Manau,jei vaikas turi naturalu nora tobuleti,tai reikia laabai ji pagirti ir skatinti Viskam savas laikas
Mano šešiametis pradėjo skaityti. "Naturaliai "atėjo laikas. Perskaito trumpus 4-5 raidžių paprastus žodžius.Net pats patenkintas.
na o jau mano panelyte (5) metuku jau skaito sesytei pasakas ir labai dziaugiuosi kad pas ja yra noras mokintis ir tobuleti (cituoju vienos mamytes zodzius )
Sveikutes,gal galit patart?Mano diysis jau moka 13 raideliu ir noras lyg yra,tik va paruosiamojoj aukletoja sake kad nemokyciau,nes pa to mokykloj neture ka veikti,nes atseit nobodu jam bus nes jau viska mokes.
Mano sūnui 4,7 metai jis moka keletą raidžių, bet didelio susidomėjimo raidėmis nereiškia tai ir neverčiu per prievartą, jei norėtų būtinai mokinčiau. Darželio auklėtoja sakė, jog išmoks raideles su vaikučiais darželyje žaidimo forma. O gal ateis laikas kai pats paims knygutę ir paklaus kokios čia raidės
QUOTE(karavela @ 2008 12 19, 19:35)
Sveikutes,gal galit patart?Mano diysis jau moka 13 raideliu ir noras lyg yra,tik va paruosiamojoj aukletoja sake kad nemokyciau,nes pa to mokykloj neture ka veikti,nes atseit nobodu jam bus nes jau viska mokes.
Nematau nieko blogo, jei vaikas PATS PRAŠO pamokyti skaityti.Tik va,sakyčiau, daugiau raidelių pasimokykit, o po to bandykit skaityti. Sėkmės.
QUOTE(inrida09 @ 2008 11 26, 17:03)
manoji 6 metuku, tai jau raideles beveik visas zino ir 4 raidziu zodelius laisvai skaito
mes ir seniai norim skaityti, bet nesivertėm per galvas
atėjo diena kai pasipylė skiemuo po skiemens ir žodžiai kuo puikiausiai susidėlioja
QUOTE(Fliansiukas @ 2008 11 26, 21:24)
Viskam savas laikas
dabar labai norim pažinti laikroduką, bet kažkaip matyt anksti dar...
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2008 12 19, 20:34)
Mano šešiametis pradėjo skaityti.
šaunuolis
QUOTE(vaida000 @ 2008 12 21, 22:22)
O mano keturmete jau skaito ir raso Is svarbiausia kad nemokinom,pati kazkaip ismoko Tik niekaip neismokinu kad rasant tarp zodziu reikia tarpelius daryti
siūlau sekti mergytės gabumus - žinau ne vieną atvėji kai vaikai perkeliami į aukštesnes grupes / klases
mano berniukui4,9 puse pazysta as jo specialiai nemokinu tik zaidimo forma ir manau mum viskas gerai nereikia vaiko versti
QUOTE(vaida000 @ 2008 12 21, 21:22)
O mano keturmete jau skaito ir raso Is svarbiausia kad nemokinom,pati kazkaip ismoko Tik niekaip neismokinu kad rasant tarp zodziu reikia tarpelius daryti
Ir mano bernukui taip buvo.Bet paskui kažkaip savaime pradėjo taisyklingai tuos tarpelius rašyti.