[quote=aurkev,2010 10 11, 15:19]
rasyti nukopijuojant raides, zodzius, skaicius moka puikiai, taciau iki skaitymo dar toloka bet viskas su laiku...reikia ziureti i savo vaiko poreikius, o ne i kaimyno
[/quote]
As taip pat manau, kad reikia savo vaiko poreikiu ziureti. Ateis laikas mokes ir skaityt. Pabandziau paiskint kaip jungti raide ir t.t linksi galvyte tipo supranta, o paskaui sako nieko nesupratau. Vadinasi ne laikas dar. Kai rodo nora rasyt, tada ir rasom. Nemustruoju jos. Ko nesimokysiu pati, mokykloj ismoks
[/quote]
mano irgi zinojo raides pries mokykla,bet skaityti neiseidavo,nebuvo noro. O dabar va per pora menesiu mokykloj ismoko
Mano sunus pazista raides. Skaito didziosiomis raidemis. Mazosios dar kai kurios maisosi. Ir moka rasyti, aisku didziosiomis, tik kai kurios raides veidrodines gaunasi, minkstumo zenklu, nosiniu aisku nebuna.
Nei as jo verciau skaityti, nei rasyti. Pats norejo. O kai rode nora, tai ir padejau.
Per praejusias Kaledas gavome labai gera knygele " Labas, raide". Skirta 3-6 metu vaikams. Knygeleje spalvinimo, kirpimo, lipdymo, rasymo, skaitymo uzduotys. Prasideda A raide, baigiasi trumpais sakinukais. Labai sunui patiko ir buvo naudinga.
O dukryte, nelabai domisi raidemis, tai jos ir nespaudziu.
Nei as jo verciau skaityti, nei rasyti. Pats norejo. O kai rode nora, tai ir padejau.
Per praejusias Kaledas gavome labai gera knygele " Labas, raide". Skirta 3-6 metu vaikams. Knygeleje spalvinimo, kirpimo, lipdymo, rasymo, skaitymo uzduotys. Prasideda A raide, baigiasi trumpais sakinukais. Labai sunui patiko ir buvo naudinga.
QUOTE(Auksela @ 2010 11 06, 14:12)
Mano sunus pazista raides. Skaito didziosiomis raidemis. Mazosios dar kai kurios maisosi. Ir moka rasyti, aisku didziosiomis, tik kai kurios raides veidrodines gaunasi, minkstumo zenklu, nosiniu aisku nebuna.
Kaip smagu skaityti kiek daug moka jusu sunus , maniskiui dar toli iki to . Siaip didelio noro pas ji nera, pasedim kartu paziurime knygutes su raidemis, greitai palieka nuobodu jam ir sako: "uzteks mama, paziuresim rytoj"
QUOTE(jekaterina.s @ 2010 11 06, 15:26)
Kaip smagu skaityti kiek daug moka jusu sunus , maniskiui dar toli iki to . Siaip didelio noro pas ji nera, pasedim kartu paziurime knygutes su raidemis, greitai palieka nuobodu jam ir sako: "uzteks mama, paziuresim rytoj"
Mano sunus galetu knygas visa diena vartyti ir klausytis skaitymo. Nuo mazens jam daug skaitydavome. Daug knygeliu net mintinai zinojo. Galvoju, gal ir tai turi itakos . O gal ir ne. Mes skaitydavome abeceliu knygas su eilerasciais, pasakelemis, pasako raide, paskaitai, kas prie jos parasyta. Greiciau man nusibosdavo skaityti, nei jam.
Uzduociu knygas labai megsta daryti. Tai perkame su raidemis, skaiciais, ne pats nejaucia, kaip kazko ismoksta. Kai klausia, ka nupirkau, pasiulau paciam paskaityti, kas ant pakuociu parasyta. Vaziuojant masina, skaitome miestu, miesteliu pavadinimus.
As manau, kad iki mokyklos vaikus reikia mokyti per zaidimus, veikla ivardijant kaip koki nuotyki, kad jie nejaustu, kad dabar mokysis raides ar skaicius .
Mano mergytė raides pažysta nuo 2 m., dabar jau galvoju gal pradėti mokinti skaityti. Noriu patarimo, kokias geriausia knygutes pirkti skaitymo pradžiamoksliui
Paskaitinejau as sia tema ir issigandau. Nujauciu esu bloga mama. Mano sunui 5 su puse, o raides tik zino keleta, skaiciuoja tik iki desimt. meginau sudominti ir knygelemis ir lavinamaissiais zaidimais, nieko man nesiseka. jis paprasciausiai nenori. galbut blogai kad ji istraukiau is lietuvos ir atveziau i londona. du metus nelanke jokio darzelio.
QUOTE(Žiedė @ 2010 11 07, 20:39)
Paskaitinejau as sia tema ir issigandau. Nujauciu esu bloga mama. Mano sunui 5 su puse, o raides tik zino keleta, skaiciuoja tik iki desimt. meginau sudominti ir knygelemis ir lavinamaissiais zaidimais, nieko man nesiseka. jis paprasciausiai nenori. galbut blogai kad ji istraukiau is lietuvos ir atveziau i londona. du metus nelanke jokio darzelio.
Nemanau, kad tai blogai, jeigu pats vaikas nenori, aš tai kažkaip nupirkau knygą su didelėm raidėm, pradėjau jas sakyti ir jai patiko, pati norėjo, o vat rašyti kažką ar piešti tiesiog nenori ir priversti beveik neimanoma
mes mokam skaiciuoti iki 20 irpazystam beveik visas raides,maisosi jam tokios kaip J, H ir pan, skaityti kai mokiau, dar kazkaip nesigauna, o sudeti skaicius irgi dar nelabai, nors ziuriu,kad jau ateina noras pamazu, reiks ikti jauti uz ragu
QUOTE(liepa1 @ 2010 11 07, 11:12)
Mano mergytė raides pažysta nuo 2 m., dabar jau galvoju gal pradėti mokinti skaityti. Noriu patarimo, kokias geriausia knygutes pirkti skaitymo pradžiamoksliui
Mes skaitymui nepirkom jokių knygelių, tiesiog kelis vakarus MB jai paaiškino, kaip jungti zodzius ant lapo užrašydamas elementarius junginius: am, ma, te, le ir pan. Paskui tiesiog kai sakitydavau jai vakarais pasakas leisdavau lengvesnius žodžius perskaityti. Ir vieną dieną ji pasiėmė pasakų knygą ir perskaitė vieną puslapį.
Bet ji kolkas mieliau skaito spausdintinėm raidėm, nei rašytinėm, nors pažysta visas.
sveikos
mano sunus irgi jau skaito,nes eina jau i pirma klase aisku nedaug dar skaito,parsinesa is mokyklos knygutes ten po sakini po du vienam lape taiir perskaito,moka sudeti atimti iki 10,moka skaiciuot siaip iki 20,o su pagalba truputi ir iki 100.bando rasyt irgi,aisku ne visada gerai iseina nes raso taip kaip girdi viska
mano sunus irgi jau skaito,nes eina jau i pirma klase aisku nedaug dar skaito,parsinesa is mokyklos knygutes ten po sakini po du vienam lape taiir perskaito,moka sudeti atimti iki 10,moka skaiciuot siaip iki 20,o su pagalba truputi ir iki 100.bando rasyt irgi,aisku ne visada gerai iseina nes raso taip kaip girdi viska
QUOTE(Žiedė @ 2010 11 07, 20:39)
Nesijauciu , kad esu bloga mama, jei mano vaikai 5metu ir 4 metu moka tik kelias raides ir nemoka skaityti. Prades eiti i mokykla ir ismoks
QUOTE(Žiedė @ 2010 11 07, 21:39)
manau prades eit i paruosiamaja grupe ar klase pries mokykla ir visko ismoks
QUOTE(ceryksine @ 2010 11 11, 16:03)
Nesijauciu , kad esu bloga mama, jei mano vaikai 5metu ir 4 metu moka tik kelias raides ir nemoka skaityti. Prades eiti i mokykla ir ismoks
pirma turetu eit i priesmokykline grupe Ir isklauses priesmokyklinio ugdymo programa tikrai jau daug daugiau mokes ir mokykloje bus tik lengviau
NĖRA nurodyta priesmokyklinio ugdymo standartuose, kad 6m vaikas TURI moketi skaityti rasyti TAI jis tures ismokti mokykloje, o priesmokyklinio ugdymo programa padeda pasiruosti rankute rasymui, bei supazindina su raidemis, ei ji supanciu pasauliu jau mokykline kalba, kurie nori ir domisi tuomet pedagogai padeda ir skaityti ismokti ir placiau dometis kitomis sritimis