QUOTE(jautre @ 2017 04 13, 12:42)
sveiki.
pamaciau, kad 3 su kazkiek metu vaikas jau skaito...tai net bloga pasidare. Ar ne per anksti kai kurie tevai uzkrauna ant tokio amziaus vaiku ? butent , ka jie tuomet veiks 1 klaseje? nu jei cia vaikas vunderkindas, kuris be spaudimo ir tevu isikisimo pats labai domisi ir ismoksta tai taip...bet kai daroma specialiai vos ne per nenorus ir kancias.....o daznai taip ir buna...nes vaikai tam dar nera pasiruose.....ar pagalvojat...kad lauzot vaiko psichika dar nereikalingais dalykais? mano vaikams dar tik bus 4 metai. siek tiek domisi skaiciais, mintinai skaiciuoja , ivardina skaicius is atminties, kai kuriuos parodo kiek tai yra, bet neatpazista dar. raidziu net mintyse nebuvo mokyti. nes matau kad jokio susidomejimo. ir jokios naudos dar is to nebus. nors ir mokedami raides. vaikai nera visiskai samoningi apdoroti ir suprasti ka skaito....nu vienu zodziu.... iki pirmos klases su vaikasi daugiausia reikia zaisti, daug labai daug kalbeti, aiskinti, mokyti pazinti pasauli, sudaryti salygas vaikui ivairiai veiklai, aktyvumui ir t.t. NEVOKIT IS JU VAIKYSTES.
as tokios nuomones.... ir gaila kad daugelis tevu pasidoda kazkokai tendencijai, ar madai persokti vieni kitus per savo vaikus, patenkindami savo ambicijas bet ne esminius vaiku poreikius! deja.
vaikai labai labai skirtingi.pazystu dvynukus, kurie jau nuo 3 metu skaito, jie buvo itin gabus, tevai jiems tik suteike pagrinda, o dabar jie puikus moksleiviai pradiniu klasiu prestizineje mokykloje.
man labai dziugu matyti tokius gabius vaikus, bet aplinkui pasitaiko pavydziu kitu mamu.
jei jusu vaikas nenori skaityti, tai nereiskia kad kitu nenori.ir tai nereiskia kad is ju vogima vaikyste.
mano 5 metu ismoko skaityti pati per menesi, jokiu pastangu is tevu puses.greit 6 metai, skaityti moka puikiai.bet tai nereiskia kad tas vaikas kazkuom isskirtinis-tiesiog kiti vaikai ir 8 metu dar nepersilauzia skaitymui.visi vaikai skirtingi, ne visiem patinka vien tik zaisti ir lakstyti is kampo i kampa.
esu uz ankstyva ugdyma-jei anglu kalbos filmukus vaikams rodysite daznai, net nepastebesite kaip vaikas ims angliskai kalbeti, jam bus tik lengviau mokykloje. viena mergaite antroje klaseje pateko i tokia stipria klase, kur angliskai vaikai turejo pagrindus. o ji net jokio zodzio nezinojo.oi kaip sunku tam vaikui buvo prisitaikyti prie klasioku, ir juos bent kazkiek pasivyti.
taip, kad visada smagu matyti vaikus, kurie kazka moka ir visada spausiu desine tevams, kurie skiria demesio ir laiko vaiko ugdymui.o jei vaikas skaito 3 metu, tai man pasidaro tik labai gera ir dziugu toki vaika sutikti savo kelyje.