Mano panelyte jau nuo 5 metų skaito. O viskas prasidėjo nuo to,jog esame ne lietuvoj,taigi sugalvojau truputuka su ja pažaisti su raidelemis. Abi issikirpome korteles su psradytoms raidelemis ir deliojom,pradžioje tik parodydavo kur kokia,o vėliau skiemenimis.,Jai šis žaidimas labai patiko.Niekada būčiau nevvertus jei nebūtų norėjusi. Taigi dabar jau kuo puikiausiai skaito,o rašo taip kaip girdi.,
QUOTE(jurgituks28 @ 2013 01 10, 23:48)
Mano panelyte jau nuo 5 metų skaito. O viskas prasidėjo nuo to,jog esame ne lietuvoj,taigi sugalvojau truputuka su ja pažaisti su raidelemis. Abi issikirpome korteles su psradytoms raidelemis ir deliojom,pradžioje tik parodydavo kur kokia,o vėliau skiemenimis.,Jai šis žaidimas labai patiko.Niekada būčiau nevvertus jei nebūtų norėjusi. Taigi dabar jau kuo puikiausiai skaito,o rašo taip kaip girdi.,
Mes irgi ne lt . Sesiametis mano . Raides pernai ismoko. Bet irgi ..tik tada kaip pats domejosi. Skaityt labai sunkiai sekasi . Uztat angliskai varo .Ir raso ,ir skaito. Jam ta kalba lengvesne pasirode tai lietuviska .Skiemenis labai sunkiai sudarineja. Bet judam judam.
net nebando skaityti, raides nevisas pazysta. Bet ir nerodo jokio susidomejimo. uztat internetinius adresus, kuriu jam reikia tai moka visus parasyti...
Mano panelei greitai bus penkeri. Raides pažįsta nuo trejų, o dabar pradeda ir skaityt (esam susitarę, kad skaitysiu pasaką tada, kai ji perskaitys pavadinimą ). Manau, kad kiekvienas turėtų pradėti savo laiku, tik svarbu nepraleisti to momento ir nuolat vis grįžti prie raidelių, kad vaikas susidomėtų.
Maniškei 4,6 m. - skaito laisvai rašo sms ir skype
Maniske raideles ismoko 2,5 budama. Net neitiketina man tuo metu atrode, bet labai jaibuvo smalsu kas parasyta ant masinos numeriu O skaitytidar neskuba ji (greit bus ketveri). Bet trumpus vienskemenius ir lengvesnius dviskiemenius perskaito.
Mano sūneliui 5m.,bet jis dar neskaito,kai kurias raides žino,bet nepasako,o kai sėdi prie pc susirašo ką jam reikia
Mano raides pažįsta, bet skaityti dar nerodo noro, o specialiai ir nemokinu, nes manau spės, nereikia skubėti... Bus priešmokyklinė grupė ten ir išmoks.
Papildyta:
Ir aš taip manau
Papildyta:
QUOTE(ramux @ 2012 11 13, 21:47)
Mano dukra, būdama penkerių, nesidomėjo raidelėmis ir neskaitė, tiesiog, nenorėjo. Pati po truputį pradėjo skaityti tik būdama 6 metų.
Nematau prasmės spausti. Tam yra priešmokyklinė grupė, kurioje ir pradedama mokyti pagrindų. Neskubinu ir nebėgu įvykiams už akių, kad po to netektų gailėtis dėl mokslų ,,perspausto" vaiko
Nematau prasmės spausti. Tam yra priešmokyklinė grupė, kurioje ir pradedama mokyti pagrindų. Neskubinu ir nebėgu įvykiams už akių, kad po to netektų gailėtis dėl mokslų ,,perspausto" vaiko
Ir aš taip manau
maniskiui geguze bus 6 metai, skaityti mokinames, delioja skiemenukus, pats rodo nora skaityti, neverciu, bet vakarais paskaitom, nupirkau knyga "genelis" lyg labai liux knyga, po biski mokinames sudeti ir atimti iki 10, nemanau, kad anksti