Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Tikrai neblogai skaito.
Atsakyti
4 metukų raides pažįsta, bet dar neskaito
Atsakyti
raides pazysta bet neskaito,bandom jungti skiemenukus,tai ji spelioja.. na ismoks viskam savas laikas smile.gif
Atsakyti
5 metuku, ji nenori mokytis raidziu, o as ir neverciu manau tikrai ateis tam laikas 4u.gif
Atsakyti
raides puikiausiai visas pazysta, skaiciuoja iki 100, o delioti skiemenu neiseina doh.gif , bet del to nesijaudinu.
Atsakyti
Neskaito (ką veiks mokykloje, jeigu viską išmoks namuose biggrin.gif Nebeturės motyvacijos. Ikimokyklinukas, mano galva, turėtų išmokti puikiai kalbėti ir klausyti, įgyti social. įgūdžių, būtų ugdomas jo e m o c i n i s intelektas. Rašymas ir skaitymas - mokyklos reikalai.) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2013 09 06, 00:52)
Neskaito (ką veiks mokykloje, jeigu viską išmoks namuose biggrin.gif Nebeturės motyvacijos. Ikimokyklinukas, mano galva, turėtų išmokti puikiai kalbėti ir klausyti, įgyti social. įgūdžių, būtų ugdomas jo e m o  c i n i s intelektas. Rašymas ir skaitymas - mokyklos reikalai.) 4u.gif

Pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2013 09 05, 23:52)
Neskaito (ką veiks mokykloje, jeigu viską išmoks namuose biggrin.gif Nebeturės motyvacijos. Ikimokyklinukas, mano galva, turėtų išmokti puikiai kalbėti ir klausyti, įgyti social. įgūdžių, būtų ugdomas jo e m o  c i n i s intelektas. Rašymas ir skaitymas - mokyklos reikalai.) 4u.gif

drinks_cheers.gif Penkiametis sunus pazysta kelias raides, paraso savo varda, mama, tete, skaiciuoja iki 20, bandom su pagaliukais pazaisti matematinius veiksmus - manau to per akis, juk jis dar tik penkiametis, nenoriu vaiko galvos uzgrusti, nors ir jo pacio didelio noro dar nera ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renule @ 2013 09 05, 23:52)

Ką veikti mokykloje tikrai ras. Manau geriau tegul išmoksta skaityt prieš mokyklą, nei kad antroj klasėj dar skiemenuoja.
Atsakyti
Dukrai 5 metai ir skaitome gana neblogai, skaiciuojam iki 20 lengvai... pati yra labai zingeidi, pati pasiima knyga skaito versti nereikia, o jei tik noro yra, svarbu kad nedingtu... pradejau mastyti kad leisiu vaika i mokykla 6 metu
Atsakyti
Sveikos, mamytės.

O man labai smalsu paklausti tų, kurių 5 - mečiai vaikučiai skaito, kaip jums pavyko? Vaikai buvo imlūs? Norėjo mokytis?
Mano sūneliui 4 metukai, labai sąžiningai bandome mokytis raideles, tačiau nelabai išeina jam sukaupti dėmesį. Keletą minučių ir nusibosta, nori kitos veiklos. Tad dabar tik kelias raideles ir temoka. O norėtųsi žinoma, kad labiau norėtų mokytis smile.gif
Tikrai nesu iš tų mamų, kurios nori "per nenorą" vaikutį išmokyti. Gerbiu ir myliu savo vaikus, stengiuosi būti jiems ne tik mama, bet ir mokytoja, draugė. Tačiau jei nenorės tikrai nemokysiu, o norėtųsi patarimų kaip sekėsi prieiti prie mažųjų užsispyrėlių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Būtybė* @ 2013 09 19, 08:14)
Sveikos, mamytės.

O man labai smalsu paklausti tų, kurių 5 - mečiai vaikučiai skaito, kaip jums pavyko? Vaikai buvo imlūs? Norėjo mokytis?
Mano sūneliui 4 metukai, labai sąžiningai bandome mokytis raideles, tačiau nelabai išeina jam sukaupti dėmesį. Keletą minučių ir nusibosta, nori kitos veiklos. Tad dabar tik kelias raideles ir temoka. O norėtųsi žinoma, kad labiau norėtų mokytis smile.gif
Tikrai nesu iš tų mamų, kurios nori "per nenorą" vaikutį išmokyti. Gerbiu ir myliu savo vaikus, stengiuosi būti jiems ne tik mama, bet ir mokytoja, draugė. Tačiau jei nenorės tikrai nemokysiu, o norėtųsi patarimų kaip sekėsi prieiti prie mažųjų užsispyrėlių smile.gif

Nežinau kaip kitų, bet mano vyresnioji buvo abai smalsi (tokia ir dabar), labai imli. Tai realiai tėtis porą vakarų paaiškino jai kaip jungti reikia raides ir ji suprato. O jau tada kai skaitydavau knygą leisdavau jai perskaityti kelis lengvus žodžius. Po to jau kur tik eidavom viską skaitydavo. Būdama 5.5m, ji jau puikiai skaitė.
Mažąjai lapkritį bus 5m. tai raides pažįsta visas, o skaityt jokio noro nereiškia. Mėgsta žodžius rašyt, pati paprašo lapuko ir rašo, o man reikia raides pasakyt. Kai kuriuos žodžius pati parašo, kaip mama, tėtė, sesė, katė, lėlė... Bet juos ji matyt mintinai moka.
Atsakyti