Mes taip pat dar su tute būnam visą dieną, kartais jau norisi atpratinti, bet bijau pagalvoti, kad kai nebeduosiu tutės, dukrytė pradės pirštuką čiulpti va ką tada reikės daryti, pirštuko tai nekirpsi tai vis dar laukiu, net net bijau kanors daryti
Aš patarsiu iš savo patirties-atsisakėm ramiai ir stebuklingai greitai per porą dienų.Dabar nelabai ir pamenu kiek buvo dukrytei,gal apie 1,3-1,5,reikėjo tik pietų ir naktiniam miegučiui..
Pradėjom domėtis kieme mažais leliukais,ir pradėjau jai pasakot,kad ji jau didelė,moka vaikščioti,ir jai jau nebereikia soskės,padovanosim mažam leliukui.
Ir su viena mama susitariau,kad ''padovanosim'',bet slapčia atsimsiu,dėl visa ko.Tai dukrytė pati mielai padovanojo leliukui Ir po to gal pora dienų atsigulus paprašydavo,bet vis primindavau,kad mažam leliukui padovanojo.
Pradėjom domėtis kieme mažais leliukais,ir pradėjau jai pasakot,kad ji jau didelė,moka vaikščioti,ir jai jau nebereikia soskės,padovanosim mažam leliukui.
Ir su viena mama susitariau,kad ''padovanosim'',bet slapčia atsimsiu,dėl visa ko.Tai dukrytė pati mielai padovanojo leliukui Ir po to gal pora dienų atsigulus paprašydavo,bet vis primindavau,kad mažam leliukui padovanojo.
mes soske naudojam tik nakti, o ryte pati ja palieka lovytej, kad "ateitu triuse triusiukams nunesti"- pas kaimynus yra triusiuku, tad tai buvo pats geriausias paaiskinimas Taigi, visa diena soskes nereikia, bet vakare (kokia valanda pries miega), vel atsimena.. ir visa nakti reikia..
liabukas mamytes, mums jau metai ir 8men, bet vis dar esam priklausomi nuo tutuko.....dukryte nuo gimimo neeme, o vat sunius tai be jo gyventi negali, ka paprasau atiduoda, bet jei tik pamato, kad slepiu ar padedu kur, tuoj rodo pirstu ir pradeda verkti pasidaro gaila ir atiduodu....bandziau ir sakyti kad bloga teta ateme ir kad lelyte suvalge tutuka ir t.t. niekas nepadeda....gal kas kokiu minciu turit
Sveikutes, mano mazyliu metai ir beveik trys men. mes irgi gan lengvai atpratinom nuo 'drauges', tiesiog nukirpau soskes galiuka. is pat pradziu dejosi, paskui issimdavo, veliau pradejo kaisioti i skyle pirstuka. pirma vakara nesesi i lauka, bet i burnyte nesidejo, visa laika pralaike rankyteje, o kita diena visi nereikejo. tik dar uzmigti "drauge" labai reikalinga.
Mano mažyliui jau 2,5 metų. Su papkiuku atsisveikinom beveik prieš dvi savaites. Pirmus tris vakarus sunkokai užmigo, pyko, mušėsi, bet naktį miegojo ramiai. iš pradžių vis prašydavo, aš nukreipdavau kalbą, dabar jau nebeprašo, bet kartais pirštukus kiša į burnytę arba keistai lūpytėm čepsi. Šiaip tai būčiau laukusi, kol pats atsisakys, bet papkiuką įsikandęs vaikščiodavo visą dieną, niekam neduodavo. O dabar ir kalbėti daugiau pradeda ir šiaip judresnis pasidarė.
Perskaiciau tiek daug mamyciu pasisakymu tiek nuomoniu ir tiek skirtingu vaiku ,mano sunelis soskyte turejo iki kokiu 6-7menesiu kol susirgome sloga ir snargliukas nosyteje trukde ir soskyte ciuplti tad ir padejau i sekcija ir daugiau nedaviau,tad labai jau mes lengvai ir greit atsikrateme soskyte-bet bonkutes su gumine soskute vargome ilgai kol 1.9metuku sakau gana nes jau didelis,,,,,
Dukrytei soskes iki 1.5 metuku reikdavo tik miegui. veliau nesuprantu kas atsitiko, bet eme reikalauti jos vis dazniau ir dazniau. dabar jai 2 m. ir soskes visai is burnos nepaleidzia tik trumpam pamirsta, o kai prisimena, nei demesio nukreipimas, nei ledu valgymas nepadeda-su asarom soskes reikalauja jau nervas ima, bijau, kad dantims nepakenktu kai pagalvoju, demesio ir meiles uztenka, kompleksu neturi-visur drasi ir judri mergyte. gal reikalas tame, kad i darza po truputi eiti pradejom pastebejau, kad ir buteliuko prasyt pradejo, nors jau seniai jo nebenaudojam. buteliuka po menesio pamirso, o soskes-niekaip
atimt irgi bijau, kad netraumuociau, kai jos poreikis toks didelis. gal prakirpt, kaip daug mamu cia pataria
atimt irgi bijau, kad netraumuociau, kai jos poreikis toks didelis. gal prakirpt, kaip daug mamu cia pataria
O pas mus problema kita.. mano mazoji nera priklausoma nuo tutuko, bet ash jai pati siulau, nes nuo tos dienos, kai mergina, atrado, jog ir pirshta galima ciulpti, problemu jai nera.. o dabar, netgi, kai duodu tutuka, tai ji numeta i shona, ir i pirshta isisiurbia.. na ir ka tokiu atveju daryti..?
QUOTE(Yummy_Mummy @ 2008 10 13, 02:04)
O pas mus problema kita.. mano mazoji nera priklausoma nuo tutuko, bet ash jai pati siulau, nes nuo tos dienos, kai mergina, atrado, jog ir pirshta galima ciulpti, problemu jai nera.. o dabar, netgi, kai duodu tutuka, tai ji numeta i shona, ir i pirshta isisiurbia.. na ir ka tokiu atveju daryti..?
oho, su pirštu rimta problema
Mano brolio mergaitei 4,5m. tačiau vis dar čiulpia pirštą. Ką tik tėvai nedarė: piktai šnekėjo, barė, pirko specialų tepalą (beprotiškai kartų) - niekas nepadeda Žinau ir tokį vaiką, kuris iki pat mokyklos čiulpė pirštą.
Patarimas, kovot kiek galima anksčiau, nes kuo didesnis vaikutis, tuo sunkiau atpratinti.
QUOTE(Yummy_Mummy @ 2008 10 13, 01:04)
Su tuo būtinai kažkaip turi kovoti : ir dantukai gali iškrypti, esu girdėjusi, kad pirštas plonesnis pasidaro.