Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

maniske penkeriu dar neskaito, bet pazysta visas raides smile.gif Ir dar moka kelis zodzius spausdintinem raidem parasyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 08 06, 12:00)
Ir apskritai, prasom cia nesimaivyt kiekvienoj temoj, kokia protinga kudikysteje buvote. biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Reik gi ir man kažkuom pasigirt mirksiukas.gif
Šiaip tikrai turbūt buvau perdaug protinga kūdikystėj tongue.gif , todėl gal esu perdaug kritiška savo vaikams-man atrodo, kad aš anksčiau visko išmokau ir viską anksčiau dariau..
Aplamai, didžiausiais šokas man buvo, kad dukra pirmoj klasėj nepatapo pirmūne, nes kitaip aš neįsivaizdavau..
Nuėjau į mokyklą ir pačią pirmą dieną man nustatė diagnozę-pirmūnė tongue.gif
Visam gyvenimui... doh.gif

Ir nieko iš to gero-todėl man ir gaila čia tų aprašytų vaikų, kurių mamos persistengia dėl ankstyvų skaitymų...
Neatneša laimės tai gyvenime-net sakyčiau atvirkščiai.. unsure.gif

Štai kaip aš liūdnai, bet patikėkit žmogum, kuris beveik gimė skaitydamas tongue.gif lotuliukas.gif

Ir leiskit savo vaikams ramiai sau gyventi, žaisti ir džiaugtis..Spės tą pagreitį dar įgauti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svetima: 07 rugpjūčio 2008 - 15:01
Na maniske tai jau penkiu bet dar net raideliu nepazysta ir visai su jomis pazindintis nenori - kiek siulom pasimokyt, tik atsauna - "Nenoriu" ir baigta. O su berniuku visai kitas reikalas buvo. Jis nuo keturiu metu raideles pazino ir skaityt po truputi pradejo. Karta radau virtuvej bebandanti perskaityt, kas ant arbatinuko laido uzrasyta. lotuliukas.gif Bet tas skaitymas dar ne viskas. Dabar jis jau i pirma klase zygiuos, knygeles labai megsta skaityt, bet kad nieko neatsimena, ka perskaito. blush2.gif Kaip bus su atpasakojimais tai nezinau... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 08 06, 12:34)
Labai nori rašyt, tai rašo žodžius ir sakinius, bet man nepatinka schmoll.gif Ji rašo kaip girdi, nes nežino kaip taisyklingai tai daryti (juk to mokina mokykloje). Visada netaisyklingai rašo dvibalsius ir painiojasi tarp ilgųjų balsių, pvz.: ne "uodega", o "odega", ne "netampyk", o "netampik", ne "seniai", o "senei". Bijau, kad bus sunku atsikratyt tokio netaisyklingo rašymo mokykloje. Visada pataisau, paaiškinu kaip rašosi, bet ji neįsidėmi schmoll.gif
Į mokyklą eis septynerių. Šiais metais lankys priešmokyklinę grupę.

Nesijaudink mirksiukas.gif Priešmoyklinėje, vėliau mokykloje viskas susitvarkys.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2008 08 07, 15:58)

Aplamai, didžiausiais  šokas man buvo, kad dukra pirmoj klasėj nepatapo pirmūne, nes kitaip aš neįsivaizdavau..

Kokia geda. lotuliukas.gif

Man tai patinka, kai vaikai nori nugaleti. Jei vaikui buti pirmunu reiskia ne tik kazka suzinoti, ismokti, bet ir buti nugaletoju, tai toki pirmunizma palaikyciau. Bet jei buti pirmunu reiskia tik iskalti ir pasirodyti caca tevams ir mokytojams, tai aiciau vaiku vadoveliu deginti. biggrin.gif Jau geriau tegul buna perestukinas, bet pats kieciausias perestukinas mokykloje. biggrin.gif (tfu tfu tfu, lietuviu kalbos gramatikos ir semantikos myletojoms- cia hiperbolizuoju, jei ka.) Nekimba mokslai, tai tegul vaikas atranda save kazkur kitur, nei pazymiu knygeles cackinime, dailej kokioj, sporte... ir ten visiems parodo, kas valdo biggrin.gif .

Tik nereikia lia-lia a la "svarbu dalyvauti, "visi draugiskai po truputi". Saves gal neapgaudinejam, moteros. Visas gyvenimas apie konkuravima, laimejimus ir pralaimejimus. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2008 08 07, 17:47)

Visas gyvenimas apie konkuravima, laimejimus ir pralaimejimus.  cool.gif

Oi, čia jau filosofiniai klausimai..
Visaip būna tam gyvenime-kas vienam atrodo laimėjimas, kitas gali laikyt pralaimėjimu..
Svarbiausia rast savo vietą, nišą, tai tada ir jausiesi laimėtoju, nors kitam gal ir atrodysi lūzeriu.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2008 08 08, 14:23)
Oi, čia jau filosofiniai klausimai..
Visaip būna tam gyvenime-kas vienam atrodo laimėjimas, kitas gali laikyt pralaimėjimu..
Svarbiausia rast savo vietą, nišą, tai tada ir jausiesi laimėtoju, nors kitam gal ir atrodysi lūzeriu.. biggrin.gif

Galiu tik pritart.
Atsakyti
Čia kalbate apie penkiamečius, o mūsų rugsėjį eis į pirmą klasę ir neskaito schmoll.gif
Nedarau tragedijos, viskam ateina savas laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
Maniskei 4,5 m. ir jau mokinames skaityti. Pries pora menesiu nupirkau knygele specialiai skaitymui. Is pradziu buvo idomu, bet greitai numete, o va dabar vel paciai idomu, tai nesudetingus triju skiemenuku zodzius jau skaito.
Atsakyti
Sveikutes. na ir as noreciau truputi pasigirti, mano berniukui 3 metai moka pazysta visas raides, visas beveik moka parasyti, tik dar nelabai graziai iseina, bet jam patinka, skaiciuoja iki 20, raso ir skaiciukus, nieks jo labai nevercia, jis pats praso ji pamokyiti o mes ir dziaugiames kartu su juo, viska labiau itraukiam i zaidimo forma, kad jam nebutu jokios prievartos, nes gali atsibosti.
Atsakyti
QUOTE(supermegeja @ 2008 08 23, 21:33)
Sveikutes. na ir as noreciau truputi pasigirti, mano berniukui 3 metai moka pazysta visas raides, visas beveik moka parasyti, tik dar nelabai graziai iseina, bet jam patinka, skaiciuoja iki 20, raso ir skaiciukus, nieks jo labai nevercia, jis pats praso ji pamokyiti o mes ir dziaugiames kartu su juo, viska labiau itraukiam i zaidimo forma, kad jam nebutu jokios prievartos, nes gali atsibosti.

na maniskis eis i mokykla rugsejo1,raides visas pazista,bet skaityti niekaip neeina blush2.gif ,as irgi manau kad ateis laikas ir ivyks tas persilauzimas g.gif .jis mieliau skaiciuoja biggrin.gif ,pliusuoja,atima. ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(austra @ 2008 08 23, 16:00)
Maniskei 4,5 m. ir jau mokinames skaityti. Pries pora menesiu nupirkau knygele specialiai skaitymui. Is pradziu buvo idomu, bet greitai numete, o va dabar vel paciai idomu, tai nesudetingus triju skiemenuku zodzius jau skaito.

Maniskis irgi mokinasi skaityti, jam 4.5m. zaidziam po 15 min. smile.gif , niekas jo nespaudzia, bet sekasi neblogai lotuliukas.gif pirkom knygele "genelis". 3 metu gerai zinojo visas raides, paskui labai mego skaiciuoti, dabar visai nieko skaityti.
Atsakyti