QUOTE(EGLUCIUKE @ 2017 03 15, 09:48)
Sveikos mamos

Gal pagelbesit
Turiu dukryte 7 metuku, na ir jos tevelis turi taskine zvyneline, tai yra alkunes, keliai, nugara kartais ismeta taskais monetos dydzio, ir galvoja buna sasu, dazniausia ziema, vasara apgija. Na ir ka... Maniske linkusi I alergijas, nekarta esame vaziave I klinikas del alerginiu reakciju, siaip vis kazka paniezi, paberia, tik neissiaiskina kas dirgina. Dabar jau savaite laiko ant kojos pamaciau monetos dydzio psoriazini apvalu sasiuka. Grinai toks koks pas maniski, dar jam parodziau. Tai rausva apvala zvynu pasidengusi deme... Ir ji vienintele. Kazkada buvo viena galvyteje, isnyko. Ar gali plisti? Ar susidurete tik su vienetiniu ju pasirodymu - dingimu? Papasakokit ko tiketis, ir ar lekt staigiai pas dermatologus del vienos, ar palaukti?
Mano sunelis taip pat linkes i alergijas, dermatitus buvo nuo kudikystes, o 7 m islindo ji. Paveldejo... Gali isnykti kuriam laikui, bet vel atsirasti bet kada ivairaus intensyvumo. Gal kam ir buna viena karta, bet as tokiu nepazistu. Man niekada nebuvo isnykusi , visada ja turiu.
QUOTE(jonukas30 @ 2017 03 26, 18:15)
Man yra zvyneline, bet jos plitimas apsiribojo tik ties blauzdom, bet isplito nes negydziau. Gydytojos teigimu ji atsirado del streso (kaip suprantu, zvyneline sergantiems zmonems ja pagrinde "aktyvuoja" stresas (plius prastas miegas) ir/arba alkoholis). Israse man hormoninio tepalo, tai tepu apie menesi laiko, padeda, gyja is leto, zaizda nemazeja, bet keicia spalva i odos, nyksta raudonumas. Siulyciau nedelsti ir tuojau pat lekti pas dermatologus ir geriau ne pas viena.
Juokaujat... pats to nezinodamas. Joks gydymas laiku to nesustabdys. Juo labiau hormoninis. Na gal pristabdytu kokiu ekstremaliu pokyciu (pvz maitinimosi) emimasis. As savo suneliui hormonu netepsiu iki brandos. O koki stebukla tie dermatologai patars- pasiulys hormonu, na nebent dar liga patvirtins arba nuramins, kad ne tai . Na gal naujokams ir verta apsilankyti, bet senokai apie savo liga apsisviete daugiau nei dermatologai .
Tas gyja buna tik pradzioj, bet bet kuriuo momentu ji gali tapti nevaldoma. Man karta per sunku gripa gal 60 % kuno ispyle per 3 dienas. Hormonai tikrai nesustabdys, o tik pades kontroliuoti ir ju reikes visada, jei tokia ligos eiga. Liga viduje, ne isoreje. Isvirsiniai vaistai tai tik lyg piktzoliu ravejimas, o apsisukus ju vel ir vel pilna