Įkraunama...
Įkraunama...

Ar skaito jūsų penkerių metų vaikiukai?

QUOTE(Auksela @ 2010 11 06, 16:00)
Mano sunus galetu knygas visa diena vartyti ir klausytis skaitymo. Nuo mazens jam daug skaitydavome. Daug knygeliu net mintinai zinojo. Galvoju, gal ir tai turi itakos  g.gif. O gal ir ne. Mes skaitydavome abeceliu knygas su eilerasciais, pasakelemis, pasako raide, paskaitai, kas prie jos parasyta. Greiciau man nusibosdavo skaityti, nei jam.
Uzduociu knygas labai megsta daryti. Tai perkame su raidemis, skaiciais, ne pats nejaucia, kaip kazko ismoksta. Kai klausia, ka nupirkau, pasiulau paciam paskaityti, kas ant pakuociu parasyta. Vaziuojant masina, skaitome miestu, miesteliu pavadinimus.
As manau, kad iki mokyklos vaikus reikia mokyti per zaidimus, veikla ivardijant kaip koki nuotyki, kad jie nejaustu, kad dabar mokysis raides ar skaicius  mirksiukas.gif .

Va ir musu sunus taip pat.Vyresnisis mokejo skaityt ir rasyt 2 kalbom jau 5 -5 su puse metu,maziukas jau dabar 4m5men bando skaityt pats.pats ateina ir praso-gal paskaitom ka nors is zurnalo?Jeskau paprastucius zodelius-bala,meta,lape ir bandom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ceryksine @ 2010 11 11, 14:03)
Nesijauciu , kad esu bloga mama, jei mano vaikai 5metu ir 4 metu moka tik kelias raides ir nemoka skaityti. Prades eiti i mokykla ir ismoks

sveikos smile.gif mano sunui beveik 5su puse,bet tikrai nemoka skaityti.. as kartais kai girdedavai kitu nuomones,galvodavau, na vat, as per mazai skiriu demesio mokymui. bet as esu tos nuomones,kad negalima versti,jei vaikas neturi noro. tarp kitko, dabar po truputi, kai jau moka rasyti savo varda ir kitus zodzius(ju tikrai neraso super daug), jam jau kyla noras mokintis. bet iki skaitymo tai toli,ir nepazysta visu raidziu. turbut viskam savo laikas 4u.gif
Atsakyti
Skaito, bet kolkas tik anglų kalba penkiametė, tačiau jaunesnė dar ne. Anglų kalba dėl to, kad šeimoje dažniausiai kalbame angliškai, nes mano vyras iš Anglijos. Jis ir išmokė dukrą skaityti smile.gif
Atsakyti
Mūsų vyrukas tik dabar būdamas pirmokas vienas paskaito blush2.gif Kažkaip paskaičius kitų pasisakymus net nesmagu pasidarė. Bet tikrai nemanau, kad tai blogai. Mes dažnai skaitydavome knygutes, pats vaikas labai mėgdavo vartyti mano studijų užrašus, knygas, pažinojo raides, bet skaityti nenorėjo. Matysim kaip čia bus su mažuoju broliuku...
Atsakyti
Manau mamytės neturėtų pergyventi, kad jų penkiamečiai, šešiamečiai neskaito. išmoks, visi gi išmoksta. na, o mano didžkiui penki su trupučiu ir jau keletas mėnesių skaito. pats domėjosi, raides pažįsta nuo dviejų metų su puse, tik tas raides dėliot jam labai sunku buvo doh.gif o po to kažkaip persilaužė thumbup.gif labai mėgsta tas knygutes su užduotėlėm...
Atsakyti
knygos labai domina dukra,nuo pat pradzios.Dabar 4,5 metu,raides pazistam,bet dar ne visas,tik raso jas graziai,bet niekada neverciau mokytis,tik tiek,kiek pati norejo ir klause manes.Paskutiniu metu labai domisi uzduotelemis visokiomis ir t.t.Bet jei neskaitys 5 metu budama,tikrai nepergyvensiu ir nesiversiu per galva.. schmoll.gif Spes,juk turi teise pabuti mazi ir pazaisti..Tik sakau, pati labai domisi paskutiniu metu tuom,tai kas kita,tiesarasyti raideles jos nemokiau visiskai,tik pamaciau,kad pati viena po kitos eme rasyti bigsmile.gif .Jau kai bus ~ 6 metuku,tada ir pati jau uzsiimsiu po truputeli.
Atsakyti
mes pradėjom skaityti nuo penkių, labai norėjo anksčiau bet kažkaip nemokinom specialiai, o kai suėjo 5 pats praašė kad aju nori mokytis ir taip pradėjom smile.gif , dabar mums 6 o jau skaitom tikrai neblogai kai kurių žodžių net nebeskemenuojam thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif taip pat pradėjo ir rašyti tik va kartais būna sunkiau su minkštumo ženklu 4u.gif
Atsakyti
Mano mažoji dar neskaito.. pas mus grupeje kiek domejausi tik viena mergaite gali trupučiuka skaityti
Atsakyti
Vyriausias mano sūnus raidėmis susidomėjo būdamas šiek tiek virš metų. Vartydamas knygeles rodydavo ne į paveikslėlį, bet į raides. Taip po truputį ir išmoko raides. Nuo 3 metų išmoko jungti skiemenis, bet tuo jo susidomėjimas skaitymu ir baigėsi. Siūlydavau paskaityti, bet jis atsakydavo, kad nemoku. Na, per prievartą neverčiau. Pamėgo skaitymą tik pabaigęs pirmą klasę (dabar antrokas). Skaito kiekvieną dieną ir miega su knygomis biggrin.gif . Kitas sūnus išmoko raides ir pradėjo skaityti, būdamas 4 metų. Dabar jam 5 metai. Skaito su malonumu. Yra perskaitęs daug knygelių, dabar susidomėjo brolio skaitomomis pasakomis.
Iš praktikos matau, kad viskas priklauso nuo vaiko. Jei jis nori, pradės skaityti anksčiau, aišku, jei bus kas tą vaiką mokina, jei nenori, per prievartą nepriversi, ir versti nereikia 4u.gif .
Atsakyti
Maniškei 4 m. su galiuku. Nieko specialiai nemokau, bet pati po truputį raides visas išmoko. Tai dabar kur tik gali, raides skaito, o viso žodžio nemato. Kartais pamokinu skiemenukus jungti, bet pyksta. Ateis laikas, išmoks ax.gif
Atsakyti
Mūms 5 metukai,bet mes dar neskaitome,ateis laikas ir skaitysime,greičiausiai dar ne laikas,nelabai ir noro pas vaikinuką yra skaityti smile.gif
Atsakyti
Mūsų situacija įdomi tuom, kad mano berniukas kalbėti pradėjo vėlai.3 metų dar nedaug kalbėjo, bet lankėmes pas logopedus, užsiiminėjom, dabar ką tik suėjo 5 metukai,tik pramoko taisyklingai tarti š, č raides, bet kartu jau pradėjo skaityti. Tai manau dėmėsio skyrimas kalbai taip pat paankstino skaitymą.
Pasiskaitinėjau šią temą, nes bandžiau suprasti, ar daug vaikų, pradedančių skaityti 5 metų.Bet žiūriu, kad čia daug kas skaito 5. Ir vis galvoju,
ką tokie pažengę vaikai daro mokykloje, nes iš esmės kiek suprantu mokyklos programa visa sukurta, kad jie tada ir pradėtų nuo pradžių mokintis skaityti. smile.gif
Aišku net ik skaitymas svarbu 1 klasėje, svarbu, kaip jis jaučiasi, kaip moka su vaikais sutarti, susikoncentruoti.
Atsakyti