Įkraunama...
Įkraunama...

Raudononjo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(Birutėlė @ 2009 01 18, 12:50)
Kai atvažiavau ketvirtą ryto, budėjo gydytojas vyras (neapžiūrėjau pavardės), bet jis tik kaklelį apžiūrėjo ir į gimdyklą pasiuntė. Tiek aš jį ir mačiau. Paskui aštuntą atėjo jauna gydytoja (atrodo, kad rezidentė), pavardės net nežinau, nes kortelės neturėjo pasikabinusi. O trečią valandą (nors pamaina turbūt antrą prasideda) atėjo ir gyd. Raguckienė, pas kurią aštuntą vakaro ir pagimdžiau. Bet ir visą diena su manim  buvo ir globojo akušerė Jūratė, gydytoja iš esmės sudalyvauja tik stūmimo procese, po gimdymo mane tvarkė irgi akušerė. Be to, kai gimdžiau, buvo gimdymų anšlagas, tai truputį vyravo chaosas, nuo ryto buvo šešios gimdyvės, aš pagimdžiau paskutinė  doh.gif Tai personalas vos spėjo suktis. Pora valandų teko praleisti net gimdyklos koridoriuj ir užleisti vietą moterei, kuri jau gimdė, nes neužteko gimdyklų lotuliukas.gif

Oho blink.gif
O tai pagimdei naturaliai, be jokiu nuskausminamuju?
Idomu kaip dabar yra su epiduru g.gif Ar gali uz ji paprasyti susimoketi (buvo kalbama, kad kai kuriose ligoninese tai taiko) unsure.gif

Atsakyti
Pirmą kartą gimdžiau su epidūru ir labai nebuvo veiklos, todėl reikėjo jį nutraukinėti, kadangi ir šį kartą nebuvo veiklos, pamaniau gal geriau pakentėsiu labiau, bet viskas bus greičiau. ir nieko greičiau nebuvo doh.gif o kad skausmingiau tai tikrai verysad.gif bet niekas man jo ir nesiūlė ir iš tikrųjų kiek mačiau ten gimdančių su manim, supratau, kad nė vienai nedarė epidūro. Nežinau, kaip ten su juo yra, ko gero reikia apie tai tartis iš anksto, dar prieš gimdymą. jei tektų kada gimdyti trečią, tai tik su epidūru, o tai galvojau numirsiu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Birutėlė @ 2009 01 18, 20:28)
bet niekas man jo ir nesiūlė ir iš tikrųjų kiek mačiau ten gimdančių su manim, supratau, kad nė vienai nedarė epidūro. Nežinau, kaip ten su juo yra, ko gero reikia apie tai tartis iš anksto, dar prieš gimdymą. jei tektų kada gimdyti trečią, tai tik su epidūru, o tai galvojau numirsiu  blink.gif

man ir nesiule epidiuro g.gif .. As siaip ir neprasiau g.gif .
ir as jei turesiu trecia - tai tik su epidiuru - nors pirmus abu be epidiuro gimdziau, bet antras gimdymas DAUG skausmingesni sbuvo.....
Mano vaika iskrat aprenge su musu rubais.
O vientelis dalykas ko istirkro pritrukau- tai tu vienkartiniu palu. Nes net nezinojau, kad ju reiks doh.gif
naktinius duoda
Atsakyti
SVEIKUTES BUSIMOS GIMDYVES. JEI NORESIT UZSISAKYTI MOKAMA PALATA, TAI ZINOKITE, KAD UZ TOKIA KAINA, TAI VIEZBUTYJE GAUTUMETE MUILA, TOLETINI POPIERIU, RANKSLUOSCIUS IR T. T. TAIGI, CIA KAINUOJA 200LT. PARAI IR DAR TURI VISKUO PASIRUPINTI PAT, NET LEKSTES PRASIAU KAD ATNESTU. NETVARKA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamba.meme @ 2009 01 18, 13:12)
Oho  blink.gif
O tai pagimdei naturaliai, be jokiu nuskausminamuju?
Idomu kaip dabar yra su epiduru  g.gif  Ar gali uz ji paprasyti susimoketi (buvo kalbama, kad kai kuriose ligoninese tai taiko)  unsure.gif

As gimdziau pries pora menesiu sioje ligonineje, pradejau gimdyti naturaliai, tai kai jau nebegalejau kenteti skausmu, tai tiesiog paprasiau epiduro ir man ji padare blush2.gif vaziavau nesitarusi, niekam nieko nemokejau smile.gif aisku pagimdyti naturaliai nepavyko, tai viskas uzsibaige CZ, nes dukryte labai jau didele pas mane buvo (4950g) doh.gif doh.gif doh.gif
Jei reiketu ir antra karta gimdyti, tikrai vel gimdyciau cia biggrin.gif Personalas tikrai super thumbup.gif thumbup.gif Tik va tos atskiros palatos brangokos, bet kai nebuvo daugiau laisvu vietu, tai ir pasieem tongue.gif tuo metu irgi buvo anslagas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linde @ 2009 01 19, 15:44)
SVEIKUTES BUSIMOS GIMDYVES. JEI NORESIT UZSISAKYTI MOKAMA PALATA, TAI ZINOKITE, KAD UZ TOKIA KAINA, TAI VIEZBUTYJE GAUTUMETE MUILA, TOLETINI POPIERIU, RANKSLUOSCIUS IR T. T. TAIGI, CIA KAINUOJA 200LT. PARAI IR DAR TURI VISKUO PASIRUPINTI PAT, NET LEKSTES PRASIAU KAD ATNESTU. NETVARKA doh.gif

Siulyciau nepamirsti, kad ligonine nera viesbutis:) O mokestis uz palata, tai yra mokestis uz tai, kad gulesite be palatos kaimyniu. Beje, kurios norite ir kitu patogumu (skanaus maisto, individualaus aptarnavimo) tam yra privacios istaigos ir kainuoja tikrai ne 200 Lt...
Atsakyti
Sveikos,

as irgi ketinu gimdyti RK. Su nieku nesitariu, net nezinau kur ten iejimas blush2.gif Bet kazkaip bandysim.. Truputi gasdinuos del epiduro, nes as jo noriu.. Ir zadu pati pasiprasyti.. Tikiuos, neatsakys unsure.gif

Neramina dar, kad ten labai ilgai tempia, kol padaro CZ, jei neina lengvai paciai pagimdyti.. Man zada dideliu leliuka, tai vargiai as ten pati isperesiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2009 01 19, 19:43)
Sveikos,

as irgi ketinu gimdyti RK. Su nieku nesitariu, net nezinau kur ten iejimas  blush2.gif Bet kazkaip bandysim.. Truputi gasdinuos del epiduro, nes as jo noriu.. Ir zadu pati pasiprasyti.. Tikiuos, neatsakys  unsure.gif

Neramina dar, kad ten labai ilgai tempia, kol padaro CZ, jei neina lengvai paciai pagimdyti.. Man zada dideliu leliuka, tai vargiai as ten pati isperesiu  unsure.gif

gali isanksto susitart cezariui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irene Matuiz @ 2009 01 03, 01:32)
Orientacinis sąrašiukas ką pasiimti važiuojant i GN

1. Pasas,
2. SoDros knygelė,
3. nėščiosios kortelė
4. šampūnas,
5. dantų šepetėlis,
6. pasta,
7. tualet.popierius,
8. muilas,
9. rankšluostis (2vnt, didelis ir mažas),
10. įklotai po gimdymo „Tena“10 vnt super dydis
11. Tena patiesaliukai po užpakaliu (kokie 5 vnt)
12. paprasti naktiniai paketai „Ultra night“ 10 vnt
13. aptempti triusikėliai (2 vnt)
14. dideli trikotažiniai triusikėliai (6 vnt)
15. veido kremas,
16. drėgnos servetėlės intymiai higienai(labai gerai,jei susiūna..)
17. drėgnos servetėlės lėlytės šikniukui Pampers (nebutinai0
18. pampersų pokas . newborn
19. naktinukai su atsegamu priekiu ir pižama šilta,
20. chalatas
21. šlepetės guminės (į dušą ir gimdymui Nike), ir medžiaginės
22. Palų sau užpakaliui, vietoj sikpopierio, ypac jeigu pati gimdei
23. liemenėlių maitinimui (2 vnt)
24. Vilnones kojines (1 vnt)
25. puskojinės (3 vnt)
26. įklotukai į liemeneles,
27. Tėtukui (šlepetės, maistas)
28. Fotikas
29. Popieriniai rankšluosčiai (1 rulonas)
30. mikroklizma MICROLAX, 2 vnt
31. Mobiliakas+pakrovėjas
32. rankšluostis vaikui (man neprireike)
33. vilnonės kojinytės lėlytei,
34. kepurytė plona,
35. kepure storesnė,
36. šliaužtinukai(3vnt.),
37. marškinėliai su pirštinytėm(3vnt.),
38. drabužėliai parsivežimui,
39. adijaliukas suvynioti (antklodė)
40. vokelis
41. Flaneliniai vystyklai 3-4 vnt vaikui
42. Žurnalai, knyga
43. stalo įrankiai ir puodelis (būtinai reikia Antakalnyje)
44. pasiruosti namuose drabužiū, kuriuos vyras atvežtų grįžimui (bo jie nieko nesupranta pasirodo)

Ar tiek uzteks???? ar RK kitokie reikalavimai???

klizmos nepamirsk, nes mano vyras 4 val ryto vaziavo pirkti klizmos, nes jie neturejo
Papildyta:
Tena patiesaliukai po užpakaliu galima ir daugiau paimti, niekada nezinai kaip bus, as 33 val gimdziau, tai 5 vnt tikrai neuztektu
Papildyta:
antklode kuo siltesne, nes vaikui termoreguliacija dar silpna, as nezinojau, suvyniojau vaika i vokeli, o ji taips susalo, kad su radiatoriumi sildeme su sesute
Atsakyti
QUOTE(olik @ 2009 01 19, 22:31)
klizmos nepamirsk, nes mano vyras 4 val ryto vaziavo pirkti klizmos, nes jie neturejo
antklode kuo siltesne, nes vaikui termoreguliacija dar silpna, as nezinojau, suvyniojau vaika i vokeli, o ji taips susalo, kad su radiatoriumi sildeme su sesute

Tai liepe butinai klizma daryti? g.gif
Kiek kitos minejo, tai paklausia nori ar ne..

O ir antklode reikia i ligonine vaikiukui savo tureti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mamba.meme @ 2009 01 20, 00:40)
O ir antklode reikia i ligonine vaikiukui savo tureti? blink.gif

priklauso nuo noro, bet šiaip duoda mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aistele: 20 sausio 2009 - 01:14
Niekas apie klizmą nė neužsiminė biggrin.gif O antklodę leliukui duoda, gimdžiau prieš savaitę, tai tikrai ligoninėj visur šilta.
Atsakyti