Įkraunama...
Įkraunama...

Raudononjo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Shery @ 2009 01 21, 11:25)
Vaikai yra ligu nesiotojai. ne seip tos taisykles visose ligoninese yra. Gryzit namo ir pabendraus. Nieko blogo neatsitiks jei pakentes pora dienu.

Pasikartosiu ax.gif

1. Ligų nešiotojai yra visi tongue.gif Lankančios kosinčios tetulės su dėdulėm dažnai dar labiau.
2. Vienvietėj palatoj vaikas neužneš kitiem jokių bacilų.
3. Vaikas turi matyt ir naują šeimos narį, ir mamą. Turėsit antrą- šnekėsit kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2009 01 21, 12:31)
Pasikartosiu  ax.gif

1. Ligų nešiotojai yra visi  tongue.gif Lankančios kosinčios tetulės su dėdulėm dažnai dar labiau.
3. Vaikas turi matyt ir naują šeimos narį, ir mamą. Turėsit antrą- šnekėsit kitaip  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Manau, kad vienvietėj tai jau tavo reikalas. Tu juk mama
Atsakyti
QUOTE(Lina444 @ 2008 12 28, 22:28)
na nepasakyčiau  blush2.gif  gimdžiau pati ir du kartus buvau skusta skyriuj,du kartus procedūra pasidariau namie nes ligoninėj galvodavau kad papjaus su atšipusiu skustuvu  blink.gif

Sorry uz keista klausima, o kada spejai nusiskusti pati,jei jau prasidejo gimdymas? Na as sioje srityje nieko nenusimanau, ruosiuosi pirmakart gimdyti, ir nenoriu buti papjauta su ju atsipusiais skustuvais blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2009 01 20, 22:10)
Ir keista, kad nesuprantat, kad vaikui norisi mamą matyt, net jei ir mama tom keliom dienom skyriuj užsidarius. Matyt dar pirmagimį auginat  rolleyes.gif

taisyklės taikomos visiems vienodos. nesuvokiu, kodėl vieni geba jų laikytis, o kitiems galioja kažkokios jų pačių susigalvotos išimtys? juk vaikas eina koridoriais, kuriais vaikšto sesutės, gydytojai, mamos nešioja leliukus. daugelis ligų plinta oro lašeliniu būdu, o ne per batus schmoll.gif

QUOTE(kristinap @ 2009 01 20, 22:59)
nežinau koks ten prisibūvimas su vyru ligoninėje gali būti... pvz mano atveju buvo reikalinga pagalba vos ne kiekvienam žingsny. Pagimdžiau prieš vidurnaktį, po to sekė valymas. Ryte aš iš lovos negalėjau atsikelti savarankiškai... ką kalbėti apie nuėjimą į wc ir dušą... krypavau kaip bobučiukė, kojos mano taip ištino, jog atrodė kaip kaladės... labai šaunu, kurios po gimdymo jautėsi stipriau ir galėjo tvarkytis savarankiškai, deja mano atveju teko su manim nakvoti vyrui, po to kelias naktis - mamai.

niekas nekalba apie tokius atvejus, kai motina dėl sveikatos problemų negali pasirūpinti kūdikiu pati mirksiukas.gif

QUOTE(gupija @ 2009 01 21, 12:31)
Pasikartosiu  ax.gif

1. Ligų nešiotojai yra visi  tongue.gif Lankančios kosinčios tetulės su dėdulėm dažnai dar labiau.
3. Vaikas turi matyt ir naują šeimos narį, ir mamą. Turėsit antrą- šnekėsit kitaip  mirksiukas.gif

nematau jokio reikalo į ligoninę tampytis tetulėm ir dėdulėm schmoll.gif
o vaikas naują šeimos narį gali pamatyti ir namie. be to, pritariu anksčiau išsakytai nuomonei - juk nebūtina gimdyti RK, galima BAK - ten visus įleidžia, palatos vienvietės ir t.t. thumbup.gif

QUOTE(Panelee @ 2009 01 21, 15:08)
Sorry uz keista klausima,  o kada spejai nusiskusti pati,jei jau prasidejo gimdymas? Na as sioje srityje nieko nenusimanau, ruosiuosi pirmakart gimdyti, ir nenoriu buti papjauta su ju atsipusiais skustuvais  blink.gif  biggrin.gif

o tai gi galima vieną ar kelis kartus per savaitę artėjant terminui namuose nusiskusti, tuomet neteks bijoti jokių skustuvų mirksiukas.gif be to, nebe tie laikai, kad skustų, bet čia aišku asmeninės higienos klausimas - kaip kam patogiau ax.gif
Atsakyti
As tariausi su gydytoju, tai ir visa laika jis mane priziurejo: tikrino kiek kaklelis atsidares, kai tik pradejau stumti irgi visa laika buvo, po to siuvo mane, kiekviena diena ateidavo pasiteirauti kaip jauciuosi. 4u.gif As manau, kad gyd.svarbesnis nei akusere, o jei kyla kokiu komplikaciju, tai vis tiek kviecia gyd. smile.gif o akusere tik gaude biggrin.gif vaikiuka ir prakirpo, bet tarese nuolat su gyd. Mokejome mes po visko, jeigu tariesi, tai vis tiek gyd.zino, kad jam bus atlyginta thumbup.gif
Del klizmutes, tai reikia paciai nusipirkti ir geriausia ta, kur vandeni ipyla tau, o ne kazkokia is M raides, kuria gali namie pati pasidaryti smile.gif
Lankymas grieztokas, vyras karta atbego is ryto, pora daikteliu man atnese, tai irgi budinti akusere pasake, kad atiduodat daiktus, neuzsibunat ir greitai iseinat ax.gif
Papildyta:
Antklode leliukui geriau savo tureti, as buvau paimsusi, tiesa net nezinojau, kad savo reikia tureti, tai man atnese kazkokia blush2.gif bet ta pacia diena vyras atveze is namu.O be to, savo daikteliai daug malonesni ir grazesni thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2009 01 21, 11:58)
drinks_cheers.gif Manau, kad vienvietėj tai jau tavo reikalas.

tą ir turėjau omeny, kad vienvietėj palatoj sveikas 5 metų vaikas tikrai niekam trukdyti negali ir bacilų svetimam naujagimiui jau tikrai nepaliks. O koridoriais lankymo valandom vaikšto visi- jau minėjau, kad nieks ten netikrina, ar sergantys eina, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Aistele @ 2009 01 21, 15:42)
o tai gi galima vieną ar kelis kartus per savaitę artėjant terminui namuose nusiskusti, tuomet neteks bijoti jokių skustuvų  mirksiukas.gif  be to, nebe tie laikai, kad skustų, bet čia aišku asmeninės higienos klausimas - kaip kam patogiau ax.gif

Daug kur jau nebeskuta, kiek žinau. Mano ginė net velnių man išrašė, kai sykį pamatė "nulinę" šukuoseną. Plaukai yra apsauga nuo zarazų, juk tarpas nuo išangės ir makšties yra nedidelis... O jei dar stringai, tai išvis: ne tik tiesus kelias, bet dar ir traukinukas. Vaizdžiai tariant...
Žinoma, aš nekalbu apie gaurus ir kt natūralistines "šukuosenas"
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2009 01 21, 17:17)
tą ir turėjau omeny, kad vienvietėj palatoj sveikas 5 metų vaikas tikrai niekam trukdyti negali ir bacilų svetimam naujagimiui jau tikrai nepaliks. O koridoriais lankymo valandom vaikšto visi- jau minėjau, kad nieks ten netikrina, ar sergantys eina, ar ne.

tu nelabai supranti ka reiskia pasakymas,kad vaikas ligu nesiotojas. Taip suauge irgi nesioja bacilas, todel pvz as,kad ir gulejau vienvietej palatoj,leidau tik savo vyra,kad mane lankytu. Kiti namuose aplanke.Dabar del vaiku.Vaikai nesioja siek tiek kitokias ligas nei suauge.Pvz. tie patys vejaraupiai.Yra didesne tikimybe uzsikrest nuo vaiko negu nuo suaugusio.O kas butu jei tavo vaikas eidamas i palata pas tave, apciaudetu mano vaika,kuri as nesiau i naujagymiu skyriu????Vaikai nekontroliuoja saves taip kaip suauge! Nevisi zino kad ciaudint reikia burna prisidengt. Mum jau menuo laiko ir as prie savo vaiko neleidziu mazu vaiku.Nes jau pasimokiau,kai atejo MB sesers vaikas, o po 4 dienu susirgo vejaraupiais. Patikek manim kiek man baimes buvo,kad tik neuzkrestu musu. Ir dar kara sakau,vyresnelis palauks pora dieneliu. Nieko nenutiks.9 menesius pralauke,tai diena ten ar ten.
Atsakyti
QUOTE(Shery @ 2009 01 21, 16:57)
tu nelabai supranti ka reiskia pasakymas,kad vaikas ligu nesiotojas.

puikiai suprantu, ką norit pasakyti. Tačiau noriu, kad suprastumėt ir jūs, kad koridoriais praeina n+1 žmogus. Beje, kiek matėt ten ateinančių su šlepetėm? Vienetus?..... Taip kad verčiau baikim beprasmes diskusijas. Pratęsim, kai susilauksit antro/trečio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shery @ 2009 01 21, 16:57)
tu nelabai supranti ka reiskia pasakymas,kad vaikas ligu nesiotojas. Taip suauge irgi nesioja  bacilas, todel pvz as,kad ir gulejau vienvietej palatoj,leidau tik savo vyra,kad mane lankytu. Kiti namuose aplanke.Dabar del vaiku.Vaikai nesioja siek tiek kitokias ligas nei suauge.Pvz. tie patys vejaraupiai.Yra didesne tikimybe uzsikrest nuo vaiko negu nuo suaugusio.O kas butu jei tavo vaikas eidamas i palata pas tave, apciaudetu mano vaika,kuri as nesiau i naujagymiu skyriu????Vaikai nekontroliuoja saves taip kaip suauge! Nevisi zino kad ciaudint reikia burna prisidengt. Mum jau menuo laiko ir as prie savo vaiko neleidziu mazu vaiku.Nes jau pasimokiau,kai atejo MB sesers vaikas, o po 4 dienu susirgo vejaraupiais. Patikek manim kiek man baimes buvo,kad tik neuzkrestu musu. Ir dar kara sakau,vyresnelis palauks pora dieneliu. Nieko nenutiks.9 menesius pralauke,tai diena ten ar ten.

Vaiko nelaikysit inkubatoriuje visą laiką, be to yra toks dalykas kaip "įgimtas" imunitetas, ne tik įgytas. Linkiu šiek tiek daugiau pasidomėti apie oro - lašiniu ar kontaktiniu ar kitu ligų pernešimo būdu, o po to jau taip piktintis ax.gif . Be to jei ir apčiaudėtų, nieko nenutiks, o jei ir vėjaraupiais persirgs vaikystėje tai taip pat nieko ypatingo (nebent jau būtų su įgimtų imuno deficitu), bet tuo atveju rizikos moterys gimdo tik 3 lygio stacionare.
Linkiu pakantumo visiems smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaival: 21 sausio 2009 - 18:49
Dar klausimelis nesenai gimdziusioms: ar buvo galimybiu (jei tik jus norejot) gauti dviviete palata, kurioje galetu nakvoti vyras (uz ju taikoma berods 32lt mokesti)? ax.gif

Idomu ar dabar didelis anslagas gimdanciuju... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamba.meme @ 2009 01 21, 19:22)
Dar klausimelis nesenai gimdziusioms: ar buvo galimybiu (jei tik jus norejot) gauti dviviete palata, kurioje galetu nakvoti vyras (uz ju taikoma berods 32lt mokesti)? ax.gif

Idomu ar dabar didelis anslagas gimdanciuju...  g.gif

kaip supranti sito dalyko nesuplanuosi. pries beveik 3 men, mes prasemes, bet neleido, nes nzn kas bus.
Atsakyti