Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(camil@ @ 2012 05 27, 10:22)
mano beveik 6m dukra,ir zino raides ir taip dar nevisas.skaiciu nepazysta dar.mokinames po biski,bet pastebejau kad ji labai nusivilia jai kazkas neiseina.

drinks_cheers.gif manajai jau 6 mokintis raides nori noriai,pati atnesa knygas,bet kas is to,jai svarbiausia greitai nuspalvot raide,iskirpt ir t.t.kiek bandau letu tempu mokyt raide bet ji visiskai neisisavina.aisku nemazai raidziu pazysta bet....raides daugiau atspeja jei salia yra paveiksliukas is tos raides kuria mokomes.zodziu laukia man su ja ilgas ir sunkus darbas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bulbul1980 @ 2012 05 27, 12:01)
Man labai keista tos diskusijos lietuvos mokyklose ar galima 6 metu leisti ar 7 metu... gyvenam airijoj, 4 metu vaikai eina i mokykla ir va metu gale visi jau paskaito, paraso, kitiems dar tik 5 ka tik suejo. Mano mergaitei bus 6 rugseji, ji jau prie vyresniu klaseje irgi skaito neblogai.

kodel jus lyginat dvi skirtingas salis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bulbul1980 @ 2012 05 27, 11:01)
Man labai keista tos diskusijos lietuvos mokyklose ar galima 6 metu leisti ar 7 metu... gyvenam airijoj, 4 metu vaikai eina i mokykla ir va metu gale visi jau paskaito, paraso, kitiems dar tik 5 ka tik suejo. Mano mergaitei bus 6 rugseji, ji jau prie vyresniu klaseje irgi skaito neblogai.

ten ne tik skaityt anksciau pradeda, bet ir dar daug kitu dalyku, kurie nebutinai geri. 4u.gif As kaip tik uz, kad vaikai LT eina veliau i mokykla. tegu dziaugiasi vaikystes, o ne vos islipus is pampersu sodinami mokytis. kam tas skubejimas?
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2012 06 27, 03:24)
ten ne tik skaityt anksciau pradeda, bet ir dar daug kitu dalyku, kurie nebutinai geri.  4u.gif  As kaip tik uz, kad vaikai LT eina veliau i mokykla. tegu dziaugiasi vaikystes, o ne vos islipus is pampersu sodinami mokytis. kam tas skubejimas?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2012 06 27, 03:24)
ten ne tik skaityt anksciau pradeda, bet ir dar daug kitu dalyku, kurie nebutinai geri.  4u.gif  As kaip tik uz, kad vaikai LT eina veliau i mokykla. tegu dziaugiasi vaikystes, o ne vos islipus is pampersu sodinami mokytis. kam tas skubejimas?

drinks_cheers.gif

Mes su raidelėm pradėjom pažindinti po trečiojo gimtadienio, žaidimų forma, nespaudžiant..Šią gegužę suėjo penkeri, visas raides pažįsta, dėliojam žodžius skiemenimis, iki skaitymo dar toli..
Atsakyti
mes laisvai skaitem...kazkaip savaime viskas vyko:)
Atsakyti
Maniskei 5 m. 9 men. Skaito ir raso rasytinem raidem, atimineja ir pridedineja be problemu , dvizenklius skaicius irgi. Mokosi to nuo 3 metuku, zaidimo formoj,su dainelem ir eilem ,todel net pati nespastebejo,kaip lengvai visa tai ivalde thumbup.gif
Atsakyti
Musu vyrui neeseniai suejo 5m. kaikurius skaiciukus pazysta su keliais priminimais suskaiciuoja iki 10 lietuviskai, be problemu 10 norvegiskai be jokiu priminimu ir gana puikiai angliskai iki 10 thumbup.gif skaiciuoti ismoko is multiku, norvegu ir anglu kalba taip pat is multiku, bet vat su raidelem tai stiprei susipykes, kazkaip labai neysimena ir visiskai nenori ju mokintis verysad.gif vat ir su rasymu nes pagal pavyzdi neparaso nei skaiciu nei raidziu (jokio panasumo i pavyzdi) verysad.gif na bet tam ir reikalinga mokyla kad ismoktu kazko, tegul dar pasidziaugia zaidimais ir panasiais vaikiskais uzsiemimais o po to jau spausimes su mokslais smile.gif
Atsakyti
Mano mazylei 3 metukai, skaicius visus iki 10 moka idealiai, kelis is ju paraso jau, skaiciuoja daiktus, laiptelius ir t.t... Iki 20 moka, bet buna kad susipainioja biggrin.gif Raideles taip pat mokam, bet nevisas. Mokslais dideliais neuzsiiminejam, viskas vyksta zaidimo forma ir tik tiek, kiek vaikui tai idomu, o idomu kol kas viskas thumbup.gif Bet visgi laikausi nuomones, kad vaikui reikalinga vaikyste ir nuo 2 ar 3 metu sodint ir rimtai mokyt nera reiklo ax.gif
Atsakyti
Maniskiui 6 bus , neskaito ir nemanau dar mokinti ..spes viskas savo laiku 4u.gif Eis i mokykla gales pasireiksti smile.gif

Skaiciuot moka iki 20 ,skaicius pazysta iki 20 raides ne visas bet zino , paraso savo varda biggrin.gif
Atsakyti
Nuo 3 m. pradejo dometis raidem, skaiciais.
4 m. parasydavo savo varda, mama, tete, keleta skaiciu.
5 m. parasydavo su klaidom, bet imanoma suprast biggrin.gif Mokejo kazkiek sudet, atimt, be klaidu parasyti skaicius iki 20.
5.5 m. jau gan neblogai skaito, bando rasyt rasytinem raidem.
Labai daug pramoko, kai gavo 4 gimtadienio proga tokia pastatoma medine lenta. Buvo smagu zaisti mokykla ir rasyti kreida, paskui valyti... Taip zaidimo forma ir mokemes.
Aukletojos pavasari ikalbinejo nuo rudens vesti i 1 klase, bet tegu pasidziaugia, suspes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo epika: 11 liepos 2012 - 13:29
Aš jau beveik skaičiau, o vaikas neskaito. Su raidėm sunkokai sekasi, su skaičiais geriau. Gal paveldima.
Atsakyti