Įkraunama...
Įkraunama...

Raudononjo Kryžiaus ligoninė(RK)

QUOTE(make-up @ 2008 11 04, 11:10)
ne misinuku reikia prasyti,o apie zindyma pries vaziuojant gimdyt pasiskaityt. Priespienis yra zymiai maistingesnis uz piena ir naujagimiui pavalgyt uztenka arbatinio saukstelio priespienio. O nuo to,kad kas valanda maitinsit tik pienelio daugiau gaminsis. O nugrauze spenelius ne todel,kad daznai valge ,o todel,kad netaisiklingai kruti davet.
atsiprasau,kad as cia taip rasau,bet tiesiog nesusilakaiu,nes duodat tikrai negerus patarimus ir todel ,kad tiesiog paciai truksta informacijos.Pati sunu maitinau iki triju metu ir pradzia ligonineje buvo lengva todel,kad daug zinojau apie zindyma.
toliau kalbekim apie RK blush2.gif

As manau irgi ,kad be reikalo plustat.Kiekvienos mamos krutys skirtingos...Man abu vaikai irgi buvo nukramte iki krauju... manau ,kad nedidele kruti turite,jei butu 4/5d tikrai zinotumete,kad vaikas negali taip apzioti didelio spienelio...

Tarpkitko,gimdzau RK ir labai likau patenkinta ..nors abu kartus tikrai neteko isanksto tartis...Ir vaikuti nesiau pati i 3a...,nes norejau buti sale...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kemppinele: 04 lapkričio 2008 - 11:46
QUOTE(Vetrune @ 2008 11 03, 21:40)
na ir as pasipasakosiu, gimdziau pries 10 dienu RK, vaziavau su niekuo nesitarus. pirmaji tai buvau susitarus su Puziene, tai buvo pries 3.5 m. bet nelikau labai patenkinta, tai sikart nutariau bandyt nesitarus, patekau i Raguckienes pamaina.
jai as buvau per jos budejima, gal 9 gimdyve, nezinau kaip jai uzteko jegu. bet likau patenkinta jos prieziura, ji beje lakste is vienos gimdyklos kur gimde tuo paciu metu kita moteris, pas mane. o dar kur as gimdziau uz sirmos gulejo kita moteris su saremiais. Todel vyras negalejo dalyvaut gimdyme, nes buvo dar kita moteris uz sirmos. Pima pagimde moteris kitoj gimdykloj, paskui atejo gydytoja pas mane ir visa jau pati stumima buvo salia ir aiskino kaip ir ka daryti.
Tiesa nieko nemokejau, o gavau manau visa prieziura kokia galiam buvo gauti. thumbup.gif

ir dar as tai noriu pasakyt, kad visgi reik prasyt misinuku is sesuciu vaikeliui, nes kai pirmas 2 paras ner pieno tik priespienis kurio vaikas nepavalgo. mano vaikelis pirma nakti visa prareke, paskui visa diena maitinau kas val. todel nugrauze spenelius, paskui jau kai atsiranda pienas, negali maitinti nes labai skauda. kai antra diena jau paprasiau misinuku, vaikelis kuo ramiausiai miegojo, pavalgo ir miega. ir nieko bent jau mums tas misinukas is buteliuko nepakenke, dabar kuo puikiausiai valgo is krutines.
ir man tai pateko labai geros naujagimiu sesutes, viska ko paklausi pasako, paaiskina. ir dar jau isvaziuojant is ligonines, akusere pravede paskaita kaip priziuret krutine, kaip maitintis.

Ai va koks vienas minusas, kadangi buvo labai daug gimdyviu, tai mane ir kita mergina pagulde i pirma auksta i patologini skyriu, tai reikejo vaiksciot i 3 auksta su vaikais.

pritariu Raguckienės pamainai nes pati pas ją visus vaikus gimdžiau tai super gydytoja ir personalui jokių priekaištų neturiu tik didelį Ačiū drinks_cheers.gif bet dėl prašymo mišinukų tikrai nesutinku schmoll.gif vaikelis tikrai verkia bet nereikia pulti į neviltį ir lėkti prašyti mišinukų nono.gif o dažniausiai nugraužia dėl netinkamo pridėjimo prie krūties ir kol užsigrūdina speneliai tol jausmas yra nemalonus doh.gif labai smagu kad po mišinuko pasiūlymo iš buteliuko jūsiškis ima krūtį tai retas atvejis nes dažniausiai krūties imti vaikelis nebenori g.gif maitinimas iš krūties reikalaujo pirmiausia noro tada didelės kantrybės ir patikėkit mišinukų ypač būnant ligoninėjė jokių nereikia,nors svoris pirmasias dienas vaikeliui krenta bet veikelis gauna priešpienio kuris jam labai daug ką reiškia reikia tik tik trupučiuko kantrybės ir viskas būna gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaites gal zinot tokia akusere Danute, ar ji dar dirba RK? Girdejau pagyvenusi, bet labai gera. Tai va, jei kas zinot, atsiuskit telefono nr. prasau, ar kokius kontaktus, busiu lab dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetrune @ 2008 11 03, 21:40)
o dar kur as gimdziau uz sirmos gulejo kita moteris su saremiais. Todel vyras negalejo dalyvaut gimdyme, nes buvo dar kita moteris uz sirmos. Pima pagimde moteris kitoj gimdykloj, paskui atejo gydytoja pas mane ir visa jau pati stumima buvo salia ir aiskino kaip ir ka daryti.

Idomu, dabar toks anslagas pastoviai RK, ar cia tokia diena pasitaike, kad dviese vienoj gimdykloj gimdet? Pirma gimdziau cia, tai ir su antru galvojau i cia vaziuoti, bet jei net vyras gimdyme negales dalyvauti, tai gal geriau i VGN vaziuoti?
Atsakyti
QUOTE(ddd @ 2008 11 04, 16:06)
Idomu, dabar toks anslagas pastoviai RK, ar cia tokia diena pasitaike, kad dviese vienoj gimdykloj gimdet? Pirma gimdziau cia, tai ir su antru galvojau i cia vaziuoti, bet jei net vyras gimdyme negales dalyvauti, tai gal geriau i VGN vaziuoti?

aš irgi nesutikčiau jei vyro neleistų schmoll.gif tiesiog elgčiaus gal taip;pasiskambinčiau kai jau reiktų vykt į gimdymo skyrių ir paklausčiau ar galiu atvažiuoti su vyru ir pan..jei ne tai tada traukčiau į VGN rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(majke @ 2008 11 04, 16:58)
Mergaites gal zinot tokia akusere Danute, ar ji dar dirba RK? Girdejau pagyvenusi, bet labai gera. Tai va, jei kas zinot, atsiuskit telefono nr. prasau, ar kokius kontaktus, busiu lab dekinga 4u.gif

oi super thumbup.gif akusere,kaip tik papuoliau pas ja smile.gif ,nu fainuole nerealai:) ir patirtes daug turi,vat numeriuko tai ir man reiketu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetrune @ 2008 11 03, 20:40)
gimde tuo paciu metu kita moteris, pas mane. o dar kur as gimdziau uz sirmos gulejo kita moteris su saremiais.

jau pamaniau, kad ta kita uz sirmos as buvau blush2.gif bet tikriausiai nea, nes gimdziau keliom dienom anksciau schmoll.gif man taip pat buvo tokia situacija. as gulejau toj didelej gimdykloj, kur yra papildoma lova. kadangi pas mane gimdymo veikla buvo labai silpna, gimdykloj isgulejau nuo 7 ryto iki 12 nakties. per ta laika vienai moteriskei staiga uzejo stiprus saremiai ir pilnai atsidare kaklelis, todel gydytojai manes paklause ar as nieko pries, jei pastatys sirma ir priims gimdyma toj pacioj gimdykloj. man tuo metu jau buvo dzin. sutikau. mano vyra isprase lauk valandelei smile.gif ir nieko as cia baisaus nematau. na jei butume nors viena is mudvieju nesutikus but uz sirmos, tai mane butu perkele i palata.
tai vat tokia mano patirtis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kemppinele @ 2008 11 04, 12:42)
manau ,kad nedidele kruti turite,jei butu 4/5d tikrai zinotumete,kad vaikas negali taip apzioti didelio spienelio...

tap kitko, nieko bendro tarp krūties dydžio ir nugraužimo tikrai nėra. mano krūtinė po gimdymo buvo E dydžio ir nieko vaikas nenugraužė, nors maitinau non-stop. taip kad čia išties nuo informacijos, pamokymo priklauso. reikia tik ebijot klaust. man RK pirmą kartą sesutė pati parodė kaip paduot krūtį, kaip vaiką laikyt, įvairias maitinimo pozas ir t.t.

QUOTE(ddd @ 2008 11 04, 16:06)

įtariu anšlagas dėl AK rekonstrukcijos. bet tikrai galima pasiskambint (taip ir jiems paprasčiau matyt srautus reguliuot būtų) mirksiukas.gif
Atsakyti
oho.tiek daug gimdanciu nusimato? blink.gif as siandien suzinojau kad gimdysiu RK,pasirodo yra pazistamu is vyro puses. tai dabar galvoju ar jei busiu susitarus bet vietu nebus gal ir nepriims? liko menesiukas koks daugiausiai,nors kazkodel manau kad tiek neisnesiosiu,bo vos paeinu. g.gif
Atsakyti
[quote=giedre777,2008 11 05, 13:31]
tap kitko, nieko bendro tarp krūties dydžio ir nugraužimo tikrai nėra. mano krūtinė po gimdymo buvo E dydžio ir nieko vaikas nenugraužė, nors maitinau non-stop. taip kad čia išties nuo informacijos, pamokymo priklauso. reikia tik ebijot klaust. man RK pirmą kartą sesutė pati parodė kaip paduot krūtį, kaip vaiką laikyt, įvairias maitinimo pozas ir t.t.
Jums gal ir nera nieko bendro, me irgi su sesutemis bandem variantus...vaikas vaikui nelygus!!!
Atsakyti
esu labai patenkinta Rk kolektyvu!!! super 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RenataHaq: 08 lapkričio 2008 - 16:09
QUOTE(make-up @ 2008 11 04, 09:10)
ne misinuku reikia prasyti,o apie zindyma pries vaziuojant gimdyt pasiskaityt. Priespienis yra zymiai maistingesnis uz piena ir naujagimiui pavalgyt uztenka arbatinio saukstelio priespienio. O nuo to,kad kas valanda maitinsit tik pienelio daugiau gaminsis. O nugrauze spenelius ne todel,kad daznai valge ,o todel,kad netaisiklingai kruti davet.
atsiprasau,kad as cia taip rasau,bet tiesiog nesusilakaiu,nes duodat tikrai negerus patarimus ir todel ,kad tiesiog paciai truksta informacijos.Pati sunu maitinau iki triju metu ir pradzia ligonineje buvo lengva todel,kad daug zinojau apie zindyma.
toliau kalbekim apie RK blush2.gif

Ir jus su tokiom kalbom klaidinat mirksiukas.gif Ne kiekvienai Dievas dave laime maitint, gali skaityt tonas knygu. Kalbu apie savo atveji. Mano leliukui per para svoris nukrito beveik 1 kg nuo mano priespienio. Gydytoja pati sake - retas atvejis, bet cia toks atvejis, kai jau siulom duot misinuka, nes galima nueit iki reanimacijos... vaikui prasideda dehidratacija.

QUOTE(RenataHaq @ 2008 11 08, 16:08)
esu labai patenkinta Rk kolektyvu!!! super  4u.gif

Pas ka gimdet? wub.gif Ar as praziopsojau rolleyes.gif
Atsakyti