Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(Asoje @ 2015 09 16, 01:06)

Aš pati ėjau į mokyklą nuo 6,5, norėjau ir dukrą leisti, bet pagal dabartinę tvarką tam reikėtų didelių pastangų, testų pas psichologus (pirmiausia - norint metais anksčiau leisti į priešmokyklinę grupę). Paradoksas - norint eiti į priešmokyklinę reikia parodyti, kad vaikas moka skaityti, o einant į pirmą klasę skaityti nereikia mokėti biggrin.gif Įdomu, kokios užduotys ir tikslai keliami priešmokyklinukams, nes jau iš jų norima skaitymo ir rašymo žinių...

Nieko ten sudetingo, padarote ta testa ir viskas. Jokiu sunkumu.
Atsakyti
Tai kad toks įspūdis, kad prieš priešmokyklinę grupę vaikas turi atitikti tokius reikalavimus, kaip prieš mokyklą...
Atsakyti
5 m neskaito. Raideles beveik visas pazista, bet skaityt nemokinu
Atsakyti
Mūsų beibis - be spec.mokymų - pradėjo skaityt - bet jau taip realiai - 3m 10 m.
Atsakyti
Antram mano dabar 7 tai dar gerai prisimenu, kaip su raidem kankinomes..5 metu nemokejo puses raidziu ir nenorejo nieko apie tai girdet, o vat 6 metu jis per menesi ismoko raides ir pradejo gan gerai skaityti, nes to norejo jau pats 4u.gif
Atsakyti
sveiki.
pamaciau, kad 3 su kazkiek metu vaikas jau skaito...tai net bloga pasidare. Ar ne per anksti kai kurie tevai uzkrauna ant tokio amziaus vaiku ? butent , ka jie tuomet veiks 1 klaseje? nu jei cia vaikas vunderkindas, kuris be spaudimo ir tevu isikisimo pats labai domisi ir ismoksta tai taip...bet kai daroma specialiai vos ne per nenorus ir kancias.....o daznai taip ir buna...nes vaikai tam dar nera pasiruose.....ar pagalvojat...kad lauzot vaiko psichika dar nereikalingais dalykais? mano vaikams dar tik bus 4 metai. siek tiek domisi skaiciais, mintinai skaiciuoja , ivardina skaicius is atminties, kai kuriuos parodo kiek tai yra, bet neatpazista dar. raidziu net mintyse nebuvo mokyti. nes matau kad jokio susidomejimo. ir jokios naudos dar is to nebus. nors ir mokedami raides. vaikai nera visiskai samoningi apdoroti ir suprasti ka skaito....nu vienu zodziu.... iki pirmos klases su vaikasi daugiausia reikia zaisti, daug labai daug kalbeti, aiskinti, mokyti pazinti pasauli, sudaryti salygas vaikui ivairiai veiklai, aktyvumui ir t.t. NEVOKIT IS JU VAIKYSTES.

as tokios nuomones.... ir gaila kad daugelis tevu pasidoda kazkokai tendencijai, ar madai persokti vieni kitus per savo vaikus, patenkindami savo ambicijas bet ne esminius vaiku poreikius! deja.
Atsakyti
QUOTE(jautre @ 2017 04 13, 12:42)
sveiki.
pamaciau, kad 3 su kazkiek metu vaikas jau skaito...tai net bloga pasidare. Ar ne per anksti kai kurie tevai uzkrauna ant tokio amziaus vaiku ? butent , ka jie tuomet veiks 1 klaseje? nu jei cia vaikas vunderkindas, kuris be spaudimo ir tevu isikisimo pats labai domisi ir ismoksta tai taip...bet kai daroma specialiai vos ne per nenorus ir kancias.....o daznai taip ir buna...nes vaikai tam dar nera pasiruose.....ar pagalvojat...kad lauzot vaiko psichika dar nereikalingais dalykais?  mano vaikams dar tik bus 4 metai. siek tiek domisi skaiciais, mintinai skaiciuoja , ivardina skaicius is atminties, kai kuriuos parodo kiek tai yra, bet neatpazista dar. raidziu net mintyse nebuvo mokyti. nes matau kad jokio susidomejimo. ir jokios naudos dar is to nebus. nors ir mokedami raides. vaikai nera visiskai samoningi apdoroti ir suprasti ka skaito....nu vienu zodziu.... iki pirmos klases su vaikasi daugiausia reikia zaisti, daug labai daug kalbeti, aiskinti, mokyti pazinti pasauli, sudaryti salygas vaikui ivairiai veiklai, aktyvumui ir t.t. NEVOKIT IS JU VAIKYSTES.

as tokios nuomones.... ir gaila kad daugelis tevu pasidoda kazkokai tendencijai, ar madai  persokti vieni kitus per savo vaikus, patenkindami savo ambicijas bet ne esminius vaiku poreikius! deja.

vaikai labai labai skirtingi.pazystu dvynukus, kurie jau nuo 3 metu skaito, jie buvo itin gabus, tevai jiems tik suteike pagrinda, o dabar jie puikus moksleiviai pradiniu klasiu prestizineje mokykloje. 4u.gif man labai dziugu matyti tokius gabius vaikus, bet aplinkui pasitaiko pavydziu kitu mamu. tongue.gif
jei jusu vaikas nenori skaityti, tai nereiskia kad kitu nenori.ir tai nereiskia kad is ju vogima vaikyste.
mano 5 metu ismoko skaityti pati per menesi, jokiu pastangu is tevu puses.greit 6 metai, skaityti moka puikiai.bet tai nereiskia kad tas vaikas kazkuom isskirtinis-tiesiog kiti vaikai ir 8 metu dar nepersilauzia skaitymui.visi vaikai skirtingi, ne visiem patinka vien tik zaisti ir lakstyti is kampo i kampa.
esu uz ankstyva ugdyma-jei anglu kalbos filmukus vaikams rodysite daznai, net nepastebesite kaip vaikas ims angliskai kalbeti, jam bus tik lengviau mokykloje. viena mergaite antroje klaseje pateko i tokia stipria klase, kur angliskai vaikai turejo pagrindus. o ji net jokio zodzio nezinojo.oi kaip sunku tam vaikui buvo prisitaikyti prie klasioku, ir juos bent kazkiek pasivyti.
taip, kad visada smagu matyti vaikus, kurie kazka moka ir visada spausiu desine tevams, kurie skiria demesio ir laiko vaiko ugdymui.o jei vaikas skaito 3 metu, tai man pasidaro tik labai gera ir dziugu toki vaika sutikti savo kelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele123: 13 balandžio 2017 - 17:21
QUOTE(jautre @ 2017 04 13, 11:42)

o jūs bent kertinius žodžius paskaitėt?? Nemokinamas jis -jokiom priemonėm.
Kalba nuo 1.5 metų - ir labai džiugu dėl to.
Žingeidumas ir ne draudimas daryt ką nori - štai kur vaikystės džiaugsmas.
Beje, nei telefonų, nei plančečių nei kompo jis neturi
Atsakyti

Sveikos :)

Sunui 6m su puse. I mokykla eis tik kitais metais (bus 7,8m). Raideles daugmaz pazista, pries metus buvo pradejes skaityti dviskiemenius zodzius, taciau staiga noras baigesi, ir apie skaityma jokios kalbos nera, jei paklausi, tai vaikas nukreipia tema. Tai ir nebesuku galvos, ateis laikas- ismoks. Ir visai netycia atradau, kad patinka skaiciai. Tai sudeti ir atimti moka iki 20. Skaiciuoja beveik viska mintyse. Gal galetu ir iki daugiau suskaiciuot, bet nenoriu perspaust. Tegu megaujasi skaiciavimu, nes kol kas tai jam teikia malonuma :) 

Neskubinu laiko, ismoks viska :) kol gali tegu dziaugiasi vaikyste, nes ji labai trumpute :)

Atsakyti
QUOTE(jautre @ 2017 04 13, 11:42)
sveiki.
pamaciau, kad 3 su kazkiek metu vaikas jau skaito...tai net bloga pasidare. Ar ne per anksti kai kurie tevai uzkrauna ant tokio amziaus vaiku ? butent , ka jie tuomet veiks 1 klaseje? nu jei cia vaikas vunderkindas, kuris be spaudimo ir tevu isikisimo pats labai domisi ir ismoksta tai taip...bet kai daroma specialiai vos ne per nenorus ir kancias.....o daznai taip ir buna...nes vaikai tam dar nera pasiruose.....ar pagalvojat...kad lauzot vaiko psichika dar nereikalingais dalykais?  mano vaikams dar tik bus 4 metai. siek tiek domisi skaiciais, mintinai skaiciuoja , ivardina skaicius is atminties, kai kuriuos parodo kiek tai yra, bet neatpazista dar. raidziu net mintyse nebuvo mokyti. nes matau kad jokio susidomejimo. ir jokios naudos dar is to nebus. nors ir mokedami raides. vaikai nera visiskai samoningi apdoroti ir suprasti ka skaito....nu vienu zodziu.... iki pirmos klases su vaikasi daugiausia reikia zaisti, daug labai daug kalbeti, aiskinti, mokyti pazinti pasauli, sudaryti salygas vaikui ivairiai veiklai, aktyvumui ir t.t. NEVOKIT IS JU VAIKYSTES.

as tokios nuomones.... ir gaila kad daugelis tevu pasidoda kazkokai tendencijai, ar madai  persokti vieni kitus per savo vaikus, patenkindami savo ambicijas bet ne esminius vaiku poreikius! deja.

Kvailokas poziuris 4u.gif Mano sunus susidomejo raidemis budamas 1.5 metuku, labai greit visas ismoko. Pradejo jungti skiemenis i zodzius 2.5 metu. Siuo metu jam 5, skaito trimis kalbomis, teksta suvokia, atpasakoja. Puikiai sekasi ir matematika. Skaito ir skaiciuoja kada pats nori, apie pusvalandi i diena. Vaiko galimybes priklauso nuo smegenu veiklos, o ne nuo suaugusiu spaudimo. Spaudimas yra daromas tik tokiu atveju, jei vaiko smegenys nesutinka buti "spaudziamos".
Atsakyti
QUOTE(ausrele123 @ 2017 04 13, 18:20)
vaikai labai labai skirtingi.pazystu dvynukus, kurie jau nuo 3 metu skaito, jie buvo itin gabus, tevai jiems tik suteike pagrinda, o dabar jie puikus moksleiviai pradiniu klasiu prestizineje mokykloje.

mano 5 metu ismoko skaityti pati per menesi, jokiu pastangu is tevu puses.greit 6 metai, skaityti moka puikiai.
[right][snapback]71569277[/snapback][/right]

QUOTE(Clotilde#1 @ 2017 08 05, 15:51)
Kvailokas poziuris 4u.gif Mano sunus susidomejo raidemis budamas 1.5 metuku, labai greit visas ismoko. Pradejo jungti skiemenis i zodzius 2.5 metu. Siuo metu jam 5, skaito trimis kalbomis, teksta suvokia, atpasakoja. Puikiai sekasi ir matematika.
[right][snapback]71747679[/snapback][/right]

ne, na cia ir taip visom ir visiems aisku, kad forumo mamyciu kokie 99,9 proc.vaiku genijai biggrin.gif Tik idomu, kiek paskui tu "geniju" baigs mokykla kiek anksciau nei 18-19 metu? kazin ar 1 procentas bus.
Atsakyti

Musu vyresnioji dukryte pazista kai kurias raides, aisku, dar ne visas, bet skaityt tikrai nemoka, raso tekstus, kuriuos meto pries save, ta prasme kopijuoja.. bet neskaito, reikia kazkaip susiimt ir pradeti mokyti paciai, nes gyvenam svedijoje tai cia vaikai iki belekelintos klases neskaito.. beto, musu dukrai sausi suejo 5 m.

Atsakyti