Įkraunama...
Įkraunama...

Bėdos dėl čiulptuko

nemanau kad reikia tai kankinti bus didesneir pati atiduos o dabar lai turi juk vaikui jis pats reikalingiausias ir nemanau kad reikia atimti 4u.gif
Atsakyti
MUM jau 1.9men.mes tokiu bedu neturim nes tucio skonio nezinom biggrin.gif maziukas neeme o as jo ir neverciau tad uzaugom be tucio ir be buteliuko iskart pradejom nuo gertuves o paskui prie puodelio.
mano nuomone nereiketu per prievarta atpratint.manau pats vaikas jo nebenores.ateis laikas.kantrybes visoms mamytems 4u.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
na mum ir is psdziu diena sunku buvo iprasti, bet paslepdavau ir viskas pirmas dienas dar zirse ieskojo po lovom ir savo lovytei, o dabar jau susitaike kad diena nebereikia ir negaus, o nakciai pries miegeli duodu, bet tik uzmiega ir isspjauna, o daugiau ir nebeima
Atsakyti
Oi kaip aš džiaugiuosi, jau ketvirta diena be soskės (mes vadinam čiunkiu). prieš kokį mėnesį neištvėrus paslėpiau soskę, tai kad tau užmigtų... tiek zyzė, spardėsi, niekaip neužmigo, pagailo man dukrytės ir daviau ta soskę, kad tik išsimiegotų. paskui visaip mastėm, kaip čia atsisakyt reiks... ir čia tokia istorija įvyko, kad mano vyras mažei ant sienos parodė tokį mažą voriuką lipantį. mergytei patiko baisiai, tai vakare paslėpėm čiunkį, ir kai ji ėmė prašyt, tai pasakėm, kad nusinešė voriukas. tai ji dabar kasdien eina žiūrėt kur tas vabaliukas dingo... taigi pagaliau atsisakem to gumos gabalo (nors geras daiktas buvo) biggrin.gif
Atsakyti
Iki metuku laiko labai retai kada reikedavo soskytes,o dabar beveik net is burnos neisima. doh.gif Turi gal 5,tai visas susirinkusi nesiojasi ir svarbiausia,kad ir burnytei butu. doh.gif doh.gif Tikiuosi sito gerio nebeilgai mims reikes.. biggrin.gif
Atsakyti
O mes tutuko atsisakem, kai sūnelii buvo 1,4 metuku,tai tokiu problemu neturim ax.gif
Atsakyti
na mes neturim problemu, nuo metuku jau atsisakem be jokiu isteriju,nes ir taip tik reikejo kai uzmigdavo, o veliau jau kaip zaisliuka tampydavo... taciau ir db retkarciais pamato kaip drauges berniukas turi, tai tada ir maniskiui reik.... blush2.gif
Atsakyti
sveikos, mum jau 1,1tutuko reik tik uzmigimui na gal dar nusiraminimui ax.gif jau bandom atpratint po biski sunkiai sekas, sarvuojames kantrybe 4u.gif
Atsakyti
as saviski atpratinau 1m ir 9 men. ismeciau visas ir viskas, pasakiau, kad suniukas suvalge doh.gif pirma diena buvo sunki, ir vakaras pirmas be soskes pries miega irgi kankinantis buvo, bet nekti miegojo dar geriau nei su soske. ir po to jau nereikejo, tiesa dar kokia savaite prisimindavo, kad toks daiktas kaip soske buvo. svarbiausia atpratinant nuo soskes, tai visas ismest, kad nekiltu pagunda duot, kai jau kantrybe truksta. dabar jau praejo menuo ir soskes net neprisimena. O mano drauge atpratino mergaite metuku nuo soskes, tai isvis jokiu problemu nebuvo, pirmas vakaras kaip visiem sunkiausias, o po poros dienu is vis nereikejo.
Tai, kad manau geriausia kuo anksciau atpratint.
Atsakyti
Sveikutes mamytes,
Mums jau 1,9 m. o be tutytes neisivaizduojam uzmigimo. Net ir nakti prabudusi mazulia saukia - mama, tiuti... Ai ai kaip sunku nuo jos atprasti, o juk nesinori i darzeli pradeti eiti su tutyte rankoj... Keleta vakaru bandem, bet man sirdis neatlaike, taip asarodama ieskojo jos. Turbut dar kentesiu, nors turbut veliau dar sunkiau bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(alinute.m @ 2009 01 14, 13:41)
Sveikutes mamytes,
Mums jau 1,9 m. o be tutytes neisivaizduojam uzmigimo. Net ir nakti prabudusi mazulia saukia - mama, tiuti... Ai ai kaip sunku nuo jos atprasti, o juk nesinori i darzeli pradeti eiti su tutyte rankoj... Keleta vakaru bandem, bet man sirdis neatlaike, taip asarodama ieskojo jos. Turbut dar kentesiu, nors turbut veliau dar sunkiau bus  g.gif

Panaši situacija... doh.gif Vaikui taipogi 1,9 m. Dienos metu lyg ir nereikalingas daiktas, t.y. įsikiša į burnytę tik radęs kur nors pamestą lotuliukas.gif . O naktį tiutiukas - būtinas. Užmiegam tik su juo. Keliasi keliskart per naktį - irgi tiutiuko prašo. Ne už kalnų darželis, taigi reikia vieną dieną prisiversti... jį išmesti... tik kad mamai baisiau nei vaikui jo netekti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilcia: 14 sausio 2009 - 22:05
O man atrodo,kad vaikas geriau žino,kada jau jis gali atsisakyti to čiulptuko. Prieš pat darželį tikrai pavojinga staiga atimti, nes vaikas darželyje jaučiasi labai nesaugus, o dar be čiulptuko,kuris pagrindinis jo raminimo šaltinis doh.gif Esu dirbusi darželyje ir mačiusi vaikus net su keliais čiulptukais, bet tai visai nieko blogo - palaipsniui atsisako sąmoningai,nes lengviau taip padaryti kartu su grupės draugu. Juk darželyje vaikai už kompaniją net valgyti pradeda tai, ko namuose atsisakydavo smile.gif Manau,kad kantrybės labiausiai reikia dėl pagyvenusių žmonių nuomonės, kad gėda tokiam dideliam vaikui vaikščiot su pypke (tokių pasitaiko ir tarp giminių, ir tarp kaimynų,ir tarp gydytojų) - sovietinis palikimas verysad.gif
Pažaisti atidavimo ar čiulptuko dovanojimo (kačiukui, šuniukui) žaidimus verta,bet vieną dieną imt ir atimt g.gif Aš už tai, kad vaikas jaustųsi saugus 4u.gif
Atsakyti