Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(Keberiokšt @ 2013 10 22, 15:17)
jos. Išmoko skaityti būdama ketverių. Žinau,kad skamba nelabai įtikėtinai, bet ji išmoko pati, aš vieną dieną pastebėjau, kad ji skaito. Prieš tai raideles ji mokėjo, vyresnis brolis sako, kad čia jis jai visas jas parodė. Jis ruošdavo pamokas, ji vis smalsaudavo, kas ir kaip. Pati pradžia buvo, kad ji raides piešdavo, A, M (savo vardo), tada rašė savo vardą, kitus primityvius žodelius. O tik po to vieną dieną paėmusi knygą ėmė skaityti. Bet jai tai pačiai buvo kaip koks stebuklas - ji skaitydavo pradžioje visas buteliukų etiketes, parduotuvių pavadinimus, žodžiu, kur tik pamatydavo parašytus žodžius.

Mes ismokom 4,5 drinks_cheers.gif jokiu pastangu pati nedejsu, tiesiog pati ismoko biggrin.gif klausinejo, domejosi.. Leidau su sese Skypu susirasineti - tai buvo didelis stimulas, nes siaip kompiuteri ribojam cool.gif
Atsakyti
Atsakant i temos klausima, tai mokyt nemokau skaityt tikrai. Nes su mano vaiko charakteriu tas beviltiska biggrin.gif Pati pradejo dometis raidem, moka jau visas lyg ir. Siandien suzinojau kad pasakyta zodi, ji man po viena raide pasako kaip jis rasosi bigsmile.gif Sakau tai kaip tu skaityt nemoki jeigu zinai kaip zodziai rasosi? O ji man: mama, taigi as dar mazu raidziu nepazistu visu (knygoje). Va pasirodo kodel vaikas nemoka skaityti mano biggrin.gif darzelyje dar nemokina mazuju tikriausiai, nes tik kitais metais i paruosiamaja eis. Tai pazadejau pamokyt mazasias raides ir gales skaityti. Tik kazin kaip seksis su jos charakteriu ja mokyt doh.gif
Atsakyti
Neskaite. Net neturejau minties pradeti mokinti - mokykloje turi ismokti, bet vat neseniai pradejo pats delioti skiemenis, tai kol idomu bandom kazka skaityti. Dabar 6, ziuresim kuriam laikui dar upo uzteks tongue.gif
Atsakyti
Jau skaito wub.gif
Atsakyti
Kol kas pažįsta visas raides, skaityt neskaito, bet rašo smile.gif Atvirkštiniu būdu mokomės matyt.
Atsakyti
neskaito ir nerodo noro, tad ir nespaudziame, viskam savas laikas wink.gif
Atsakyti
Ar pradėdamas lankyti mokyklą, vaikas turi mokėti skaityti, rašyti ?
Atsakyti
Maniškis 5 metų vyrukas jau skaito: pasako skiemens raides, tada skiemenis sujungia į žodį. Bet didelio noro skaityti nerodo, tik jei skaitymą derinu su žaidimu ax.gif Pradėjo rašyti didžiosiomis raidėmis. Labai nespaudžiu, nenoriu ''numušti'' noro mokytis smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Jau buvau rasiusi panasiai pries metus. Tada musu vyrukas visiskai nesidomejo nei raidemis ,nei tuo labiau sakitymu.. Bet va praejo metai ir net nepastebejom ,kaip pats pradejo skaityti. Tiesa pries tai koki pusmeti mokinomes raideles.Penktojo gimtadienio proga gavo didziuli komplekta raideliu su piesineliais ir zodziais,tai matomai tas ir dave stimula paciam pradeti dometis skaitymu. O mazasias raides skaitydamas mokinas dar iki siol smile.gif
Atsakyti
Maniškė 5 erių, jau gana gerai skaitė.

Tik žinot, kas keista, na aš jos taip jau labai nemokiau, šiek tiek tik, žaidimo forma, atrodo ana kažkaip pati išmoko g.gif

Imli mergaitė matyt thumbup.gif
Dabar pirmokėlė,, labai gerai skaito, tik aišku, dar tos intonacijos kartais pritrūksta, o kartais jos per daug būna biggrin.gif
Atsakyti
Negi mokykloje nereikalauja, kad vaikai jau mokėtų skaityti ir raštyi eidami į pirmą klasę? Man kategoriškai taip aiškino ankstyvojoje reabilitacijoje nes laiaki pasikeite ir iš vaikų prašoma kur kas daugiau nei mūsų laikais... Tai kaip iš tikro yra?

Maniškiui 4,5 metukų, raideles moka, bet visiškai nepavyksta tarti raidelių kartu - skiemenimis pavyzdžiui. Pritrūkau minčių kaip taprajudinti
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2015 05 21, 13:36)
Negi mokykloje nereikalauja, kad vaikai jau mokėtų skaityti ir raštyi eidami į pirmą klasę? Man kategoriškai taip aiškino ankstyvojoje reabilitacijoje nes laiaki pasikeite ir iš vaikų prašoma kur kas daugiau nei mūsų laikais... Tai kaip iš tikro yra?

maniškio buvusioje pradinėje mokykloje nereikalavo nei skaityt mokėt, nei rašyt... į mokyklą išėjo neskaitydamas, išmoko ten, labai greitai, nežiūrint to, jog su mokslais startavo vėliau nei bendraklasiai. be to, turiu tetą, pradinių klasių mokytoją, kitame mieste... jos nuomonė ta pati... jos nuomone, nereikia užsiimti saviveikla ir mokyt rašytinių raidžių, nes didžioji dalis ateina su blogais įgūdžiais ir tada būna vargelio, kol išmoksta rašyti taisyklingai. jei norit mokyti - galima spausdintinėm raidėm tada...

faktas, jog kitose mokyklose gali būti savi reikalavimai, todėl gal reiktų pasidomėt...
Atsakyti