Mūsų pirmas pradėjo skaityti 4.5m (bet mes su juo daug žaidėm, lavinom ir skatinom tą skaitymą), o antrasis pradėjo 5.5m, bet taip...savaime. Tiesiog žaisdavom šį bei tą, bet...tiek laiko užsiimti kaip su mažėliu jau neturėjom, tai jis kažkaip labai natūraliai pats pradėjo...
pagaliau ir mano turtas ismoko skaityti. kazkaip staigei kazkur pries savaite atejo ir paklause ar ji gerai perskaite zodi. pasakiau kad gerai, na ir prasidejo bandymas perskaityti viska ka tik rasdavo. is pradziu perskaitydavo tik paprastus zodelius, o siandien beveik visa trumpa pasakele sugebejo perskaityti
QUOTE(Latimerija. @ 2008 09 13, 23:18)
pagaliau ir mano turtas ismoko skaityti. kazkaip staigei kazkur pries savaite atejo ir paklause ar ji gerai perskaite zodi. pasakiau kad gerai, na ir prasidejo bandymas perskaityti viska ka tik rasdavo. is pradziu perskaitydavo tik paprastus zodelius, o siandien beveik visa trumpa pasakele sugebejo perskaityti
Maniškiui jau greit 5met., bet dar neskaito ir manau dar artimiausiu metu ir nepradės (ne visas raides pažįsta), o aš ir neskubinu manau kiekvienam savo metas
O kas jau skaito tai , ypač kai patys dominas ir išmoksta
Maniškis tai mėgsta rašyti žodelius, paprašo koki parašyti ir perrašo
sarlote irgi taip zaizdavo. ji sugalvodavo zodi, as ji parasydavau, o ji perrasydavo. taip ismoko rasyti zodzius pati be mano pagalbos. tik perskaityt nemokejo o dabar jau man jokio vargo neina kampais ir nezyzia kad perskaotyciau kas parasyta
As pati ismokau labai anksti skaityti, gal 3,5 ... Tikiuos, ir musiskis anksti prades.. Nes jau pradejo dometis raidemis.. keleta jau atpazista.. Nors specialiai neuzsiiminejam ta kryptim O siaip tai koks skirtumas - metais anksciau ar metais veliau.. Svarbu, kad isvis pradetu
viskam savo laikas, turi ateiti noras ka nors ismokti, mano pvz sunus 5 metu sudejo ir ateme skaicius iki 20, bet dabar kai jam 6 m visiskai nenori skaityti, raides zino, bet nenori ir nereikia, ateis laikas uzsimanys, jei neuzsimanys, mokykloje ismoks, kodel reikia ta vaika versti mokintis anksti? geriau tegu ismoksta savarankiskumo buityje, uz namu ribu, bendrauti su vaikais ir suaugusiais, negu skaityti, nejau be to nera ka mokintis?
QUOTE(zose123 @ 2008 09 17, 22:29)
viskam savo laikas, turi ateiti noras ka nors ismokti, mano pvz sunus 5 metu sudejo ir ateme skaicius iki 20, bet dabar kai jam 6 m visiskai nenori skaityti, raides zino, bet nenori ir nereikia, ateis laikas uzsimanys, jei neuzsimanys, mokykloje ismoks, kodel reikia ta vaika versti mokintis anksti? geriau tegu ismoksta savarankiskumo buityje, uz namu ribu, bendrauti su vaikais ir suaugusiais, negu skaityti, nejau be to nera ka mokintis?
Užtai ir reikia pasinaudojant proga, kol vaikui įdomu pačiam, pamokyti kažko daugiau, nes vėliau tas noras labai greit išgaruoja.
Maniškis (5,8m) jau irgi prasilaužė neblogai, skaito viską, kur pamato jam įdomų užrašą, perskaito užduotėlių tekstą, pradėjo skaityti knygutę. Džiaugiuosi, ir nenustoju girti, bei džiaugtis garsiai, tai didžiausias paskatinimas jam.
Raidžių mokom nuo 1 metukų Manau, niekada ne per anksti. Kai tik geba nors kiek kalbėt, tai jau ir mokomės a pasakyt ir pamatyt. Vaikinui dar nėra 2 metų, o jau moka trečdalį abėcėlės. Mokėtų visą, tik kad mama dirba daug ir mažai užsiima. Išmokstam nejučiom, liepia man piešti - o aš raides rašau. Dabar jau ir prašo dažniausiai raides rašyti.
Skaitymo mokymui man labai patiko Genelis (yra keturmečiams, penkiamečiams, šešeiamečiams, bet kuris yra labai geras). Vieną savo mergytę su juo išmokiau skaityti.
Skaitymo mokymui man labai patiko Genelis (yra keturmečiams, penkiamečiams, šešeiamečiams, bet kuris yra labai geras). Vieną savo mergytę su juo išmokiau skaityti.
QUOTE(mamutas @ 2008 09 18, 16:53)
Raidžių mokom nuo 1 metukų Manau, niekada ne per anksti. Kai tik geba nors kiek kalbėt, tai jau ir mokomės a pasakyt ir pamatyt. Vaikinui dar nėra 2 metų, o jau moka trečdalį abėcėlės. Mokėtų visą, tik kad mama dirba daug ir mažai užsiima. Išmokstam nejučiom, liepia man piešti - o aš raides rašau. Dabar jau ir prašo dažniausiai raides rašyti.
Šaunuioliai. Aš pradėjau saviškį mokyt 1,9m ir p[raktiškai per mėnesį visas raides išmoko. Bet mes turėjom tokias dideles plastmasines raides, jis nuolat su jom žaisdavo, pačiam buvo įdomu. O va dukra nesižavi raidėm.
Mes su sunum prisedam pasimokyti raideliu, nupirkau ir specialias pratybas, kad po raidele rasytu, bet kazkaip nelabai jam sis uzsiemimas patinka. Kartais atrodo kad per prievarta jis sedi uz stalo ir raso.. taigi nusprendziau nespausti, kad neisgasdinciau vaiko.. poto isvis noro mokytis netures. Manau kad kiekvienam savas laikas. O uz visus mazucius vaikucius kurie jau moka skaityti ir patys domisi, tikrai dziaugiuosi ateis ir musu laikas..
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 09 24, 11:15)
Mes su sunum prisedam pasimokyti raideliu, nupirkau ir specialias pratybas, kad po raidele rasytu, bet kazkaip nelabai jam sis uzsiemimas patinka. Kartais atrodo kad per prievarta jis sedi uz stalo ir raso.. taigi nusprendziau nespausti, kad neisgasdinciau vaiko.. poto isvis noro mokytis netures. Manau kad kiekvienam savas laikas. O uz visus mazucius vaikucius kurie jau moka skaityti ir patys domisi, tikrai dziaugiuosi ateis ir musu laikas..
jei sunui nepatinka tai ir neversk. kai uzsimanys mokintis pats paprasys. na karts nuo karto gali pasiulyt pasimokinti, bet jei jam nepatiks tai per prievarta nekisk, nes gali isvis tas noras mokintis isgaruotu
Kai kuriuos žodžius mano penkiametis jau perskaito. Štai važiuojam pro Maxima ir jis sako: - "Maxima. Apie viską pagalvota".