [dar pazydes pavasario - vasaros sanduroj, ziema nebus plikos zemes], balta kvapioji naslaite, purienos vandeniui is ciaupo sugert, ir velyves pasirodys skirtingais pavidalais pavasari ir rudeni.
...
ir stai ka atradau: kai mb su uosviu pavasari stoja ''titaniskam'' darbui darza sukast, paduok jiems alaus ir balandeliu  lotuliukas.gif
jei as su savo gleznom rankelem 1/4 darzui skyriau tik kelias val, tai tie vyrai - tikras falsas tongue.gif

Žiognagės thumbup.gif . O sakyki, kaip tos purienos? Nelepios? Šiaurinė namo pusė tiktų? Noriu melsvių į tą pusę ir dar ko nors. Tik nesugalvoju,ko. Turiu cimbaliarijų, žinau kad mėgsta drėgmę, bet man rodos, kad jos ir saulę mėgsta. g.gif Tai jas komponuočiau į rytinės namo pusės gėlyną. Kol kas labiausiai svajoju apie alpinariumą pietinėje lotuliukas.gif .
Kas apie "titanišką" darbą tas tiesa, bet nemanau, kad reiktų nusileisti ir palikti vyrus be darbo...pripras cool.gif O ir savo gležnas rankeles reikia pataupyti. nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 09 rugpjūčio 2008 - 11:03
Rojinukė užderėjo wub.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 09, 01:13)

nera taisykles, kad roze turi turet ''pagrindini'' zieda. juk visokiu yra - ir su pagrindiniu, ir ''kekemis'' zydinciu..

drinks_cheers.gif tikrai taip, bet man labai grazu, kada ziedai tokie stambus, stovi, kaip ''ikalti'', kokie 5-6 su dideliais lapais ir dygstantys nuo pat zemes, kai netoliese dar koks sidabrinis ir tamsiai zalias krumas, o roze tamsi, tai, kaip karaliene atrodo ax.gif .Kekine didele ruzava turejau, nu labai jau ji mego siukslinti, ziedeliai nelabai stambus buvo, vieni zydi, kiti krenta, tu lapeliu nespedavau tvarkyti, tai dovanojau, kai ''perestroika'' smile.gif darem.
Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 09, 09:44)
O jų nebūtina vežtis, ir LT tokias parduoda  mirksiukas.gif

Nelabai sugalvoju, kur galeciau pasodinti, nebent pavesyje unsure.gif , bet manau, joms ten nelabai patiktu g.gif

Siandien nusipirkau dvi lobelijas, nu parode kataloga, sake, kad ziemoja pas mus nesusala iki 30 laipsniu salcio g.gif Kazkaip nesu macius tokiu, labai idomu butu suzinoti, gal kuri auginat g.gif Informacijos apie tokias googlyje neradau g.gif
Papildyta:
QUOTE(vaivos juosta @ 2008 08 09, 14:40)
Rojinukė užderėjo  wub.gif

user posted image

Tai stai, kaip ji atrodo uzaugusi bigsmile.gif , maziuke maciau, galvoju, kas per medelis g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 08 09, 08:44)
Tradeskantės labai klijuosis, jeigu pasodinsi šalia irisų  mirksiukas.gif Čia man taip atrodo.
Pasivartyk cottage garden stiliaus paveiksliukus, ten prie rožių puikiausiai gyvena bijūnai ir kitos tradicinės lietuviškos gėlės. Tik va spalvas derindama aš šitų rekomendacijų prisilaikau  http://www.rosebook.ru/coloristics.php

tradeskantes prie irisu tai thumbup.gif fantastika, taip ir nutiks pas mane, tik be roziu ax.gif . tiksliau, keliaus tradeskantes pas irisus kur nors salia... tik va reik ikist ta trad. taip, kad tvarkydama gelyna neliesciau jos - siaip tvirtas keras, bet stiebeliai tai trapus, net treska kai luzta..
[tai va, jau greitai ateiciai grupuoju lapus/kerus pagrindiniame gelyne: tradesk.- paprasti irisai ir viendienes - sibiriniai irisiukai]

aciu uz nuoroda 4u.gif del roziu, itikino galutinai atsisakyt violetines. rinksiuos siltus, bet svelnius tonus.
gelsva, rausva ir rozine roze jau yra. paskui matysiu. ruzavas auskarelio grozis -kol tu roziu ner, tik va ar nesusitiks su ziognage raud -oranz g.gif bliamba... na kazko ten stambaus ankstyvo reikia... gal baltasakne bigsmile.gif baltos kvap.naslaites neutralios, zydi kartu su ziognage.. velyviu tuo metu tik lapai..
paskui viskas liks tik lapija, roziu ziedu dar nebus, uztad kaip tik tokie bijunai zydi cia.. na o po ju jau ir rozes - VIENOS zydetu iki rudens su zaluma aplink... na velyves rugseji pazeme... ai tos mazikes, nesusipes...
dabar belieka, ka ''stambaus pavasarinio'': auskareli ar baltasakne? nes ta ziognage su savo ugnimi tuo pat metu... turbut baltasakne...
na va, virtualiai jau baigta lotuliukas.gif
[naujas galvosukis, kaip auskareli i pagr. gelyna perkelt, ten baltasakne geriau tiktu... ai be galo... viska maiso viena misle - ar tikrai auskarelio zydejimas sutampa su ziognages?]
jau nusibodau blush2.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 08 09, 09:14)
rokoko, man tai lapijos ju nesipjauna. Roziu lapeliai tamsiai zali, blizgus (jei teisingai iziurejau nuotraukose)apvalios formos, tradeskantes svyrantys, pailgi, zaluma sviesesne. Kontrastelis malonus. Ir irisai salia deretu kaip kasiopeja siule. Netradicinis rinkinys, bet juk tradicinio su levandom ir nenorejai..

neitikinai schmoll.gif . Man net ne kontrastelis, o tiesiog nedera, ir viskas. Ypac kerai visiskai.
del skoniu kaip sakoma .. mirksiukas.gif
atsimenu sakei rudbekija ir eziuole salia ''fui'', o man jos salia butu wub.gif , nes eziuoles oranziniai viduriuku ''siskuciai'' butu ta jungtis..

QUOTE(GAPO @ 2008 08 09, 11:01)
O kodėl smulkmė? Žiedai per smulkūs? Ar pats stiebas?

Žiognagės super . O sakyki, kaip tos purienos? Nelepios? Šiaurinė namo pusė tiktų? Noriu melsvių į tą pusę ir dar ko nors. Tik nesugalvoju,ko. Turiu cimbaliarijų,

Kas apie "titanišką" darbą tas tiesa, bet nemanau, kad reiktų nusileisti ir palikti vyrus be darbo...pripras cool.gif O ir savo gležnas rankeles reikia pataupyti.  nail.gif

ir ziedai, ir stiebai... tikejaus stambesniu. Siaip ziurejosi neblogai manau

Purienoms maniskes svarbiausia vanduo, vanduo!! [prie sezoninio lauko vandentiekio pas mane] , tada ir bus nelepios. gali but ir pavesiukas, bet saulute irgi patinka. prie melsviu ju nerekomenduociau, nes man teko isskirt ta kaimynyste - issipletus melsvei ir labai sutankejus jos saknynui purienos eme skurst - ju saknys irgi giliai eina.

Del tu darbu... pas mus visi turi savus kampus, kur daro nuo A iki Z, ir i kitus nelenda. braskes MANO, taip kad... rolleyes.gif
uztad nei darze, nei siltnamy NIEKO nedarau [ten uosvis zaidzia], o derlius tai visu seimynos nariu thumbup.gif

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 08 09, 13:40)
Rojinukė užderėjo 

labai graziai atrodo 4u.gif

QUOTE(Srove @ 2008 08 09, 13:53)
Kekine didele ruzava turejau, nu labai jau ji mego siukslinti, ziedeliai nelabai stambus buvo, vieni zydi, kiti krenta, tu lapeliu nespedavau tvarkyti, tai dovanojau, kai ''perestroika'' darem.

tai tu neisivaizduoji, kiek tu siuksliu pas mane lotuliukas.gif ben man tai visiskai netrukdo, nerenku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 09 rugpjūčio 2008 - 23:30

na kadangi turiningai leidziu sestadienio nakti lotuliukas.gif blush2.gif , tesiu toliau:

1.Ar i teisinga dislokacine vieta itupdziau juka? [vidos777 dovana biggrin.gif ]

user posted image
is toliau:
user posted image
nekreipkit demesio i tas laikinas plyteles, zvyra ir akmenis -cia del statybu laikinai sudeta, naujas takas bus po metu [greiciausiai is skaldytu akmenu].
T.p. kiliminiai augalai bus pertvarkomi, zoliu kuokstai keliaus i busima pavesines-malkines ''pasieni'', vietoj tradeskantes desinej [nors ten ji ir tinka] bus bordalape gaure. to didelio astro nebebus.
dar 2 klausimai:

2.Po didziuoju ''koloniniu'' kadagiu sugalvojau virziu ''miskeli'' [vietoj glazutes]. klausimas: kaip virziai atrodo saltuoju sezonu, t.y. per ziema? pavasari?
[siekiu viszalio kilimo]

3. Noriu apkarpyt kukmedi ir puskiparisi geltona. jei tai darysiu db, nepagadinsiu? nes tik db normaliai isstypo tos naujos sakeles, kuriu nereik.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 08 10, 00:58)
is toliau:
user posted image
2.Po didziuoju ''koloniniu'' kadagiu sugalvojau virziu ''miskeli'' [vietoj glazutes]. klausimas: kaip virziai atrodo saltuoju sezonu, t.y. per ziema? pavasari?
[siekiu viszalio kilimo]

Man labiau patiktu, kada aplink juka butu juoda zeme, o ten, kiek iziuriu, kazkokia kerpe g.gif Siaip grazus vaizdelis, tik tie kampuos ''kuokstai'' man siaip sau.Ko gero as ten pasodinciau vienoj pusej kokia sidabrine kupstine nedidele eglute, o kitoj rutuline tamsiai zalia tuja.
O del virziu man atrodo kazkuri minejo, kad jie nemegsta pavesio, o po kadagiu, ar nebus jiems mazai saules? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigrida @ 2008 08 08, 15:05)
Ar kartais ne Gėluva tavo kaimas vadinasi???? bigsmile.gif

thumbup.gif BINGO , gal ir tu kartais nuo tos puses mirksiukas.gif bigsmile.gif

Ar dar pamenat mano "zveri" jau kupra gerokai padeveta lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 08 10, 20:21)
thumbup.gif BINGO  , gal ir tu kartais nuo tos puses mirksiukas.gif  bigsmile.gif

Ar dar pamenat mano "zveri" jau kupra gerokai padeveta lotuliukas.gif
user posted image

Sveikutės. Labai atsiprašau, bet pamačiau pas jus tokį medelį, atrodo, puskiparisis vadinasi "trijų aukštų". Aš tokį pasisodinau prieš porą sav. o dabar iš vidaus visas išrūdavęs. Gal žinot, ar tai liga ar kas netiko, kas jam darosi?
Atsakyti