Įkraunama...
Įkraunama...

Raudononjo Kryžiaus ligoninė(RK)

Sveikos, tureciau gimdyti 11.22 diena, bet bijau kad galiu ir anksciau pagimdyti. Gal zinot kokia situacija dabar kryziuje, ar labai daug gimdyviu? O tai jei nuvaziuosiu gimdyti nakti ir be klizmos savo, tai kas tada, i kokia vaistine sius vyra. Kai gimdziau pirma pries keturis metus, tai man isvis nedare klizmos, bet jau ir nuvaziavau i ligonine su 8 cm. atsiverimu, visa laime kad cezari dare, bo neaisku kuo butu viskas pasibaige. smile.gif Noriu vel ten vaziuoti, tik kazin ar labai daug siuo metu yra gimdyviu. Aciu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ieva.s @ 2008 11 19, 14:06)
Sveikos, tureciau gimdyti 11.22 diena, bet bijau kad galiu ir anksciau pagimdyti. Gal zinot kokia situacija dabar kryziuje, ar labai daug gimdyviu? O tai jei nuvaziuosiu gimdyti nakti ir be klizmos savo, tai kas tada, i kokia vaistine sius vyra. Kai gimdziau pirma pries keturis metus, tai man isvis nedare klizmos, bet jau ir nuvaziavau i ligonine su 8 cm. atsiverimu, visa laime kad cezari dare, bo neaisku kuo butu viskas pasibaige. smile.gif Noriu vel ten vaziuoti, tik kazin ar labai daug siuo metu yra gimdyviu. Aciu. smile.gif

Prieš metus gimdžiau, neturėjau klizmos tokios, kokios reikia. Ir nieko, padarė jie su savo. Tik paprašė po to, kad vyras atneštų kada.
Atsakyti
QUOTE(wizardry @ 2008 11 19, 09:43)
taip, gimdziau RK. nestato tu rusisku  schmoll.gif  as buvau nusipirkus mikrolax, bet paskutine minute suzinojau, kad reikia kazkokios specialios, kuri yra tik vaistineje prie katedros, tai MB nuleke nupirkt (apie 6 litai) doh.gif
kai as gimdziau pries menesi, tai ne vienai nestate bet kokios, liepe butent ta nusipirkt g.gif

o neatsimenat kas ten per spec klizma buvo? smile.gif
Atsakyti
Aš šį mėnesį buvau jų taip vadinamose paskaitėlėse, tai jų metu pasakė, jei savo klizmos neturi, tai jie nestato. Sakė yra kažkokios mikro- jos tinka po gimdymo, o prieš gimdymą reikia "normalios". Kadangi aš apie tai nieko neišmanau, tai tiesiog po paskaitos nuėjau į jų vaistinę ir nusipirkau, kainavo 6.80 Lt ant pakelio lietuviško užrašo nėra, angliškam variante parašyta Plasti-med ENEMA SET, jos tūris 1750 ml, tai tų mikro tikriausiai mažesnis.
Taigi gal geriau nusipirkti iš anksto.
Gimdyvių nemažai: abu kartus negalėjo parodyti gimdyklų, nes jos buvo užimtos. bet ir kitur ne ką mažiau. Draugė gimdė VGN tai irgi sakė pilna, o va kai buvau lapkričio 12 d. minėtoje paskaitoje Raudonam kryžiuj tai sakė vakar jiems iš Antakalnio atsiuntė vieną gimdyvę, nes jos jau pas save nepriėmė ...
Papildyta:
Dar tiesa pasiimkite vandens negazuoto, aišku. Nes po gimdymo per 6 val. reikia pasišlapinti, o jei pagimdysi naktį niekas tau iki pusryčių nieko neduos unsure.gif

Ir apskritai padarysiu aš čia antireklamą jų paskaitoms- visiškai nieko gero, nu siaubingai nusivyliau. Greičiausiai dėl to, kad niekam ten neįdomu tas paskaitas pasakoti, niekas nesuinteresuotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zero: 19 lapkričio 2008 - 15:36
QUOTE(Zero @ 2008 11 19, 16:31)
Aš šį mėnesį buvau jų taip vadinamose paskaitėlėse, tai jų metu pasakė, jei savo klizmos neturi, tai jie nestato. Sakė yra kažkokios mikro- jos tinka po gimdymo, o prieš gimdymą reikia "normalios". Kadangi aš apie tai nieko neišmanau, tai tiesiog po paskaitos nuėjau į jų vaistinę ir nusipirkau, kainavo 6.80 Lt ant pakelio lietuviško užrašo nėra, angliškam variante parašyta Plasti-med ENEMA SET, jos tūris 1750 ml, tai tų mikro tikriausiai mažesnis.
Taigi gal geriau nusipirkti iš anksto.
Gimdyvių nemažai: abu kartus negalėjo parodyti gimdyklų, nes jos buvo užimtos. bet ir kitur ne ką mažiau. Draugė gimdė VGN tai irgi sakė pilna, o va kai buvau lapkričio 12 d. minėtoje paskaitoje Raudonam kryžiuj tai sakė vakar jiems iš Antakalnio atsiuntė vieną gimdyvę, nes jos jau pas save nepriėmė ...
Papildyta:
Dar tiesa pasiimkite vandens negazuoto, aišku. Nes po gimdymo per 6 val. reikia pasišlapinti, o jei pagimdysi naktį niekas tau iki pusryčių nieko neduos  unsure.gif

Ir apskritai padarysiu aš čia antireklamą jų paskaitoms- visiškai nieko gero, nu siaubingai nusivyliau. Greičiausiai dėl to, kad niekam ten neįdomu tas paskaitas pasakoti, niekas nesuinteresuotas.

drinks_cheers.gif Net nepavadinciau paskaita, as siandien buvau, tai klausimai-atsakymai daugiau. Tik tiek kad aprode gimdykla, kuri buvo laisva, pogimdyvine palata. Ir siaip maloniai bendravo. Ir aplinka gana miela.
Gal kas buvot VIP palatoj, ten mokestis nesupratau 200LT para ar visos dienos?
Norejau paklausti jau gimdziusiu mamyciu. Sake, kad maudo vaikeli aprengia ir tik tada duoda pamaitinti. Kaip jums istikruju buvo? Nes kazka skaiciau, kad maudyti negerai is karto g.gif Negaliu pagrysti, reiks vel info ieskoti g.gif
Atsakyti
O, tai jums pasisekė pamatyti gimdyklas smile.gif
VIP palatoj nebuvau, bet jos kaina 200 Lt/para ten galima su vyru gyventi yra atskiras tualetas, dušas.
Taip, jie vieninteliai maudo vaikelį, bet jeigu gimdymas nekomplikuotas t.y. viskas normos ribose, ką tik gimusį vaikelį turėtų dėti jums ant nuogos krūtinės (net ir po cezario), kad jis pasigautų nuo jūsų "gerųjų bakterijų" ir aišku gal pabandys žįsti. Tik po to galėtų jį plauti. Jeigu dėl kokių nors priežasčių jūs negalėtumėt jo laikyti ant krūtinės, tą dalyką visada gali padaryti ir jūsų vyras, jeigu jis dalyvaus gimdyme. Labai svarbu, kad vaikiukas gautų bakterijų nuo jūsų- tada prie jo mažiau kibs blogosios bakterijos. Štai dėl šios priežasties kituose gimdymo namuose vaikiukai nemaudomi. Jeigu nei jūs negalėsite vaikiuko paimti ant krūtinės, o vyro nebus, tada bent paprašykite, kad leistų jį pabučiuoti į lūpas prieš paimant- tai irgi padės jos imunitetui.
Visus šituos dalykus mums aiškino kursuose www.sveikapradzia.lt, kam negaila pinigėlių rekomenduoju nueiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zero: 19 lapkričio 2008 - 16:42
QUOTE(Zero @ 2008 11 19, 16:31)
Aš šį mėnesį buvau jų taip vadinamose paskaitėlėse, tai jų metu pasakė, jei savo klizmos neturi, tai jie nestato. Sakė yra kažkokios mikro- jos tinka po gimdymo, o prieš gimdymą reikia "normalios". Kadangi aš apie tai nieko neišmanau, tai tiesiog po paskaitos nuėjau į jų vaistinę ir nusipirkau, kainavo 6.80 Lt ant pakelio lietuviško užrašo nėra, angliškam variante parašyta plasti-med ENEMA SET, jos tūris 1750 ml, tai tų mikro tikriausiai mažesnis.
.

Ta mikro klizmutė vadinasi Microlax http://www.vaistai.l...chword=microlax 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musmire: 19 lapkričio 2008 - 16:58
QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 17:08)
Norejau paklausti jau gimdziusiu mamyciu. Sake, kad maudo vaikeli aprengia ir tik tada duoda pamaitinti. Kaip jums istikruju buvo? Nes kazka skaiciau, kad maudyti negerai is karto  g.gif Negaliu pagrysti, reiks vel info ieskoti  g.gif

Kai pagimdziau, įvertino vaikutį balais, apžiūrėjo ir tikrai uždėjo man ant krūtinės. wub.gif Nepamenu kiek laiko ji buvo pas mane. Po to, kai as ilsėjausi, išmaudė, aprengė ir tėtei davė čiūčiuot. Iki šiol pamena tą kartą jis. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Musmire @ 2008 11 19, 17:57)
Ta mikro klizmutė vadinasi Microlax  http://www.vaistai.l...chword=microlax  4u.gif

Microlax netinka, siandien per kursus sake. Reikia specialia nusipirkti ju vaistineje, kazkoks rinkinukas.

QUOTE(Mičiko @ 2008 11 19, 17:57)
Kai pagimdziau, įvertino vaikutį balais, apžiūrėjo ir tikrai uždėjo man ant krūtinės.  wub.gif Nepamenu kiek laiko ji buvo pas mane. Po to, kai as ilsėjausi, išmaudė, aprengė ir tėtei davė čiūčiuot. Iki šiol pamena tą kartą jis.  wub.gif

Kaip gera, kai butent taip ir daro wub.gif . Bet kai paklausai, tai ne visuomet doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 18:19)
Kaip gera, kai butent taip ir daro  wub.gif . Bet kai paklausai, tai ne visuomet  doh.gif

Taip daro, kai vaikučiui viskas ok, nieks negręsia, gavo aukštą Apgar skalės įvertinimą.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 17:08)
Norejau paklausti jau gimdziusiu mamyciu. Sake, kad maudo vaikeli aprengia ir tik tada duoda pamaitinti. Kaip jums istikruju buvo? Nes kazka skaiciau, kad maudyti negerai is karto  g.gif Negaliu pagrysti, reiks vel info ieskoti  g.gif

Na pries du metus, kai pas juos gimdziau, tai niekas neskubejo maudyt. Leido palaikyti ant krutines, akusere parode kaip pabandyti duoti kruti. As ji ten gana ilgai ant krutines turejau. Tada suvyniojo nemaudyta i vystykla ir tik kai perkele i pogimdymine palata, atejo sesute ir prie musu ismaude, paaiskino, kaip laikyti vaikiuka prausiant uzpakaliuka. Zodziu, viskas su tuo reikalu buvo tvarkoj. Manau, jei neramu, gali isanksto perspeti akusere, kad iskarto nemaudytu.
Atsakyti
QUOTE(ieva.s @ 2008 11 19, 15:06)

labukas, as panasiu laiku taip pat ten tureciau gimdyti. Esu susitarusi su gydytoja. Pirmadieni buvau RK, bet man pasirode, kad tuo metu gimdyviu nebuvo (itartinai ramu buvo)
sekmes
Atsakyti