Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(Ūla @ 2012 05 04, 15:21)
na, tuomet gal galėtumėt pacituot tą teigiančius mano žodžius?
Ar ir su teksto suvokimu problemų turit?

Taip, kalbam apie mūsų vaikus. Galbūt nereiktų užsiciklint ties teiginiu, kad "ai, mokytoja išmokys" - ne tik apie skaitymą kalbu. Daug priklauso ir nuo mūsų pačių, nuo požiūrio, žinių vertinimo, užsiėmimų, sugebėjimo sudomint ir daugelio kitų dalykų.
Nė vieno iš savo vaikų neverčiau mokytis skaityt. Sūnus skaitė prieš mokyklą, dukra irgi skaito. Maži vaikai imlūs. Žingeidūs. Tik nereikia numot ranka ir manyt, kad kažkas už mus viską padarys. Kiek įdėsim - tiek turėsim.
Labiausiai nesuprantu pasakymų apie atimtą vaikystę. Manau, ji kaip tik praturtinama - juk bet kur vaikas gali perskaityt jį sudominusį užrašą, atsiverst knygutę ir net tik paveiksliukus peržiūrėt, bet ir paskaityt, kas šalia jų parašyta.

cia ziuriu diskutuojant niekada neina vieniem kitu suprast...as pasakiau viena,jus visai kita,o apie esme kalbos nera. as parasiau kaip yra,o jus "pievas" rasot...mano nuomone yra mano ir nepirskit man savo nuomones!!!
Atsakyti
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 05 04, 14:33)
cia ziuriu diskutuojant niekada neina vieniem kitu suprast...as pasakiau viena,jus visai kita,o apie esme kalbos nera. as parasiau kaip yra,o jus "pievas" rasot...mano nuomone yra mano ir nepirskit man savo nuomones!!!

na jau supratau, kad diskusija neįmanoma 4u.gif
Atsakyti
Visas raides jau 2 zinojo,o nuo 4 metu pradejo delioti raides ir pamazu skaityti,o dabar (5,9 m) jau skaito laisvai,raso,skaiciuoja irgi neblogai..neveltui mama knygu maniake ir dar priedo buhaltere lotuliukas.gif P.S. tikrai neverciau ir neraginau mokytis,paciam pasidare idomu ka cia mama vis skaito ar skaiciuoja biggrin.gif Tik va beda-pareiskia i mokykla neisiu-skaityti,rasyti,skaiciuoti moku,tai ka man ten veikt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 04 gegužės 2012 - 15:49
QUOTE(Creed @ 2012 05 04, 15:47)
Visas raides jau 2 zinojo,o nuo 4 metu pradejo delioti raides ir pamazu skaityti,o dabar (5,9 m) jau skaito laisvai,raso,skaiciuoja irgi neblogai..neveltui mama knygu maniake ir dar priedo buhaltere  lotuliukas.gif  P.S. tikrai neverciau ir neraginau mokytis,paciam pasidare idomu ka cia mama vis skaito ar skaiciuoja biggrin.gif Tik va beda-pareiskia i mokykla neisiu-skaityti,rasyti,skaiciuoti moku,tai ka man ten veikt doh.gif

atsiras ką veikti. Mano sūnus skaitydamas ėjo į pirmą klasę, tikrai turėjo veiklos, sakyčiau, net gana daug - net stebėjausi, pamačius, KIEK reikia visko nuveikt pirmokams.
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2012 05 04, 16:47)
Visas raides jau 2 zinojo,o nuo 4 metu pradejo delioti raides ir pamazu skaityti,o dabar (5,9 m) jau skaito laisvai,raso,skaiciuoja irgi neblogai..neveltui mama knygu maniake ir dar priedo buhaltere  lotuliukas.gif  P.S. tikrai neverciau ir neraginau mokytis,paciam pasidare idomu ka cia mama vis skaito ar skaiciuoja biggrin.gif Tik va beda-pareiskia i mokykla neisiu-skaityti,rasyti,skaiciuoti moku,tai ka man ten veikt doh.gif

O tai jis nori į darželį eit ir būt ten protingiausias? Gal tiesiog kas nors iš aplinkinių leptelėjo, kad neturės jis ką ten veikt, nes viską moka, tai ir pasigavo šitą mintį. doh.gif
O maniškė, tai baisiai laukia kada pradės lankyt mokyklą.
Atsakyti
Manau 5 metų užtenka raides žinoti. Bet dabar paskaičiau ankstesnius pasisakymus... Visur ginčai. Kam, moterys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nekieno: 26 gegužės 2012 - 16:24
mano beveik 6m dukra,ir zino raides ir taip dar nevisas.skaiciu nepazysta dar.mokinames po biski,bet pastebejau kad ji labai nusivilia jai kazkas neiseina.
Atsakyti
Man labai keista tos diskusijos lietuvos mokyklose ar galima 6 metu leisti ar 7 metu... gyvenam airijoj, 4 metu vaikai eina i mokykla ir va metu gale visi jau paskaito, paraso, kitiems dar tik 5 ka tik suejo. Mano mergaitei bus 6 rugseji, ji jau prie vyresniu klaseje irgi skaito neblogai.
Atsakyti
Laba, mamos 4u.gif

As, tai manau koks skirtumas kada vaikas ismoks skaityt, budamas 4 , 5 ar eidamas jau i mokykla. Daug priklauso nuo pacio vaiko, ar jis nori mokytis, ir nuo suaugusiojo, kiek ideda pastangu mokydamas.

Mano pirmagime, greit bus 6-eri, neseniai pradejo skaityt. Raides ismoko pazinti 2 metu. Iki dveju, kol ismoko pazint jas, ji labai norejo mokytis. Po 2 metu, nusibodo, nebenorejo visiskai. Na ir pries koki pusmeti, gal daugiau, vel atsirado tas noras, ir pradejo skaityt.

Antroji greit bus 4, pazysta kelias raides. Kai pamato, kad sese skaito ir jai tas noras atsiranda, bet trumpam. O be to ir mamka jau pritingi gerokai doh.gif
Taip, kad kaip greit prades skaityt, mano nuomone priklauso nuo abieju pusiu, kiek pastangu, noro yra dedama i mokymosi procesa.
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2012 05 04, 15:21)
Maži vaikai imlūs. Žingeidūs. Tik nereikia numot ranka ir manyt, kad kažkas už mus viską padarys. Kiek įdėsim - tiek turėsim.
Labiausiai nesuprantu pasakymų apie atimtą vaikystę. Manau, ji kaip tik praturtinama - juk bet kur vaikas gali perskaityt jį sudominusį užrašą, atsiverst knygutę ir net tik paveiksliukus peržiūrėt, bet ir paskaityt, kas šalia jų parašyta.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Tikrai taip smile.gif Maniškis išmoko skaityti būdamas keturių su puse. Niekas jo nespaudė: raideles su auklyte žaisdamas išmoko būdamas dviejų-trijų metukų, o paskui man ar tėčiui knygeles skaitant savaime išmoko jungti žodžius, vėliau sakinius. Dabar gražu žiūrėt kaip komiksus skaito su "intonacija" smile.gif Jūs teisi, Ūla, išmokus skaityt jam atsivėrė "kitas pasaulis".
Žinoma, jei vaikučiui raidelių ar skaičių pasaulis visai neįdomus, tai nėra ko per daug spausti. Išmoks. Matyt šiuo metu jis atranda kažkokius kitokius gyvenimo įdomumus smile.gif Ir absoliučiai nesutinku, kad mokėdamas skaityt ar rašyt, neturės "ką veikti" mokykloje. Laimei, mokykla - ne vien raidės ir skaičiai 4u.gif
Atsakyti
Nemokam...tik raides pažįstam ax.gif
Atsakyti
Manoji taip pat - raideles visas pažįsta, bet jau kai reikia skaityti, tai šakutės.. doh.gif rolleyes.gif Moka perskaityti tik viena vienintelį žodį - "OHO" ohmy.gif lotuliukas.gif
Atsakyti