QUOTE(egllute @ 2015 05 21, 13:36)
Negi mokykloje nereikalauja, kad vaikai jau mokėtų skaityti ir raštyi eidami į pirmą klasę? Man kategoriškai taip aiškino ankstyvojoje reabilitacijoje nes laiaki pasikeite ir iš vaikų prašoma kur kas daugiau nei mūsų laikais... Tai kaip iš tikro yra?
Maniškiui 4,5 metukų, raideles moka, bet visiškai nepavyksta tarti raidelių kartu - skiemenimis pavyzdžiui. Pritrūkau minčių kaip taprajudinti
Maniškiui 4,5 metukų, raideles moka, bet visiškai nepavyksta tarti raidelių kartu - skiemenimis pavyzdžiui. Pritrūkau minčių kaip taprajudinti
Tikrai nėra privaloma.
O taviškis tikrai labai mažas. Mano dabartinė šešiametė tokio amžiaus net nebandė skaityti. Tik ji labai mėgo nurašinėt žodžius arba aš turėdavau sakyt kokias raides rašyt norint parašyt tam tikrus žodžius. Ir artėjant 5m gimtadieniui pastebėjau, kad paprastus žodžius (kala, mala, lova ir pan.) jau užrašo ir be mano raidžių. Tada ir pamokėm sujungt raides. Lyg ir suprato kaip jos jungiamos, bet nesusidomėjo. Tiesa po kiek laiko pamačiau, kad jai jau nebereikia mano raidžių ir rašant ilgesnius žodelius. Tada tėtis į plančetę parsiuntė žaidimą mokausi skaityti. To žaidimo pagalba išmoko skaityt per savaitę, tada jai buvo beveik 5m. Taip, kad laiko dar tikrai turit, juolab, kad jei vaikas nori išmokt gali labai greitai.