Suneliui jau 4,5 metuku, bet skaito laisvai nuo 3 metuku. Jokiu skiemenavimu nebuvo, tiesiok po pazinimo raideliu atsiverte viena diena knygele ir skaite. Darziukyje vaikams pasakas pries pietu miegeli skaito. Jo tevelis skaite irgi nuo 3,5 metuku knygeles. Niekas siu vaikuciu neverte ir nevercia. O kaip bus mokykloje, ziuresim. Nemanau, kad neidomu bus. Yra dar ir kitu dalyku, apart skaitymai. Nors vaikis ir raso laisvai
QUOTE(selestė @ 2008 08 05, 22:20)
Manau, kad tema itin aktuali, tai verta pratęsti...
Žinios be abejo praverčia. Ne visos mamos sugeba pamokyti patikėkit, net ir norėdamos. Tam reikia jei ne žinių, tai bent kažkokio pajautimo ar vidinio gebėjimo. Juk ir auklėti vaiką ne visoms vienodai išeina...
O man smagu, kai penkerių vaikai jau kažkiek ar net laisvai paskaito. Na negali dėl to vaikystė nukentėti. niekaip.
Žinios be abejo praverčia. Ne visos mamos sugeba pamokyti patikėkit, net ir norėdamos. Tam reikia jei ne žinių, tai bent kažkokio pajautimo ar vidinio gebėjimo. Juk ir auklėti vaiką ne visoms vienodai išeina...
O man smagu, kai penkerių vaikai jau kažkiek ar net laisvai paskaito. Na negali dėl to vaikystė nukentėti. niekaip.
vaikyste GAL ir nenukencia bet nukentes vaikai tikrai toliau, nes kai jo bendraamziai mokysis to, jam jau bus neidomu, varnas saudys o paskui ir tinges toliau lmokytis, tevai tikrai vargs
QUOTE(Pija2 @ 2011 07 05, 12:57)
Suneliui jau 4,5 metuku, bet skaito laisvai nuo 3 metuku. Jokiu skiemenavimu nebuvo, tiesiok po pazinimo raideliu atsiverte viena diena knygele ir skaite. Darziukyje vaikams pasakas pries pietu miegeli skaito. Jo tevelis skaite irgi nuo 3,5 metuku knygeles. Niekas siu vaikuciu neverte ir nevercia. O kaip bus mokykloje, ziuresim. Nemanau, kad neidomu bus. Yra dar ir kitu dalyku, apart skaitymai. Nors vaikis ir raso laisvai
Nu puiku
Skaito ir rašo? fantastika
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2011 07 05, 15:20)
vaikyste GAL ir nenukencia bet nukentes vaikai tikrai toliau, nes kai jo bendraamziai mokysis to, jam jau bus neidomu, varnas saudys o paskui ir tinges toliau lmokytis, tevai tikrai vargs
Nemanau, protinga mokytoja tokiam vaikui duos rimtesnių darbų ir nebus neįdomu. Pažinojau vieną rusakalbį berniuką, kuris 3 metų skaitė, nu ir išaugo mokslo žmogus Mama mokytoja buvo, tai sakė, kad specialiai net nemokė, vaikas pats vyresniai sesutei besimokant, žinių sėmėsi
Mūsiškiui rudenį 5 metai, jau pažįsta raides (rečiau naudojamas nelabai) ir žinomas bando pats jungti ir jam tai labai patinka niekas neverčia, namuose turi gerą pavyzdį - sesė labai mėgsta skaityti, abu lankosi bibliotekoj, turi savo bilietus, o kažkokį vakarą sako ,,reikia man pačiam mokytis skaityti, juk jūs visi mokat, o aš ne" tad dabar karts nuo karto ateina pasiėmęs knygą ir prašom pažiūrėt kaip jam sekasi
Mes su vyru ir knygų mėgėjai, manau pavyzdys užkrečia
Mes su vyru ir knygų mėgėjai, manau pavyzdys užkrečia
raideles kelias zino bet skaityti nemokinu . Ateis laikas ismoks kartu su visais mokykloje
Papildyta:
maniskis visa tai mokejo jau 3 budamas:) matyt ne del to kas skaityt moka
Papildyta:
QUOTE(Singrid @ 2010 12 29, 23:49)
Tačiau sugeba įsijungti pvz. youtube ir susirasti i.
maniskis visa tai mokejo jau 3 budamas:) matyt ne del to kas skaityt moka
QUOTE(Pija2 @ 2011 07 05, 12:57)
Tiesiog šaunu. Kaip sakoma, pas kiekvieną vaiką yra skirtingi gabumai, bet jie išryškėja labai anksti. Fantastika, kad taip anksti skaito Maniškis matematikas, o ne literatas
maniskiui 4, raidele pazista jau seniai, moka parasyti jas, bet zodzio neperskaito niekaip, tik atskiras raides
Mano kitą mėn . bus 5. Raides pažysta ir spausdintines parašo nuo 4 metų, bet skaityti nenori. Po ilgų derybų perskaito kokį trumpą žodelį. Aš manau, kad viskas normos ribose-suspes dar viską
Aš pati būdama penkerių mokėjau skaityti, rašyti. Kuo anksčiau pramoks, tuo geriau.
pirmagime skaityti pradejo nuo 5m
o va maze jai jau 4.5 o ji dar raides ne visas pazysta... na bet kai as prisimenu save tai i pirma klase atejau nepazinodama raidziu (nelankaiu darzelio o namie kategoriskai nesileidau mokoma), bet gale mokslo metu jau buvau viena geriausiai skaitanciu mokiniu
taip kad manau visai nera kur skubeti....
o va maze jai jau 4.5 o ji dar raides ne visas pazysta... na bet kai as prisimenu save tai i pirma klase atejau nepazinodama raidziu (nelankaiu darzelio o namie kategoriskai nesileidau mokoma), bet gale mokslo metu jau buvau viena geriausiai skaitanciu mokiniu
taip kad manau visai nera kur skubeti....
mano sūnus skaito nuo 5metų, raides pažįsta visas nuo 3m. Skaičiuoti, sudėti, atimti iki 20 -30 puikiai mokėjo nuo 5 gal kiek prieš 5 gimtadienį.
Su rašymu sudėtingiau, nes ne visas raides gražiai išeina parašyti, tad susinervina ir meta, tik prieš kelis mėn. pstebėjau kad rašo ir parašo pvz " mama tu pati graziausia" , "myliu tik tave" ... ir etc. bet be lietuviškų simbolių, manau tam įtakos kompiuteris turi nes būtent su pc išmoko parašyti daug žodžių.
Su rašymu sudėtingiau, nes ne visas raides gražiai išeina parašyti, tad susinervina ir meta, tik prieš kelis mėn. pstebėjau kad rašo ir parašo pvz " mama tu pati graziausia" , "myliu tik tave" ... ir etc. bet be lietuviškų simbolių, manau tam įtakos kompiuteris turi nes būtent su pc išmoko parašyti daug žodžių.