Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Maniskiui pavasari bus penki, visas raides senai zino, tik va sujungti kazkaip nenori, nesimoko, bega salin:)
Atsakyti
Mano panelyte jau nuo 5 metų skaito. O viskas prasidėjo nuo to,jog esame ne lietuvoj,taigi sugalvojau truputuka su ja pažaisti su raidelemis. Abi issikirpome korteles su psradytoms raidelemis ir deliojom,pradžioje tik parodydavo kur kokia,o vėliau skiemenimis.,Jai šis žaidimas labai patiko.Niekada būčiau nevvertus jei nebūtų norėjusi. Taigi dabar jau kuo puikiausiai skaito,o rašo taip kaip girdi.,
Atsakyti
QUOTE(jurgituks28 @ 2013 01 10, 23:48)
Mano panelyte jau  nuo 5 metų skaito. O viskas prasidėjo nuo to,jog esame ne lietuvoj,taigi sugalvojau truputuka su ja pažaisti su raidelemis. Abi issikirpome korteles su psradytoms raidelemis ir deliojom,pradžioje tik parodydavo kur kokia,o vėliau skiemenimis.,Jai šis žaidimas labai patiko.Niekada būčiau nevvertus jei nebūtų norėjusi. Taigi dabar jau kuo puikiausiai skaito,o rašo taip kaip girdi.,

thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi ne lt . Sesiametis mano smile.gif . Raides pernai ismoko. Bet irgi ..tik tada kaip pats domejosi. Skaityt labai sunkiai sekasi verysad.gif . Uztat angliskai varo doh.gif verysad.gif .Ir raso ,ir skaito. Jam ta kalba lengvesne pasirode tai lietuviska doh.gif .Skiemenis labai sunkiai sudarineja. Bet judam judam.
Atsakyti
Mano 6- metis berniukas irgi puikiai raides pažįsta, bet neskaito. Manau, kad mokinti skaityti reikia, kai vaikas pradeda eiti į mokyklą, ir kai skaitymas yra reikalingas. Net psichologai rekomenduoja mokyti vaiką skaityi, kai ateina tam laikas. Tada ir pastangų reikia mažiau. smile.gif
Atsakyti
net nebando skaityti, raides nevisas pazysta. Bet ir nerodo jokio susidomejimo. uztat internetinius adresus, kuriu jam reikia tai moka visus parasyti... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Mano panelei greitai bus penkeri. Raides pažįsta nuo trejų, o dabar pradeda ir skaityt (esam susitarę, kad skaitysiu pasaką tada, kai ji perskaitys pavadinimą smile.gif ). Manau, kad kiekvienas turėtų pradėti savo laiku, tik svarbu nepraleisti to momento ir nuolat vis grįžti prie raidelių, kad vaikas susidomėtų.
Atsakyti
Maniškei 4,6 m. - skaito laisvai thumbup.gif rašo sms ir skype biggrin.gif
Atsakyti
Maniske raideles ismoko 2,5 budama. Net neitiketina man tuo metu atrode, bet labai jaibuvo smalsu kas parasyta ant masinos numeriu biggrin.gif O skaitytidar neskuba ji (greit bus ketveri). Bet trumpus vienskemenius ir lengvesnius dviskiemenius perskaito. smile.gif
Atsakyti
Mano sūneliui 5m.,bet jis dar neskaito,kai kurias raides žino,bet nepasako,o kai sėdi prie pc susirašo ką jam reikia g.gif
Atsakyti
Mano raides pažįsta, bet skaityti dar nerodo noro, o specialiai ir nemokinu, nes manau spės, nereikia skubėti... smile.gif Bus priešmokyklinė grupė ten ir išmoks.
Papildyta:

QUOTE(ramux @ 2012 11 13, 21:47)
Mano dukra, būdama penkerių, nesidomėjo raidelėmis ir neskaitė, tiesiog, nenorėjo. Pati po truputį pradėjo skaityti tik būdama 6 metų.
Nematau prasmės spausti. Tam yra priešmokyklinė grupė, kurioje ir pradedama mokyti pagrindų. Neskubinu ir nebėgu įvykiams  už akių, kad po to netektų gailėtis dėl mokslų ,,perspausto" vaiko  schmoll.gif

Ir aš taip manau smile.gif
Atsakyti
maniskiui geguze bus 6 metai, skaityti mokinames, delioja skiemenukus, pats rodo nora skaityti, neverciu, bet vakarais paskaitom, nupirkau knyga "genelis" lyg g.gif labai liux knyga, po biski mokinames sudeti ir atimti iki 10, nemanau, kad anksti schmoll.gif
Atsakyti