Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Maniskiui 5 metukai ir dar nemoka skaityt. Raideles pazysta ne visas. Nematau visiskai jokios tragedijos ir net nebandau spausti. Tik kitais metais i paruosiamukus eis. Viskam savo laikas. As manau, kad kol mazas tegul piesia, zaidzia, uzsiima tai kas jam patinka. Dar savo atsimokys rolleyes.gif
Atsakyti
maniškis nuo 2 metukų puikiai pažįsta visa abėcėle skaičiukus puikiai sudeda/ atima jau nuo 4,5 o skaityt išmoko (nesudėtingus tekstus) nuo 5,5 . jam tai įdomu jis pats domisi tokiais dalykais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 08 27, 13:22)
maniškis nuo 2 metukų puikiai pažįsta visa abėcėle skaičiukus puikiai sudeda/ atima jau nuo 4,5 o skaityt išmoko (nesudėtingus tekstus) nuo 5,5 . jam tai įdomu  jis pats domisi tokiais dalykais  smile.gif

Vunderkindas tiesiog thumbup.gif
Atsakyti
As manau, kad raides pazint, veliau skaityt vaikai pradedami mokyti darzelyje thumbup.gif
Pedagogai tai daro pofesionaliai. Galima namie tik papildomai padirbeti.
Nebent vaikas pats domisi, klausineja kas parasyta, tada taip.
Galima pasakyt, jei vaikui ydomu ir jis pats klausia, jei ne tai manau, kad spes. Viskas savu laiku smartass.gif
Papildyta:
QUOTE(Lera @ 2008 08 27, 13:22)
maniškis nuo 2 metukų puikiai pažįsta visa abėcėle skaičiukus puikiai sudeda/ atima jau nuo 4,5 o skaityt išmoko (nesudėtingus tekstus) nuo 5,5 . jam tai įdomu  jis pats domisi tokiais dalykais  smile.gif

O kiek jam dabar metu?
Atsakyti
Mano sūnus nuo keturių metuku laisvai skaitę, dukryte (jai keturi metukai prieš savaite sukako) tai pat žino raides ir jau bando sudėt juos į žodį ax.gif
Atsakyti
Mano sūneliui 6 metai. raides pažįsta, bet nenori skaityti, tingi. kalba irgi nelabai aiški, kai griežtai reikalauju, kad pasakytų aiškiai, tada pasako, bet r raidės netaria. ir aplamai nedaro pažangos verysad.gif ką daryti, kaip išmokyti kalbėti ir skaityti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ducis: 05 rugsėjo 2008 - 14:50
QUOTE(ducis @ 2008 09 05, 15:49)
Mano sūneliui 6 metai. raides pažįsta, bet nenori skaityti, tingi. kalba irgi nelabai aiški, kai griežtai reikalauju, kad pasakytų aiškiai, tada pasako, bet r raidės netaria. ir aplamai nedaro pažangos verysad.gif  ką daryti, kaip išmokyti kalbėti ir skaityti?

Kaip kalbeti ismokint tai nepatarsiu, bet skaityti as dukryte pradejau mokint is knygutes Danileviciaus "Genelis", is pradziu man atrode, kad maniskei bus sunki (jei dar nera 5), bet kazkaip jai pavyko susidometi ir mes po truputeli skaitom. Ten speciali mokomoji knyga penkiameciams ir man labai patiko.
Atsakyti
Mano mergina puikiausiai žino visas raideles, tačiau jų į žodžius sujungti nesigauna, kad ir kaip ji to norėtų. Labai nori išmokti skaityti, tačiau neperpranta kaip jungti raides į skiemenis ir žodžius.
Atsakyti
maniskis skaito nuo 5,5 bet tikrai nesistengem mokinti visai,tiesiog jis vis norejo zinot kur kas parasyta o mes jam neskaitydavom beveik niekas ,sakydavau jei nori suzinot pats skaityk,taigi dejo dejo raides ir rezultatas liuks pats skaito net nezinau kaip jam taip pavyko jau netgi ir dvigarsiu beveik pataiko visada labai savarankiskas didziuojuosi juo,tik gal retai ta pasakau kaip ir visi manau is musu blush2.gif
Atsakyti
mano bernui 5.5 siemet pradesim lankyti priesmokykline grupe
ir ten visko mokinsis
siuresim kaip seksis
nes dar nusipirkau visokiu knygeliu uzduoteliu raidziu ir skaiciuku mokymuisi ir pazinimui
tai po truputi ir tas uzduoteles darysim ir darzely mokinsis
neskubinu
spes visko ismokti biggrin.gif
Atsakyti
Maniškei jau 5,5 metai, raides pažįsta visas, tačiau skaityti sekasi sunkiai... Tingisi jai verysad.gif Žaidimų forma mokau ją, pradeda skaityti ir iškarto atsibosta, sako: "nenoriu, nemoku, neišeina ir t. t.". Stengiuosi jos nespausti ir neversti. Į darželį neina, vedam į privačia mokyklėlę du kartus savaitėje. Matosi, kad jau daro pažangą (eina į mokyklėlę apie kelis mėnesius).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jutu: 11 rugsėjo 2008 - 10:25
QUOTE(Nuokata @ 2008 08 28, 13:16)
Vunderkindas tiesiog  thumbup.gif

ne tiesiog jam tai labai įdomu jis pats nori išmokt ax.gif
QUOTE(daluzenik @ 2008 09 01, 20:23)
O kiek jam dabar metu?

vakar buvo 6 wub.gif
Atsakyti