Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

as jau pastebejau kad savo vaikui nieko neipirsiu,neismokinsiu jei bus ne laikas smile.gif raideles pazista,jas raso,bet skaityt schmoll.gif turim loto,patinka delioja,bando det tuos skiemenis,bet matyt dar ne laikas kad skaitytu...nepergyvenu ismoks...tik va kad matosi kad su literatura,rasymu jam bus sunkiau,nes tiesiod dievina matematika smile.gif
Atsakyti
mums ant nosies 5-eri, visas raideles jau senokai pazystam,taciau su jungimu nekas..
labai noretumem jau rudeni eit i paruosiamaja ,tkad butu vaikui smagiau mokytis visu pagrindu, nes pati siuo metu nelab randu laiko su ja padirbet(auginam sese 8 men),tikimes greitu metu ismokt skaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2011 08 04, 01:20)
pirmagime skaityti pradejo nuo 5m
o va maze jai jau 4.5 o ji dar raides ne visas pazysta... na bet kai as prisimenu save tai i pirma klase atejau nepazinodama raidziu (nelankaiu darzelio o namie kategoriskai nesileidau mokoma), bet gale mokslo metu jau buvau viena geriausiai skaitanciu mokiniu  ax.gif

taip kad manau visai nera kur skubeti....

Mums irgi sunkiai sekas su raidem ir skaitymu. Nenori dar, neina niekaip sudominti. Dar du metus i darzeli eis - gal situacija pasikeis iki mokyklos (atsiras noras ) smile.gif
Nepergyvenu, kiekvienam savas laikas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pija2 @ 2011 07 05, 12:57)
Suneliui jau 4,5 metuku, bet skaito laisvai nuo 3 metuku. Jokiu skiemenavimu nebuvo, tiesiok po pazinimo raideliu atsiverte viena diena knygele ir skaite. Darziukyje vaikams pasakas pries pietu miegeli skaito. Jo tevelis skaite irgi nuo 3,5 metuku knygeles. Niekas siu vaikuciu neverte ir nevercia. O kaip bus mokykloje, ziuresim. Nemanau, kad neidomu bus. Yra dar ir kitu dalyku, apart skaitymai. Nors vaikis ir raso laisvai  thumbup.gif

OO, kaip anksti pradėjo skaityti smile.gif !
Atsakyti
Tadas pradėjo mokytis skaityti 5 metų. Dabar jau skaito visai neblogai, į pirmą klasę eis jau mokėdamas, kas yra labai džiugu smile.gif
Atsakyti
Prieš kelis mėnesius bandėm mokintis, nesigavo, čia kurią dieną atsinešė knygelę, sako, mama, pasimokom skaityt ir ką, visai neblogai gaunasi, raideles jungia, svarbiausia, kad noro yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Neskaito mano nei penkiu, nei sesiu... schmoll.gif Ir kam to reikia? Gi mokykla tam skirta biggrin.gif
Atsakyti
maniske taip pat raideles moka, bet su raideliu jungimu niekaip, ir nemoka ir nenori mokintis, tai as ir neverciu kad neisigastu mokslu doh.gif doh.gif
Atsakyti
mano mergaitei 4, bet mokslui jokio noro nerodo, o ir neverciu, per zaidima kartais pavyksta raideles ar skaiciukus parasyti. ji dar maza, kai panores ir ismoks lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano 5m dama, nė iš tolo dar nemoka skaityt, bet lb nemažai raidžių moka parašyt...neskubinu ,neverčiu, spės dar prisimokyt...kam atimt tokią trumpą vaikystę ir apkraut galvos skausmais biggrin.gif
Čia kita kalba būtų ,jie pats vaikas iniciatyvą rodo ir nori išmokt, bet jokiu būdu negrūst per prievartą....
Atsakyti

Skaicius ismoko gana anksti. Pats,nemokiau,greiciausiai fotogeniska atmintis. Raideles pamokiau kai susidomejo. Varda ismoko rasyt zaidimo forma.Gavom lenta dovanu,piest su kreidelem. Zaizdamas su kalkuliatorium ismoko sudet kelis skaicius.Dziugu,kad domisi pats ir tikrai nenoriu vaikui apkraut smegenu. Vaikyste vaikui tam ir skirta - but vaiku rolleyes.gif .
Skaityt neskaito. Knyguciu atverst nuo kudikystes neleidzia doh.gif lotuliukas.gif . Ir neverciu. Mano manymu jau ir viso sito per akis, ka yra ismokes rolleyes.gif .
Atsakyti
Mano 5mete truputi ir tuoj skaitys,bet ji pati domisi,jai patinka. pazinti raides pradejo 3m.rasyti irgi greit ismoko.As galvoju,kad jei domisi reikia padeti vaikui,o jei kisti prievarta,jokios naudos,tam kartui prisimins ir viskas.Arba sudominti zaidimo forma.Mano dydisis sunus skaicius ismoko masinu nr.ziuredamas biggrin.gif
Atsakyti