Įkraunama...
Įkraunama...

Psoriazė

QUOTE(Šaranga @ 2012 10 28, 21:12)
Ašaros ligos neišgydis,bet jeigu palengvėja ko nepaverkus,bet tai tik pirmoji reakcija į tokią nesmagią žinią po to susigyvensite,bet jums gal net nėra jeigu dar tik įtaria???gal viskas susitvarkys?kol kas aš nieko dar pasakyti negaliu,nes tik dabar įsivažiuojame į mitybos rėžimą ir nežinia kiek prireiks laiko,kad pasimatytų rezultatas,bet šventai tikiu,kad viskas bus gerai.

sveiki, labai noreciau reaguoti kitaip i sia zinia, bet tokia jau as esu, zinau po po to susigyvensiu.....
kiek jusu vaikuciui metuku?
mes dar mazi, itarineja, nes toj vietoj ties sprandu nuo pat gimimo buvo vadinamas "gandro znybis", o dabar ta vieta supleiskanojo,o dar ir mazajam toj pacioj vietoj tas raudonas apgamas yra....et, kaip sunku...
o jusu seimoje kas nors serga zvyneline?
Atsakyti
QUOTE(icz @ 2012 11 04, 19:30)
sveiki, labai noreciau reaguoti kitaip i sia zinia, bet tokia jau as esu, zinau po po to susigyvensiu.....
kiek jusu vaikuciui metuku?
mes dar mazi, itarineja, nes toj vietoj ties sprandu nuo pat gimimo buvo vadinamas "gandro znybis", o dabar ta vieta supleiskanojo,o dar ir mazajam toj pacioj vietoj tas raudonas apgamas yra....et, kaip sunku...
o jusu seimoje kas nors serga zvyneline?

Ną kas dėl to žnybio tai ir maniškei buvo raudonas ant sprando,bet dabar jo kaip ir nebėra tai ir jūsų mažąjam tiesiog išnyks o didžiukui kol nepasakė galutinai ar tai ta bėda,nereikia verkti ir nervotis gal visiškai dar ne tai???daugiau optimizmo,kad pleiskanoja tai nereiškia,kad jau žvynelinė juk prie dermatitų irgi pleiskanoja....
mums tai pradėjo dėtis tokia negraži sausa luobelė,ną to žodžio prasme-žvynas,bet čia paveldėta ta bjaurastis pas mus nes senelis sirgo....maniškė mažutė dar bus tik trys metukai.....daugiau potimizmo viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Pas mane ir Vitiligo ir Psoriaze yra . Vitiligo neisgydoma liga isigydziau 90% liko tik dvi mazos demeles , bet ir tos uzsitrauks , o vat psoriaze tai ant krutines ir ant vienos rankos pirstu turejau . Ikart sakau , ant ranku pirstu jau nebera , kaip ranka nueme , ant krutines tai nesimato nes neparaudus nepleiskanoja nei niezti . Nors anksciau demes buvo raudonos ir niezedavo kai tik pavalgydavau baltos duonos ar batono , zodziu kai tik pavalgydavaukvietiniu miltu produktu . Du menesius nevalgiau nieko miltinio , jokios duonos ir makaronu . Niezejimas ir paraudimas dingo , bet tos zvynuotos demeles ant pirstu taip ir liko . Paskui neiskenciau ir vel pradejau valgyt duonas ir makaronus , bet jokio niezejimo nebebuvo ir viena diena pastebejau kad ant vieno pirsto dingo pats didziausias shashas , paskui nuo kito pirsto lengvu nago grybtelejimu nusidraskiau kita shasha . Ir viskas nebeatsiranda .

As susirasineju su zmogum , kurio visas kunas beveik psoriaze padengtas ir as galvojau galvojau kas pasikeite mano gyvenime , dietoje , kad man dingo ... Ir vienintelis dalykas kas dietoje pasikeite - pradejau valgyt raugintus kopustus , daugiau nieko negaliu prigalvot kas pasikeite .

Cia kaip ir su Vitiligo man sake dvi dermatologos skirtingu kliniku , kad niekaip nepagydoma , bes as isigydziau taip paprastai , kad net sunku patiketi , psoriaze irgi isgydoma !!!!

Pasidomekite gluten free diet , nes autoimunines ligos atsiranda nuo kvietiniuose miltuose ir kai kuriuose kituose produktuose esancio gluteno/glitimo . Nes apie 75% pasaulio zmoniu yra jam alergiski .

Atsisake kvietiniu miltu, ar visai visos duonos ir makaronu, is karto pajusit pagerejima .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dos_Santos: 06 gruodžio 2012 - 14:36
Sveiki!
Skaitau Jūsų skyreli, nors pati nesergu (gal tik po kol kas)...
Beda - serga mano sunus - jau metus, dabar jam 2,5... Priezasciu jau nebeieskau - nes tikrai ne stresas, nei nuovargis nei mityba. Tiesiog mūsų gydymo istorija gali kazkam padeti.

Pirmas berimas atsirado ant uzpakalio, dermatologo poliklinikoje isvada - nuo pampersu, kai nepadejo standartines priemones ir atsirado berimas ant kojos, gydytojo nuomone nepasikeite, taciau pasikeite gydymas... doh.gif doh.gif doh.gif idiote, dabar tikrinu kiekviena vaista, kuri mums rekomenduoja - bet tada pasitikejau geruoju daktaru ir labai greitai "isgydziau" visus berimus cartosteroidais ( jei zinociau kas tai... tikrai butu lengviau) Lygiai po vieju savaiciu nuo gydymo berimai atsirado vel, ir ju padaugejo - pradejo stipriai pleiskanoti pedos, vaikui buvo akivaizdziai nepatogu vaiksciuoti. Pradejau nerimauti ir pareikalavau is pediatores siuntima ir rekomendacija pas ka geriau kreiptis. Santarishkiu dermotologijoje vienareiksmiska diagnoze - psoriaze ir siulomi vel kartosteroidai doh.gif doh.gif pamokyta jau ilyndau i interneta ir pradejau ieskoti kitos gydytojos ir kito gydymo budo - be hormonu. Radau smile.gif smile.gif
Lyga vis dar nepasitraukia, bet jau ne progresuoja ir tai gereja tai vel islenda. Bet svarbiausia ne tik plemu gydymas bet ir prevencija. Prevencijai visa vaika nuo galvos iki koju 2 kartus per diena istepiam specialiai jautriai ir sausai odai tinkanciu kremu. Galiu parasyti ka isbandem:
Bioderma ( ekonomishkai labai apsimoka); Physiogel (geras, bet blin brangus kiekvienai dienai); emolium (visa linija gera, o pries miega - special emulsion - riebesne priemone)... Kitos priemones irgi neblogas, vis gauname meginuku tu kremu nuo gydytojos : Uriage, Bebe, Iwostin, A-derma ( jos sudetyje yra aviziu, kurie labai naudingi). Nedarant pertrauku gali uztikrinti, kad niekur neatsiras nauju plemu;
Dabar gydymas- pasak musu gydytojos, vaistus reikia kaitaliuoti, ieskoti kurie padeda labiau, bet neduoti odai prie ju priprasti. Ir labai svarbu, jei net situacija pagerejo, nenutraukti gydymo, - tiesiog vietuj tepimo kiekviena diena du kartus, vieta, kurioje buvo islindusi psoriaze vis tiek tepti mazdaug 1 k. per 2 sav.
Musu gydomieji kremai:
Elidel - pagrindinis vaistas, mums, kaip vaikui kompensuojamas, bet siaip nepigus -apie 70 Lt, tubeles uztenka 2-3 savaitem;
SuperPsori - rusishkos gamybos, pigus su degutu, ypatingai gerai pagydo ****** - uztepiamas storas sloksnis, paskui merliukas, kad neteptu, paskui kojine - jau is ryto pagerejimas ( iskilimas po dvieju savaiciu susitrauke);
Bioderma Cikabio - geras daiktas minktiems vietoms, tubele maza, bet ir reikia jo nedaug - be recepto, ne is pigiausiu sad.gif;;
Epiderm - labai maitina, nebrangus, yra dermotologijos kliniku vaistinese;
Buvo dar kitu - dabar nelabai prisimenu pavadinimu, nes nelabai mums tiko...

Dar naudinga: naudoti muila su degutu ( yra pirkti prie spalvotu muilu - as pirkau PC Parkas);
Mauditis tik naudojant speciales priemones - be muilo, mes naudojame A-derma prausikli, yra ir spec sampunu;
Jei megstat vonia, butinai drekinti vandeni -aliejais, galima tiesiog paprastu pienu - stiklene pieno voniai ( geras - Emolium bath oil);
Zoleliu arbata -Nr. 45 ( yra pirkti Hyper RIMI)
Del maisto: vengti ketciupo, sokolado, majonezo, sulciu is pakeliu, gazuotu dazytu gerimu...

Suaugusiems yra sviesoterapija, purvo ir baltos naftos vonios ( yra net specialios sanatorijos psoriazes gydymui - taciau toli ir jau labai sunkiais atvejais); Saule + jura - kuo silciau tuo geriau smile.gif
Ir pozityvas - pasaulyje yra daug baisesniu lygu smile.gif)) 4u.gif
Beje, apie mano vaiko psoriaze darzelyje net neitaria - susitvarkome, kad beveik nepastebima 4u.gif
Atsakyti
Tai vaikas ka nieko nevalgo , kad negali buti nuo mitybos ? smile.gifsmile.gif . Ir manot vaikai nestresuoja ? Net suaugusieji gyvena visa gyvenima ir net nenutuokia kaip jie stresuoja , tiesiog gimsta su jautresne limbine sistema , daug jautriau/staigiau reaguoja i aplinka ir daug daug staigiau smegenys sprendzia- kovoti ar begti .Ir tai sunaudoja liuto dali organizmo resursu (smegenys daugiausia energijos sunaudoja zmogaus organizme). Ir vietoj to , kad taptu pvz garsiais sportininkais , prasigeria ir tt . Kiti zmones ant visko deje buna , o vat kaikurie viska ima i galva . Tai igimta .

Ta psoriaze butent del mitybos .

Nes isoriskai gydit tai sizifo darbas .

As aisku ir pats tik laimingo atsitiktinumo deka suvaldziau ta bjaurasti .

Turiu ir zoliu kazkokiu is zolininkes , bet ju nenaudojau , nes man ir dietos pakako . Nors aisku iki siol negaliu atsigrozeti savo ranka , kuria anksciau budavau apsiklijaves pleistru , kad neshokiruot zmoniu .

Linkiu jums ir jusu vaikui visa ko geriausio ! Be gliuteno ir be pieno dieta tikrai sustabdys plitima , o ir energijos prisides pora arklio galiu . Nepalyginamas jausmas , kai valgai miltinius ir kai tik mesyte su darzovem ir zuvyte .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dos_Santos: 19 sausio 2013 - 21:40
Laba, kokio amziaus vaikuciams gali but zvyneline? Bet kokio?
Ir kas gal zinot ar skin-cap purskalas, hormoninis? raso lyg tai kad nea, o kaip is tikruju, kas zino?
Keistas dalykas, man pries 3 metus gydytoja is akies, na be tyrimu, nustate kad zvyneline, prirase hormoniniu tepaliuku g.gif tepliojau tepliojau, tik plito visas reikalas, demeliu daugejo g.gif issiskaiciau SM apie skin-cap, nusipirkau 200 ml butelaiti, nu ir nesubaigiau viso, dar kazkiek liko, ir dingo viskas. Iki siol ne zymes nelike. Jokiu dietu, nieko. Klausimas - ar tai galejo buti ne zvyneline?
Dabar pas vaikiuka (11 men) pastebejau ant rankytes ir soniuko demeliu, ant soniuko mazulyte viena,ant rankytes keletas. Jos paraude, ta sparaudimas siurkstus, vidurys lyg sutrukinejus oda butu, lyg luptusi lyg kas g.gif Tai ir mastau ar tai zvyneline, ar atopinis dermatitas ar dar kas doh.gif
Eisim pas gydytoja 4dieni, bet jei vel is akies nustatys zvyneline, ir duos hormonu, tai ka zinau g.gif Nors su kuo pasneku, sako man ne zvyneline buvo doh.gif Suprask zmogau, kad nori doh.gif
Tai va iki to vizito, turiu dar skin capo, galvoju gal papurkst vaikiukui? bet jei is tikro hormoninis g.gif
Atsakyti
Turejau sia problema 16 metu, viska bandziau, nieks nepadejo, bet va pameginau "kertalin" akys issprogo is nuostabos, per dvi savaites dingo visa egzema, tik teptis reikia vakare, nes smirdi jis rupuze smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutele_S @ 2013 02 11, 17:21)
Laba, kokio amziaus vaikuciams gali but zvyneline? Bet kokio?
Ir kas gal zinot ar skin-cap purskalas, hormoninis? raso lyg tai kad nea, o kaip is tikruju, kas zino?
Keistas dalykas, man pries 3 metus gydytoja is akies, na be tyrimu, nustate 

kas tas skin cap? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Realesne @ 2013 04 01, 16:11)
kas tas skin cap?  g.gif

radau. mirksiukas.gif
Atsakyti
O kur galima būtų pasikonsultuoti dėl žvynelinės?..mano sūnui (13 m.) diagnozavo poliklinikoj, bet aš kažkodėl labai abejoju, gydytojas pažiūrėjo labai atmestinai, net iš savo vietos nepakilo.. aš tik vos praskleidžiau plaukus..pas jį pačiam viršuj kaktos, kur pradeda augti plaukai yra keletas tokių dėmelių, bet pati galva visai švari, aš buvau linkus daugiau į tai, kad čia bėrimas nuo prakaito, nes jis apskritai daug prakaituoja, greit sukaista ir kaip tik toj vietoj prakaito lašeliai ir atsiranda..tiesa ir ant vienos alkūnės yra raudona dėmelė gal pusės cm..išrašė elocon, daugiau išvis nieko, tik pasiskaičius sužinojau, kad reikia B vitaminus gerti ir pan..gal ir teisus tas gydytojas, gal jam tik pati pradžia todėl taip mažai ir yra tų dėmelių..bet kol kas aš nelinkusi tepliot tuo tepalu, iki šiol ištepdavau galvą kokosų aliejum, palaikydavau ir išplaudavau, tai pagėrėjo jam, nors ir nepraėjo visai..
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2013 05 14, 07:08)
O kur galima būtų pasikonsultuoti dėl žvynelinės?..

As buvau pas Lapinskaite Vilniuje,man to tepalo taip pat paskyre,man demes-berimas ant veido tai dabar tepuosi,tik nezinau ar nuo tepalo ar saules oda grazeja smile.gif
Atsakyti
Ech ir as prisirasau unsure.gif . Suneliui 8metu isbere galva. Pradzioje tikejausi, kad nuo kieto vandens (atsikelem gyventi i kita vieta, kur labai kietas vanduo) , tuo pat metu ir dukrai atsirado pleiskanu zidiniu. Dukrai praejo, o suneliui, deja, ne verysad.gif . Dabar atsirado ir prie ausu, ir lyg ant kuno radau mazgelius. Si liga ne is "giedro dangaus'', vis su liudesiu jos tikejausi savo vaikams, nes sergu as, sesuo, musu mociute is vienos puses ir senelis is kitos, o dar ir vyro mama, tai sansai labai dideli susirgti ir vaikams unsure.gif .

Kad ir kiek bandziau save raminti, kad gal ne tai, bet dabar matau, kad tai... verysad.gif

Pati sergu nuo 6 m, labai pergyvenau, mama isbande daugybe gydymo budu, bet ne vienas didesnio rezultato nedave. dabar jau tiek nebera, bet pastoviai tepuosi. Naudoju skin-cap ir degutini tepalus. Vaikui skin-cap tikrai nenaudosiu, nes hormoninis doh.gif . Pas gydytojus taip pat neskubu, nes , manau, kad as turiu daugiau ziniu uz juos apie sia liga.

Gal kas patyret? Ar vandens minkstinimas filtrais nepadeda gyjimui?
Atsakyti
Kas turit sia problema bandykit Dremaspray Intensive mirksiukas.gif
Dar Psoriasin bandykit siustis is uzsienio. Bet dermaspray galima ir mazyliams naudoti, viskas naturalu jame, ir is patirties rekomenduoju 4u.gif
O nuo skin-cap bekit kuo toliau, zinau kad veiksmingas, bet kai kur jau uzdraustas isvis... nes kenksmingas labai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tomike22: 13 birželio 2013 - 18:27