Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Jungia po dvi raides, bet ne daugiau. O ir nemokau. blush2.gif Pažįsta beveik visas, parašo kai kurias, kai kurias rašo veidrodiniu būdu. Skaičiuoti sekasi geriua: iki 100 be problemų, toliau irgi, skaičiuoja, tik užmiršta priešais pasakyti "šimtas", gali pasakyti, koks bus skaičius iš dviejų skaitmenų, t.y. sakom 5 ir 2, pasako kad "52".
Atsakyti
raidėm susidomėjo nuo 2,5 metų, pradėjo dėliot žodžius, nusižiūrėjęs nuo laikraščio.
dabar skaito laisvai neskiemenuodamas, stringa tik prie ilgesnio ar sudėtingesnio žodžio. rašo spausdintinėm raidėm sakiniais.

skaičiuoja iki 100, matematinių veiksmų dar nemoka.

viską išmoko pats, mes pastangų absoliučiai jokių nedėjom, neskatinom nei žaidimų forma, nei kitaip biggrin.gif čia jo užsiėmimas, jam geriau skaityt ir rašyt ar piešt, nei su žaislais žaist.

Atsakyti
QUOTE(Fixa @ 2012 08 23, 10:26)
raidėm susidomėjo nuo 2,5 metų, pradėjo dėliot žodžius, nusižiūrėjęs nuo laikraščio.
dabar skaito  laisvai neskiemenuodamas, stringa tik prie ilgesnio ar sudėtingesnio žodžio. rašo spausdintinėm raidėm sakiniais.

skaičiuoja iki 100, matematinių veiksmų dar nemoka.

viską išmoko pats, mes pastangų absoliučiai jokių nedėjom, neskatinom nei žaidimų forma, nei kitaip biggrin.gif čia jo užsiėmimas, jam geriau skaityt ir rašyt ar piešt, nei su žaislais žaist.

Tai ar planuojate anksčiau į mokyklą keliaut?
Atsakyti
QUOTE(liepa1 @ 2012 08 23, 11:29)
Tai ar planuojate anksčiau  į mokyklą keliaut?

anyta norėtų, bet aš prieš. noriu, kad eitų su savo darželio grupės vaikais kartu. na, dar testus reikės laikyti, nes dabar jis vis tiek neturėtų kantrybės išsėdėti per pamokas biggrin.gif
Atsakyti
Maniskei 4,5 metu. Raidziu dauguma pazysta, bet labai nenori net zaidimu zaist su raidem, ar jungt kokia raide viena su kita, ar mokytis rasyt. Tik leles jai rupi, o as nenoriu jos verst, kad nateity netaptu allergiska mokslam. Paglvojau, kad vaikas turi turet vaikyste smile.gif Nors truputi neramu, nes mano dicke 3 pati savo noru pradejo mokytis raides, o 5 metu paprastus neilgus zodzius puikiai skaite. Ja tiesiog trauke raidziu pasaulis, o sita - atvirksciai verysad.gif
Atsakyti
Mano 4,5 metų vaikinas - super skaičiuotojas biggrin.gif Net nežinau, iki kiek jis suskaičiuotų. Ir šita meilė skaičiams pas jį jau labai seniai. Labai gerai sudeda,atima, daugyba tik su paprastais nedideliais skaičiukais gaunasi. Kai paklausiu, iš kur tu išmokai, jis sako - "skaičiavau,skaičiavau su skaičiuotuvu ir išmokau" ( dar visai mažuliukas jis mieliau žaisdavo su senu kalkuliatorium, o ne su žaislais )
Raides visas pažįsta jau senokai ( visas į,ą,ų ir t t), sujungia jas skaitydamas, tik ne visada supranta, ką perskaitė biggrin.gif. Piešti nemėgsta visai, mielai sprendžia tuos kryžiažodžius, kur reikia išbraukyti visomis kryptimis žodžius ar skaičių kombinacijas.
Atsakyti
QUOTE(IceT @ 2012 08 24, 14:58)
Maniskei 4,5 metu. Raidziu dauguma pazysta, bet labai nenori net zaidimu zaist su raidem, ar jungt kokia raide viena su kita, ar mokytis rasyt. Tik leles jai rupi, o as nenoriu jos verst, kad nateity netaptu allergiska mokslam. Paglvojau, kad vaikas turi turet vaikyste smile.gif  Nors truputi neramu, nes mano dicke 3 pati savo noru pradejo mokytis raides, o 5 metu paprastus neilgus zodzius puikiai skaite. Ja tiesiog trauke raidziu pasaulis, o sita - atvirksciai verysad.gif

Spės ir šita išmokt raides ir tuo labiau skaityt smile.gif
Kikevienam vaikui savas laikas. Mano tai abi panelės anksčiau skaičiais nei raidėm domėtis pradėjo. Mažoji 3m ir 8mėn virš 20 skaičiuot pradėjo, dičkė irgi panašaus amžiaus. O raides didžioji 4.5m tik pradėjo domėtis, bet jau 5m skaitė paprastus žodžius, taip, kad greitai jie išmoksta, kai patys susidomi. 4u.gif
Atsakyti
Mano tinginelis skaiciuoja tik iki 10 trim kalbom, raidziu mokintis isvis nenori neymanomaa net priversti kad kazkokias uzduotelias is vaikisku knygeliu 5meciams atliktu g.gif reiketu del to susirupinti?
Atsakyti
Pas mus tas pats . Skaiciuoja iki 12 dviem kalbom . Mokitis rasyti raides ,ar skaicius neimanoma priversti,nemoka,nenori,neidomu..... doh.gif . Visos pratybos tuscios,nieko neisprendzia ,Normalu???
Atsakyti
QUOTE(mamukas... @ 2012 08 27, 23:59)
Pas mus tas pats . Skaiciuoja iki 12 dviem kalbom . Mokitis rasyti raides ,ar skaicius neimanoma priversti,nemoka,nenori,neidomu.....  doh.gif . Visos pratybos tuscios,nieko neisprendzia ,Normalu???

Maniskis tai net neina i darzeli del to man siek tiek neramu g.gif o ar ta normalu, tai manau jog taip bet ateityje bus problemu del to nesidomejimo, nebent laikui begant matys kaip tai daro kiti tai ateis tas noras ir jam.
Atsakyti
maniskis irgi jau tris menesiai kaip neina i darzeli doh.gif ,del to labai nerimauju,pasidare nedrasus,bijo prieiti prie vaiku..... o jusu piesti megsta?
Atsakyti
QUOTE(mamukas... @ 2012 08 28, 07:22)
maniskis irgi jau tris menesiai kaip neina i darzeli  doh.gif ,del to labai nerimauju,pasidare nedrasus,bijo prieiti prie vaiku..... o jusu piesti megsta?

Jei uzsiemi s juo kartu sedi bendrauji kol jis piesia tai jo jam tai patinka, bet vienas to nedaro. Na pas mus del drasos prieit prie vaiku tai problemu nera jis labai draugiskas megsta bendrauti su vaikais thumbup.gif tik bijo didesniu renginiu pvz kaip vaiku diskoteku, visi vaikuciai soka o jis ateina ir sedi ir niekaip neisvarysi sokt geriau miegot nei su visais verysad.gif manau tai del to kad neina i darza. zinau ad nei dailininkas nei sokejas tikrai nebus, jam tik traukiniai galvoje ir visokie kitokie turintys variklius dalykeliai doh.gif
Atsakyti