Įkraunama...
Įkraunama...

Raudononjo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Birutėlė @ 2009 01 20, 10:37)
Niekas apie klizmą nė neužsiminė  biggrin.gif O antklodę leliukui duoda, gimdžiau prieš savaitę, tai tikrai ligoninėj visur šilta.

O dar norejau pasiteirauti ar tikrai lankymo valandos ir yra tokios grieztos, kokios nustatytos (berods 11-13val ir 17-19val.)
Aisku labai gerai del kitu lankytoju, bet tikiuosi vyrui jos negalioja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamba.meme @ 2009 01 20, 10:33)
O dar norejau pasiteirauti ar tikrai lankymo valandos ir yra tokios grieztos, kokios nustatytos (berods 11-13val ir 17-19val.)
Aisku labai gerai del kitu lankytoju, bet tikiuosi vyrui jos negalioja  unsure.gif

mano vyras buvo kiek tik norejo ax.gif niekas niekad nieko nepasake
Atsakyti
Kitą dieną po gimdymo vyras ryte atėjo devintą, tai apačioje akušerės buvo gražiai paprašytas nunešti daiktus ir iškart išeiti, nes "ir jūs turėsit nemalonumų ir aš". Mano palatos kaimynės mama atėjo pusę penkių, tai irgi vos įleido. Dukrai septyneri, bet labai jau norėjo brolį pamatyti mirksiukas.gif vieną kartą per lankymo valandas prasmuko, o kitą - buvo pagauti tai neįleido doh.gif Na, bet nieko, greit tos trys dienelės prabėga ir namučio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Birutėlė @ 2009 01 20, 13:42)
Kitą dieną po gimdymo vyras ryte atėjo devintą, tai apačioje akušerės buvo gražiai paprašytas nunešti daiktus ir iškart išeiti, nes "ir jūs turėsit nemalonumų ir aš". Mano palatos kaimynės mama atėjo pusę penkių, tai irgi vos įleido. Dukrai septyneri, bet labai jau norėjo brolį pamatyti  mirksiukas.gif vieną kartą per lankymo valandas prasmuko, o kitą - buvo pagauti tai neįleido doh.gif Na, bet nieko, greit tos trys dienelės prabėga ir namučio thumbup.gif

tikrai griežtai laikomasi taisyklių, kurios, beje, ne šiaip sau sugalvotos. Buvo nelabai malonu, kai palatos kaimynės vyras ir mama sėdėjo iki 10 val. vakaro. Po gimdymo reikia ramybės ir poilsio, maitinti vaikelį ir pan. cool.gif
Nepasakyčiau, kad malonu maitinti, kai yra daugiau nei keli žmonės palatoje, o ypač po lankymo valandų, kai realiai reikia ilsėtis mirksiukas.gif Beje, dalis žmonių nesiskundžia, kad lankytojai ilgai užtrunka, tačiau reikia turėti supratimą. Su vyru namie kartu dar prisibūsit, o ir lankytojus namie galima priimti.
Atsakyti
QUOTE(Aistele @ 2009 01 20, 14:52)
tikrai griežtai laikomasi taisyklių, kurios, beje, ne šiaip sau sugalvotos.

o mum buvo pikta dėl tų taisyklių. Gulėjau vienvietėj, tai kam gali trukdyti vyras ir ūgtelėjusi dukra?
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2009 01 20, 16:07)
o mum buvo pikta dėl tų taisyklių. Gulėjau vienvietėj, tai kam gali trukdyti vyras ir ūgtelėjusi dukra?

ūgtekėjusi dukra - ligų šaltinis, kurio tikrai nereikia tiems mažiems, pažeidžiamiems vaikučiams. visose ligoninėse galioja tokios taisyklės, kad mažų vaikų neįleidžia. ar manai, kad čia yra beprasmė taisyklė?
be to, yra juk vizitacijų laikas, laikas, kai būna pusryčiai/pietūs/vakarienė ir pan. pašaliniai asmenys dažniausiai trukdo personalui atlikti savo darbą.
ir šiaip, nesuprantu, kodėl taip kyla noras pažeisti taisykles ir ar taip sunku pakentėti kelias dienas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistele: 20 sausio 2009 - 20:17
QUOTE(Aistele @ 2009 01 20, 20:16)
ūgtekėjusi dukra - ligų šaltinis, kurio tikrai nereikia tiems mažiems

cool.gif
sergančio vaiko nieks niekur nevežiojo. Be to, nemanau, kad (beje persiovęs šlepetes) vaikas daugiau atneš tų bacilų nei kokia lankytoja tetulė su purvinais batais. Juo labiau vienvietėj palatoj. Lankymo valandom pati matėt, kad gali eit bet kas- sergantis nesergantis, nieks ten nieko netikrina. Taip kad koridoriuose pakanka viso ko ir visiems....
Ir keista, kad nesuprantat, kad vaikui norisi mamą matyt, net jei ir mama tom keliom dienom skyriuj užsidarius. Matyt dar pirmagimį auginat rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gupija: 20 sausio 2009 - 21:14
kai gimdžiau pirmą kartą (prieš keturis metus), lankymo valandos nebuvo paisomos, tik vakare jau kurią tai valandą buvo užrakinamos durys, tai jei nesuspėja kuris lankytojas išeiti, tai reikėdavo prašyti ir atsiprašyti ax.gif
QUOTE(Aistele @ 2009 01 20, 15:52)
tikrai griežtai laikomasi taisyklių, kurios, beje, ne šiaip sau sugalvotos. Buvo nelabai malonu, kai palatos kaimynės vyras ir mama sėdėjo iki 10 val. vakaro. Po gimdymo reikia ramybės ir poilsio, maitinti vaikelį ir pan.  cool.gif
Nepasakyčiau, kad malonu maitinti, kai yra daugiau nei keli žmonės palatoje, o ypač po lankymo valandų, kai realiai reikia ilsėtis  mirksiukas.gif Beje, dalis žmonių nesiskundžia, kad lankytojai ilgai užtrunka, tačiau reikia turėti supratimą. Su vyru namie kartu dar prisibūsit, o ir lankytojus namie galima priimti.

nežinau koks ten prisibūvimas su vyru ligoninėje gali būti... pvz mano atveju buvo reikalinga pagalba vos ne kiekvienam žingsny. Pagimdžiau prieš vidurnaktį, po to sekė valymas. Ryte aš iš lovos negalėjau atsikelti savarankiškai... ką kalbėti apie nuėjimą į wc ir dušą... krypavau kaip bobučiukė, kojos mano taip ištino, jog atrodė kaip kaladės... labai šaunu, kurios po gimdymo jautėsi stipriau ir galėjo tvarkytis savarankiškai, deja mano atveju teko su manim nakvoti vyrui, po to kelias naktis - mamai.
Atsakyti
Noriu paklaust jau gimdziusiu mergaiciu, su kuom reikia tartis - su akusere a gydytoju? Nes kiek girdejau apie RK, visi sako, kad pagrindini darba atlieka akusere, t.y. priima gimdyma, o daktaras isiterpia tik jei buna kokiu komplikaciju. Kaip yra is tikruju? Ir dar, kada reikia moket pinigelius susitarus, pries gimdyma ar po? Ir vel gi, kam? Gydytojui ar akuserei? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alincik @ 2009 01 20, 23:09)
Noriu paklaust jau gimdziusiu mergaiciu, su kuom reikia tartis - su akusere a gydytoju? Nes kiek girdejau apie RK, visi sako, kad pagrindini darba atlieka akusere, t.y. priima gimdyma, o daktaras isiterpia tik jei buna kokiu komplikaciju. Kaip yra is tikruju? Ir dar, kada reikia moket pinigelius susitarus, pries gimdyma ar po? Ir vel gi, kam? Gydytojui ar akuserei?  4u.gif

aš tariausi su akušere, pinigus daviau prieš, nors dabar manau, kad geriau duoti po. jei gimdymas normalus, gydytojas tik šone pabūna, jei nebūna normalios veiklos, tada kišasi daktaras, taip pat valymą jei reikia daro daktaras, taip, kad esi teisi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamba.meme @ 2009 01 19, 23:40)
Tai liepe butinai klizma daryti?  g.gif
Kiek kitos minejo, tai paklausia nori ar ne..

O ir antklode reikia i ligonine vaikiukui savo tureti? blink.gif

manes niekas neklause del klizmos, sako duok klizma, paimk toaletinio poper, ir einam i proceduru kambareli, sakau, kad neturiu klizmos, sako, blogai, tegul vyras nuperka. Ir paskui kai vyras nupirko, tai padare ta klizma blush2.gif .O del antklodes, tai irgi mums paminejo, kad geriau savo turekit, nes mums nuztenka, nu gal, tada vasara, labai daug vaiku gime, tai visu mamu prase, kad vyrai antklodes atnestu.
Atsakyti
QUOTE(Birutėlė @ 2009 01 20, 13:42)
Kitą dieną po gimdymo vyras ryte atėjo devintą, tai apačioje akušerės buvo gražiai paprašytas nunešti daiktus ir iškart išeiti, nes "ir jūs turėsit nemalonumų ir aš". Mano palatos kaimynės mama atėjo pusę penkių, tai irgi vos įleido. Dukrai septyneri, bet labai jau norėjo brolį pamatyti  mirksiukas.gif vieną kartą per lankymo valandas prasmuko, o kitą - buvo pagauti tai neįleido doh.gif Na, bet nieko, greit tos trys dienelės prabėga ir namučio thumbup.gif

taisykles yra taisykles ir jei nepatinka tai galima gimdyt kitoj ligoninej. Juk visos,kurios skundziates zinojot kad RK taip yra mirksiukas.gif

QUOTE(gupija @ 2009 01 20, 16:07)

Vaikai yra ligu nesiotojai. ne seip tos taisykles visose ligoninese yra. Gryzit namo ir pabendraus. Nieko blogo neatsitiks jei pakentes pora dienu.
Atsakyti