Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

Man ir įdomu pasidarė,ką tokie vaikai kurie ateina mokėdami skaityti,rašyti,skaičiuoti daro mokykloje pirmoje klasėje? g.gif Jei programa visa sukurta pradėti nuo to,baigti ties tuo
Atsakyti
QUOTE(cobyte @ 2010 12 10, 20:58)
Man ir įdomu pasidarė,ką tokie vaikai kurie ateina mokėdami skaityti,rašyti,skaičiuoti daro mokykloje pirmoje klasėje?  g.gif  Jei programa visa sukurta pradėti nuo to,baigti ties tuo

tikrai manau turės ką veikti smile.gif , paprasčiausiai jies bus lengviau thumbup.gif , nes galės koncentruotis į kažką kito, aš pavyzdžiui labai džiaugiuosi kad mes skaitom, nes pirmoje klasėje reikės vargti mažiau bent jau su skaitymu thumbup.gif , o tiems kurie nemoka, manau mamytėms bus daug darbo, kartotis ir kartotis, ir t.t.nes jau po mėnesio vaikai rašo pirmą diktantą, tai manau bus sunkiau kas dar ir raideles ne visas moka 4u.gif
Papildyta:
o šeip manau kad jei vaikas nori mokytis skaityti tai kodėl jo nepamokius, bet manau kad yra mamų kurios tiesiog tingi užsiimti blush2.gif , arba pabandė vieną kart ir numojo ranka blush2.gif , o šeip manau jei kokių penkių metų su puse ar šešių metukų pas vaiką nėra noro mokyutis tai kažin ar jis atsiras ir pirmoje klasėje smile.gif , manau tiesiog viską galima daryti žaidimo forma, man labai patiko vienos čia pasisakiusios mamytės nuomonė, kad pradėjo viską žaidimo forma thumbup.gif mes irgi panašei, ir mieliau vaikas imu knygutę į rankas ir mokosi skaityti, nei sėdi prie teliko ar kompo, o mana kad kitoms mamos daug paprasčiau įjungti vaikui teliką ir tegu vaikas sėdi, nes nėra paprasčiausio noro su juo užsiimti, o kai ateina pirma klasė tada prasideda vaiko laužimas ko tu nesimokai, ar tu nesupranti ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
Aš irgi nemanau, kad dar neinantis į mokyklą vaikas moka skaityti, skaičiuoti ir pan. Mokykloje tikrai turės ką veikti, tik tiek kad tokiam vaikui bus mažiau mokymosi, galės ir toliau užsiimti tuom, kaip žaidimu. 4u.gif
Nors maniškei auklėtojos yra sakiusios, "tai ką tu veiksi toj paruošiamoj, jei dabar viską moki", bet gi negaliu aš jai neleist tobulėt. doh.gif
Mano sesė pardėjo eit į mokyklą mokėdama skaityti, tai ji iš bibliotekos imdavo knygas ir vietoj pamokų ruošos jas skaitė.
Atsakyti
QUOTE(jovka @ 2010 12 11, 00:26)
*Aš irgi nemanau, kad dar neinantis į mokyklą vaikas moka skaityti, skaičiuoti ir pan. Mokykloje tikrai turės ką veikti, tik tiek kad tokiam vaikui bus mažiau mokymosi, galės ir toliau užsiimti tuom, kaip žaidimu.  4u.gif
**Nors maniškei auklėtojos yra sakiusios, "tai ką tu veiksi toj paruošiamoj, jei dabar viską moki", bet gi negaliu aš jai neleist tobulėt.  doh.gif
Mano sesė pardėjo eit į mokyklą mokėdama skaityti, tai ji iš bibliotekos imdavo knygas ir vietoj pamokų ruošos jas skaitė.

*tas tiesa drinks_cheers.gif zinoma jam bus lengviau drinks_cheers.gif
**bet mokykloj labai priklauso nuop pacio mokytojo unsure.gif jis turi zynoti vaiko lygmeni ir tobulinti ji , o ne laikyti vienoj vietoj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(snieguoliuke_123 @ 2010 12 10, 19:34)
o šeip manau kad jei vaikas nori mokytis skaityti tai kodėl jo nepamokius,  bet manau kad yra mamų kurios tiesiog tingi užsiimti  blush2.gif ,

Šiaip ir mamytėms reiktų prisiminti gramatiką, kad galėtų padėti namų darbus ruošti mirksiukas.gif
Ne tik klaidos, bet ir nė vienos didžiosios raidės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2010 12 11, 12:00)
Šiaip ir mamytėms reiktų prisiminti gramatiką, kad galėtų padėti namų darbus ruošti mirksiukas.gif
Ne tik klaidos, bet ir nė vienos didžiosios raidės doh.gif

Atsiprašau Laukinuke kad padariau klaidelių blush2.gif kartais jų net nepastebi blush2.gif , o jeigu nėra taškų tai nereikia ir didžiųjų raidžių smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jovka @ 2010 12 11, 00:26)
Aš irgi nemanau, kad dar neinantis į mokyklą vaikas moka skaityti, skaičiuoti ir pan. Mokykloje tikrai turės ką veikti, tik tiek kad tokiam vaikui bus mažiau mokymosi, galės ir toliau užsiimti tuom, kaip žaidimu.  4u.gif
Nors maniškei auklėtojos yra sakiusios, "tai ką tu veiksi toj paruošiamoj, jei dabar viską moki", bet gi negaliu aš jai neleist tobulėt.  doh.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif Aš irgi laikausi tos nuomonės, kad jei vaikas nori, kodėl gi ne. O ką veikti tikrai manau suras, jiems paprasčiausiai bus šiek tiek lengviau smile.gif ir žinoma daug daug kas priklausys nuo mokytojos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snieguoliuke_123: 11 gruodžio 2010 - 15:27
Mano dukrytei 4,4 m. Pažįsta visas raides, skaičius iki dešimties (ir LT ir ENGL). Skaityt neskaito, tik sugeba perskaityt tokius žodžius kaip mama ir pan., nes tikriausiai juos moka atmintinai. Tačiau sugeba įsijungti pvz. youtube ir susirasti multikus ir t.t.
Aš manau, kad ateina laikas ir vaikas įsisavina reikalingiausią informaciją bei įgauna tinkamus įgūdžius. Aišku labai svarbu aplinka, kurioje mažoji asmenybė auga bei tam tikri nematomi tėvelių pastūmėjimai.
Atsakyti
Dukrytei 4,5m nepazista dar visu radziu, dabar skaiciai ant bangos biggrin.gif
Atsakyti
Sūnus pažįsta raides, bet jas žino kaip asociacijas į tam tikrus vardus, pvz., raidę A įvardija kaip A ir kaip Audinga, B- Brolis, C- cukrus. Be to bando rašyti diktuojant raides, pats be diktavimo parašo tik žodį "Mama". Tačiau skaičius pažįsta iki 10.000. Skaičius ne tik pažįsta, bet ir skaičiuoja, įvardija padiktavus pvz., 1358 kaip tūkstantis trys šimtai... Skaičiuoja atbulai, kas dešimt, bando sudėti ir atimti. Domisi astronomija, kelio ženklais, anatomija (pastarąja truputį plačiau moka, ne tik kaip įvardydamas, pvz., ranka bei akis, bet moka daugelį vidaus organų, kaulų pavadinimus, pvz., mentė, dilbis, kūno dalių - pakaušis, antakis ir kt.), moka naudotis internetu, kai padiktuoji jo pageidaujamą žodį - suranda temas, įsimena kur jų ieškoti, moka naudotis Skaipu, pasijungia ir susiranda pavienius filmukus, nes moka rašyti žodžius : "Cars", "Tom & Jerry". Jei parašom žodžius ant lapelio be vargo suveda ir suranda viską, nes žino kaip naudotis klaviatūra. Dar moka filmuoti, fotografuoti, kuria filmukus filmuodamas vaizdus, moka nustatyti telefone laiką ir datą, atrasti žaidimus, nuotraukas. Pažįsta laikrodį tiek elektroninį, tiek mechaninį. Dar daug ką moka, bet viską, ką išmokęs, išmoko pats, mūsų padedamas. Per prievartą nieko nemokom, nes mūsų kredo : "Vaikai, turi turėti vaikystę" bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivameil: 16 gegužės 2011 - 19:45
QUOTE(daivameil @ 2011 05 16, 20:40)
"Vaikai, turi turėti vaikystę"  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif
Mūsų penkiametis pažįsta visas raides. Per prievartą neverčiam mokytis. Bet jis turi silpnybę vaikiškiems žurnaliukams, kurie skirti tokiam amžiui. Tai ta pačia proga ir pasimokom paskaityti žodžius, paskaičiuoti. Bet esu įsitikinusi, kad nereikia iš vaikų daryti genijus, kol tam neatėjo laikas. Jei vaikas domisi ir klausia - Valio!
Atsakyti
QUOTE(Thru Window @ 2011 05 17, 14:39)
drinks_cheers.gif
Mūsų penkiametis pažįsta visas raides. Per prievartą neverčiam mokytis. Bet jis turi silpnybę vaikiškiems žurnaliukams, kurie skirti tokiam amžiui. Tai ta pačia proga ir pasimokom paskaityti žodžius, paskaičiuoti. Bet esu įsitikinusi, kad nereikia iš vaikų daryti genijus, kol tam neatėjo laikas. Jei vaikas domisi ir klausia - Valio!

drinks_cheers.gif Sutinku 100 procentų.
Atsakyti
Mes irgi bandom mokintis raideliu,puse abeceles jau manau ismokom,tik dar trupuciuka maisosi viena su kita raideles smile.gif tik mums labai sunku,nes sunelis be galo judruolis ir nusedeti ramiai vietoj jam labai sunku.Beja mums 4.5
Atsakyti